Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 14:06 4 676 19

Мустафа Карадайъ обясни защо е подал оставка, а знаков политик откри ключово заседание на ДПС

  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • председател-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • българия

Ахмед Доган не дойде на заседанието

Мустафа Карадайъ обясни защо е подал оставка, а знаков политик откри ключово заседание на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

"Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията", това написа бившият председател на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във фейсбук профила си.

Той се обърна към сегашния председател, членовете на Централния съвет, колегите си и симпатизантите на партията с благодарности.

"Благодаря за доверието, което ми оказахте с избора ми за председател на ДПС на 24 април 2016г. и на 12.12.2020г.", пише Карадайъ.

Бившият председател на ДПС каза, че службата в името на ДПС е привилегия и винаги се е отнасял с нея с огромна отговорност.

"И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек", написа той и пожела здраве и успехи.

Мустафа Карадайъ подаде оставка като шеф на парламентарната група на ДПС на 7 ноември. Тогава той не разкри мотивите си и не коментира оставката си. В същия ден стана ясно, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще поеме поста до февруари 2024 г., когато ще бъде свикана национална конференция.

След 10-годишно отсъствие от активната политика Ахмед Доган днес трябваше да ръководи заседанието на Централният съвет на ДПС, но той не дойде, предаде novini.bg.

Свикването на Централния съвет на ДПС идва след оставката на Мустафа Карадайъ.

В зала влезе днес единствено председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който беше посрещнат с бурни аплодисменти.

Пеевски седна сам на масата пред членовете на Движението.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозно ли ,

    21 1 Отговор
    за това ? Виж ми окото ! Язък за сутрешната прогноза на другарката Велева , че който седи днес до Доаня , той ще е новият председател .
  • 2 Цъцъ

    14 3 Отговор
    Хленчи да не го изгонят съвсем от софрата на султаня!
  • 3 ЖЕКО

    23 3 Отговор
    АБЕ КАКВО Е ТОВА ПРАСЕ ПЕЕВСКИ НАЛИ ТУРЦИТЕ НЕ ЯДАТ СВИНСКО ЩО МУ СЕ РАДВАТ ТОЛКОВА

    Коментиран от #7

  • 4 Шано

    17 3 Отговор
    Подал оставка,доган го изхвърли като драглив кьопек
  • 5 Гост

    10 10 Отговор
    Винаги ви е било интересно всичко около ДПС, защо ли?
    Има една камара партии, защо не се занимавате и с тях, само ДПС та ДПС, ето че ТЕ ВДИГАТ резултата от изборите, а други просто съществуват!

    Коментиран от #13

  • 6 Гост

    10 1 Отговор
    Сиромах човек с 15-годишно E220 CDI нов внос...
  • 7 Ганьо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЖЕКО":

    Грешиш, Пеевски се насади в ДПС,явно има кръвна връзка...
  • 8 Щото ще обръщате палачинката

    11 2 Отговор
    Ще смените името на партията, и ще я побългарите за да може агента от Росенец да командва държавата и да не изхвръкне от имението като коркова тапа от шампанско. С новата кукла на конци"тежкия мъж"!
  • 9 Тома

    16 2 Отговор
    Подадох оставка защото амет ме хвана да крада без да му се отчета на него
  • 10 Всекимудайа

    11 1 Отговор
    Апнах, пийнах, посъбрах, берекет версин!
  • 11 Айде

    16 4 Отговор
    Жалка турска престъпна партия, която се възползва от калпавата политическа система и алчността на БКП /БСП и Герб, за да краде българите! Това са!
  • 12 Дааааа

    13 0 Отговор
    Празни приказки, на които никой не вярва. Сгазил е лука, това е най- правдоподобното обяснение, но никой няма да го обяви публично. Ще дойде някой послушен, покорен и гладен...
  • 13 Стършел

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Те са партия(по-точно корпорация, или още по-точно опг) създадена от ДС на етническа основа. И имат почти постоянен брой избиратели. Да не говорим за купени гласове и купени уж християни. А когато има избори повечето от другите етноси си казват- Аз на тия няма да им гласувам. Та за това са си добре ченгетата от дпс.
  • 14 Сатана Z

    9 2 Отговор
    Козяк вече имат опитомения глиган Пеевски по методиката “Магнитски”.Доган е безсилен срещу носят управител на колонията .
    Превратът в ДПС е факт.Почетният председател вече е само една уморена бутафорна фигура.Друг управлява процесите в етническата партия.
  • 15 Бушончето...

    7 1 Отговор
    ...изгърмя, това е.
  • 16 Питам се

    2 2 Отговор
    Дали сокола е жив?

    Коментиран от #17

  • 17 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Питам се":

    Къв сокол, по-скоро е проскубана гарга.
  • 18 май е искал

    0 0 Отговор
    едно кранче от тръбите на Лукойл не както трябва.
  • 19 ЦС на НК

    0 0 Отговор
    Помашкия цървул може ли да чете и пише, че има профил във фейса?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове