9 Май, 2021 20:03 2 561 41

БСП и АБВ се поклониха пред Паметника на съветската армия

  • 9 май-
  • ден на победата-
  • абв-
  • бсп

9 май бил преди всичко Ден на победата

БСП и АБВ се поклониха пред Паметника на съветската армия - 1
Снимка: АБВ

Този ден е голям празник и за България, не само защото сме част от Европейския съюз, но и защото страната ни и българският народ са дали своя принос за едно по-добро бъдеще. Българският народ помни, че 9 май е преди всичко Ден на Победата над нацистка Германия. На 9 май, преди 76 години, беше повален най-опасният враг на човечеството - хитлерофашизма. Това каза лидерът на БСП-София Калоян Паргов в словото си пред Паметника на съветската армия (ПСА).

Той, членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет, на районните организации на партията в столицата, общински съветници и народни представители от БСП се включиха в шествието на "Безсмъртния полк".

Паргов отбеляза, че на тази дата всяка година отдавали почит пред съветските воини, които проляли кръвта си в името на свободата и човеколюбието.

"С проявените храброст и висок дух воините от Първа българска армия също изпълниха гражданския си дълг през последната фаза на Втората световна война", заяви председателят на софийското БСП.

По думите му българо-руските отношения, отношенията между славянска и православна България и славянска и православна Русия имали дълга история, изпълнена с примери на възход и противоречия, на многовековно сътрудничество и братство.

"Българският народ, за разлика от част от управляващата ни политическа класа, е благодарен на руските хора, без които Деветомайската победа нямаше да се случи. Нека преодолеем установеното през прехода статукво - да отсъства единно мнение и справедливо отношение към Русия. Нека не позволяваме да ни замесват в скандални афери. Нека не се поддаваме на чужди интереси, идеологически внушения и агресии", призова Калоян Паргов.

"Днес, ние, българските социалисти, изправени през Паметника на съветската армия, заявяваме, че пазим и ще опазваме в сърцата и душите си спомена за 9 май, за героизма и себеотрицанието на десетките милиони жертви на фашисткото нашествие. Ние ще останем верни на завета да се борим за мир, свобода, социална справедливост и братство", посочи в словото си той.

"Да се противопоставяме на всякакви посегателства на определени обществени кръгове, които вкарват нашето отечество в обречени авантюри срещу Русия и руския народ", настоя още лидерът на столичните социалисти и допълни в заключение, че 9 май бил празникът на саможертвата и свободата, празникът на единението между народите за мир и разбирателство.

От своя страна председателката на БСП Корнелия Нинова написа в профила си във "Фейсбук", че "днес е специален ден, свързал в едно Денят на победата и Денят на Европа. На 76-ата годишнина от тази паметна дата да сведем чела пред саможертвата на милионите загинали. Победата над хитлерофашизма бе основата, на която се постигна траен мир и наша задача е да го пазим. Само чрез диалог и разбирателство Европа може да върви напред. Само като помни уроците на историята и не повтаря грешките от миналото".

Междувременно представители на ръководството и актива на АБВ поднесоха цветя пред Паметника на съветската армия. Председателят на партията Румен Петков подчерта, че победата над нацизма била празник и на България и не трябвало да спираме да се гордеем и да го повтаряме. Без този ден светът нямаше да е такъв, какъвто е и без него Денят на Европа нямаше да съществува, добави той, като си направи обща снимка с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    42 16 Отговор
    Затвор за Тиквата и неговите Тиквеници ВЕДНАГА.

    Коментиран от #6, #26

  • 2 Тошо Замфюрков

    24 37 Отговор
    Помеяри.
  • 3 Врачка

    49 26 Отговор
    Дълбок поклон пред Червената армия освободителка.Преклонение пред жертвите дадени за да ни има нас сега.

    Коментиран от #27, #30, #32

  • 4 ммм

    20 23 Отговор
    От бсп само там са софийският гущер Паргов и тая горила до него.
    Де е другарката от Крушовица??

    Коментиран от #15

  • 5 Centurion

    18 31 Отговор
    Победата на световният Ционизъм над третият Райх е огромна загуба за България и човечеството!!!
  • 6 XAAXAAAXAXA

    5 18 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Когато гънките са малко, постваш това.
  • 7 Историк

    17 27 Отговор
    Нещо са в грешка другарите. Съветска армия имаше по времето на СССР. Както знаем преди 30 години номенклатурата ликвидира СССР, НРБ и сацоилазима като обществено-държавен строй. Върнат бе капитализма като обществено-политически строй, респективно днес имаме капиталистическа Русия. Тя няма нищои общо със СССР.Добре е да се запомни това. 9 май е празник- победа на СССР, но не и на днешна капиталистическа Русия.

    Коментиран от #9, #12, #21

  • 8 Историк

    35 24 Отговор
    СЛАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.

    Коментиран от #33

  • 9 ГруЮ

    28 15 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Напротив, с парада и а с почитта към загиналите, Русия декларира, че е наследник на СССР. Няма за какво да се срамуват или притесняват за което, естествено.

    Коментиран от #19

  • 10 КРОКОДИЛА

    15 27 Отговор
    ЗАБЛУДЕНИ - ОТ РУСКОТО РОБСТВО ............
  • 11 хубаво фото

    15 21 Отговор
    на националните предатели, да не ги търсят службите после.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 КРОКОДИЛА

    3 5 Отговор
    ВЗЕХА НИ ПАРИТЕ И БЕЖ - ДА МЕ НЯМА - А СЕГА ОПРАВЯЙТЕ СЕ ......................................ХА ХА ХА ХА АААААААААААААААА.....
  • 14 зорлем брато

    14 9 Отговор
    Тъпите западняшки политики зорлем но направиха симпатизанти на Русия , пак да гледаме с надежда от там да се брани мира и сигурността за хората.
  • 15 Шът

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "ммм":

    Къде е мутрата—комунист? Пие Виагра и чака поредната евтина плеймейтка за 5000 лева
  • 16 Историк

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Говориш глупости. Никаква окупация няма. Има договореност между 3-мата големи. Сталин, Рузвелт и Чърчил, Европа да бъде разделена на 2 лагера, което и стана. Социалистически лагер, СИВ и Варшавски договор, респективно-капиталистически лагер, ЕИО и НАТО. Просто но за грамотни хора .Не е за прости хора.
  • 17 жжжжжж

    14 1 Отговор
    децата на активните борци с/у капитализма и нацизма , станаха най-големите капиталисти и десни популисти.
  • 18 така де

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    В договореността за разделяне на сфери на влияние са участвали и западни държави , от т.н победители , включително американците . Просто са си поделили териториите в които всеки ще доминира. Какво очакваш да последва. Европа още е доминирана от американците посредством различни способи , примерно ЕС с марионетна администрация от зависими тъпаци , дето не са наясно какви са им задачите , поставяни са от американците , слушкат и слугуват.
  • 19 Историк

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "ГруЮ":

    Капиталистическа Русия не може да бъде наследник на СССР. Това са 2 различини държави с различен обеществено -политически строй. Капиталисти и олигарси, какво общо имат с КПСС и славният съветски Народ състоящ се от 15 републики.

    Коментиран от #24

  • 20 Червена Армия

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Честит празник

  • 21 Обясни им

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    От всички форми на северо-източните племена сме пострадали. От Велика България, до 111000 кв.км. Обора на Велика България е бил толкова.
  • 22 чичо

    5 3 Отговор
    Трябва да сме коректни.Не само АБВ и БСП-Радев и Йотова също.
  • 23 ЛилиПутин

    8 8 Отговор
    Тия сами крепосни
  • 24 ГруЮ

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Може да бъде наследник, както на СССР, така и на Руската империя. Каквито са всъщност. Непрекъсваема история.

    Коментиран от #28

  • 25 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 4 Отговор
    БСП, АБВ и ИМВ трябва да направят коалиция,
    тогава към тях ще се присъединят и други...
  • 26 Сладур

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Ще го хванеш за шушляка да го подържиш
  • 27 Ох ли

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Врачка":

    Бягай в Турската баня поклони да правиш Накрая и байряка червения ще развееш

    Коментиран от #38

  • 28 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "ГруЮ":

    Пак ще ти го напиша, чети внимателно: -Кaпитaлиcтичecкa Руcия нe мoжe дa бъдe нacлeдник нa CCCР. Тoвa ca 2 рaзличини държaви c рaзличeн oбщecтвeнo -пoлитичecки cтрoй. Кaпитaлиcти и oлигaрcи, в днешна капиталистическа Русия,нямат нищо общо с потъпканите права на трудовият народ и социализма в бившия СССР който го няма днес.
  • 29 А бе

    5 3 Отговор
    Совиетский союз няма,има поклоници ????????
    Импексова или мечти на дядковци ?
  • 30 Херо Мустака

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Врачка":

    Червената Армия на Наташа (мензиса) ли ???

    Коментиран от #39

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ясновидка

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Врачка":

    Освобителка... ха ха. Освободила те е от психото, където ти е мястото.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Фнимание

    4 4 Отговор
    Там има един пиян русороб да не вземе да се изпикае в ботуша на Альошата
  • 35 Гост

    2 1 Отговор
    Днешна капиталистическа Русия, като държава няма нищо общо с някогашният социалистически СССР.
  • 36 ЛИЦЕМЕРИ

    1 1 Отговор
    ПОКЛОНИХА СЕ НО ТЕ ПЪРВИ ЩЕ БЪДАТ ......... ОТ ПУТИН КАТО ДОЙДЕ , ЩОТО СА ПРЕДАТЕЛИ , ГЕРБ СА ПЛЪТНО ДО ТЯХ .. БСП И ДПС СЪЩО !
  • 37 митака

    4 2 Отговор
    9-ти Май Е ДЕН НА ПОБЕДАТА!
    ПОКЛОН!!!

    Коментиран от #41

  • 38 Дядо Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ох ли":

    Теле бягай в краварника!
  • 39 Дядо Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Херо Мустака":

    Още едно теле за краварника!
  • 40 Дядо Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ясновидка":

    Объркано теле марш в краварника!
  • 41 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "митака":

    9 май е е Ден на победата на СССР, който от 30 години го няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове