Last news in Fakti

19 Май, 2021 08:49 10 649 74

Интересни имена от близкото минало са в партията на Жан Виденов

  • жан виденов-
  • партия-
  • бсп

Те са над 30 души, като повечето от тях са достатъчно известни

Интересни имена от близкото минало са в партията на Жан Виденов - 1
Снимка: Архив

Седмица след като Жан Виденов обяви, че отново стъпва в политиката и че на фронта на политическата война излиза нова партия „Лява алтернатива“, вече са ясни имената, които застават рамо до рамо с бившия премиер. Те са над 30 души, като повечето от тях са достатъчно известни, пише marica.bg.

Инициатор и лице на политическата формация е Иван Атанасов - последен ръководител на младежката организация на БКП и БСП. Бил е депутат и член на ръководството на „червените“ в периода 1994-1998 година, стопански ръководител, комсомолски и партиен деец в Асеновград.

Атанасов е бивш ръководител на Пътната Агенция, на проекта „АЕЦ Белене“, създател и първи председател на Българската асоциация на циментовата индустрия. В момента е ръководител на фирми в луксозния международен туризъм и спорт.


В списъка са Антон Величков, който е бивш секретар на ЦК на ДКМС, бизнесмен и земеделски производител, както и Атанас Василев – бивш кмет на Хасково, ръководител на БСП в Хасково и няколко мандата член на ВС на БСП.

Рамо до рамо с Виденов застават също:

Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер и народен представител в няколко парламента.

Младен Младенов – първи заместник-председател на КНСБ., собственик и управител на големи частни фирми и бивш генерален директор на големи експортно-ориентирани предприятия в Пловдив.

Мими Виткова – бивш депутат във Великото Народно Събрание, бивш член на ВПС на БСП и министър на здравеопазването, ръководител на здравноосигурителен фонд „Доверие“

Павел Иванов - съучредител и ръководител на Комунистическия младежки клуб "Че Гевара" към БКП, създател и несменяем ръководител на Движението "Безсмъртният Полк" в България

Петър Ганчев – бивш служител във ВГУ ДС, бивш директор на държавната Пощенска Банка Клон-Пловдив, специалист по международни икономически отношения и по международни финансови пазари. Създател на едната от двете стокови борси в България. В момента - служител в Стокова борса - Пловдив.

Румен Биков – бивш Министър на индустрията в правителството на професор Любен Беров и бивш научен работник в Института по цветна металургия. В момента - ръководител на частни фирми в зеленчуковото производство за износ и в експорта на черни метали.

Славчо Славов – дългогодишен търговски директор в Булгартабак Холдинг (преди - и след приватизацията), арабист и експерт международна търговия в Източното Средиземноморие, Прикаспия, Персийския залив и Централна Азия. В момента - бизнес консултант.

Христо Христов – дългогодишен общински администратор и главен секретар в Община Пловдив, депутат от Великото Народно събрание и няколко парламента, бивш председател на Комитета по спорта и на туристическата агенция

Всички 32 души, които са част от „Лява алтернатива“, завяват, че целите им са да върнат на българските граждани усещането за общност, да напомнят за достойнството , да съхранят автентичната българска история и традиции, да допринесат за свобода на възгледите и изразяването, да се борят за справедливо правосъдие

Новата политическа формация се обявява против едностранчивата данъчна политика, нагласените поръчки и договорите за избрани фирми, властовото протежиране на концесионерите и естествените монополисти, свеждането на всичко в системата на общественото здравеопазване единствено и само до пари.„Лява алтернатива“ е против и по-нататъшната деградация на образователната система.

Хората около Иван Атанасов и Жан Виденов застават срещу олигархията, окопаването на чиновническата прослойка, „мокрите медийни поръчки“, етническия сепаратизъм, преднамереното въвличане на България в конфликт с традиционните ни приятели, както и срещу издигането на нови идеологически и геополитически преградни стени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тото

    54 23 Отговор
    Успех....
  • 4 КОТарАК

    78 9 Отговор
    малкото мислещи хора , които знаят как го съсипаха отвътре и отвън соросоидни елементи няма да му стигнат да направи пробив за парламента
  • 5 Фактология

    71 18 Отговор
    Нещото, което ще постигне Жан е да откъсне част от електората на БСП.Оттам Дърева и тя цепи събирайки група на дъртите-заклети комунисти и накрая Бау ..БСП ще изчезне безславно...
  • 6 Все

    79 31 Отговор
    Не успяли да направят нищо за държавата , но успяли да направят много за собствените си джобове чичковци и лелки.

    Коментиран от #24

  • 7 Гост

    83 17 Отговор
    Ми то само биснесмени и олигарси,какви леви идеи?
  • 8 Мислещ

    37 7 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    Не е, повечето са в ГРОБ и ДПС.
  • 9 Може и да се получи

    97 30 Отговор
    Жан е най-достойният и коректен бг политик през последните 30 години.Това,че Сорос и "другарите" му го подхлъзнаха е друга тема.Днес той не е на 35 а на 62г.Не е младият аджамия и ако влезе в политиката,има пълното морално право да бъде коректив на освинването..

    Коментиран от #21

  • 10 на село

    40 59 Отговор
    Жан Виденов отново?! Найн,данке! Не,благодаря! Не искам пак да ми дават заплатата в пита кашкавал или тенекия със сирене!
  • 11 Нещо като Сидеров

    16 26 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    Но в спокойния и тихичък вариант! Не мерси.
  • 12 БГбизнесмен

    39 5 Отговор
    Нали виждате кои са "бизнесмените" в територията?
  • 13 Псевдоним

    54 7 Отговор
    Около идеите на Виденов и компания в момента има още 4-5 партии и любопитното е, че стават все повече. Някои такива директно се обявяват за излизане от ЕС и НАТО. Усещат се настроенията на недоверие към този системен модел.
  • 14 бл.134 в Зап. парк

    21 9 Отговор

    До коментар #1 от "TOMИ Б.":

    5000 лева минимална заплата ! И трети космонавт в Космоса
  • 15 активист на БСП

    13 66 Отговор
    Съд и затвор за Жан кога?
  • 16 Змей

    47 15 Отговор
    Въпреки че уважавам Жан Виденов, тоя сбирщайн в партията му изобщо не я прави лява и не ми се вярва да събере кой знае каква подкрепа! Едва ли резултатът им ще надвиши този на Цвък! Не могат ли да вдянат, че българите вече достатъчно се нагледаха на олигарси покрай властта? А тия в болшинството си са такива! Е как да повярваш, че ще защитават народа...?

    Коментиран от #64

  • 17 Профил

    33 52 Отговор
    Една от основните характеристики на бг индивида е неговата изключителна наглост. По виденовото време настъпи 4 -тата национална катастрофа на България. И сега нямат срам да се появяват вместо да са в затвора те са крупни бизнесмени.
  • 18 Тоя не избяга ли едно време

    20 29 Отговор
    И ни остави на купони на храна?
  • 19 ура дрОгаре

    29 23 Отговор
    Затвърждават мнението, че комунизма никога не си е отивал. Комунизмът и комундерите са винаги в политиката и икономиката на кочината.
  • 20 SH BG

    22 11 Отговор
    Ей т'ва е списъка на олигарсите от времето на "първия милион"...!!!

    Тези си мислят че ще прилъжат и откъснат от БСП нЕкой заблуден, за да елиминират Корнелия, и да ликвидират и последния който им пречи да си делкат от баницата наравно с боколуците от Шайката...!!!

    Да, ама нъц...!!!
  • 21 бкп дойде

    22 41 Отговор

    До коментар #9 от "Може и да се получи":

    ХАхаха, харесва ми чувството ти за хумор!
    При Жан нямаше, как да се освиним, защото хората нямаха пари за ядене, месото струваше хиляди левове!
    Жан заслужава затвор или смърт, той е най-големия слугинаж на мутрите!
    За Жан си мисля, че е гей или бисексуален, докато го опъваха, мутрите опъваха целокупното стадо.

    Коментиран от #29

  • 22 ало жан

    18 39 Отговор
    Ало Жан Валжан, отивай си, махай се, гаден вирус такъв червен!
  • 23 Перо

    46 11 Отговор
    Жан Виденов е честен човек,но не разбирам какво правят в тази партия собственици на предприятия и едри капиталисти.Нали партията е в сектора на по-лявато пространство от БСП. Изглежда,че пак интересчиите преобладават.

    Коментиран от #49, #51

  • 24 пешо

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Все":

    не им позволиха, явиха се иванчо костович и бойко борисоглу. но последните нали направиха достатъчно, няма за какво да се кахърите.
    а за направеното за себе си - защо не погледнете от друга гледна точка - хората са кадърни, успели са да се реализират. това не е ли капиталистическата идея? или не?

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Катастрофите идват по правило

    13 3 Отговор
    от бг"западняците", цялата ни История го доказва.Те са като натопорчените рокери,които все гледат да ти смъкнат левият ретровизьор,прелитайки с 220 покрай колата ти.И все си улучват съдбовното дърво,милите..
  • 27 Жан сбърка

    33 9 Отговор
    Трябваше да организира млади, честни и необременени от политически пристрастия хора, вярващи в идеята. И първо трябваше да отговори за членството в ЕС, отношението с Русия, ограбването от чуждите "инвеститори" и за какво ще. се бори

    Коментиран от #40, #73

  • 28 Дърта комуняга

    7 6 Отговор
    Ред Гарбиииич
  • 29 Перо

    27 10 Отговор

    До коментар #21 от "бкп дойде":

    Ти го бъркаш с тиквата! БКП на Т.Живков е в ГЕРБ,Жан Виденов е от групата на еврокомунистите,не от мутренските комунисти,въпреки че и при него има недоразумения!

    Коментиран от #34, #43

  • 30 Само тези липсват

    12 16 Отговор
    Само заблудени може да гласуват за подобни бити карти и политически трупове от миналото. И да е виновен хората живеят още с ужаса за онази зима, колкото Цветанов просъществува, толкова и този. Толкова ли нямат умни анализатори, или това е целта просто разединение и пилеене на гласове.
  • 31 ОТ ТЕЗИ

    13 6 Отговор
    НИКОЙ НЕ Е ПОЗНАВАЕМ. КАТО ГЕРГО СА ВСИЧКИ ЯЛИ КРАЛИ
    И СЕ ВЕСЕЛИЛИ. ИМАТ ПАРИ
    ТОВА САМО Е ВИДНОТО.
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 13 Отговор
    Всички до един-номенклатура!Срамота,след толкова години отново да искаш да унищожаваш държавата!Дс стига сте ги изкарвали,кой от кой по луд за власт!
  • 33 Питане

    14 11 Отговор
    Чудя се сега ли да повърна или след малко....
  • 34 бкп дойде

    8 20 Отговор

    До коментар #29 от "Перо":

    Въобще не го бъркам, много добре помня 90-те години, наследството от Жан го пазим до ден днешен, казва се ВАЛУТЕН БОРД!
    Знам само, че Жан залсужава трепане, пък ако ще да е от лигата на евролайн*ните комунисти!
  • 35 Българин

    34 7 Отговор
    При Виденов България имаше собствено мнение, но за малка държава това е лукс. Кукловодите зад океана бързо разбиха банковата ни система и малцината облажили се не разбраха откъде идват парите им. Ако янките сега топят турската лира, какво можеше да направи българския лев с разпадащо се оттогава до сега бг производство.? 🤔

    Коментиран от #42, #45

  • 36 Перо

    8 14 Отговор

    До коментар #25 от "ТОМИ Б.":

    Това е най-яркия пример на плазмодии в политиката,въпреки че примерите са много с пребоядисаните плужеци! Даже е станало норма в политическия живот в БГ.
  • 37 Какви олигарси

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "пешо":

    Окрадаха всичко срещу няколко сребърника
  • 38 Експерт

    14 13 Отговор
    Активираха го и тоя като Царя. Почва се шоуто!
  • 39 Мими

    15 11 Отговор
    Хора , помните ли “за бога братя не купувайте” пак тия мръсници , няма ли други в БГ освен партийни функционери окрали ни след 10 ноември и техните шофьори и слуги които ни крадат до днес , Боже какъв народ сме Боже
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Поредна димка

    13 10 Отговор
    Жан Виденов е само лице, а партията е последен писък на отиващият си олигархичен модел. За съжаление, голтаците пак ще бъдат подведени.
  • 42 бкп дойде

    13 11 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Огнян Дойнов и Луканов американци ли са бе, мишко червена, айде стига си цвъркал глупости!
  • 43 МнениЕ

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "Перо":

    Еврокомунистите не са фактор в Европа, драги! С стари к....нов бардак не се прави!
  • 44 Венелин

    24 10 Отговор
    Лично аз бих симпатизирал на партия, оглавявана от Жан Виденов.
    Единственият политик в България, осмелил се да изгони НПО-тата.
    Точно по тази прична, соросоидите му спретнаха пуч.
  • 45 бкп дойде

    21 7 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Олигарсите в България са бивши ДС, кредитни милионери и бивши хора с власт от ЦК на БКП, това означава само едно, а именно КГБ или ГРУ, дългата ръка на Москва!!!!!!!!!!!!!!
    Спрете с тоя Срос и Мики Маус!
    Хиперинфлацията в БГ я органиизраха Огнян Дойнов и милиардера Максуел, който си е англичанин!
    И двамата са мъртви, Максуел беше убит, Огито май пукна от естествена смърт.
  • 46 Всъщност

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    Почти изцяло.......Жан Виденов става, обаче ми се струва че просто ще бъде употребен и захвърлен от тия дето са около него, и при издънка на партията ще го оставят да обере негативите. Сега предизборно обещават и заявяват ама после......знаем!
  • 47 хохо

    11 9 Отговор
    Хаха, върли капиталисти ще правят социализъм
  • 48 Защо

    10 2 Отговор
    Нали искате млади образовани чисти,къде са?!До кога с призраци от зрелия социализъм!¿!Не разбирате ли че и малкото останали хора и те ще се махнат...Защо го правите бе ?!?!
  • 49 самуил

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Ти какви искаш да управляват - просяци и бедняци ли?
    Естествено че богати хора трябва да управляват.
    И то колкото по-богати - по-добре. Дори в Стара Велика България болярин се с е ставало по 2 пътя: чрез военни подвизи и ако покажеш че имаш определено количество злато или земя. До момента няма открита по-съвършена управленска система от тази в Старото Българско царство.
    Всички експерименти които се правят с нас за близките 200 - 300 години са неуспешни и представляват в същността си пълна диктатура на издигнали се хора от нищото отишли във властта с цел да забогатеят. Хранилката е една - примерно 20 млрд лева за един мандат. И богатия и бедния ще ги откраднат. Защото такава е системата: няма смъртно наказание и има юридически лица чрез които може да се краде безнаказано.
    Тя за това е и създадена тази комунистическо - демократична система - да може да се краде безнаказано и по този начин държавата да се контролира от вън.
    Само слепите не виждат. И теливизионните специалисти.

    Коментиран от #68

  • 50 !!!?

    10 9 Отговор
    Още една дъщерна ОПГ на "Единна Русия" в България !!!?
  • 51 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Е нали е честен ?Ти ми кажи какво правят около него? Или той горкия не ги иска,ама те искат и няма мърдане.Ай стига с тия вицове.
  • 52 мдааа

    3 1 Отговор
    ами да, до това доведе управлението на Борисов, на хората да им домъчнее за миналото и резултата е налице. като гчета имената обаче усещам, че нещо куца в името на партията. може би трябва да заимстват, ако не са запазени съответно, някое от имената на вестниците за третата, че и четвърта възраст, като минаха години, ретро, иби нещо от сорта.
  • 53 Добруджанец

    14 6 Отговор
    Събрали се 30 милионера да правят лява(работническа) партия. Голям смях.
  • 54 Диамантената ръка

    8 5 Отговор
    Хвани единия, удари другия...
  • 55 стоян георгиев

    6 6 Отговор
    аиде дрогари.доидоха си вашите.дано обаче не им се случи да управляват .долара тогава няма да е 3000 ,а 300000 лева.иначе се вижда и колко са леви въпросните.ни един от тия не е бил в завода или на нивата,ама ще помагат на работниците и селяните!хахахахахаха!
  • 56 Политолог

    8 8 Отговор
    Всички провалени, стари номенклатури на БКП ... Дано да разцепят БСП на Корнелия, голям цирк ще става
    1997 г. те съсипаха България с фалита на 16 банки, заплатата ми стана 8$ , а инфлацията 2980%...пак се домогват до парламента
  • 57 лби

    5 7 Отговор
    Пак изскочиха на припек разни "безполезни изкопаеми". Аман от хора с високо самомнение.
  • 58 Глей ти

    4 0 Отговор
    Още една стъпка към разпадане на БСП. Накрая всеки социалист ще е със собствена партия.
  • 59 Ретро

    4 1 Отговор
    Едно време младите ставаха социалисти.
  • 60 Готин

    10 0 Отговор
    В този екип има хора, бивши "величия", което отблъсква донякъде, но всъщото време същите имат сериозен житейски и политически опит. Замисляйки се за всеобхватната и нагла простотия в "околното пространство", разчитайки на това, че "бушонът" си е направил изводите от предишният път, съм склонен да им дам доверието си. Дано не се лъжа!? Надявам се, но дали вълкът ще си е сменил нрава!? Незнам!
  • 61 Госあ

    1 2 Отговор
    Ужас, ама лявото не е туризъм и бизнесче ве !!! Обезобразиха всичко тия лумпени.
  • 62 бай Ставри

    1 3 Отговор
    Червените вместо да се обединят се разцепват, а това означава,че ще имат още по-малко депутати.
  • 63 фотоволтаик

    9 0 Отговор
    Царят,като доведе ,,млади и образовани,,какво се промени.Промени се пейсажа по ЧЕРНОМОРИЕТО.Хотелите на братя Велчеви.Електрическите централи на Радеви.Волтаици върху орна, земеделска земя.Милиони в бетон, заровени на Лидия Шулева край язовира Цигов Чарк.Избройте още и още........
  • 64 И кой

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Змей":

    Ще го защитава !?Импексова ли!?
  • 65 Бай Курти

    1 0 Отговор
    Ако заяви,че няма да прави коалиция с другарката приватизатор и лидер на БСП ,гласувам за него.

    Коментиран от #66

  • 66 Георги!

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Бай Курти":

    Цялата еуфория е за пари,но за много пари ,за милиарди евра,кои
    то предстои да дойдат от ЕС за индустриализация на страната.Вижте еипа на Жан Вал Жан,все бивши червени бандити,милионери.Създават тая партия,за да привличат разочарованите комунисти от БСП,и отново да ги завърнат към лявото.Но какво ляво има във всичи тия червени бандити,след като водачите им са милионери с ограбени пари от народа????
  • 67 Жан Валджан си направи партия...

    0 2 Отговор
    Близнак на Толуповата Герб,дори ми минава мисълта ,че това е творение на Гербавите бандити!Защото и при тях основното ядро е от комунистически крадци милионери и комсомолски девиденти( революционери).Също като Боко с комунистическата книжка под възглавницата.Дали ще има простаци да гласуват за тези милионери с луксозният бизнес?В България дебелите са 99процента и сигурно ще може да се прибави и тази червена мумия към 198 партия в България...
  • 68 Вярно е!Пък царицата трябва да е...

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "самуил":

    Навъртяла сто хиляди в километража ,за да е царица за слава и почит...Значи плейметки и Пеевски зурли са ни избраниците за цар и царица?
  • 69 мани мани

    3 3 Отговор
    не допускайте тия боклуци да са отново на власт! инак гибел!
  • 70 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 1 Отговор
    ЗАЩО ЧАК СЕГА ЖАН?
  • 71 избирател

    4 0 Отговор
    Сори приятелю, шанса е нулев. Нов бардак със стари к...и не става.
  • 72 Manchu

    1 2 Отговор
    При Жан заплатата се вземаше в натура. Който произвежда пирони и пружини му се плащаше пирони и пружини. При него фалираха най-много банки и ако имаше 5000 лв в банка те станаха на 5 лв. "Много успешен политик." Не благодарим!!!!.
  • 73 Няма смисъл

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Жан сбърка":

    Искаш да кажеш ,
    така, както Слави Трифонов направи?
    По лесно е да гласуват за ИТН и Трифонов ,
    от колкото да правиш нещо,
    което не съществува,
    в "социално- демократическия - олигархичен модел"?
  • 74 ДБлагоев

    1 1 Отговор
    Кво става бе другари:
    Публикувано във факти.бг: ръководител на фирми в луксозния международен туризъм и спорт
    Публикувано във факти.бг: ръководител на частни фирми в зеленчуковото производство за износ и в експорта на черни метали.

    и как да им повярваш на мазните комунисти били и те Бесепари или Виденовисти.Всички с мазни бизнеси и протекции. Егати социалистите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове