Last news in Fakti

20 Януари, 2013 10:29 1 500 10

Атентаторът на Доган с две обвинения

  • ахмед доган-
  • атентант-
  • октай енимехмедов-
  • николай кокинов

На нападателя на Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи за bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници. На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. „Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо, според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции вследствие на този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

„След няколко дни нещата ще бъдат изложени в пленарна зала, когато се поиска мярка за неотклонение постоянно задържане. В понеделник случаят отива към Районна прокуратура”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    „Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо, според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

    По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции вследствие на този случай

    След това изказване в една нормална страна прокурора незабавно трябва а бъде отстранен и да си подаде оставката.

    Коментиран от #8

  • 2 Трибал

    0 1 Отговор
    Аз не си спомням да съм давал съгласия кой да ми налага някаква си цаца с дебела съмнителна гуша за главен прокурор!Следователно за чиф ми е притрябвало да се съгласявам с някакви чифути?
  • 3 woody

    1 0 Отговор
    Казано в прав текст,прокуратурата ще предложи вариант-максимално омаловажаване на нападението,срещу нетърсене на отговорност от биячите на пишманатентатора....нещо нередно,неморално и незаконно откъдето и да го погледнем....Въпросът е на кого отърва това....А оставките в НСО трябваше да са незабавни-да се чуди човек на тях що аджеба им плащат ....Политиката отново надделя над правосъдието и морала....
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Прокурорите се назначават от политиците и затова те си позволяват да извършват престъпления, убийства, издевателства и ограбване на обикновенните хора.Няма нормален човек който да не е отвратен от бруталната саморазправа ,виковете на политиците УБИЙ ГО - какъв е тоя прокурор за който тия изверги трябва да останат ненаказани - той е един перушан видяхте му вчера якичката.
  • 5 Темида Кокинова

    0 0 Отговор
    „Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо, според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”
    Ами ако го бяха претрепали? Не оправдавам нападателя, но не бива един побой да остава ненаказан. От кога някакъв си прокурор набързо решава почти на място "виновен" или "невинен".
    Всеки да си носи отговорностите. Излиза, че политиците като ги ядосат може да бият и пребиват, а художника на икони, след като му безчинстваха из къщата и го нападнаха с цел да го убият и той се защити, сега ще гние в затвора.
    Това просто не е дължава. Тук цари полицейски произвол и мегамагистратска корупция.
    Май само една стегната и корава диктатурка ще ни припомни, че трябва да сме хора и граждани.
    Наистина, тогава покрай сухото гори и суровото и аз може да изгоря, ама така с това тлеене и бавно гаснене ми писна ...
  • 6 искаме справедливост

    0 0 Отговор
    да се търси отговорност на тези които си позволяваха да ритат момчето. доган е много умен, за разлика от пасмината която го е заобиколила. крадци, които гледат как за отмъкнат нещо от държавата. на умряло куче, извадиха нож .
  • 7 GOGO

    0 1 Отговор
    Къде беше ББ след инцидента в НДК? Той е на "всяка манджа мерудия"! Обикновено, след такива случки, той се явява на мястото на инцидента и прави мъдри препоръки и изявления! Защо липсва коментар от него до времето, в което реже поредната лентичка?!?
    НСО изобщо не са изпълнили служебните си задължения! Те не спасиха Доган, защото той сам се спаси! НСО спасиха нападателя! При всяка уважаваща себе си служба нападател с пистолет, на половин метър от охраняваното лице - щеше да е труп! Но, нашите са силни само да надуват сирените и да блъскат шофьорите в канавките!

    Коментиран от #9

  • 8 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    tuk veche si mnogo prav
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 GOGO

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "БУМЕР КАМОР":

    БУМЕР КАМОР,
    Не разбра ли, че трябва да пишеш на кирилица и да не пишеш като каруцар!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове