Last news in Fakti

23 Май, 2021 13:49 1 645 42

Вигенин: Обединението вляво отговаря на очакванията на избирателите

  • кристиан вигенин-
  • ляво обединение-
  • бсп за българия

Очакването ми е събирането на левите формации да даде резултат сега и да се развива в следващи избори

Вигенин: Обединението вляво отговаря на очакванията на избирателите - 1
Снимка: БСП

„Очакването ми е събирането на левите формации в България е да даде резултат сега и да се развива в следващи избори. Трябва да отговорим и на очакванията на левите избиратели и на избирателите, които дори да не са леви, искат да има една реална и съдържателна алтернатива. Затова е време лявото наистина да започне да се събира след години на разделяне и конфликти. България има нужда от сила левица.“ Това каза председателя на Националния предизборен щаб на БСП Кристиан Вигенин в предаването „Неделя 150“ по БНР.

На въпрос за преговорите с „Движение 21“ на Татяна Дончева, Вигенин посочи, че има още няколко дни за постигане на съгласие и не вярва, че обсъжданите въпроси са толкова непреодолими, че да не може да се стигне до такова. По неговите думи, поради притискащото време, е възможно някои от тези въпроси да останат за решаване след изборите.

Според социалиста е нормално БСП като най-голямата лява партия да е ядрото на лявото обединение, но активното участие на други формации може само да обогати лявото и няма място за състезание кой е по-важен. „Важно е каква перспектива даваме на страната“, посочи той.

„Трябва да можем да преодоляваме натрупванията от миналото. Най-лесно е всеки всеки да е за себе си, но времето показа, че този подход не дава резултат и той наказва. Виждате, че в последните години АБВ е с тенденция надолу – не защото се е случило нещо различно, а защото хората не вярват, че те сами могат да бъдат някаква алтернатива. Същото е и с останалите леви партии. Последните избори доведоха до един много нисък резултат на БСП, като вероятно част от причината е, че БСП не успя да се покаже пред избирателите като истинска алтернатива. Събрането ни всички заедно дава тази перспектива – на една нова политическа тенденция, която да върне силата на лявото в България“, каза още за лявото обединение Кристиан Вигенин.

„Служебният кабинет е не само в правото си, но и е длъжен да прави публични такива въпроси“, коментира Вигенин скандала с подслушването. Той добави, че е трябва да се извършат всички проверки и цялата истина да излезе, но най-удобно за ГЕРБ би било всичко това да си остане под повърхността, да мине и да си замине без да има сериозни последствия.

Социалистът припомни, че на изслушване в 44-ото Народно събрание главният прокурор е съобщил задържането на кашони с папки с информация за всички знаково политици в България. „Тогава никой не обърна внимание на това. Но аз два пъти отправях въпрос към премиера, който отговаря за сектора на националната сигурност, дали е събирана такава информация, защо е събирана, след като е намерена в бивши служители на МВР, и продължава ли събирането на такава информация. Цвета Караянчева като председател на Народното събрание два пъти ми връщаше този въпрос. Въпреки това ще продължа да разнищвам тази тема, защото може да се окаже, че тези подслушвания, за които сега се говори, са само един елемент от една цялостна работа в МВР по времето на ГЕРБ на събиране и складиране на информация за политици“, посочи Вигенин.

Кристиан Вигенин се спря и на темата за закриването на болницата в Раднево и за която БСП алармира, че предстои да бъде продадена за жълти стотинки на приближен до ГЕРБ: „Досега няма случай една болница в тежко състояние да е била спасена след приватизация. Точно обратното. Напълно логично е, когато една болница е в затруднение, държавата да се намеси и да я спаси ако общината не в състояние за това. Известен е случаят с болницата в Девин, която беше закрита от ГЕРБ и след това беше открита отново от правителство на БСП. Убеден съм, че това тогава е спасило много животи. Последното, от което България има нужда в сегашната ситуация е да се закриват болници.“

„Подхождаме много сериозно и с оптимизъм към предизборната кампания и смятаме, че ще подобрим съществено нашия резултат. Ако получим подкрепа от гражданите наистина да има една сериозна лява алтернатива за една справедлива и социална България, на 11 юли може да се окаже, че ще изненадаме много от анализатори, които ни предричат отново трето място“, каза в заключение Кристиан Вигенин за предстоящите парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    27 1 Отговор
    "БСП най- голямата лява партия🤔🤔🤔 ама пълна с милионери 😀😀😀😀
  • 2 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Таратанци с танци. И тия се чудят, какво да излъжат и скалъпят, само и само да са на Хранилката.
  • 3 1618

    13 1 Отговор
    Лявата политика не беше лява при Станишев! От тогава народа се разочарова и вече свали доверието от БСП! Безпринципни коалиции за власт на всяка цена също не са добра идея!Ако питате Станишев той пръв ще се коалира с ГЕРБ , а в партията ви има и други които мислят като него!

    Коментиран от #41

  • 4 Не на левите бе

    11 0 Отговор
    На леваците!
  • 5 Gost

    16 0 Отговор
    ВАГИНОВ оди на бик и мисленето го остави на умните
  • 6 НАЧИ...А ОБОБЩИМ:

    6 6 Отговор
    У*Й ЗА БКП / БСП-ДС-ДПС-ДЕЕБЪ-ФАТМАК ШПИОНЬЕТЕ -ЧАЛГАР ГЮБЕЦИТЕ/!!!!!
    АМА...ГОЛЕМ....

    Коментиран от #32

  • 7 АБЕ...

    7 0 Отговор
    АРЕ ..СИТЕ ПЕТОЛЪЧКИ.. У..ЛЕВО, ВЕЕВА У ПЕ'ДА'ЛЕТЕ
  • 8 Да бе..

    10 2 Отговор
    Пак ще ревете след изборите ...за десети път....ако ви е останал глас.
  • 9 ще се вземат

    8 4 Отговор
    БСП и ГЕРБ са си майка и недъгаво отроче. Лидера на ГЕРБ Бойко корумпето не само е заклет партиен член на БСП , но той е по голям путинист и от членовете на БСП.
    Какъв срам беше да го гледаме в Турция как кръжи като пале около Путин и Ердоган, при условие че натовари българите с 3 милиарда кредити за руско-турския пАток.
  • 10 Българка

    5 6 Отговор
    Надявам се Татяна Дончева да не изневери на избирателите си, които я припознават като борец за промяна и поразяваща уста. Ако влезе в коалицията на БСП нейната индивидуалност дали ще се запази?

    Коментиран от #13

  • 11 ама че

    12 1 Отговор
    очаквания! Не очаквай! Очаквай изненада - още 5% надолу!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 изостана

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    в информацията. Всички вестници и телевизии информираха, че Татяна Дончева остава в "Изправи се. Мутри вън". Ходи на "преговори", колкото да разбере, че БСП няма никакъв шанс и този път. Ядосайте се на лидерката си, бе! Не виждате ли накъде ви води! Това умно момче ,Крум Зарков, го разбра, Янаки Стоилов пръв ѝ поиска оставката, а вие не може да го разберете.

    Коментиран от #15

  • 14 Васил

    6 2 Отговор
    Значи избирателите искат от уродливата и крадлива партия 8 лева субсидия коли охрана апартаменти на това ли викате промяна ами вие същите като Герб.

    Коментиран от #18

  • 15 Българка

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "изостана":

    Това го написах в коментар преди часове,така че не съм изостанала.Но ти тотално си се объркал, ако ме броиш сред избирателите на БСП

    Коментиран от #16

  • 16 а така ли

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Много съм изненадан. Да не сте две "Българка", че едната само за БСП партията пише!
  • 17 Centurion

    9 0 Отговор
    Вигенин,нищо повече няма да постигнете,дори напротив!Бас хващам,че ще имате по малко гласове.
  • 18 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Васил":

    Ти с велосипед и без пари ли искаш да работят ? Не всички могат да трупат кинти като опростачват с чалга и без това нароеното простолюдие.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аре у лево

    5 0 Отговор
    Г-н ваджайнин, барабар с партията ти.
  • 21 оня с коня

    3 0 Отговор
    Вигенин изразява Очакване събирането на Левите партии в една "Голяма коалиция" да даде резултат ОЩЕ СЕГА.Същевременно обаче той анализира Трендовете на ВЕК-21 и АБВ като установява,че те са "само надолу"/На БСП - също/.Е питам го аз тоя Палавник:КАК се преборва ГЕРБ със коалиция от "Партии със Затихващи функции"?!На всичкото отгоре Вигенин категорично заявява че Столетницата като най-голяма ще бъде ЯДРОТО т.е. Тя ще командва и раздава "парчетата от баницата",а прикрепилите се дребосъци ще имат единствената задача "Да обогатяват лявото пространство" с Активна дейност!И за да приключи окончателно Въпроса със спора "Кой е Шефа",Вигенин отсича че няма място за Състезание Кой е по-важен,а е важна Перспективата за Страната".Ами Наслука да им пожелаем на Изборите с Уверението че е "от сърце",за да не си мислят че Резултатът който ще постигнат на Изборите е такъв,защото Някой ги е проклел:)
  • 22 мдда

    2 0 Отговор
    Вагинин, отговаря единствено на тебе.
  • 23 Матей

    3 1 Отговор
    Някои мислят ,че основния препъни-камък пред БСП е самата К.Нинова,де да беше така,цялата тая организация е проядена от компромиси и най-вече със социалната идея.В началото е разчитала на инерцията,на навика на соц-поколението да гласува за тях,а после има все по-чести отцепвания на отделни вождове.Без тотално обновление,както ръководно,така и идейно,бсп пак няма да се представи добре,хората искат надежден водач и защитник на своите интереси.това изисква голяма доза радикализъм,сиреч крайност и категоричност,борбеност ,защото сме поставени в много трудно положение и без организация народа е в насипно състояние като подплашено стадо.

    Коментиран от #27

  • 24 Резил

    4 1 Отговор
    За съжаление лявото на Корнелия Нинова нямо нищо общо,с прогресивното ляво на Европейската левица! Нейното консервативно ляво е по-консервативно и от консервативното дясно!
  • 25 Разлика

    2 0 Отговор
    Едно е "ХОП". Съвсем друго е "СКОЧИЛ".
  • 26 Тошко

    6 0 Отговор
    Това обединение няма да може да покрие загубите които ви предстоят на 11.07.21г
  • 27 и като

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Матей":

    се вгледам в написаното от теб пак същото изплува на повърхността - вината е в лидера, която така се окопа, че никаква промяна не може да има. Промяната ще дойде след тези избори, когато се срутят. Ако не си подаде оставката, ще я натирят. До това положение БСП стигна "благодарение" на нея.
  • 28 селтак

    3 0 Отговор
    Че кой ви е казал че очакваме нещо от вас? Вие вече сте във историята,дано горите във ада!
  • 29 Перо

    2 1 Отговор
    Кой е този “умен” селяндур Ив.Атанасов,на който Жан Виденов ще му е помощник,организатор и секретар,а той ще лови мухите.Ако Жан Виденов не е ръководител на тази партия,никой няма да гласува за разни случайници,подобно на лидера на партия КОД,който иска да привлече Кобрата,да му обърне някой внимание. Чудя се на Жан Виденов защо се съгласява да работи заедно с никому неизвестния г-н Никой!
  • 30 Рико

    3 0 Отговор
    Вигенин, ОТ ДРЕВНОСТТА е известно - имаш ли криза, вземаш десни мерки. Какво ляво ни набутваш?
  • 31 Страничен

    3 0 Отговор
    Тези всичките от това обединение,са за политическото бунище!
  • 32 Дедо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "НАЧИ...А ОБОБЩИМ:":

    Амин дай Боже!! И то по няколко пъти..
  • 33 chi

    4 0 Отговор
    Най-големия проблем на БСП е двуличието, говорят едно а правят съвсем друго. Защо гласуваха за увеличение на заплатите си и отхвърлиха намалянето на субсидията? Не знаете ли, бе тикви загубени, че на лъжата краката са къси?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПЛАНЕТАТА Е КРЪГЛА И ЛАВО И ДЯСНО СЪОТВЕТСТВА НО ЗТОК И ЗАПАД !!! АКО ВАГИНИН Е ИЗТОК -АЗ СЪМ ЗАПАД И ОБРАТНО !!!!!!!
  • 36 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЛЯВОТО Е КОЛЕКТИВНОТО ----ДЯСНОТО Е--- ЧАСТНОТО -ЛИЧНОТО - ЕКСПЛОАТАТОРСКОТО - ГОСПОДАРКОТО-НАД СЛУГИ И РОБИ !!!!!!!!!!!!
  • 37 калибр

    0 2 Отговор
    сега е моментът бсп да се откъсне от евро-атлантическата клетка и да посочи фундаментално нов път на справедливост и развитие на страната.
  • 38 Коментатор

    1 1 Отговор
    БСП е наследница на Българската комунистическа партия, която пък е обявена за престъпна със закон. БСП са всякаква друга партия, но не и социалистическа. В тази партия все още е жив духът на старите ''другари-комунисти'' и партията им представлява по-скоро клуб-хранилка за наследниците на дъртите комунисти. Някой от наемния труд дали вижда в лицето на БСП защитник на интересите си, след като тази партия е пълна членове-милионери. Така че партия с комунистически корени, докарала през 1997 година до икономическа катастрофа, една ли заслужава доверие. По-скоро трябваше отдавна да е забравена. Но явно здравият разум и чувство за самосъхранение на българина продължават да са притъпени...

    Коментиран от #39

  • 39 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Коментатор":

    Приятелю, ако бяха идеи, нямаше да го разбера, но щях да го приема.Никакви идеи няма тук. Тези са така невероятно увредени,че ако Москва почне да беси всеки втори и да въведе човекоядството като норма, тези пак ще акламират. Ментално са необратимо увредени. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какво е -щом е от Москва е свещено, неприкосновено и неподлежящо на коментар. Ние това тежко тяхно увреждане, дори го отминаваме, защото то е наистина невероятно и нормалния разум не може да го осъзнае. Направи си експеримент и пусни слух, че Москва узаконява канибализма - ще се изнанадаш колко подръжници ще намер тук.

    Коментиран от #40

  • 40 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Рико":

    Това, за което споменаваш е другият престъпен и антибългарски аспект от подмолното предателство на тази партия. За съжаление малко го виждат, обаче...
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "1618":

    Жaлнo ми cтaвa зa eлeктoрaтa нa БCП, дoбри ca кaтo хoрa, нo глупaви...COЦИAЛНИ ДEЙНOCТИ МOЖE ДA ПРOВEЖДA CAМO БOГAТAТA ДЪРЖAВA, A БOГAТA ДЪРЖAВA CE ПРAВИ OТ БOГAТИ ГРAЖДAНИ, A НE OТ ТEЗИ РAЗЧИТAЩИ НA COЦИAЛНИТE МEРOПРИЯТИЯ нa г-жa Кoрнeлия Нинoвa.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове