Last news in Fakti

13 Май, 2021 16:27 4 775 64

Отворено писмо до вътрешния министър: Да бъдат разкрити полицаите, били граждани и журналисти на протестите

  • димитър кенаров-
  • благовеста кенарова-
  • отворено писмо-
  • бойко рашков-
  • мвр-
  • 2 септември-
  • велико народно въстание-
  • полицейско насилие

Отвореното писмо до Бойко Рашков изпрати Благовеста Кенарова - майката на журналиста Димитър Кенаров

Отворено писмо до вътрешния министър: Да бъдат разкрити полицаите, били граждани и журналисти на протестите - 1
Снимка: БГНЕС

Отворено писмо до служебния министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков написа Благовеста Кенарова - майката на бития от служителите на МВР журналист Димитър Кенаров. Припомняме, че боят и арестът на Кенаров се случиха в нощта на 2 срещу 3 септември по време на антиправителствения протест, наречен “Велико народно въстание”.

Предмет на отвореното писмо от Кенарова към Рашков е “медийната свобода в България и справедливост за протестиращи и журналисти, жертви на бруталното полицейско насилие”.

“Моят син, Димитър Кенаров, беше брутално пребит и задържан, въпреки легитимацията му като журналист и без доказана вина. Камерата му, с която е снимал е изчезнала след ареста му”, пише Кенарова.

“За съжаление правителството на Бойко Борисов демонстрира явна липса на интерес към подобряване на свободата на словото и медиите и към зачитане на Конституцията и международните си задължения”, пише още тя.

“Господин Министър, моля за Вашето съдействие да бъдат разкрити нарушителите от МВР и да им се потърси отговорност. Моля за справедливост за моя син Димитър Кенаров и останалите пострадали без вина журналисти и протестиращи граждани”, призовава Благовеста Кенарова.

Публикуваме цялото писмо на Благовеста Кенарова без редакции:

"Господин Министър,

По време на антиправителствените протести срещу правителството на Бойко Борисов през лятото на 2020, полицията брутално наруши човешките права на мирно протестиращи граждани и журналисти, отразяващи протестите, а впоследствие на много от тях отказа правосъдие с абсурдно и антиутопично обяснение, достойно за Джордж Оруел [Репортери без граници].

По време на така нареченото "народно въстание" на 2-ри септември 2020, през нощта, полицията окървави протеста. Моят син, Димитър Кенаров, беше брутално пребит и задържан, въпреки легитимацията му като журналист и без доказана вина. Камерата му, с която е снимал е изчезнала след ареста му.

В подкрепа на сина ми и другите пострадали журналисти, с доклади и изказвания срещу нарушенията на човешките права и медийната свобода в България, застанаха Асоциацията на Европейските журналисти България, Български и международни правозащитни и журналистически организации и медии, Еврокомисарят по защита на човешките права, Съвета на Европа, Американският посланик в София, Сената на САЩ, Репортери без граници, Амнести Интернешънъл и други престижни институции.

За съжаление правителството на Бойко Борисов демонстрира явна липса на интерес към подобряване на свободата на словото и медиите и към зачитане на Конституцията и международните си задължения.

В резултат България беше класирана на непрестижното 112 място за 2021 г. (едно място по-назад от 2020 г.), от 180 държави в световния индекс за свобода на словото и медиите на Репортери без граници (RSF) - най-ниското класиране от която и да е държава в Европейския съюз и Балканите (без Турция).

Господин Министър,

Моля за Вашето съдействие да бъдат разкрити нарушителите от МВР и да им се потърси отговорност.

Моля за справедливост за моя син Димитър Кенаров и останалите пострадали без вина журналисти и протестиращи граждани.

Вярвам, че ще имате воля да изпълните служебния и човешкия си дълг.

БЕЗ СВОБОДА НА СЛОВОТО И МЕДИИТЕ, ДЕМОКРАЦИЯТА Е НЕВЪЗМОЖНА!

С уважение,

Благовеста Кенарова

13 май 2021, София”.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има известен

    80 9 Отговор
    Бойко Борисов известен още Тиквата
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    62 12 Отговор
    Довечера в 19 00 часа пред президентството.Агора България.Ще приемем и внесем декларация за полицейското насилие срещу протестиращите.И бащата на Кенаров ще дойде.

    Коментиран от #61

  • 4 ???

    17 70 Отговор
    Без нищо ли са бити,не мисля!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Георги

    76 9 Отговор
    Съгласен! Но , не само тях , тези откачени ченгета от 10 юли бяха по -брутални. Как на арестуван без нищо човек , ще му блъскаш главата в стена? Нали е арестуван? Че и без да се съпротивлява?! Пипаха момиче и си правеха снимки - е тва нормален професионализъм ли е? Достойна присъда и триумф на закона и правдата!!!!!

    Коментиран от #18, #51

  • 6 колю

    11 49 Отговор
    и вас да ви натепат та да млъкнете

    Коментиран от #40

  • 7 adsa

    53 9 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    Точно така, БЕЗ ПРИЧИНА, и аз познавам човек, който беше бит без никаква приина, просто защото беше отпред на протестите, след което се опитаха да го осъдят по бързата процедура "уж че бил полицаите" ама съдията е казал че няма доказателства, а случката я има и на видео даже
  • 8 Аз пък

    20 54 Отговор
    искам всички,вандалствали на площада, да бъдат съдени. И този не е никакъв журналист,а бебе,което плаче , хванати за полата на майка си.
  • 9 народ

    45 7 Отговор
    Закривай милицията!

    Коментиран от #63

  • 10 Крис51

    51 8 Отговор
    Имаше и още един повече от фрапантен случай, само че през юли. Бяха арестували млад мъж на "Орлов мост", който минавал оттам с колелото си. Не знам, може би са имали норма за брой арестувани въпросната вечер. Въпросът е, че след побоя младият мъж беше изпаднал в кома, и лежеше в "Пирогов" окован за леглото и с двама души охрана вътре. Майката случайно беше открила, че е там, след като 2 дни не успявала да се свърже с него. След като така и не успяха да обвинят нито един човек в каквото и да било при тези гнусни акции, е ясно, че става дума за полицейски произвол, и трябва да се потърси сметка на тези, които са давали заповедите, и тези, които са ги изпълнявали, в противоречие със законите в страната.
  • 11 00000

    14 39 Отговор
    К'в протест,какви 5лева,бе?!Само бой, за тези изроди!!!

    Коментиран от #48, #50

  • 12 ЗНАЧИ

    20 34 Отговор
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ МОГАТ ДА ПЛЮЯТ И ОБИЖДАТ ,ЧЕ НЯКОИ СИ ПОЗВОЛИХА И ДА УДРЯТ ПОЛИЦАИТЕ ,А ТЕ ТРЯБВА ДА ИМ СТОЯТ ,МИРНО ?! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ,ПРОСТОТИЯТА И БЕЗЗАКОНИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ВЛАСТВАТ В БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #22, #36, #57

  • 13 bbb

    11 38 Отговор
    Малко им беше трябваше повече да ги млатят
  • 14 Гневен бургазлия

    38 14 Отговор
    КЪДЕ сте бре ченгета биещи деца... Ще ви разпоря с Калашник!
  • 15 пппппп

    13 40 Отговор
    Заслужаваха повече бой,негодници и наркомани!
  • 16 бъди убедена

    39 7 Отговор
    майчице, че Бойко Рашков ще ти съдейства! Има воля той. Който не го познава, да мълчи! Иначе почти съм убеден, че извършителите ще духнат!
  • 17 Фери

    15 40 Отговор
    Бой и само бой.Защо синът ти ги е предизвикал.
    Долу ръцете от българският полицай.
    Тези искат пари,а не справедливост

    Коментиран от #53

  • 18 това не

    38 8 Отговор

    До коментар #5 от "Георги":

    са полицаи. Това са случайно попаднали в полицията прошляци и изроди!
  • 19 Циганин

    7 31 Отговор
    Нищо няма да стане г-жо Кенарова но в тази държава всички права на хората са потъпкани и само този който лиже подметките на ТИКВАТА Е ДОБРЕ И НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ СМЕ СЕ ОТЪРВАЛИ ОТ НЕГО ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КОШМАРА БОРИСОВ И ТО С КАКВА СИЛА САМО СТОЙ И ГЛЕДАЙ И ТОГАВА БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ

    Коментиран от #26, #27

  • 20 ИСМВ LOS ÁNGELES

    33 8 Отговор
    И ние можем да се бием !!!
    Ако няма възмездие,ние ще го
    ВЪЗДАДЕМ,кво си мислят герберастите!!!
    Просто няма да им се РАЗМИНЕ !!!
  • 21 НОВО ПЕТ

    16 18 Отговор
    ДА БЪДАТ РАЗКРИТИГРАЖДАНИТЕ КОИТО ХВЪРЛЯХА ПАВЕТА И БУТИЛКИ ПЪРВОНАЧАЛНО ПО ПОЛИЦАЙТЕ.......
  • 22 Народна милиция

    24 6 Отговор

    До коментар #12 от "ЗНАЧИ":

    На полицаите, затова им плащат. Когато си позволят да не спазват елементарни правила и закони, горят. Въпроса е, че са действали по този начин по заповед, която е издадена от министъра на вътрешните работи или от бойкотъпататиква,.
  • 23 НОВО ПЕТ

    11 21 Отговор
    КОИ СА ГРАЖДАНИТЕ ХВЪРЛЯЛИ БУТИЛКИ И ПАВЕТА ПО ПОЛИЦИЯТА...НОВИЯТ МИНИСТЪР ДА КАЖЕ.....
  • 24 Нещо пак надигат тикви !

    20 4 Отговор
    Ама вече не е като преди ! Нали !
  • 25 С герберите трябва по изкъсо....

    18 6 Отговор
    Трябва малко бой,да им дойде акъла ,дето го
    нямат ! Вече ме сърбят ръцете....
  • 26 Абе

    14 12 Отговор

    До коментар #19 от "Циганин":

    Г-н Циганин,да не би полицаите да хвърляха бомбички,да палеха слама,да хвърляха павета?!В едно обаче си прав-в една нормална държава голям кютек щеше да отнесете!И не само!И други неща щяхте да отнесете- вие терористи,които нападнахте жена и деца!В една нормална държа хората щяха да ви поставят на място!

    Коментиран от #47, #49

  • 27 Абе

    9 10 Отговор

    До коментар #19 от "Циганин":

    Г-н Циганин,да не би полицаите да хвърляха бомбички,да палеха слама,да хвърляха павета?!В едно обаче си прав-в една нормална държава голям кютек щеше да отнесете!И не само!И други неща щяхте да отнесете- вие терористи,които нападнахте жена и деца!В една нормална държа хората щяха да ви поставят на място!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НОВО ПЕТ

    11 17 Отговор
    И КОЙ ХВЪРЛЯШЕ ПО ПОЛИЦАЙТЕ ПАВЕТА И БУТИЛКИ.....СИГУРНО ПОЛИЦАЙТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕДЛОЖАТ НА САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ХУЛИГАНИ КАФЕ С ПОНИЧКИ....АЙДЕ ДЕ
  • 30 НОВО ПЕТ

    10 17 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА МАЛКО ГИ БИ.....
  • 31 Да ьслужебният

    20 7 Отговор
    министър ще трябва да зададе неудобни въпроси на МВР като например какво правят биячи на Димитър Каратиста в редовете на полицията и бият гражданите. Не само главния секретар на МВР трябва да си ходи, цялото ръкодно тяло от този период трябва да бъде сменено и да се даде възможност на честни служители да израстнат

    Коментиран от #32

  • 32 Последния Софиянец

    20 7 Отговор

    До коментар #31 от "Да ьслужебният":

    В сряда на контрапротеста срещу Стъки беше пълно с биячи на Делта Гард.Чак от Хасково.И фалшиви полицаи,целите в татуировки като затворници.
  • 33 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    18 6 Отговор
    Скоро си идваме...да помагаме за изчегъртването на ГРОБ и БИБИТКО.
  • 34 БЪЛГАРОФИЛ

    11 20 Отговор
    ...госпожо КЕНАРОВА ! БИЯЧИТЕ са ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ИЗПРАТЕНИ от пРЕЗИДЕНТА ! ПРОУМЕЙТЕ най-сетне ТЕЗИ ИСТИНИ !!!
  • 35 Уличен боец от МУТРИ ВЪН

    7 3 Отговор
    На равни начала да видим WHO is WHO 😂 !
  • 36 БЪЛГАРОФИЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЗНАЧИ":

    ОСОБЕНО със тоя кабинет !!!
  • 37 Развийш ли

    10 8 Отговор
    Първо да се поведат под съдебна отговорност тези които палеха полицаите с бали слама хвърляха им боми Моллотов Железа и Камъни по главите Имат ги записани от камерите

    Коментиран от #39, #52

  • 38 2020

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    Така нареченото служебно правителство си е правителство с всичките права и задължения. Ако това правителство бе само за опганизиране на избори, то нямаше да се съставя цял кабинет, а щеше да има само министър за изборите. Всички министри имат права и задължения и трябва да ги упражняват Обвиненията се повдигат от прокурорите, а запорирането на сметките сие прави от оназе неясна комисия КОНПИ.....

    Коментиран от #46

  • 39 12321

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Развийш ли":

    Гледал си записи от протести във Франция!!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бития бит а еб

    4 10 Отговор
    А кой ще потърси съдебна отговорност за лъжесвидетелстване на "битите" които публикуваха фалшиви снимки във Фейсбук (от съвсем други митинги и години) или за "битият студент" който си тръгна от Пирогов и на другия ден ни огря по националните телевизии без грам синина по него.
  • 42 chi

    4 6 Отговор
    Бойко Рашков, питаме: ще дадеш ли справедливост на пострадалите?
  • 43 ИСМВ LOS ÁNGELES

    6 4 Отговор
    Трябва справедлив процес срещу ГРОБ.
    Който е сгазил лука ! Дотука !
  • 44 Николай

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    Публикувано във факти.бг: Служебният министър на правосъдието
    да предяви обвинение на екс Борисов и на екс Петкова!
  • 45 Николай

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    Служебния министър не може да предяви обвинени, служебния министър може да сезира прокуратурата, която след като събере доказателства да предяви обвинения. Иначе си преписал някои от правомощията на правителството по чл. 108 от на Конституцията на Република България

    Коментиран от #55

  • 46 Николай

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "2020":

    КПКОНПИ или както там се казва разследва и предоставя доказателства. Запор на сметки и всичко друго се решава от СЪДА по искане на компетентните органи.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Жоро

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "00000":

    Малко са ги били тези лумпени,които поругаха всички паметници на културата и искаха да палят полицаи докато провокаторите от "триото" ги надъхваха. КЪде са сега ТРИМАТА ГЛУПАЦИ дето не искали да влизат в политиката?!!!!!!!
  • 49 Николай

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Абе":

    Бай Ма...гал да отиде да протестира във Франция...тама така ще му прехвърлят керемидите...че на другия ден като го питат ще каже:
    - Днешната милиция не бие, ама снощната....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ддд

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Георги":

    Тези от 10 юли са зверове. И не им пукаше, че издевателствата им се снимат и вървят онлайн в мрежата. Да се започне от тях и да се каже кой им е наредил да издевателстват над протестиращите. Явно им беше обещано, че няма да им се търси отговорност. Ама и пострадалите защо мълчат и не си търсят правата.
  • 52 Ддд

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Развийш ли":

    Е като ги имат на камери, защо не са арестувани. Битите на 10 юли се оказаха IT специалист, приятелката му/с която са си позволили да се гаврят, гадовете/, студент в чужбина, на 2 септември журналисти..... Колко обвинения са предявени, на какво основание и с какви факти са подкрепени. Къде са провокаторите, платени от бб, нали ги имат на записи от камери.
  • 53 позиция

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Фери":

    За този полицай ли говориш-долу ръцете от българския полицай? За полицая които чопли семки на ъгъла, които само си държи ръцете в джобовете и си ,,играе' джобен тенис, или полицая които можеш да видиш на техните протести на ,,Орлов мост" за защита на социалните им придобивки. В бг има само имитация на полиция, само имитация на едни сиво дрешковци с мръсни униформи, без възпитание, без образувание, с наднормено тегло /90% /, без никакво уважение към гражданите / защото толкова имат мозък /, трудно говорещи правилен български език и без грешка пишещи. Един акт имам ,,написан" и в него намерих 15 правописни грешки. Пълна пародия. И това е бг полицая. Но да бият по протести са номер едно. Нали все пак трябва да се ,,избиват" комплекси, а комплексара си може само така и само това. Пусни го на трудовия пазар и ще умре от глад, горкия полицаи.

    Коментиран от #56

  • 54 123456

    6 2 Отговор
    Това е нужно за ред в силовите органи и заедно с това, за ред в държавата, да се изнесе цялата информация за нарушаване на реда от протестиращите; например да се поднови делото срещу тези, които спряха метрото с обвинение за Тероризъм (да, това е ТЕРОР с висока стапен за опасност на невинни хора). Президента дължи обяснение какво прави във временното правителство ТЕРОРИСТ, като въпросът да се отнесе до европейските служби занимаващи се с проблема с тероризма. Ковеши да предложи примерно наказание за такава терористична дейност.
  • 55 да питам

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Николай":

    Само че служебния министър може да раздава пенсии на доказаните престъпници, така ли. Рашков се оля още от първия ден . Пфу...

    Коментиран от #64

  • 56 Ал Бунди

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "позиция":

    Ами те сами се пускат после на пазара, ама не на трудовия. Виж, да пласират дрога, да продават плът, да изпълняват поръчкови убийства ...там ще ги търсиш. Аз поне досега не съм видял морен полицай вОда да пие. Нито да вади картофи. Някой от вас ако е виждал, нека вдигне ръка.
  • 57 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "ЗНАЧИ":

    Така ли ги бият ...Аз пък тук не виждам протестиращи да бият полицай, точно обратното- един боклук, едно животно пребива вързан човек..Останалите му колеги стоят и го пазят. Ти ако имаш кадри как проитестиращи пребиват полицаи, дай да ги видим Между другот- името на този ''пазител на реда '' е Петьо Михайлов от СПС-СДВР. Господин Рашков, какво правим. Пенсии ли ще раздаваме,а ?

    Коментиран от #59

  • 58 Хем сърби,хем боли? До N6 Koлю

    4 1 Отговор
    Колю.Колю???
    От такава селска тиква като тебе и др.малки тикви,от вашият тиквен бостан се е пръкнала голямата тиква Бойко Борисов! Върнете се на село и си гледайте тиквите,но не ги продавачите в града защото няма кой да ви ги купи отсега нататък.Слагаите си на тиквите щампата "ББ" и така ще тръгнат може би по селата!А с просташкият си диалект говори на прасетата си ,ако имаш такива,ако не на огледалото пред теб,за да разбереш за какъв кретенизъм става на въпрос,но преди това се застраховай защото може и да се гръмнеш без да искаш/поне нещо да оставиш на жена си ако имаш такава./
    Колю,Колю?,Кара Колю...ех Колю!!!!
  • 59 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Между другото-има и свястни м/ду тях. Загледайте поведението на възрастния сержант от 1:47 до към 2:40. Този, който е отдясно на брадатото талибанче от жандармерията. Човека се чувства крайно неловко заради поведението на колегите си, но...абе разбирам го напълно. Такива като него заслужават уважение Останалото..чисти престъпници.
  • 60 Киро Битоня

    2 4 Отговор
    Госпожо Кенарова. Не чакайте някакви съществени отговори от господинът Рашков. Сама виждате че господин министъра се е заел с отговорната работа да раздава пенсии на заслужилите биячи. А колкото до вашето писмо..прономеровано, прошнуровано и по каналния ред-забравено. Остава да видим утре кого ще смачка по чл. 106 господинът министър Рашков. Абе и по един на ден да си ходи в пенсия пак е нещо.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ами добре

    1 7 Отговор
    Да се върнем към тези срамни дни на бунтове и размирици, защото това не бяха мирни протести. Да намерим и агресивните младежи, и не само младежи, които превърнаха полицаите в мишени за техния гняв. Да си спомним как се държаха невинните протестиращи и да решим кой крив, кой прав.
    Нагли същества, които за жълтите стотинки, които им подхвърляха разни подстрекатели, бяха готови да предизвикат и гражданска война.
  • 63 ТИР

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "народ":

    По точно,Превърни Ги в Армия и 8 Часа Марш на Скок,Някой от Тях Имат нужда от Бягане
  • 64 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "да питам":

    Да ама се оказа че Рашков не познава назначената за началник на кабинета му Елена Павлова Фичерова-Караиванова. И как така назначаваш на такава отговорна длъжност човек когото не познаваш. Тя отговаря за всички служебни ангажименти, кореспонденция и тн. Та въпроса е КОЙ му я предложи/набута или препоръча, запозна....КОЙ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове