Last news in Fakti

23 Януари, 2013 14:28 3 223 15

"Булсатком" и бТВ пред сдобряване

  • "булсатком"-
  • бтв-
  • спор-
  • договор

Вижда се краят на скандала между сателитния оператор „Булсатком“ и някои от водещите електронни медии в страната. Очаква се до часове да бъдат подписани новите договори между „Булсатком”, бТВ и ТВ7, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след днешното заседание на Министерски съвет.

„По настояване на министър-председателя Бойко Борисов, в последните няколко дни, под егидата на Министерството на транспорта, заедно с Комисията за регулиране на съобщенията, положихме много усилия, за да бъде решен спорът между „Булсатком”, бТВ и ТВ7”, каза Московски.

Министърът разкри, че процесът е в крайна фаза на преговори. „Искрено се надявам да се възстанови излъчването през „Булсатком” на тези телевизии. Основните искания към нас, от страна на всички участващи в този спор, са да се вземат допълнителни мерки, тъй като всички отчитат факта, че има сив сектор в кабелното излъчване”, обясни Московски.

„Ние сме поели този ангажимент заедно с Комисията за регулиране на съобщенията. Създадена е работна група. Тя проведе едно заседание, заедно с НАП, колеги от МВР, експерти Комисията за регулиране на съобщенията и от министерството”, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По неговите думи в най-скоро време ще има конкретни предложения за промени в наредби, повишаване на глоби и най-различни форми за контролиране на този пазар по начин, позволяващ нормални пазарни механизми. Московски обясни, че търговските дружества са потърсили помощ от държавата за борба със сивия сектор и това е причината тя да се намеси в техния спор.

„Булсатком“ и бТВ не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите. Телевизията обвини оператора, че укрива реалния брой на своите абонати, въз основа на който се определя таксата за излъчване на телевизията от оператора.

„Булсатком“ пък не прие поисканото от бТВ тройно увеличение на таксите, за да я излъчват, тъй като това би довело до покачване на цените за крайните потребители.

Преди няколко дни от медията обявиха, че са представили нова преференциална оферта на „Булсатком“, с нови условия, които да доведат до споразумение между двете страни, а от оператора казаха, че са готови да я обсъдят. Вчера „Булсатком“ призна, че има сближаване на позициите с бТВ.

Преди това да се случи, премиерът Бойко Борисов се оплака, че не може да гледа бТВ и „Шоуто на Слави“ му липсва. В интервю за ТВ+ преди седмица той заяви, че е „помолил“ председателя на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев да бъде направена проверка.

„Да се установи защо потребителите, които сме си платили – примерно, аз вкъщи имам „Булсатком” и не получавам сега сигнал на бТВ телевизиите и ТВ7. Други не получават, примерно, на ТВ+ сигнала. В тази ситуация потребителят е ощетен“, коментира тогава Борисов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    2 1 Отговор
    neeeeeeeee otnovo bosfor tv
  • 2 ХХХ

    3 1 Отговор
    Bulsat - не отстъпвайте!!! Не се предавайте, водени от факта, че Бойко е разпоредил така... Изгодно му е да се намеси в скандала и да нареди, защото предстоят избори и едни 35 % от населението нямогат да му гледат визиономията всяка вечер /след като Bulsat не излъчва BTV/.
  • 3 Human

    1 0 Отговор
    ....кой в БГ не знае, БТВ и ТВ7 какви телевизии са. Просто погледнете, хората които управляват медията, с коя банка са в близки отношение. Там покрай тях се въртят една майка и един син, по после една съпружеска балканска двойка. Съпругугът прави едни афери там с едни фирми, па жена му говори сърцераздирателно за голямата професионална медия и репортерите й... беше изпаднал в истерия по едно време. Че не един и двама в интернет и разконспирираха думите.
    Булстаком под натиска на бате ви Бойко го изтикаха в дън земя предполагам, за да има кой да гледа проправителствените медии на правителството. Избори идват, трябва да се осигури трибуна...
    ...и още и още безобразия! Свобода на словото.... къде бе! В една статистика сме с някакви страни от третия свят по този показател!
  • 4 Али

    1 0 Отговор
    " ...тъй като всички отчитат факта, че има сив сектор в кабелното излъчване" да това е точно БУЛСАТКОМ!!!!
  • 5 Борислава

    1 0 Отговор
    Ами то всички знаем, че кабелните оператори са в сивия сектор! Малко ли се нагушиха Булсатком от укриването на абонати? Зрителите плащаме, а парите ни отиват в черни каси и мобилни оператори
  • 6 онзи

    0 0 Отговор
    Дано не ни пуснат БТВ, без тях живота е по-хубав!
  • 7 гОСТТ

    0 1 Отговор
    Много съм разочарован от Булсат! Аз се махнах от тях и съветвам всички да го направят! Заставам изцяло на страната на бтв
  • 8 Сърчице

    0 0 Отговор
    Не ми харесваше без БТВ и аз бях една от многото, които смениха оператора! Дано булсат подпише, все пак от бтв свалиха офертата с толкова пари.
  • 9 Снежко

    0 0 Отговор
    е, те сега ако не подпишат от булсат, няма кога да е! То безплатно ядене няма никъд, а бтв с толкова много пари си промени огертата
  • 10 Бай хой

    0 1 Отговор
    Бре голямо реване за анадолските сапунки.Девойчета като искате босфор тв вземете та се обръснете. Където се е намесил тиквойко все е батак.Още няколко месеца.
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ги искаме босфор и бюрек тв
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    Искате или не вече е пуснат канала bTV , очаква се до броени часове да пуснат и TV7.
  • 13 БЕТОНО

    0 0 Отговор
    Булсат са гола вода като качество и политика ,БТВ не са им виновни.Аз простио човек се убедих в това,неам кво да ви кажем повече.............и ние ядеме бонбони тик-так .........
  • 14 anonimen

    0 0 Отговор
    za6to vseki obvinqva btv davali samo turski seriali a drugite kanali kakvi seriali davat az cql den po nova tv gledam vse turski seriali se vartqt
  • 15 тост

    0 0 Отговор
    Не е проблем,че са пуснали бтв,който не иска да ги гледа да смени канала.Отнушението на бтв към потребителите беше много нагло,в смисъл че искат да вземат повече пари за качествени холивудски филми,а в същото време ни заливат с турски сериали от сутрин до мрак.Много повече доволни щеше да има ако бяха отделили филмите от босфора в отделен канал.От 8 години съм абонат към Булсат и съм доволен от това което гледам , а който не е доволен,да си търси друг оператор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове