15 Май, 2021 16:26 2 421 63

Каракачанов: Не уволних нито един един назначен от ГЕРБ или БСП

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • уволнения

Ако си патриот си или българин, или нищо, каза лидерът на ВМРО

Каракачанов: Не уволних нито един един назначен от ГЕРБ или БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Ако искаме да дадем тон за една толерантност, не би следвало да бъдат уволнявани хора, само защото са били назначени от предишната партия. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на интервю за предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ.

„Работата на служебният кабинет е да подготви изборите за тези два месеца. Той има права по Конституция като всяко едно друго правителство, само че не може да внася закони и бюджет, защото няма парламент. В известна степен има ограничение на правомощията в законодателната дата, която в момента не съществува. Може да уволняват.

30 и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде на власт първата му работа е да разчисти едни позиции и постове, на които слага свои хора. Когато аз станах министър на отбраната, не съм се водил по някакъв партиен или личностен критерий, не съм уволнил нито един човек, който е бил назначен преди това от ГЕРБ или преди това от БСП.

Според мен, ако искаме да дадем тон за една толерантност и някаква форма на национално помирение, не би следвало да се действа грубо партизански и да бъдат уволнявани хора, само защото са били назначени от предишната партия. Разбира се, ако тези хора не са си изпълнявали задълженията, това е друга тема.

Не партийният критерий трябва да е важен, когато назначаваш администрацията в една държава, а професионалният критерий – могат ли или не могат“, подчерта той.

Попитан за обявената обществена поръчка на Министерството на отбраната за 36 леки коли за 26 милиона, Каракачанов каза, че който го е написал, лъже, защото поръчката е обявена октомври 2020 година.

„Декември 2020 година тя е спечелена. Става въпрос за три вида автомобили – 2, които са по-проходими, 8, които са за командирите и останалите са за администрацията“, обясни той.

Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус от партиите, които влязат в парламента, на базата на много ясна програма, каза лидерът на ВМРО.

„Първата стъпка беше, че изпратих едно послание с основни седем приоритета около които могат да се обединят патриотичните формации.

На първо място не може да имаш патриотична формация, в която едните са повече русофили, другите повече американци. Ако си патриот си или българин, или нищо. Седем основни неща като проблеми пред българската нация – националното помирение, демографската катастрофа, ясна и твърда политика по отстояване на нашите геополитически исторически интереси.

Последното предложение беше да дадем личен пример ние като лидери, които сме се карали през тези две години, да консолидираме това пространство и да дадем крачка в страни и по този начин с личния си пример да мотивираме останалите хора, които искат в бъдещия парламент не да се управляваме от кречетала и които искат да продадат националните ни интереси. Това направи за 20 дни този парламент. В желанието си да спечелят повече гласове, отвориха кутията на Пандора със секциите в Турция“, каза той.

Каракачанов добави, че е лъжа, че българите в чужбина не могат да гласуват. „Този парламент за 20 дни се опита да направи едно предизборно законодателство, подлагайки под съмнение националният ни интерес, защото утре ако решат съответните служби в Турция могат да ни разкажат играта с 200 -300 хиляди гласа от там“, уточни той.

Каракачанов каза, че е разговарял с всички лидери на патриотични формации и според него всички са позитивно настроени. „Очаквам днес – утре официалните отговори, а днес ще се договорим за една среща. Но моето усещане е позитивно. Ние трябва да дадем пример. Да се дръпнем встрани и да оставим хората, които искат да имат адекватно и силно представяне на патриотичните каузи и ценности в българския бъдещ парламент, да имат за кого да гласуват“, подчерта той.

„Следващото народно събрание ще бъде фрагментирано подобно на това. Пак няма да има възможност две партии да направят правителство. За това първа точка от това, което съм заложил в тези условия е идеята за национално единство и помирение. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус от партиите, които влязат в парламента, на базата на много ясна програма“, каза Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасо

    55 3 Отговор
    Хах грух грух

    Коментиран от #25

  • 2 Дано никога

    58 4 Отговор
    Не се върнеш в политиката,е как ще пипнеш нали беше слуга на Бриджит Бардо от село Банкя
  • 3 Тези

    51 4 Отговор
    тъпни тоя нагъл агент ояден , из под ноктите ли си ги вади ?
  • 4 гадно

    55 5 Отговор
    Тоя откровено ме разсмя! Как ще уволни някой от шайката като той част от нея, колкото до някой назначен от БСП тиквата ги прочисти още през първия му мандат.

    Коментиран от #60

  • 5 Българка

    55 4 Отговор
    Браво торба с л@.н@. Призна си, че не си уволнил нито един гербераст или комунист! А трябваше, ако си патриот! Но ти не си! Не си ги уволнил, защото сте от едно котило БКП под командите на ДС!
    Никога повече псевдопатриотите във властта и в НС!
  • 6 КОНТРАТА

    34 3 Отговор
    Е то като стана министър Прасчо от БСП вече нямаше останали в министерството на отбраната!
  • 7 1618

    43 2 Отговор
    Никой няма да гласува за Каракачанов и Валери Симеонов! С когото и да се обединят няма да влязат в Парламента! И двамата са тотално провалени политици. Единият е националист и военолюбец, другият некадърен самовлюбен , арогантен властолюбец! Заради Каракачанов сега вместо медицински хеликоптери имаме за милиони бойни самолети! Каракачанон да каже кого ще бомбардира и с кого ще води въздушен бой- с Русия и с Македония ли, с които ни скара? Каракачанов и Валери Симеонов не са никакви патриоти, те са псевдопатриоти ламтящи за власт, крепили диктаторското мафиотско управление на Борисов!
  • 8 Лети ли рапторчето?

    37 1 Отговор
    Къде са скъпите фърчила тюфлеченце платени авансово на краварите ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да те вземат

    31 2 Отговор
    Касиер в Билла
  • 11 xaxaxaxaxa

    29 1 Отговор
    Някой да превежда грухтенето на Прасимир все пак...

    Коментиран от #48

  • 12 ⚜️Илюминат⚜️

    29 2 Отговор
    С което потвърждаваш , че гарван гарвану око не вади и Вие сте статуквото , а Дългия е прав ! Благодарим за рекламата , тулуп!!!
  • 13 Драйфус

    7 0 Отговор
    Вярвам ти,но зная и защо не си!
  • 14 Българите в чужбина не гласуват

    5 7 Отговор
    Гласуват само българските граждани поведени под строй, и през цялото време им се подчертава с коя бюлетина да гласуват! Полека да не си загубя неделята, и да дам 150 евро, не вярвайки че ще се промени нещо! На масата предлагат свинско от Била, и телешко от Родопите! И трябва да избирам за кое от двете да гласувам, Ами няма да стане!

    Коментиран от #49

  • 15 турай цокалото

    24 2 Отговор
    Обаче пък ние те уволнихме , за което ми е много кеф Шкембо.
  • 16 анонимен

    26 1 Отговор
    Ти си един ГЛУПАВ ЧОВЕК ха,ха,ха.......
  • 17 Ти не си Патриот!

    27 0 Отговор
    Ти си МАФИОТ!
  • 18 ГОРСКИ

    25 0 Отговор
    Не си уволнил но коджа парички си усвоил!!!!
  • 19 3.14К

    21 0 Отговор
    Не зная кого не си уволнил, но зная че назначи един, който си прави селфи гол.
  • 20 Бягай

    24 0 Отговор
    Ве Мутро, стига си се обеснявал! И теб знаем що за стока си!
  • 21 Колко КОМИСИОННА Взе

    19 1 Отговор
    За скиците с фърчила Патриоте?
  • 22 Ей го на

    16 1 Отговор
    без професия, но силна тръпка към далаверата. Достигна състояние на фатален фанатизъм. Ами сега, няма политика, няма далавера, няма кинти, няма живот. Споко, имаш още торбичка Била.
  • 23 тебе те

    9 1 Отговор
    знаем. Когато нещата с изборите преди 4 години бяха на кантар, ти ката ден преговаряше с БСП за властта. После стана патерица на ГЕРБ Сега защо го напомняш?!
  • 24 ужас

    11 0 Отговор
    Браво. Не бил уволнил нито един, назначен от герб.
  • 25 Финансова криза

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ужасо":

    Изтребител грипен цена 60 милиона долара бройката десет изтребители грипен равно на 600 милиона долара ,двадесет изтребители грипен цена 1,2 милиарда долара колкото 8 изтребители ф16 блок 70.
  • 26 АГЕНТА

    6 0 Отговор
    НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА УВОЛНЯВА РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ.
    СТИГА С ТОЗИ ЦИРК ИВАНЕ.
  • 27 Финансова криза

    10 1 Отговор
    България купи 8 изтребители ф16 блок 70 на чертеж за 3 милиарда лева кеш на 08.08.2019 година към федералната банка на САЩ. Колкото 20 изтребители грипен които щяха да са вече на въоръжение в българия.

    Коментиран от #34

  • 28 ББПП!

    11 1 Отговор
    Само на мен ли ми звучи нелепо, за армията да се прави поръчка на 36 автомобила, от които реално два са необходимите, 8 за командирите и 26 за администрация?

    Какво излиза - чантаджиите обрат 95 % от средствата. Реално за армията са 5 процента; имаме армия от 5000 души, 10 хиляди спомагателни части, 100 генерали, 500 полковници и майори, десетки адмирали / 4,5 на боен кораб/.

    Пълен резил! Корупция и шуробаджанащина.

    Коментиран от #45

  • 29 МУТРИ вън

    12 1 Отговор
    Мутри долни
  • 30 chi

    9 1 Отговор
    Каракачанов, ти приказката за лъжливото овчарче чел ли си я?
  • 31 ТОДОР СТОЯНОВ

    9 1 Отговор
    ПАТРИОТ ЛИ СИ ТИ ВЕ???
    НЕ!!!НЕ СИ!!!
    ТИ СИ КАТО ПАЛЕ, КОЕТО ЧАКА ДА ПАДНЕ НЯКОЙ КОКАЛ ОТ СОФРАТА!
    МИНИСТЪР...ВОЕНЕН...КАРИКАТУРА!
  • 32 ъъъъъъ

    8 1 Отговор
    Прасимире, колко гласа купихте тази година? 60 000?
  • 33 И ОТНОВО

    6 2 Отговор
    Г-н НИКОЙ забравете за парламент и власт!ЗАВИНАГИ!!!!!!!!
  • 34 Добре де

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Финансова криза":

    ако това е така и тоя е прибрал да речем 1 мил... правилно си реве, не стигат за две поколения в лукс. Да продължава да реве, ББ може да му пусне едно кюлче, за добра служба
  • 35 1520

    10 1 Отговор
    патриотите са в АТАКА този е предател

    Коментиран от #39

  • 36 аууу

    6 0 Отговор
    Е как да ги уволниш, като всички са ти колеги по линията ДС на БКП.
  • 37 Sss

    8 0 Отговор
    Как така ще уволниш назначен от ГЕРБ ??????? Та нали ГЕРБ те сложиха на поста ??? Патриотарите и ГЕРБ е едно и също нещо... Все национални предатели, които заедно с ДПС платихте 3 милиарда авансово за чертежи на Ф-16 допотопен модел от 1974 година и още 3 милиарда за Турски поток...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Крис51

    5 0 Отговор
    А защо мълчат като партизани на разстрел за шефа на Военното разузнаване, цъфнал в нета с голи снимки от Брюксел и чат с любовница, от който сигурно би се изчервил и някой с тежка зависимост към секса? И с Росенец не се занимаха милите лъжепатриоти, а с разширеното пристанище там /за което май липсват каквито и да е разрешения/ това си е на практика малък анклав в държавата ни - всеки може да дойде и да тръгне без никакъв контрол.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 нннн

    6 1 Отговор
    Торба с.... думи.
  • 43 хан крум

    7 1 Отговор
    По добре пътувай към ареста на "Векилски" че ако те набарат лоши хора ще си при Свети Петър лакомник такъв.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тхйт

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "ББПП!":

    Да де. Ама пропусна да кажеш, че на 12.05.2021г. Красимир Каракачанов вече не беше в качеството си на МО. Тази поръчка е направена вече по времето на ръководостовото на кРадевите.

    Коментиран от #47

  • 46 Пловдив

    3 0 Отговор
    Значи, дебелия, нагъл и прост търбух, трябва да е достоен, за уважение, така ли...?!?
  • 47 НххххххМ

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "тхйт":

    Нещо си се объркал. Поръчката е направена при Каракачанов през октомври, а на 10 май, пак при Каракачанов, са отворени офертите...Еми проверявайте ги нещата, преди да коментирате де!

    Коментиран от #54

  • 48 069

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "xaxaxaxaxa":

    То 99% е квичене, така че няма много за превеждане.
  • 49 Хлъц

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българите в чужбина не гласуват":

    Абе,аз ли съм луд,или вие сте абсолютни Гъонсурати? Грубо пресметнато излиза,че тези 36 автомобила струват средно по 722 хиляди лева за брой!? Вие не сте за пандиза,а за провесване надолу с главата.В " Борисовата градина" има яки чинари и дъбове.Ще стигнат за всички.Ваш,та верица крадлива!
  • 50 Мунчо

    5 1 Отговор
    Шкембе войводата забравя че Б.Борисов го е назначил за " Министър на баките" и как точно си представя да уволнява негови Ора?!
  • 51 ха ха

    4 1 Отговор
    Е как ще уволниш гербаджиите на боса си бе патеричке?
    Попитай обаче Бою, колко народ уволни в държавните и общинските администрации когато взеха властта - всички с малки изключения , които остови като роби на некадърните си калинки.
  • 52 Ти пък се

    3 1 Отговор
    скрий най-после.Не разбра ли,че народа се отвращава от вас?Пфуууу!!!МНОГО СИ НАГЪЛ.
  • 53 yordan

    1 0 Отговор
    МАРИЯ -АВТОРА САМО ГЕРБ И ПЛЕВНЕЛИЕВ Я ИНТЕРЕСУВАТ .КАЛИНКА -МАЛИНКА
  • 54 тхйт

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "НххххххМ":

    Няма какво да философстваш. Поръчката НЕ Е пусната от Каракачанов. Можеш да разпространяваш колкото си искаш клюки, но това няма да ги направи верни.
  • 55 Историчка

    2 1 Отговор
    Не знам дали си уволнил някого, но назначи изключително некачествени хора като Илия Налбанков, Анатолий Величков и най-вече Александър Урумов!
  • 56 21 22

    4 1 Отговор
    ЗАДА уволни някои трябва да си разбираш от работата. АТИ ГОПОДИНЕ НИТО СИ РАБОТИЛ НЕЩЕ НИТО СИ БИЛ ВОЙНИК МИНИСТРЕ НА АРМИЯТА ЦЦ ЦЦ
  • 57 миро

    2 1 Отговор
    довиждане шкембе войводо.
  • 58 Даже и

    0 1 Отговор
    не уволни разгологъзения шеф на военно разузнаване, който цъфна по мъжко достойнство у сите медии. Срам си ти, Каракачанов, торбичко билов и попикан министър
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дедото

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Ало другарю нещо си се объркал и то яко. И Борисов и Каракачанов назначаваха кадри на Бсп и Дс във властта. Защо в държавната администрация има назначени на работа над 17 хиляди бивши Дс агенти. Или това не се брой. Човека заради които България заплати на Русия над 1,3 милиард лева за реакторите за АЕЦ Белене самоварите бе Красимир Първанов които бе зам министър на енергетиката, кадър на Бсп, мястото му бе в затвора, а той стана зам министър в кабинета на Борисов. Шпионския скандал с арестуваните български военни продали се на Русия за няколко сребърника и предали родината си е по вина на агент Иван, Каракачанов които заедно като министър на отбраната с върховния главнокомандващ армията президента Радев Решетников са назначили тези висши военни на високи и важни постове в армията и министерството. И то умишлено защото са им знаели автобиографията, че са изкарали школи на Гру и КГБ в Русия. Стига сте ни лъгали, манипулирали и правели на Балами. Баста на Бсп и президента Радев Решетников.
  • 61 АнониМЕН

    0 0 Отговор
    Тоя какво подмазва ли се?
    Ако са патриоти да се влеят в редиците на другите партии и да ги саботират отвътре като другарката НИНОВА.
    ТЯ В МОМЕНТА Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ.
  • 62 АЛГАФЕРАР СРЪЧ

    0 0 Отговор
    СПОКОЙНО В ТИЯ 36 АВТОМОБИЛА Е И ТЕСЛАТА НА ИЛОН МЪСК.
    ПРАТИЛИ СА РАКЕТА ДО МАРС ДА Я ПРИБЕРЕ ТЕСЛАТА ДЕ, ТА ЗАТОВА МАЛКО СЕ Е КАЧИЛА ЦЕНАТА.
  • 63 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    И ТИ СИ ЧЕРВЕН - НЕ СЕ КРИЙ ................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове