Last news in Fakti

20 Май, 2021 21:12 4 571 60

Политолог: Възможно е Георги Първанов отново да се готви за президент

  • георги първанов-
  • президент-
  • абв

Нови перспективи пред левицата

Политолог: Възможно е Георги Първанов отново да се готви за президент - 1
Снимка: БГНЕС

От оптимизъм през скептичност до разочарование. Така симпатизантите възприемат преговорите на „Позитано“ 20 между БСП, „Движение 21“, АБВ, „Нормална държава“ - опита на Корнелия Нинова да върне в лоното на социалистическата партия хора, които през годините по различен повод са си тръгвали от БСП. Това мнение изрази пред БНР политологът Румен Петков.

„Изненадан съм от подобен ход в личностен план. Не знам как тези четири остри камъка ще работят заедно. Дано не съм лош пророк, но очаквам развитие на събитията, което няма да доведе до положителни резултати за подобна коалиция“, допълни той.

Според него ресурс има само Татяна Дончева и „Движение 21“.

„Но целта не е тези партии да донесат свои избиратели, а да се даде знак в обществото. Сам по себе си този ход е интересен. Но последните години са твърде близко и хората още помнят какво се случваше в лявото политическо пространство - как АБВ участваше в правителството на ГЕРБ, например. Но има и друг момент - някои съзират в този ход продължаване на борбата срещу Радев и подозрения, че Георги Първанов отново се готви да се кандидатира за президент“, обясни политологът.

Румен Петков уточни, че на пленума на БСП не е взето категорично решение за подкрепа на Румен Радев за втори президентски мандат.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потомствения комунист Първанов

    111 13 Отговор
    е мишка пред ген. Радев🇧🇬

    Коментиран от #8, #22

  • 2 ГРОБ

    81 12 Отговор
    Тоя е гнусен комунист,същия престъпник като Бойко Методиев Борисов!

    Коментиран от #54

  • 3 Да,бе

    66 5 Отговор
    По-скоро първака удря рамо на старата си дружка тулупа.Всяко разкъсване на протестния вот е добре дошло за хунтата,а това е псевдообединение,което е заченато в безплоден грях.
  • 4 Никой не го иска!

    77 17 Отговор
    Румен е президентът на България,ще гласувам до смърт за него!

    Коментиран от #9, #20

  • 5 Браво

    17 103 Отговор
    Георги Първанов е 3 пъти по-стойностен от този мижав пингвин.

    Коментиран от #24, #28

  • 6 СЕВДА

    46 6 Отговор
    Не ме интересуват, някакви си комуняги! Борбата е срещу скритите комуняги от ГРОП, ТЕ СА МНОГО ПО ОСАСНИ. Боко чекмеджан крадливия е по гнусн от всички комунисти на света. Защото той е крадлив комунстт. А нискокачественият материал прост и крадлив избирател на ГРОП е най гадното нещо в българското общество.

    Коментиран от #35

  • 7 Не ни трябва и избори и друг кабинет

    52 10 Отговор
    Този си е добър.
  • 8 ха ха идиот

    5 48 Отговор

    До коментар #1 от "Потомствения комунист Първанов":

    Крадев е БКП мишка.

    Коментиран от #10, #23

  • 9 Хах

    6 33 Отговор

    До коментар #4 от "Никой не го иска!":

    Дали е президент или резидент на Путин.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Centurion

    31 3 Отговор
    Да каже колко милиона изгоря в КТБ и от къде са??? Някъде към 16000 г му трябваха да ги събере от заплата!
  • 12 ужас

    46 4 Отговор
    Първанов си е приятел с Бою и да си го признае. Свързат ги много общи бизнесмени като Ивано Пилето.
    Комунизма се завръща, пазете се деца.

    Коментиран от #13

  • 13 Бою е приятел

    29 0 Отговор

    До коментар #12 от "ужас":

    и със потомствения комунист Станишев.
  • 14 Професора

    47 7 Отговор
    Президента Румен Радев е номер 1 за всички времена на България!

    Коментиран от #19

  • 15 Бибитко

    41 4 Отговор
    Георги Първанов е човекът, който съзнателно обезсили и разцепи БСП, за да осигури на своя голям приятел Бойко Борисов победа на парламентарните избори през 2009-та година. Това бе цената той да си осигури два мандата като президент на България. Ако това обединение се случи, на 11 юли БСП ще претърпи още по-голямо поражение, отколкото на 4 април 2021 година! Слепота е да не се вижда, че българите се отнасят с категорично неодобрение към безпринципните коалиции, формирани от компрометирани политически личности от статуквото!
  • 16 Нане

    9 22 Отговор
    два мандата за Първанов постижение недостижимо за никой седераст или костовист
  • 17 Иво

    39 4 Отговор
    Първанов е човек на ББ !!!!
  • 18 ще ще

    11 1 Отговор
    Може , ама свършииме триперо и архарите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хахахаааа

    27 2 Отговор
    "Повдигнат" от БСП! Най-накрая излезе наяве истинското отношение на Нинова към Президента. Най-накрая да разберем защо не искаше да го подкрепя и загуби. Сега ще отиде на дъното с човека на ГЕРБ Георги Първанов. Все пак коалиция бяха!
  • 22 розово

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Потомствения комунист Първанов":

    Първанов ДС ДПС тройна коалиция? Някой мисли ли за младото младото поколение което иска да живее в друг тип държава от сегашната?
  • 23 Боклук

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха идиот":

    гербаджийски
  • 24 ФАКТ

    5 29 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    АМИ.....НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СМЯТАТ ЧЕ РАДЕВ Е НЕЩО ,МНОГО УМЕН ИЛИ НЕЩО ТАКОВА...ТОЙ Е ПРОСТО ПИЛОТ...КАТО ВСЕКИ ДРУГ..ГЕНЕРАЛ КАТО МНООООГО ДРУГИ..ЗАЩО НАРОДА СИ МИСЛИ ЧЕ ТОЙ Е НЕЩО ПОВЕЧЕ..НЕ РАЗБИРАМ...И КАТО КАЗВАТЕ ЧЕ ПЪРВАНОВ БИЛ КОМУНИСТ И ИМАЛ НЕЩО ОБЩО С БОРИСОВ ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ..АКО БЕШЕ КОМУНИСТ НЯМАШЕ ДА ИЗБЯГА ОТ БСП..КОМУНИСТ Е ТОЧНО РАДЕВ В МОМЕНТА..ТОЙ Е ПОДКРЕПЕН ОТ БСП..А НЕ ПЪРВАНОВ..КОЕ НЕ МУ Е ЯСНО НЕ РАЗБИРАМ...РАДЕВ Е ИЗДИГНАТ ОТ БСП..И ТВЪРДИТЕ ЧЕ НЕ Е КОМУНИСТ..ПЪРВАНОВ Е ОТ АБВ..А Е КОМУНИСТ..А НАЙ ГОЛЯМАТА ИСТИНА Е..ЧЕ И ДВАМАТА СА БИЛИ ПРЕЗИДЕНТИ ИМЕННО ПОД ОПЕКАТА НА КОМУНИСТИ..:)ЗАЩО ЕДИНИЯ ГО НАРИЧАТЕ КОМУНИСТ А ДРУГИЯ НЕ...НА ВАС ЛИ ВИ СЕ ИСКА ТАКА..ИЛИ ПРОСТО СЕ ПРАВИТЕ НА УДАРЕНИ ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ..ЧЕ И ДВАМАТА СА СЛУГИ НА КОМУНИСТИТЕ...:)

    Коментиран от #34, #51

  • 25 324

    14 0 Отговор
    Този някаква нова звезда в полето на лозите ли че досега не бях го чувал? Какъв лог е след като може да допусне, че Първанов ще се кандитарира за президент. Може във всичко да се обвинява, но чавка не му е изпила ума! Боже, боже какъв политолог, по зле и от врачката циганка.
  • 26 Мераци

    16 1 Отговор
    Да се готви, може, да стане, едва ли!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 истината

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Първанов е предател и кариерист. Той и Николай Добрев прОдадоха БСП на Иван Костов. Той разцепи Партията майка заради неудовлетворената си алчност за власт със Станишев.
  • 29 Смвх

    18 2 Отговор
    Гоце трипера Президент. Лустрация кога?
  • 30 А Б В

    25 3 Отговор
    Може да е предател и кариерист, но от Президент стана хотелиер. Сребролюбец от с. Сирещник.
  • 31 Аа,гостенчето,пак ли ти?

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Кога реша да се беся,ще събера десетина като теб,за компания.И духова музика ще поръчам..
  • 32 Другарят

    23 3 Отговор
    Седефчов няма никакъв шанс и да вземе да се разкарва !
  • 33 оня с коня

    8 9 Отговор
    На тъпунгерите дето предричат неуспех на Първанов при евентуална Кандидатура ще обясня:Изобщо НЕ Е ВАЖНО дали ще получи много или Малко Гласове на едни Избори за Президент,важното е ДА ОТКЪСНЕ ГЛАСОВЕ от Р.Радев за да може Борисов или издигнат от Него човек ДА СПЕЧЕЛИ!
  • 34 ФАКТ

    0 20 Отговор

    До коментар #24 от "ФАКТ":

    ..ама защо ми пишете минуси бе пичове...че Радев да не би е да издигнат за президент от извънземните..и той е президент от БСП...КАКТО БЕШЕ И ПЪРВАНОВ...това дали ви харесва или не..си е точно така..не може да казвате на единия комунист а на другия не..като и двамата са комунисти..:)..да не говорим аз през живота си и в казармата и където и да било..УМЕН ВОЕНЕН НЕ СЪМ СРЕЩАЛ..АКО ВИЕ СТЕ СРЕЩАЛИ..УСПЕХ..:)ОСВЕН ТОВА РАДЕВ 200 ПРОЦЕНТА НЯМА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ...ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ Е ИЛИ ОТ ГЕРБ ИЛИ ОТ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ.....АКО ОЩЕ СИ ВИЖДАТЕ НЯКАКВИ ЗЛАТНИ КРАСТАВИЧКИ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ..ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ СЕГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ..МОЖЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ОКАЖЕТЕ В ШАХ...И ЕЙ ТАКА НА МАЙТАП ГЕРБ ДА СПЕЧЕЛИ ПАК..И ТОЗИ ПЪТ ДА ВЛЯЗАТ ПАРТИИ С КОИТО ДА УПРАВЛЯВА..И ТОГАВА..СЕ ЧУДЯ НА КЪДЕ ЩЕ Я ХВАНЕТЕ..:)..ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ВМЕСТО 26 ПРОЦЕНТА ГЕРБ ИЗТРЯСКАТ 36...ТОГАВА НЕ ВИ ВИЖДАМ..:)ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМ СМЯХ...

    Коментиран от #43

  • 35 Tъпа овца !

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "СЕВДА":

    Какви "комуняги" те тресат ?! В България никога не е имало комунизъм и истински комунисти , ако изключим Тодор Живков !Истински комунизъм има в Китай !И резултатите са повече от красноречиви ! Бъдещият хегемон на света !

    Коментиран от #41

  • 36 Мой

    15 2 Отговор
    Автогол е това, първанов е архитект на гроб и системата срещу която се борим и той самият е мръсник и хитра пернишка лисица.
  • 37 Баце

    10 2 Отговор
    За Гоце ли става на въпрос? Ми то по-добре Роската бе, верно и той е противен, по-жалък е някак, но комичните му въздухарски напъни да изглежда велик са доста смешни и добре се веселим по форумите, докато този е змия. Освен това точно този комунистически ренегат излъга като каза, че никога няма да допусне бази на НАТО, и после лично подписа, той е първият дал зелена светлина на алианса у нас. Уби забранен архар и с Тиквата си ходеха по ловните хижи и си делкаха кинти. Аут.
  • 38 898011

    9 0 Отговор
    Ей колко си доуен ти...
  • 39 Яяяяяяяя!

    9 0 Отговор
    Синчето да не изпапкам парите?Пък и новия палат иска подръжка,нал тъй,Първанов!?
  • 40 да бе

    5 0 Отговор
    Конституцията не го разрешава.
  • 41 Ти пък си още по-тъп!

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Tъпа овца !":

    Къв комунизъм в Китай,бре?!Вземи прочети Научен комунизъм и се пообразовай малко!Комунизмът е една теория неосъществима-няма как неукия мързелив тъпанар да се ползва със същите облаги като изучения човек носещ просперитет,което се предполага при комунизЪма!!!

    Коментиран от #44

  • 42 Оня списък

    6 1 Отговор
    Когато публикуваха списък на длъжниците на КТБ срещу името Георги Първанов стоеше цифрата 58 000 000, би ли обяснил ???
  • 43 Бибитко

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "ФАКТ":

    И защо твоята любима партия ГЕРБ да изтряска 36 процента? Сякаш Бойко Методиев Борисов не е бил комунист, да не говорим за голяма шайка около него, които са все бивши комунисти.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 авторе мисли

    6 0 Отговор
    Политолога от статията запознат ли е с конституцията на РБ

    Изборът на президента на Република България е описан в член 93 на конституцията на Република България. Според него президентът се избира пряко от народа за срок от 5 години. Той трябва да е български гражданин по рождение, навършил 40 години и не може да бъде избиран повече от два пъти.
    Няма шанс Първанов да е пак президент.
    Кефи ме изливащото незнание
  • 46 бай Даньо

    1 6 Отговор
    Първанов ще стане като нищо на гребена на лявата вълна ... ха-ха-ха!
  • 47 Бойко

    5 1 Отговор
    Стар играч комуняга. Играй по свирката на "правилните" хора. Омръзнаха ми тези мутри.
  • 48 оно

    3 1 Отговор
    нека си се готви но нема кой да гласува за него
  • 49 деко

    3 1 Отговор
    нЯМА ШАНС ЧОВЕК КОЙТО ПРОСПА ПРЕДПРЕДСЪЕДЕНИТЕЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА НИ ДА ДОЙДЕ ПАК ДА НИ ''ОПРАВЯ''
  • 50 Летецът вън

    3 3 Отговор
    Първанов беше най - добрия президент
  • 51 Фактология

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "ФАКТ":

    Много си зле.Факт..Ама много..Първо чети бе,чети бе за всеки един на кого служи и какви ги е вършил, а след това с факти се изказвай.ФАКТ..Ха..ха...ха..
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Николай

    1 0 Отговор
    По конституция не може. Стига фишеци.
  • 54 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРОБ":

    Не е същия, ортаци са в бизнеса. Да си чул някой от ГЕРБ някога да е коментирал бизнеса и схемите на Първанов.
  • 55 Николай

    1 0 Отговор
    Избoри 2012
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв и бившият прeзидeнт Гeoрги Първaнoв ca хoдили зaeднo нa лoв в лoвнoтo cтoпaнcтвo „Тунджa“ нa рeзeрвaтa Oрмaнa крaй Ямбoл. Лoвният излeт ce e cъcтoял caмo прeди някoлкo ceдмци. Тoвa cъoбщaвa в днeшния cи брoй в. „Гaлeрия“. Двaмaтa ca лoвувaли зaeднo въпрeки, чe в публичнoтo прocтрaнcтвo cи рaзмeнят ocтри критики и дeмoнcтрирaт oбтeгнaти oтнoшeния.
  • 56 Васил

    5 0 Отговор
    Първанката е бита карта

    Коментиран от #57

  • 57 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Васил":

    Първанката е милионер, не го мисли! Какво ще правим ние с гайдите?
  • 58 Меги

    4 1 Отговор
    Радев е светлинни години пред Първанов.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Първанов не го спрягайте! Залебил е

    1 0 Отговор
    Добре!!! Нито има шансове, нито желание, ще Преживее Спокойни старини, него Мислете!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове