Last news in Fakti

20 Януари, 2013 11:11 11 082 21

Атентаторът на Сокола е искал 5 мин. слава

  • ахмед доган-
  • доган-
  • атентат

Нападателят над лидера на ДПС Ахмед Доган - Октай Енимехмедов не е имал намерение да извърши тежко престъпление и да убие Доган. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директорът на Института по психология в МВР Неделчо Стойчев. Според него Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.

За целта атентатора е използвал сигнално-звукови патрони, като целта му е била да покаже чрез звук на Ахмед Доган и на всички присъстващи, че мнението му трябва да бъде зачетено и Доган да разбере, че не е недосегаем, посочи Стойчев.

В дома на Енимехмедов в София е намерено предсмъртното писмо, адресирано до майка му, в което той посочва, че - може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Октай Енимехмедов се определя като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

Пистолетът е бил закупен близо до пл. Журналист. Вече е доказано, че то е било негодно за ползване. Проблемът е бил в пълнителя, показала експертизата, цитирана от БНР.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов благодари на колегите от Института по психология, които до 03.00 часа тази сутрин са събеседвали с извършителя Октай Енихмедов. Това, което беше намерено на адреса му в София, ще ни помогне да тълкуваме този случай, прогнозира Цветан Цветанов, цитиран от агенция Фокус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    тази партия е за да смучат отлични пари от тъпата ни държава,а глупавите и наивни турци (уж) гласуват за тях без нищо да подозират че ги използват.в турция имали бг партия?

    Коментиран от #20

  • 2 $$$

    1 0 Отговор
    Енихмедов, яде толкова бой, не защото се е опитал да убия Доган, а защото не е могъл! За това когато прави човек нещо, трябва да го довършва, и в двата случая е загазил, но поне да има за какво! Язък, сега България, щеше да празнува освобождение 2013г.

    Коментиран от #19

  • 3 ПУРКО

    1 0 Отговор
    Тия тиквеници, не престанаха да манипулират собствения си електорат. Кому беше нужен този фарс. И на децата е ясно, че това беше кьорфишек, за да продължи НСО да охранява Доганбей и след като вече не председател на партията.
  • 4 Петров

    1 0 Отговор
    Това беше показно към Доган да престане да се перчи, че той разпределя порциите в Бя и е недосегаем. Ако това момче искаше да убие бей ефенди нямаше да тръгне с тази играчка, а щеше да си купи не пистолет, а револвер и там нямаше да има засечка. Той просто показа на електората към който принадлежи какво искат.
  • 5 кик

    1 0 Отговор
    аз ако бях взел решение да го елиминирам сега доган щеше да обикля с влак цветя и портрет из цяла турция
  • 6 БГ

    1 0 Отговор
    евала Октай! Евала брато ма що него уби?
  • 7 turchin

    1 0 Отговор
    С едно убийство нищо не се постига . Трябва въздушен удар по време на парламентарно заседание .
  • 8 гост1212

    0 0 Отговор
    Абе чудя се тоя дето му дърпа гащите как извади ножа от там, а тези над него дето го натискаха 2 мин на пода не го усетиха като му е в задния джоб?
  • 9 мариян петков

    0 0 Отговор
    следващия дано да успее и да ги почва наред
  • 10 гад

    0 1 Отговор
    Тези хора от ДС в ДПС са невероятни гадове и такива ще си останат ---но знаят как да си плашат електората и го правят доста успешно ---при тях един изкарва 8 клас за да вземе шофьорска книжка за да кара жените на картофите с буса ----отврат народ ---мъжете мързеливи а жените смрадливи ---да си заминават за тъпата Турция
  • 11 boreto2

    1 0 Отговор
    Ми то момчето се пазеше да не докосне ЛИДЕРА.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 милка

    0 0 Отговор
    браво!!другия път наред:
  • 14 B7ШЯ

    0 1 Отговор
    ..."които до 03.00 часа тази сутрин са събеседвали"
    Така са събеседвали и в Гестапо ...
    Хубаво, няма ли права Октай?
  • 15 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    shte izgori i tova momche zaradi turcite i komunistite
  • 16 abe, mani...

    0 0 Отговор
    всеки, който се мисли за турчин-шут в задника и вън от България.............само се чудят тия турци какви проблеми да създават в държавата и да крадат пари, ама на обикновенния човечец търпението вече му свършва, лесно се вижда от соц. мрежи, така че господа турци - гответе се !
  • 17 Uruf

    0 0 Отговор
    Соколът се оказа просто една проскубана кокошка...
  • 18 Сокол

    0 0 Отговор
    Какъв сокол - обикновен сопол!
  • 19 любе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "$$$":

    всеки, който се мисли за турчин-шут в задника и вън от България.............само се чудят тия турци какви проблеми да създават в държавата и да крадат пари, ама на обикновенйя човечец търпението вече му свършва, лесно се вижда
  • 20 любе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Енихмедов, яде толкова бой, не защото се е опитал да убия Доган, а защото не е могъл! За това когато прави човек нещо, трябва да го довършва, и в двата случая е загазил, но поне да има за какво! Язък, сега България, щеше да празнува освобождение 2013г.
  • 21 любе

    0 0 Отговор
    Българи юнаци

    Снимка: © Getty Images

    Представяте ли си как България престава да е същата
    Почесвам се и си представям...
    ...как България престава да е същата. От днес.

    От днес България скача от 55-о на 27-мо място според Индекса за човешко развитие. (Все едно е 1990 г.) Гърците емигрират на север. Берат праскови в Сливенско. Спокойни са. Нашата полиция ги пази. Пази и нас. Пази и мен. Пази дори GPS-а на Бойко Найденов.

    Защото президентът "остро осъжда всякакви опити за посегателство върху живота и здравето на българските граждани". Осъжда ги всеки ден, всяка минута. Без да чака някой да застреля Доган с пипер. Той спира да се гордее със себе си. Аз почвам да се гордея с президента си.

    Самият Доган не лети с летяща чиния. Учи хидрогеология. Взема си изпита по СъпроМат. С тройка, но го взема.

    Министър-председателят също учи. Учи английски. Меглена Кунева учи български. Външният министър разучава де е България. Образователният министър разучава правописа на "срам". След него и останалите министри. Заместник-министърът Иво Маринов не "интегрира банер в бранд мениджмънт". Той всъщност не е заместник-министър. Жълтъкът не е слънце. И дюните не са паркинг. Дюните са "Република на младостта".

    Димитровград също е "Република на младостта". И не произвежда кючек. Димитровград произвежда промишлени стоки. Цяла България произвежда промишлени стоки. Азис пее джаз. Краси Аврамов не пее нищо.

    Андрей Слабаков режисира филм. Филмът е слаб, но става за гледане. Казва се "Без покритие". Във филма всички пушат и никой не говори за атомни централи.

    В кръчмите никой не пуши и също никой не говори за атомни централи.
    За атомни централи говори само Костов. Костов не отървава боя в Козлодуй. Той не отива в Козлодуй всъщност. Всъщност няма Иван Костов. Има отново държавна авиокомпания. Тя отново лети до четири континента. Лети за удоволствие. Българите не бягат от България...

    ... Пак се почесвам. "От днес България не е същата..." Това май съм го чувал вече. Да! Луканов. Тогава го каза Червената Клара. България си остана същата. Е, Клара излезе в пенсия. Толкоз!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове