Last news in Fakti

20 Януари, 2013 10:08 3 889 23

Гюл осъди нападението срещу Доган

  • доган-
  • атентат

Турският президент Абдуллах Гюл ясно заяви, че очаква от властите в София да разкрият нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, съобщават медиите в Анкара.

Те уточняват, че Гюл е изпратил телеграма до Сокола, в която изразява дълбоко съжаление от извършения атентат срещу него.

Лидерът на главната опозиционна партия на Турция Народнорепубликанската партия Кемал Кълъчдароглу заяви: "С огромно съжаление научих за покушението срещу Ахмед Доган в София, по време на партийната конференция. Категорично осъждам насочената срещу демократичните ценности, всякакви форми на тирания, груба сила и фашистко подтисничество.  В демократичните страни политиците не може да бъдат накарани да мълчат под заплахата на оръжия. Още веднъж изразявам своята за Ахмед Доган".

Заместник-председателят на републиканската Народна партия в Турция Фаик Йозтрак, и представители на повече от 60 изселнически организации, които бяха гости на конференцията, също осъдиха остро терористичния акт и още веднъж заявиха подкрепата си към Движение за права и свободи.

Външното министерство на Турция излезе с писмена декларация по случая, в което осъжда остро нападението срещу Ахмед Доган и изразява надежда за продължение на добросъседските отношения между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 1 Отговор
    Със това Анкара официално призна,вмешателство и нагнетяване на етническо напрежение,във страна със независим суверенитет!
    Присъствието на Израелския посланик на конгреса също буди въпроси,за налагане на еврейска власт каквато има в Турция!И тъй като нашите политици,отдавна са слуги и марионетки на Израел,Турция и Русия където вилнее еврейски геноцид,нищо добро не ни очаква за в бъдеще!Народа последен ще каже тежката си дума като насмете чифутите където им е мястото,в трапа!И нека да припомня че в Турция живеят няколко милиона Българи от векове,които също имат право да изучават майчин език,и да се молят на своя бог!Българино събуди се революцията няма да я предават по телевизията,за да я има земята на траките от нас зависи!Помислете каква база за сравнение оставяте на децата си,да бъдат страхливи мишки,и да превиват гръб цял живот,или да се гордеят с това че са Българи,наследници на най старата цивилизация в Европа!Без кръв няма да стане разберете!И стига с този страх!
  • 2 асд

    1 0 Отговор
    Никой не им е отнел правата на българите в Турция. В Турция има повече от 270 църкви и на който не му харесва може да си тръгне, когато пожелае.
  • 3 Трибал

    0 0 Отговор
    И защо си мислиш че трябва да си тръгват Българите от там а не цигани като тебе например?Тази земя е Българска и ако някой трябва да си тръгва това са еврейте и циганите от Турция България,и Русия!Защото ако не ти е ясно и в Русия ви се точи ножа и иде Видов ден!Да си тръгвали били,от къде да си тръгват бе от земята която им принадлежи по право ли?
  • 4 Трибал

    0 0 Отговор
    Колелото на историята се върти,и всичко се плаща!
  • 5 асд

    0 1 Отговор
    Поздрави на редактора :) както казах нищо не можете да направите всички сте мъже пред комютъра, а ти докато си говориш тука тъй Доган си харчи милионите и не му пука нито за теб, нито за утрепаното управление :)
  • 6 Илия

    1 1 Отговор
    нападението е от циганин над циганин
  • 7 XAXA

    0 0 Отговор
    Tova beshe pulen teatur.Dori nai golemiq nekadurnik mojeshe da go ubie ako iska.No uvi turski m...l ostana jiv.
  • 8 Гай Баню

    1 0 Отговор
    Евреите командват целия свят и по точно няколко еврейски банкерски фамилии. За това Израел си прави каквото иска. Даже и Обама слушка. И за това дядо ви Хитлер е искал да ги изтреби. За сега командва този, който държи парите и златото...
  • 9 ???

    0 0 Отговор
    Интересно защо само Турция осъжда нападението срещу Доган!?
  • 10 А.Х

    1 0 Отговор
    Гай Баню е много прав можем само да съжаляваме че Хитлер изгуби войната!
  • 11 Гай Баню

    1 0 Отговор
    А най- голямата грешка на България е че унищожи Армията си!?! Сега и от пръдня трепери. За инцидента: - М..л иска да убие м...л- лошо няма, да се избиват помежду си.
  • 12 emo

    0 0 Отговор
    iskam da znam kolko ostanaha bilgarite viv bilgariqdali ima edin milion i polovina
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кик

    1 0 Отговор
    Категорично осъждам насочената срещу демократичните ценности, всякакви форми на тирания, груба сила и фашистко подтисничество

    хахахахах сега турците се надпреварват да изказват подкрепа за доган и да му съ4устват и идете после и разправяйте 4е турция нема нищо общо с доган и партията му........защо финландия или нова зеландя не изказват подкрепа за доган?нали ужким по линия на демокрацията са изказванита на турците в подкрепа на доган?
  • 15 Трибал

    0 0 Отговор
    До Гай Баню

    И Хитлер е евреин,не се заблуждавай!Цялата война е една голяма еврейска постановка,но светът късно го разбра и трябваше да загинат милиони!Хитлер е евреин внук по кръвна бащина линия на австрийския Родшилд където баба му е била прислужница!Всички военни заводи в Германия са финансирани от американските банки на Родшилд!Когато съюзническите войски влизат над тези фабрики не пада нито една бомба!В същото време Русия се управлява от евреи като Ленин,и Сталин,който е грузински евреин!Така че всичко е едно театро!Ето ти инфо за Хитлер-

    http://bezpartiini.ucoz.com/publ/istinata_za_khitler/1-1-0-3
  • 16 йгу

    1 0 Отговор
    турския призедент да си гледа турция да не казва казва кои кого да съди като много му е мил сокола да си го прибира в турция
  • 17 кик

    0 1 Отговор
    нема еврей..вси4ко се командори от ивънземните и стремежът 4рез тях и технологийте им еврейте да управляват 4ове4еството защото така са се самовъзприели
  • 18 FRIDAM

    1 0 Отговор
    Балгариа осажда остро вси4ки обисва извар6ени над вси4ки АРМЕНЦИ от ТУРЦИЯ както И ОБИСВАТА над подражниците и симпатизанти на ПКК

    Коментиран от #20

  • 19 ми от село си

    0 0 Отговор
    гюл да си гледа ГЮЛ-а и да не се занимава с България!!!
  • 20 патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "FRIDAM":

    Браво на Трибал и Бай Ганю! На оръжие БРАТЯ БЪЛГАРИ, за ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!
  • 21 ПРОСТО БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    АХМЕД ДОГАН 5 ПЪТИ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИЯ. ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ ПРОДАДЕ ВСИЧКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПЪТИШТА И ВОДОЕМИ. КАЖЕТЕ МИ ; АКО ИМА В ТУРЦИЯ ТАКАВА ПАРТИЯ КАК ТУРЦИТЕ БИХА ПОСТЪПИЛИ СЪС БЪЛГАРСКИЯ ЛИДЕР.
  • 22 999

    0 0 Отговор
    ave za6to slu6ate 4alga a i gledate turski seriali
  • 23 муспи

    0 0 Отговор
    Безспорно евреите дърпат конците и на такъв провинциален сиир като ДПС. Че те обявиха една циганска банда за турска, след като турци няма в България и в турция са малцинство. Не е нужна за българския геноцид турска партия, той се провежда от евреите собственоръчно. Може би тези организирани вече помаци се готвят за пушечно месо в задаващите се събития в самата турция. Евреите няма да оставят една голяма дивашка и многонационална държава, с налудничави претенции за възтановяване на отоманската империя, между изсраел и Европа. Между изсраел и харесаната им територия за Главна квартира, България.
Новини по държави: