Last news in Fakti

29 Април, 2021 15:30 2 285 30

Карадайъ: Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП

  • мустафа карадайъ

Според нас отиваме към предсрочни избори", каза още той

Карадайъ: Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП. Според нас отиваме към предсрочни избори”. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с третия мандат за съставяне на правителство.

„Доколкото разбрах мандатът не е връчен. Има изявления на президента, че третият мандат ще бъде връчен на 5 май на БСП. Ние от ДПС изразихме нашите позиции и начина на разчитането на изборните резултати, а именно, че българските избиратели избраха промяната. Освен това имахме възможност да заявим нашата позиция, че партиите, които загубиха изборите, говоря за ГЕРБ и БСП, няма да ги подкрепим, ако предложат кабинет", посочи още Мустафа Карадайъ, цитиран от „Фокус”.

Той заяви, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията и с оглед на това би било добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики.

„Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите", допълни още Мустафа Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сланина и Зурла

    23 11 Отговор
    Научи български ве плоскоглав четак!!!

    Коментиран от #7, #20, #28

  • 2 Жокер

    20 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Карадайъ: Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП

    Нещо не е много убедителен, но нека да видим...

    Коментиран от #30

  • 3 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    След като, Доган ефенди поръча шиши, на СПЕЦНАЗ. Да се се тя ли, какво ще направи Брюксел? Или за жокер има зайчарник от Банкя.
  • 4 асад

    20 8 Отговор
    бсп излезе че е най голямата тиня в България. Аз глупака, и моето семейство се доверихме и гласувахме за тази биволица корнела - но това беше - край ще ме хване за ..................., да ме поразведе.

    Коментиран от #8

  • 5 Оставаше и да подкрепите Бспето

    3 1 Отговор
    След днешното изказване на Енчев.! Щеше да е голям ритник за електората!
  • 6 в този

    13 1 Отговор
    случай съм спокоен. Дори и ГЕРБ да подкрепят БСП гласовете им стават 118. Тц, не стигат за кабинет. Пък Нинова да се самоубива, ако приеме тази подкрепа!

    Коментиран от #13, #29

  • 7 Хмммм

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сланина и Зурла":

    Той знае български! ДъПъСъ!
  • 8 абсолютно съм

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "асад":

    съгласен. Само тази година не изтеглих късата клечка с тях. Гласувах за друга партия, защото Нинова взе да става много съмнителна в тази скрита колаборация с ГЕРБ. Е, вече не е скрита.
  • 9 Аспарух

    5 2 Отговор
    Няма,ама има-вие се подкрепяте,както в кръчмата се подкрепят трима другари,които са се напили до козирката и са под масата,ама под нея договорките вие само си ги знаете!!! А клиентите и кръчмаря-хабер си нямат!!! Аз викам,на другите избори вече да поизчезните полека-лека,щото ние и без вас ще си възстановим държавата!!! Било е-и ще бъде Карадайъ ефенди!!! КАЗАХ!!!
  • 10 Чочо

    3 1 Отговор
    А дупетатите ще получават ли заплатищом ще има нови избори?
  • 11 УЖАС

    4 2 Отговор
    НИЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ БСП, но „Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите", допълни още Мустафа Карадайъ. КОЕ Е ВЯРНО. КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ ще ми каже!
  • 12 Ахмет Доган говори ли ви нещо?

    3 1 Отговор
    От коя партийна се пръхна? Дали е имал и продължава да има нещо общо с далаверите в държавата от 30 години-насам? Тоя защо се прави на ударен с мокър парцал по кухата част от тялото му?
  • 13 ДА бе

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "в този":

    Дреме и на НИНОВА важно е да го докараме за избори на 11 юли, а за това няма проблем! БОСОВЕТЕ така са наредили. Избори до дупка, докато тъпите поумнеят! КОЙ КОЙ КОЙ не скача е ЧЕРВЕН! СДС СДС СДС Уууууууууууууууууууууууууууу. ДЕМОКРАЦИЯ! Абе кажи си го : ЦИРКаджиииииииииииииии!
  • 14 Павел пенев

    6 7 Отговор
    Никой не ви иска подкрепата,марш в Анадола.
  • 15 Чалга

    4 5 Отговор
    и кючек !
  • 16 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА

    2 0 Отговор
    ...СЕГА ЗА ДА СЕ ПЛАТИ „МАСРАФА” ЗА НОВИ ИЗБОРИ ТИЯ 240 ДУПЕ ТАТА ДА СЪБИРАТ ПЛАСМАСОВИ КАПАЧКИ И С ПАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ!!!!
  • 17 Ганьо

    3 1 Отговор
    От 30 години тези единствено доказаха, че са политици. Другите докато злобеят тези управляват неофициално...

    Коментиран от #21

  • 18 Тиква

    4 1 Отговор
    Браво на вас и така трябва, но след като минат комисиите и извадят колкото може за вас и Герб. И всичко да се покаже реално. Кой колко крал и какви зулуми е правил. След това есента ще има избори Да!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Зов за завръщане

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сланина и Зурла":

    ДПС да съставят кабинет с министър председател на България Карадая.
  • 21 Жалко за старите кучета

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ганьо":

    Шиши от 1200 работни дни в парламента имаше общо 4 .
  • 22 патриотин

    0 0 Отговор
    ашколсун ,аратлик
    никакъф фъндък на тия
  • 23 Дааа, ама Не

    2 0 Отговор
    Въртят сукат, но накрая трите мафиотски партии ще се гушнат, че това ще им е за последно на власт... Усещат шута у гЪzа от нарида и ще сторят същото като в БФС, след 1,5 год оставака, отново Мукета се върна на власт. В тая държава няма морал, нито у политиката, нито у спорта и в двете сме на последно място в Европа ..
  • 24 Софиянец

    0 1 Отговор
    Щом го казват като вариант, значи нова ще е. Очаквани гражданска война.
  • 25 Помак от микре

    1 0 Отговор
    Ашколсун маашала чок серсем шукар гювенди аферим
  • 26 Asterix

    3 3 Отговор
    Не съм фен на Борисов...ама имам усещането,че ще ги курдиса всичките накрая...
  • 27 Анонимен

    0 0 Отговор
    По костово време оставиха родители, деца с малки деца без работа и тъй като от гърция са ги настанили 1923 по турски села тракийците.. И няма да забравя думите преди да си замине родната ми майка. При Турско майка по добре сме живяли и т. н. Не зная но може би са прави, като се размисля, колко мнохо хора си заминаха от този свят без време. СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ И БОГ ДА ВИ ПАЗИ!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "в този":

    Ако се съберат 118 не е проблем да си купят трима предатели който ще станат независими дупетати.Което не може да се купи с пари се купува с много пари.Веднъж го преживяхме този сценарии така че може и да се повтори.
  • 30 Мара

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жокер":

    Стане ли друга песен ще запеят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове