Last news in Fakti

23 Януари, 2013 08:48 1 022 12

Дянков: Гарантирам за бюджета, ако управлява ГЕРБ

  • дянков-
  • бюджет-
  • белене
Дянков: Гарантирам за бюджета, ако управлява ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

„Гарантирам, че ако следващият финансов министър е от ГЕРБ, държавният бюджет ще бъде изпълнен.” Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Симеон Дянков в отговор на обвиненията, които дойдоха от „Движение България на гражданите” на Меглена Кунева, че бюджетът ще издържи най-много до изборите.

Държавата трябва да е стабилна, „за да не се продънва изцяло”, каза Дянков в студиото на „Здравей, България”. „Стабилността ни трябва, за да вървим напред… Над тази стабилност трябва да се гради.”

През 2012 г. митниците и данъчните събрали повече пари от най-добрата година – 2007-а, отбеляза министърът на финансите. Най-много ДДС се крадяло в земеделието, затова от Еврокомисията препоръчали всеки по веригата да си плаща данъка, а не както е в останалите сектори.

Симеон Дянков коментира още упреците на Кунева, че в четири министерства са били раздадени бонуси. Темата с бонусите е популистка, заяви той. „През годината са раздавани бонуси в някои министерства, но не в тази сума и не в министерствата, за които говори тя,” поясни Симеон Дянков. 

Вицепремиерът обърна внимание на казуса ВМЗ-Сопот и стачката на оръжейниците. По думите му държавата многократно е давала пари за предприятието, което от години не е плащало данъци. „Проблемът се е отлагал с години, както в БДЖ, ‘Кремиковци’…”

„Там са твърде много хора,” смята Дянков, според който предприятие с по-малко персонал може да оцелее. „Минал е този период, в който произвеждахме ракети за целия източен блок.”

Министърът на финансите коментира и темата за АЕЦ „Белене” в светлината на приближаващия референдум за ядрената енергетика. „Вярваме на руските експерти – те казват, че общата цена е около 22 млрд. лева… Тази цена е непосилна за българския бюджет,” посочи вицепремиерът.

„Ако на референдума се каже ‘Дайте да строим с държавни пари!’, това означава национална катастрофа,” убеден е Дянков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махнисебе

    1 0 Отговор
    съд за тебе и да гниеш в затвора трябва. Не на Доган, на теб трябваше да ти опрат патлак в главата ама и да гръмнат! Съсипа страната с малоумния си бюджет, некадърник такъв! Герб ще видят финансов министър през крив макарон на изборите.
  • 2 bold

    0 1 Отговор
    Ще управлявате.Всички разбрахме какво и колко са откраднали тройната коалиция от народа-а и колко лъжи изговориха СерГей,Доган/жалко че засече п./ Костов и Царя с Кунева-всички до един=КРАДЦИ и лъжци комунистически.
  • 3 глъмпи

    0 0 Отговор
    bold - представяш ли си?- Но мяна да са тези - и те си го знаят отлично.
  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор
    И царя обеща да ни " оправи " и ние му повЕрвахме .... и той се казваше Симеон между другото
  • 5 на момента

    0 0 Отговор
    стабилност е нужна на сградите! А за пазара на потребление, точно в този момент, ни е нужна не свиваща, а отваряща се фискална политика.

    Референдумите са важни за едно демократично общество, но по-важни са темите на референдумите. - да направим референдум за приемане на смъртното наказание (, без да го "надскача" даден имунитет)!!!

    Вместо да насочва парите ни за референдума, фин. министерство можеше да захрани детските сметките и така за един месец майките да вземат около 50 лв. (това за което се бореха, а техния глас се превърна глас в пустиня), и така парите на данъкоплатеца да се завъртят в икономиката директно чрез него!!!
  • 6 Бай хй

    0 0 Отговор
    Те тоя се отмята на късия ден по пет пъти.Щом той гарантира - значи няма да я бъде.
  • 7 Bissera

    0 0 Отговор
    Гледах интервюто. Дянков увърташе, не отговори с факти за бонусите, а само нападна Меглена Кунева. Явно тя му е най-големият трън в очите, личеше си как се старае да говори негативно за нея.
  • 8 Krista

    0 0 Отговор
    Дянков се изложи за пореден път. Вместо да говори с факти и аргументи, той се защитава с лични нападки към Кунева - абсолютна немощ показа. Ама то как и да се защити, като отвсякъде го е закъсал, обаче гарантирал... Единственото, за което може да гарантирате, господин Дянков, е че хората ви видяха вече колко струвате и няма да ви търпят повече! Има къде къде по-добра алтернатива от вас!
  • 9 Льольо

    0 0 Отговор
    Сакън, марш в дупката от където изпълзя мишка! "Ако" - то сега щото си малко наакан, още "ако" - аре нема нужда!
  • 10 КОРЕКТОР

    0 0 Отговор
    Този безочлив тип е върховен. Ти не го пускаш в селото, той пита за попа. То бива, бива безочие и нахалство, ама като неговото го няма никъде. Я марш при Иринчето да те помилва по кухата ти тиква.
    Мони-и-и-и-и, цункай Джиджи.
  • 11 бг

    0 0 Отговор
    Кой знае какви данъци още въведе ако остане министър. Но не виждам какви икономически мерки е взел за да стимулира дребните бизнеси
  • 12 tati

    0 0 Отговор
    Аз пък да ви кажа, въобще не ни трябва втора атомна !!!! Защо ли????? ОТГОВОР - Технологиите със слънчевите панели се развиват много бързо, нещо като GSM-те, коефицента им на полезно действие постояно се подобрява материалите стават все по-евтини и до 10год. почти на всеки покрив ще има соларен панел за ток и тогава ЕОН-ЧЕЗ И-ВиЕН ще умрат, няма да има на кого да продават -ХОРАТА САМИ ЩЕ СИ ПРОИЗВЕЖДАТ ТОК- е за какво ще ни е тоя АЕЦ-2 хората нямат какво да ядът, работа няма, икономика няма те ще строят АЕЦ-2 ????? С тези пари могат да се създаде работеща икономика !!!! Да се завърти вътрешния оборот на страната .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове