17 Май, 2021 19:48 24 061 60

ББР дала най-големия си кредит на Румен Гайтански - Вълка, когото Борисов щеше да "мете"

  • румен гайтански - вълка-
  • владислав панев-
  • ббр-
  • заем

Коментар на съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев

ББР дала най-големия си кредит на Румен Гайтански - Вълка, когото Борисов щеше да "мете" - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Зелено движение" и депутат от "Демократична България" Владислав Панев информира за най-големия кредит в историята на Българска банка за развитие. Фирмата "Роудуей кънстракшън" дължи близо 150 млн лева, с които е купила "Пътстройинженеринг" АД със седалище в едно момчилградско село. Тези 150 млн лева се плащат на предишния собственик на тази компания - "Био майнинг" на Румен Гайтански - Вълка.

Ето информацията:

Същата Био майнинг строи по думите на държавните органи незаконно на територията на Държавно ловно стопанство Искър (където от месеци чакаме кмета Фандъкова да издаде заповед за събаряне).
Кредита е доста изгоден, не заради лихвата от минимум 3.75 процента. А защото вноската по главницата за 2020 година е едва 170 хиляди лева. Малко над 0.1% от общия размер. Вероятно голямата част от плащанията са предвидени към датата на падежа през 2029 година. Дето се вика, дотогава я камилата, я камиларя.

Иначе длъжникът Роудуей е на загуба от 3.4 млн лева за 2019 година. Консолидираните активи са за 169 млн лева, от които 159 милиона са в графата "търговска репутация". Ако не сте наясно какво значи това, това е разликата между счетоводната стойност на един актив (придобитите от Роудуей акции на Пътстройинженеринг) и цената, на която е закупен той. Дано ББР са си свуршили работата добре и тази репутация е реална.

Всичко това го изнесох още миналото лято покрай незаконния строеж. Надявам се новото ръководство на ББР и на Министерството на икономиката да изясни обстоятелствата. Винаги съм изразявал скептицизъм за съществуването на тази банка. Защото рано или късно такива структури биват овладявани за съмнителни цели. Както се и случваше, само че до вчера далеч от националните телевизии.

Затова и 112-о място по медийна свобода е голям проблем. Защото иначе тия схеми щяха да стават публични навреме и институциите да са принудени да реагират. Сега е малко след дъжд качулка.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 168 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    252 11 Отговор
    Бой по тиквата с теслата!

    Коментиран от #24, #31

  • 2 То е добре

    246 8 Отговор
    Да пишем коментари, но най добре е някой да арестува кредитодателите и кредитополучателите сега, тази вечер, иначе другото е ланкане.. Мутрите на борисов.. Щял да ги мете смешника

    Коментиран от #8, #10, #14, #42

  • 3 Мой

    211 9 Отговор
    Арести.Арести.Арести.
  • 4 Бойко Разбойко

    210 9 Отговор
    На Вълка затова му е дебел врата, щото си има ББР.

    Коментиран от #48

  • 5 Госあ

    95 11 Отговор
    Ами браво на зелените за тази информация. Навярно преди това не са имали достъп, за да не бъде след дъжд качулка. Всъщност демокрацията означава информираност на обществото и дебати за такива финансови транзакции. Що толкова малко гласуваха за демократична българия...иначе, интересно че зелените се коалираха с десни, което не е много традиционно.
  • 6 Б.Х

    143 6 Отговор
    Аз се опитвам да изтегля 600000евро , предлагам обезпечение за 1400000 евро. И не ми дават . Тука срещу 10 милиона отпускат 150 милиона. И аз искам така

    Коментиран от #20

  • 7 ужас

    140 6 Отговор
    Шайката е била глутница вълци. Много яко са драли кожата на тоя народ.
  • 8 Николай

    100 11 Отговор

    До коментар #2 от "То е добре":

    То хубаво да ги арестува ама виж кои са те, всички са свързани с ГЕРБ, БСП, ДПС и тн. Айде сега да изметем ГЕРБ-авите калинки, обаче останалите КАЛИНЧОВЦИ, ВЪЛЧОВЦИ , ШИШИТА и другите до кога ще ги търпим.
  • 9 Ненко

    97 5 Отговор
    Ако знаят че ще лежат 20 години в затвора няма да раздават така Вълка си взел парите и съм сигурен че по голямата част няма да се върнат
  • 10 Николай

    89 9 Отговор

    До коментар #2 от "То е добре":

    Да изметем прecтъпнaтa oргaнизaция ДПC и дa ocвoбoдим Бългaрия oт ДC/чeнгeджийcкoтo рoбcтвo. Cтигa c тoя ГEРБ. Oт кaктo НДCВ и Цaря cпeчeлихa oт тoгaвa ДПC кoнтрoлирa упрaвлeниeтo нa държaвaтa.
  • 11 Андрешко

    74 6 Отговор
    ГРОБ=МАФИЯ!!!
  • 12 Данъчния

    65 6 Отговор
    Елементарно, теглиш 150 000 000 плащаш на година по 1 милион за главницата и лихвите от този заем други пари си ги харчиш!

    Коментиран от #32

  • 13 cpv

    12 78 Отговор
    Стига писахте глупости,от измисленото "Зелено движение"!Нали само чакате да натопите някого,за да получите пари!Друго нищо не ви интересува!
  • 14 един от многото

    53 5 Отговор

    До коментар #2 от "То е добре":

    Не е виновен този който яде баницата. Другаде е заровено кучето!
  • 15 100perа

    110 4 Отговор
    А нека ви просветля какво става когато НЕ върнеш кредита - последният пример с ФК ЦСКА. Дават те на съдия изпълнител, той установява че не можеш да обслужваш кредита поради недостатъчен паричен поток, активите сумарно са по-малки от общата сума по кредита и съответно клуба обявява несъстоятелност, като иска държавна защита срещу кредитори. Парите не се събират, банката архивира кредита като лош и го преквалифицира като несъбираем или трудносъбираем и се продава (естествено за по-малко сума) след време с кредитното портфолио на друга институция, която преценява как да процедира с него. Така че драги ми герберасти, тези неща може да минават при тъпото ви мозъче, което слуша в захлас същите глупости които калинките на Българоубиеца от Банкя дрънкат, но на всеки нормален човек, сблъсквал се в живота си с банкова институция му е ясно че тези кредити НИКОГА няма да се върнат и единственото възмездие за нас като кредитори е хората получили ги да влезнат в затвора, заедно с хората които са отпуснали тези кредити - съзнателно правейки корупционна схема. Когато Дебелата Мастия бъде вкаран в затвора, тогава кредитора ще има поне морално удовлетворение.
  • 16 🖕🖕🖕🖕

    67 5 Отговор
    Пишете ги бегали тези кинти.
  • 17 Цар Вул

    32 44 Отговор
    Всички мутрагени пърдът у едно гърне! герб, бсп и дпс е едно си също нещо!
    Това обаче не означава, че трябва да прегърнем демонократите на Ристю Маджото, или па събраната от пътя партийка на предрешените стари пранги - Майчето и Танчето

    Коментиран от #60

  • 18 Много искам

    59 3 Отговор
    да знам сега, дали тази фирма е имала данъчни задължения и дали са били опростени от НАП шефката като несъбираеми?!? И заверата е ясна
  • 19 Истината

    44 9 Отговор
    Повечето от обявените от Министерството на икономиката осем компании, получили огромни кредити от ББР, могат директно или индиректно да се свържат с БСП или ДПС. Мога и поименно, ама някои хора ще ги заболи.
  • 20 Купи си

    53 6 Отговор

    До коментар #6 от "Б.Х":

    Първо Бугати и самолет, от първия кредит, стани концесионер на софийския боклук, целувай задните части на бай Ахмед и ще ти дадат и на теб!

    Коментиран от #23

  • 21 Славян

    37 2 Отговор
    Днес човек за човека е вълк, а на Румен Гайтански Вълка затова е дебел врата.
  • 22 пройчо

    49 7 Отговор
    2008---Тлъстия Бою зарина столицата с боклук, заради тия МеждуМутренски разправии,
  • 23 Велин

    20 6 Отговор

    До коментар #20 от "Купи си":

    Яко целува газа на Доган и компания
  • 24 бл.134 в Зап. парк

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Браво, браво.
    500 години робство =500 години удоволстие

    Коментиран от #41

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рев

    25 5 Отговор
    Отново модераторчето доказва че е герберче. Докога бе Факти бе?
  • 27 Няко

    8 31 Отговор
    Тука коментират мноооогоооо прости хора.И злобни.
  • 28 Перо

    46 3 Отговор
    Мутренското ръководство на ББР трябва да бъде дадено на прокуратурата за отпускане на кредит,без обезпечение,в особено големи размери! Обезпечава се с недвижима собственост и капитали,които са предмет на закупуване и не са собственост на кредотоискателя! Нарушени са регулаторните права на ББР,които са в противоречие с предмета на дейност на тази банка за целите на кредитиране!
  • 29 Пловдив

    46 6 Отговор
    Най-големия лъжец, крадец, измамник, наглец, тъпак и страхливец е Бойко Методиев Борисов!!!
  • 30 българина

    42 1 Отговор
    ктб фалира заради корупция на шефа на бнб, сега тук е абсолютно същото, виновен е сегашния шеф на бнб, който е уж контролния орган, както одитната фирма извършила УСПЕШНИТЕ СТРЕС ТЕСТОВЕ. балонно плащане след 10 г си е кражба по всички правила на бизнеса, живо преструктуриране, което трябва да е провизира на 100 пр. спасява ги само тия ббр, е пари на вложители няма и паниката пазара не може да ги събори с теглене на влогове.
  • 31 МУТРИ ВЪН

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Бисери в короната на "Буда"

    Премиерът Борисов обяснява
    защо е пропаднал третият лъч на метрото:

    " Причината е същата.
    След обилните дъждове,
    на места пясъкът се е втечнил"

    Коментиран от #36, #43

  • 32 бухаа

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Данъчния":

    Много ги разбираш нещата, ти колко лапна по схемата...
  • 33 Бойко

    26 3 Отговор
    Скоро ще има и куршуми между мутрите.
  • 34 На пръв поглед

    5 33 Отговор
    Този от снимката като го гледам, няма и хиляда лева, тръгнал да разкрива милиони, колко ли са му платили, навярно минималната...
  • 35 Jamеs

    15 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кредита е доста изгоден, не заради лихвата от минимум 3.75 процента. А защото вноската по главницата за 2020 година е едва 170 хиляди лева.

    Дебилът, писал статията не знае как работи кредитирането с фиксирани вноски...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 питане

    12 0 Отговор
    Защо ми изтри коментара? Да не би ти да си писал тази глупост?
  • 38 BGnewgeneration

    50 5 Отговор
    Най-страшното е, че бившият министър на икономиката поднася версията, че това било нормално, срам. На такива хора, беше поверено управлението на България. Боже, пази България.
  • 39 3.14К

    27 2 Отговор
    Тука е и проекта ФК Арда Кърджали. ПКП си осигурява и гласове и парички. Така и най-тъпия може.
  • 40 Гошо

    10 15 Отговор
    Странно защо сега, как така 2-3 години всичко е ОК а сега нарушения!?!? Спрете бе хора, идиоти ..... никой, ама никой не цитира погазване на закон, буква, алинея, точка, правило, ........ т.е. ??????
  • 41 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "бл.134 в Зап. парк":

    Щом ти харесва си е твой проблем!
  • 42 Пръц

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "То е добре":

    Думите,които ти убягват в случая са :”Национализация”,”Народен съд”
  • 43 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 3 Отговор

    До коментар #31 от "МУТРИ ВЪН":

    Сега и милиардите лева ще втечнява!
  • 44 инчхай

    24 4 Отговор
    ЗАТОВА ИМА ЕВРАЦИ И КЮЛЧЕТА ОТ ЗЛАТО ОН СЕ ОТЧИТА
  • 45 Сусбе

    45 1 Отговор
    Някои все още поддържат лъжата,че България била бедна държава.Вижте само за какви пари става въпрос това са нашите пари за по-високи пенсии,заплати и помощи.Тия изедници всичко са окрали
  • 46 славка

    24 1 Отговор
    ПОРЕДНАТА СЛАДКА ПРИКАЗКА,ЧЕТЯЩА СЕ НЕПРЕКЪСНАТО В БЪЛГАРИЯ,И ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО,А НАРОДА,КУЧЕТА ГО ЯЛИ!НАЛИ Е БАЛЪК,ПЛАЩА ЛИ ПЛАЩА!ПЛАЩАЙ НАРОДЕ!
  • 47 Иван

    7 0 Отговор
    Най-добре ще направи този, който измете от СОС некомпетентен и продажен тип като Владислав Панев!
  • 48 Хачо от Бантустаня

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко Разбойко":

    Да де, ама и Тиквата не е за оплакване, нали:)))?!?
  • 49 Го4о

    2 2 Отговор
    Не закачайте вълка, защото ще избяга в Дубай! После ще плащате, а той ще си направи партия "дубайски лято" и ще си назначи Калинка за шев на кабинет!
  • 50 Попов

    5 1 Отговор
    Рашков си бил казал Здрасти на някакъв плаж преди 30 години с Божков.
    Ами те тогава са били на по 30 години и нищо не се е знаело кой какъв ще стане.
    А как ще отговори Шофьора на Жипката, който беше ортак на Божков в краденето през последните 12 години и откраднаха заедно над 1.5 млрд, отделно ония 700 млн, които Владко смота. Разбира се комисионната в Чекмеджето си е комисионна.

    Коментиран от #53

  • 51 СЕВДА

    3 1 Отговор
    Онова миризливото, крадливото и лъжливото куче БОРИСОВ - ЧЕКМЕДЖЕТО - БУДА къде изчезна. Да го изровим от помийната клоака и в затвора КУЧЕ МИРИЗЛИВО - ТУЛОВИЩЕ.
  • 52 Го4о

    1 2 Отговор
    Горе представления Венцислав Панев е забравил да отбележи, че поради пандемията през 2020г. имаше възможност да се РАЗСРОЧВАТ вноските по кредитите за по късен период!?!? Пенев използва вашата НЕинформираност за предизборни цели! Накажете го на 11 Юли! А БНБ да му заведе дело за уронване авторитета на кредитна институция.
  • 53 Го4о

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Попов":

    Нищо не са знаели, а? А са били в правителствена почивна станция, още повече, че Черепа е от Велинград!?!?!? Каква работа има черепа в правителствена почивна станция?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Алооо

    3 0 Отговор
    През целия пусти преход - от 1989 г. насам, чуя ли човек с прякор бягам надалеч. Няма мафиот без прякор. От ББ та чак до Черепи, Кокали и какво ли не! Още от комунизъма и социализъма всички доносници са с прякори и така си върви до днес!
  • 56 аасен

    1 0 Отговор
    Защо не проверят как е положението с тези клиенти и в други банки?
  • 57 Пенчо

    1 0 Отговор
    Граматиката, Панев. Не КОЙТО, а КОГОТО Борисов щеше да "мете".
  • 58 оня с коня

    1 0 Отговор
    Връзка с името на депутата от ДПС Йордан Цонев излиза от една от фирмите, които са получили 115 милиона лева кредит от Българска банка за развитие. Това съобщи пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващият сайт ”Биволъ” и уточни, че по техни проучвания тези средства са инвестирани в покупка на хотел в Гърция, на о-в Халкидики:
  • 59 ставри

    3 0 Отговор
    И тоя бая задни части е близал на герберасти!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове