Last news in Fakti

30 Януари, 2024 19:37 9 778 36

Проф. Чуков: Изненадващо е, че турският външен министър се срещна с лидерите на ДПС в резиденцията на посланика

  • мустафа карадайъ-
  • делян пеевски-
  • джевдет чакъров-
  • владимир чуков

Той посочи още, че преговорите за мир в Близкия изток са началото за разрешаване на кризата

Проф. Чуков: Изненадващо е, че турският външен министър се срещна с лидерите на ДПС в резиденцията на посланика - 1

Турският външен министър Хакан Фидан пристигна в България. Първата му среща е била с Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Според международния анализатор проф. Владимир Чуков посещението е в отговор на това на Мария Габриел, както изисква протоколът. Но изненадата е в мястото на срещата - резиденцията на турския посланик.

„Мария Габриел е домакин и той връща тази визита, което не трябва да ни изненадва. Според мен изненадата тук е, че първата среща е с Мустафа Карадайъ и с лидерите на ДПС и то в резиденцията на турския посланик. Всички те са депутати и обикновено визитите трябва да стават в парламента”, коментира проф. Чуков.

Той посочи още, че преговорите за мир в Близкия изток са началото за разрешаване на кризата. „Сравняваме със ситуацията в Украйна. Там са две големи държави, които воюват помежду си - потенциалът е огромен. Тук е малка територия с малко хора и потенциалът просто не може да продължи повече от шест месеца. Въпросът е кой ще извлече позиционните дивиденти”, каза професорът.

Според него двете страни няма да успеят да устоят на натиска. „Израел и „Хамас” са твърде малки пред възможностите на международната общност”, добави той.

По темата с реакцията на САЩ след нападението и убийството на трима американски военнослужещи, проф. Чуков поясни, че от 17 октомври досега са извършени 146 нападения над американски цели в Сирия и Ирак и това е едно от тези.

„Американците не са се задействали, защото изстреляният дрон е влязъл в същия момент, в който и американският дрон. Те просто не са могли да го разпознаят като вражески”, е мнението му.

Но ако се коментира хипотезата дали САЩ биха отговорили на Иран, според професора ще се навлезе в темата с изборите. „Имаше момент, в който иранците свалиха огромен американски дрон. Стойността му беше 120 млн. долара. Тогава Доналд Тръмп, който е изключително непримирим и нетолерантен към иранците, не тръгна по тази „писта” с Иран. Защото не се знае как биха могли да реагират те”, обясни проф. Чуков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    18 86 Отговор
    Този Чуков е повече руска слуга, отколкото арабист

    Коментиран от #4, #8, #9, #36

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 По-изненадващо е

    8 41 Отговор
    Че се среща а президента Радев.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гробар

    73 7 Отговор
    Щом си изненадан значи си купил професорската титла също като Плъха. Турците от гербппдбдпс работят за влизането на България в състава на велика Турция. Това и децата го знаят.
  • 6 Гост

    76 3 Отговор
    Чуков, нас не ни бръснат за нищо. Бъзикат се с нас, кой ли не.
  • 7 АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ

    71 9 Отговор
    Помакинята покани турския министър.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Полуидиот

    50 7 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ти си от тея дето в гардеробите и под леглата им гъмжи от руски шпиони. Лекувай параноята докато е време.

    Коментиран от #17

  • 10 НАТОвски

    21 1 Отговор
    Шенген
  • 11 Рамбо

    50 6 Отговор
    Резиденцията на турският посланик се утвърждава все повече, като мястото, от където ще се ръководи Румелия! И политическия илит се ориентирал от рано.
  • 12 А българската

    48 5 Отговор
    Мария Магдалена дали си е надупила и доволно хвана за палците пред турския външен министър при положение че от този българския Реал където ги обичат тези резани.
    Според мен усеща че им пари под краката и трябва бързо да действат защото времето им свършва.
    За Прасчо без повече коментар..
  • 13 Факт

    52 2 Отговор
    Държавата се командва от Пее,ски... Гласуваш за ПП, ДБ - получаваш ДПС, гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС! Те са тотално подчинени на Пее,ски, не смеят да му възразят, какво каже, изпълняват!?!?!?!?!?
  • 14 Смърфиета

    20 8 Отговор
    Израелски агент, като Халаф!!!
  • 15 Българин

    29 5 Отговор

    До коментар #7 от "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ":

    Е нали са мюсулмани и двамата.
  • 16 зъб

    54 7 Отговор
    Нали ДПС не е етническа партия на турския етнос в България .....то пък турския министър си ги признава за такава...време е българските продажни политици да се замислят....
  • 17 Коко Н

    3 13 Отговор

    До коментар #9 от "Полуидиот":

    Да бе да !Познава Руския Имперски протокол.
  • 18 Левски

    34 4 Отговор
    НАРОДЕ !!!
  • 19 Толуп BG.

    38 5 Отговор
    Нищо изненадващо няма, в BG всяка партия си има посолство, на което изпълнява повелите.
  • 20 НАБЛЮДАТЕЛ

    32 3 Отговор
    Ами набивал им обръчите, раздавал партитурите. Нови партии ще се учредяват у нас - трябва да се знае каква подкрепа ще получат. При 40% гласуващи у нас - 8-тях % на гласуващите под строй и по списък вече са фактор. Те претенции политически нямат - само в брой. 30 години го играят и си мислят, че може още 30
  • 21 Нямаше да бъде изненадващо

    8 33 Отговор
    Ако се бяха срещнали в резиденцията на Мутрафонова.

    Коментиран от #29

  • 22 България вече няма институции

    44 3 Отговор
    Няма и народ, който да го интересува за бъдещето му и за страната му! Затова е най нормално, мафията и национални предатели в България, да си извършват срещите и продажбата на България, където си решат!
  • 23 ЗА ЕДИНИЯ ЧУКОВ Е ИЗНЕНАДВАЩО

    20 1 Отговор
    А ЗА ДРУГИЯ Е НАГЛО И ПРЕСТЪПНО !
  • 24 СТРАХ ТРЕСЕ ПЕЕВСКИ , ЕДИН ПОЛКОВНИК

    35 5 Отговор
    ПРЕДРЕЧЕ ЧЕ ТАЯ ПРОЛЕТ ДПС ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ .......... А ЕДИН ГЕНЕРАЛ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ТОВА !
  • 25 Защо бе Чуков

    14 15 Отговор
    Те не са поканили Фидан като депутати, че да се срещат в парламента. Най-вероятно те са поискали среща и най-нормалното място където може да ги приеме е турското посолство. Примерно и копейкин ако беше поискал среща Фидан и него щеше да го покани в посолството, както и който и друг. Такъв е протоколът, какво се изненадваш? Изненадващо то е, не, че ДПС са поискали среща, изненадващо то е, че от други партии не са. Изключвам сглобката, понеже официалната покана е от тях.
  • 26 Вече ще гласувам само за дпс

    11 21 Отговор
    Видно е, че само те виждат в бъдещето. Правилно са се ориентирали в това кой ще определя правилата в региона занапред.
  • 27 ДюДю

    4 1 Отговор
    Дядо Дони каза: Благодаря Аятоласи, че не свалихте и изтребителя до дрончето...Помним си ние....
  • 28 младен иванов

    23 2 Отговор
    Въобще не е изненадващо мястото на срещата между турския външен министър и нашите жалки васали от парламента.Ще ходят на срещи там,където им наредят.
  • 29 сам насочваш

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нямаше да бъде изненадващо":

    нещата натам, че ако се проведе подобна среща с Митрофанова, населението - рая нямаше да си трае като сега, а дружно и по козяшки щеше да ореве орталъка.
  • 30 ИНЖ

    3 3 Отговор
    Тоя Чуков сяамо с глупости се занимава!? Ща те брига кой с кого разговаря и къде??? Все едно Карадайъ е голям фактор???
  • 31 Гошо

    5 2 Отговор
    Не е било в посолството, а в хотелската стая на турския министър.
    Влизали са един по един. Повече няма да ви кажа.
  • 32 Тъпак

    3 1 Отговор
    Продай си купената диплома , професоре!
    Отново ще сме под турско робство благодарение на овчедушието си и некадърния ни" политически елит"(банда крадци и родоотстъпници)
  • 33 Тоя комунистически чук,

    3 1 Отговор
    Отново не е в час, нормално е феса да се среща с антибългарски елементи от дпс, но ново паредно през роследните150 г. изселническо споразумение трябва да реши това с туркоманите, ще трябва да си ходят и да се простят с Европа
  • 34 Истината му е майката

    3 1 Отговор
    Този арабист е жив краварски слуга
  • 35 Исторически парк

    3 0 Отговор
    Готвят анексия на румелийския вилат, тоест България...
  • 36 Ивелин Михайлов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Американският слуга пак се изказа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове