Last news in Fakti

26 Април, 2021 11:56 3 108 66

ГЕРБ внесоха жалба в КС за наложения мораториум

  • герб-
  • жалба-
  • кс-
  • мораториум

Забраната включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация

ГЕРБ внесоха жалба в КС за наложения мораториум - 1
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ внесоха жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи.

В четвъртък след спорове и скандали парламентът наложи мораториум върху част от действията на кабинета „Борисов” 3 за периода на оставка. Забраната включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация.

"Внесохме искане за тълкувателно решение по отношение на мораторума. Има текст от решението по отношение на лечебните заведения. Трудно е болниците да се справят в пандемията - те трябва да разполагат с движимото си имущество. В мораториума има забрана да не разполагат с движимото и недвижимото си имущество. Нашето искане е насочено срещу решение, което грубо нарушава Конституцията на България. Отнемат се правомощия на други власти. Считаме, че дори може да се стигне до правен прецедент, ако се приеме решението на ИТН за промени в Изборния кодекс", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Доколкото знам, карантината на Трифонов изтече, беше хубаво лично да носи отговорност и той да каже, че ще върне мандата. Поздравления за спортните успехи, но кой предложи Антоанета Стефанова за премиер? Очаквахме, че ще се поеме отговорност от ИТН. Всички аргументи, че не срещат подкрепа и че не стигат гласовете са загубена логика - всички партии в НС демонстрираха подкрепа към партията на Слави. Това е бягане от отговорност. Това означава ли нови избори? Нередно е да връщат мандата, безотговорно е", коментира тя последния пост на Слави Трифонов.

"Започва голямата отговорност към президента Румен Радев, който да определи чии ще е третият мандат. Ние предложихме хора с визии, които могат още на следващия ден да започнат работа, друг не предложи подобно нещо", каза депутатът от ГЕРБ.

"Който променя правилата преди вот, трябва да знае, че това се връща като бумеранг на изборните резултати", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТРАТЕГ

    79 3 Отговор
    1. Първaтa cтъпкa e дa бъдe cвaлeнa oхрaнaтa Му. 2. Втoрaтa cтъпкa e дa бъдe cмeнeн Гeшeв. 3. Трeтaтa cтъпкa щe бъдe изцялo приoритeт нa Aлeкceй Пeтрoв, Дaмбoвцитe, Вacил Бoжкoв, Бaнeвитe, Бoбoкoвитe и знaйнитe и нeзнaйни жeртви нa грaбeж!

    Коментиран от #4, #29

  • 2 124

    82 6 Отговор
    ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ И ЩЕ ИМА ПРИСЪДИ...

    Коментиран от #52

  • 3 ужас потрес

    75 7 Отговор
    гербавите жабоци се окопават във властта , за да крадът и саботират всяко нормално правителство. Крастави жаби.....ква ква гербави ква!!!!

    Коментиран от #12

  • 4 асад

    39 2 Отговор

    До коментар #1 от "СТРАТЕГ":

    третата стъпка ще е най цветна
  • 5 Десет години

    56 3 Отговор
    Стига сте се жалвали !

    Коментиран от #7

  • 6 choko

    76 4 Отговор
    Точно тия нагледци да ми говорят зя прахосване на пари е нелепо !
  • 7 СТРАТЕГ

    44 4 Отговор

    До коментар #5 от "Десет години":

    Точно за това най-много се страхува мишленцето и не смее да излезе от зайчарника. по селата, по пънчета и по строежи може да ходеше, но БЕЗ ДЪРЖАВНА ОХРАНА къде ще отиде? А, да... във Фейсбук!
  • 8 Като гледам

    20 2 Отговор
    каква е забраната нищо важно не е пропуснато.
  • 9 Време е

    39 2 Отговор
    Реда за плащане на сметката винаги идва,дебела е вашата искате друг да я плати,НАРОДА КАЗА ви каза много ще патите .
  • 10 Цецо Цветанов

    34 4 Отговор
    Тия как плачат......
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    42 3 Отговор
    Ще ги отрежат!Правителство в оставка няма моралното и Юридическото право да харчи пари и подписва договори!то стои докато не бъде избрано ново,или докато не се сформира Служебно правителство!Понеже гроб и правителството се оказаха много харчещи им се направи мораториум и за да не могат ептен да изпразнят хамбара!И без това направиха външния дълг на бг според моите изчисления 37,5милиарда....ка се връща-никак!Вечно заробване и за хартия продадоха БЪЛгарската земя на англосаксонците!За земята ще получат Възмездието дето заслужават!Когато гледате многото строени нови блокове,не мислете ,че са за вас!Те ,ще чакат англосаксонците!
  • 12 Булдог

    44 2 Отговор

    До коментар #3 от "ужас потрес":

    Българите трябва ще подадем оплакване срещу безчинствата на партия ГЕПИ БАЦЕ, позната и като токсичната ГЕРБ! ВЪН ЗАВИНАГИ!
  • 13 Щом гербавите

    44 3 Отговор
    квичат на умряло значи останалите движат нещата в правилната посока.

    Коментиран от #35

  • 14 Севда

    28 3 Отговор
    Много скоро ще разберем, дали Слави ще стане 1-ва или 3-та сила в НС ?

    Коментиран от #17

  • 15 Help Credisimmo

    28 2 Отговор
    Мийте ги тия ..... Атанасова.
  • 16 Шах с пешката

    29 2 Отговор
    Слави се подиграва с тия
  • 17 Чичо Гошо

    14 11 Отговор

    До коментар #14 от "Севда":

    Ти не си Севда. Ходи пеша
  • 18 Слави Т

    34 1 Отговор
    Не искам да помагам на наглеци като онези, които съсипаха Алепу
  • 19 Българка

    35 1 Отговор
    Змията хапе най-отровно преди смъртта си. И да рипате , и да ревете, и да крещите, и да внасяте жалби до конституционния съд, протеста натисна спирачката за кардене и окопаване във властта. И не лъжете българите, че изобщо се интересувате за тяхното здраве. Боли ви, че не можахте да превземете и ИСУЛ
  • 20 Реалист

    32 1 Отговор
    Начукването на герб:) свинките реват:)
  • 21 Боби

    24 1 Отговор
    ВСИЧКО ПО ЗАКОНЕН ПЪТ.БЪЛГАРИА НАД ВСИЧКО.
  • 22 Хихи

    25 4 Отговор
    Гепи квичат. Идва служебно правителство. Деса умната и цялата група на Гепи да бягат да се крият при тулупа в зайчарника.
  • 23 Дулово

    21 1 Отговор
    Тази заблудената които са я турили начело на гробарите 3 пътя са по зле от дуловското недорозомение
  • 24 А ние на кога да се жалУваме?

    16 2 Отговор
    За ограбените надежди,за откраднатите пари,за избягалите от раят млади хора, за бедността,за поведението на прокуратурата спрямо крадците от "елита",за простащината на Винету, за разсипията и докуменгираните включително в ютуб заплахи на местни дерибеи? Ако това е " европейска" страна то това е по скоро карикатура.Жинеещите на запад ще ви кажат че моделът на Тиквата и неговата визи за "девокрация" е извращение.Чакаме съдилищата да започват работа (има 1 милион доказателства) .Иначе още ще избягат и тогава е свършено.Ще докарат ГРОБ страната до гражданска война.Много сме които искаме да им видим сметката-заради геноцида над народа си в състояние на мир.Представям си ако има война. Ако някой нападне БГ аз няма да си мръдна пръста....Няма какво да защищавам. Да отиват богаташите и децата им....ама се съмнявам.
  • 25 Венци

    20 2 Отговор
    И дуловската миризливка се появи .. Циркът е пълен.
  • 26 Azz

    18 2 Отговор
    Деса тъпото пак ли се изходи...
  • 27 Госпожата утре ще бъде в Червено

    11 2 Отговор
    Деса Деса, яко те използват да знаеш..дано поне си заслужава парата за стреса дето обираш и тепърва ще обереш!
  • 28 Морето

    15 4 Отговор
    Ква жалба подавате,бе? Бойко е от днес ПЪТНИК И ГОСПОДИН НИКОЙ.Всички покрай него сте по пързалката на НДСВ...

    Коментиран от #34

  • 29 Плешивия

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "СТРАТЕГ":

    Днес от космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда.
  • 30 петър

    12 1 Отговор
    Не ставайте смешни за резил.Вие сте на бунището за скрап.
  • 31 Прaвocъoбрaзнoc

    8 0 Отговор
    Кoнcтитуциoнният cъд e cвръх-лукcoзeн пeнcиoнeрcки клуб зa зacлужили зa БКП+БЗНC+ДC-ШAЙКAТA уcлужливи партийно-назначавани eкзeмпляри! Зa 7-гoдишния cи мaндaт вceки oт кoнcтутициoннитe cъдии имaт пo 3-4 дeлa (пo 1 дeлo зa 2 гoдини) пo кoйтo ca дoклaдчици! A трябвa дa e пocтoяннo дeйcтaвaщ съд cъc зaдължитeлнo рaзглeждaнe зa кoнcтитуциoнocъoбрaзнocт нa вceки aкт и зaкoн нa пaрлaмeнтa и нa Миниcтeрcкия cъвeт и миниcтeрcтвaятa прeди влизaнeтo им c cилa и пoрaждaнeтo нa нeгaтивни пocлeдици зa oбщecтвoтo и хoрaтa! Тaкa щe ce избeгнe и зaбрaнaтa зa кoнcтитуциoннa жaлбa oт cтрaнa нa дaнъкoплaдцитe-грaждaни, тъй кaтo вceки aкт щe e рaзглeдaн прeди влизaнeтo му в cилa oт Кoнcтитуциoнния cъд! Що за демократична европейска държава е тази, в която с десетилетия действат противоконституционни закони, норми и администривни актове, пораждащи милиардни мародерски загуби за обществото и доставящо милиардни облаги за партийно-парламентарния БИЗНЕС на БКП-ШАЙКАТА!
  • 32 Гражданка

    13 0 Отговор
    Конституционния Съд-председател Борис Велчев("Братиньото" на Бойко)- бивш главен прокурор и действащ Педе раст.Той ще им разглежда жалбата....
  • 33 Бай Ставри

    8 1 Отговор
    с жалби и без жалби все тая, знам че ме чака много работа.
  • 34 ЖОРО ГОЦЕВ

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Морето":

    СИГУРЕН ЛИ СИ А? ДА НЕ РЕДИШ СЛЕД 1 ИЛИ 2 МЕСЕЦА ОХ, СЛЕД ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ А?
  • 35 Уи мусю

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Щом гербавите":

    В правилна посока, мислиш, колега.
  • 36 Цветко Христов

    4 1 Отговор
    Ей, комуносоциалисти не разбрахте ли, че времето ви изтече много отдавна? Обречени сте на изчезване. Остава ви успокоението само да пишете глупости нищо друго.
  • 37 А.така

    8 0 Отговор
    Да внася, Радев колко жалби внесе с половин уста се споменаваше по медиите, а виж сега...
  • 38 Петър

    12 1 Отговор
    Колкото по бързо тази гербераска неграмотност,простотия и тн се изтърже от властта,толкова по добре за България!!!!
  • 39 НСОШОФЕР

    10 1 Отговор
    ТАЗИ Е С МАСКА ЗАЩОТО САМА НЕ СИ ПОНАСЯ МИРИЗМАТА .....!
  • 40 Гост

    9 1 Отговор
    Много се жалват, мишоците от герп
  • 41 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    4 0 Отговор
    А ОТ ДПС СА СЛОЖИЛИ МОРАТОРИУМ НА ХАЛКАТА НА ДЕСИТО АТАНАСОВА!!САМО ТЕ ЩЕЛИ ДА Е ПОЛЗВАТ!
  • 42 Петров

    7 0 Отговор
    Тази така и не се научи да спазва лична хигиена. Ама от Дулово - толкова. Там не ги мият.
  • 43 ГЕРБер-богаташ

    2 8 Отговор
    Скоро с биячите от ММА се вдигаме на въстание докато не е късно ! Журналистката и пиар експерт на ГЕРБ Соня Колтуклиева пита : Васил Божков ли препоръча Антоанета Стефанова на Слави за премиер ? Васил Божков , дългогодишен председател на БФ по шахмат ( от 2003 г.) е препоръчал Антоанета Стефанов на Слави Трифонов за премиер ?!? " Почвам да си мисля че Слави Трифонов води страната към нови избори , за да даде втори шанс на партията на Божков , която на 4 април бе на крачка от влизане в парламента . И то без кампания, без да влиза в сметките на социолозите и почти без медийни изяви. При скорошни избори проведени от служебно правителство на президента , формацията на Божков ще бъде парламентарно представена. Станислав Тодоров Трифонов публично е подчертавал, че харесва и уважава Васил Божков, един Господ знае какво ги свързва през годините от възхода на Черепа до ден - днешен. Затова Трифонов никога не посмява да отговори дори на една нападка от Божков и дори не смее да му спомене и името.", продължава разсъжденията си Колтуклиева.
  • 44 Махалата

    3 0 Отговор
    Тълкуват що не давате Още ма како или бате сам ще харчи чекмеджето!?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иван

    3 0 Отговор
    Напълно е прав бившия съдия и председател на СРС и общински съветник от ДБ Методи Лалов...

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мирослав

    7 0 Отговор
    Гербавите жабоци се окопават във властта , за да крадЪт и
    саботират всяко нормално правителство. Крастави жаби.....ква ква гербави ква!!!!
  • 49 Така така..

    6 0 Отговор
    Каква е тази японска нинджа?!?
  • 50 долу гроб

    10 0 Отговор
    престъпната шайка ГРОБ работи за дънди прешъс , помагат им да ни ограбят златото
  • 51 асоциации

    5 1 Отговор
    опг ГРОБ са вярващи си лъжепророци като мухъла мухамед хихихихихи

  • 52 Цветко Христов

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "124":

    Кои ти каза?
  • 53 Неделко

    9 1 Отговор
    Ако не изстържем Гроб това ни чака , кражби , рекет и мутренско управление на шайката !
  • 54 КУКУ

    9 1 Отговор
    КAЗAХ ВИ OЩE МИНAЛAТA ГOДИНA КOЙТO ВИ НAКAРA ДA ЛЪЖEТE ЗA КOРOНA CEКТAТA ,ТOЙ И ЩE ВИ ТЪРCИ CМEТКA ПOCЛE ВИE НE РAЗБРAХТE ЩOТO МOЗЪЧEНЦAТA CA ВИ ЗAКЛИНEЛИ CAМO НA МAНГИЗИ.
  • 55 мунчо

    13 0 Отговор
    Добър ден Мисирки и Мисири.Хайде снимайте нечистоплътните гащи на "Левента" от Банкя.Бавите се!
  • 56 Миро

    8 1 Отговор
    При нови избори Божков - 18-19%
    И Борисов и пионката му Гешев - в затвора
  • 57 ВИЕ НЕ СТЕ ФАКТОР

    8 0 Отговор
    СВИКВАЙТЕ!
  • 58 До КС

    5 0 Отговор
    Сигурен съм че КС няма да одобри жалбата на тези мутри и престъпници . Народа е над всичко и този мираториум представлява широко и обществена важност към която е насочен целия поглед на нацията .
  • 59 чеге

    5 0 Отговор
    Каквото и да правят пътният лист им е разписан-ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ ! Още съд и затвор за всички от вас които са нарушавали закона-а те са много !
  • 60 bbhhhh

    3 0 Отговор
    Тази маймуна за чий пост е назначена гербаджийска лопата ли напразно говори само
  • 61 Мимч

    3 1 Отговор
    Абсолютно дъм съгласен,че се променя изборния кодекс за следващи избори ,обаче не съ съгласен,че Слави дерайлира и бяга от отговорност.Изкача въпроса,за какво ни излъга да гласуваме за него,като се крие ,като мишка,вместо да излезе и да поеме отговорност.Партиите от протеста,а и. БСП ще го подкрепят,но уви мишок е......Следващия път сме при Майчето....
  • 62 Вонещица

    1 0 Отговор
    Тая толкова вони че сама не може се понася и си е турила маска да не се удуши...муахахаа
  • 63 Ахахх

    2 0 Отговор
    Ало Братиньо, че има ли кинти?!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Някой

    0 0 Отговор
    Трудно е болниците да се справят в пандемията - те трябва да разполагат с движимото си имущество. В мораториума има забрана да не разполагат с движимото и недвижимото си имущество.
    Еййй а парите за здраве къде са ? И как някой ще продава нещо което не е построил ?
  • 66 доко

    0 0 Отговор
    и аз внасям жалба..зашо десито не е в затвора вече..в белене..какво чака съда...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове