31 Януари, 2013 08:05 7 213 19

Баби питат как да гръмнат бандит без съд

Преглед на печата

Разпитват четирима наркобосове за атентата срещу Баретата, сочи в. „24 часа“

Четирима знакови играчи в разпределението на наркопазара вече са разпитани заради атентата срещу Златомир Иванов-Баретата, научил е внсекидневникът. Сред хората, чиито алибита полицията проверява, са сочените за наркобосове Христо Байков, Христо Ширлев-Боксьора, Стефан Бонев-Сако и дясната му ръка Милен Даврански-Катерицата. В списъка за разпит са включени още двама стари познайници на МВР - арестуваният наскоро Илиян Варсанов и Димитър Вучев-Демби, който бе защитен свидетел по дело срещу Златко Баретата.

Баби питат как да гръмнат бандит без съд, пише в. „Труд“

Мога ли да гръмна крадец и да ми се размине? Това е най-честият въпрос, който задават пенсионерите от сливенските села. От няколко седмици полицаи и кметове обикалят къщите, за да разговарят с местните за сигурността им. "Хората са отчаяни от кражбите, от все по-голямата арогантност на крадците и от липсата на възмездие. Полицията хваща престъпниците, но съдът ги пуска, защото стойността на откраднатото е малка. Селата са настръхнали", разказаха кметове. Служители на реда също признаха, че навсякъде ги питат как може човек да се защити при кражба, без да бъде изправен пред съда. Тези въпроси задавали не само дядовците, а и бабите, които искали да им се разреши да държат оръжие.

Европа слабее, но пие здраво, коментира в. „Монитор“

Европейците слабеят, но имат все по-голям проблем с чашката. Това каза вчера генералният директор на дирекция „Здравеопазване и права на потребителите” в Европейската комисия Паола Тестори. „През последната година наблюдаваме едно общоевропейско понижаване на теглото. Това е пример за една от успешните кампании на Еврокомисията. Голям провал обаче претърпяхме в борбата с алкохолизма. Изключително сме притеснени от набиращия популярност алкохолен туризъм”, обясни Тестори. По думите й концентратите стават все по-честа причина за смъртта на мъже между 25- и 30-годишна възраст.

65% се отказват от ГЕРБ без Бойко, информира в. „Стандарт“

ГЕРБ - това е Бойко Борисов. Тази теза се потвърждава от социологическо проучване на Института за модерна политика. Две трети от феновете на управляващата партия ще се откажат от нея, ако премиерът я напусне. Близо 65% са готови да гласуват за нова формация, оглавявана от Борисов. Едва 35% от сегашните симпатизанти на ГЕРБ ще й останат верни без него. Същият въпрос, но зададен към поддръжниците на соцпартията и отнесен към лидера й Сергей Станишев показва противоположни пропорции. 15,4% биха дали гласа си за новата партия на Станишев, а 84,6% ще продължат да си гласуват за БСП.

Инфлацията продължава да топи парите за втора пенсия, предупреждава в. „Сега“

Парите за втора пенсия продължават да се топят заради инфлацията, показват данните на Комисията за финансов надзор за постигнатата доходност за периода 30 декември 2010 - 28 декември 2012 година. За последните 24 месеца среднопретеглената доходност на годишна база на универсалните пенсионни фондове, в които се трупат парите на българите за задължителното допълнително осигуряване, е 3,4%. В същото време според НСИ натрупаната през този период средногодишна инфлация е 3,5%.

Катуница: Още къщи на Рашкови има за бутане, цитира в. „Преса“

Малко е това, дето събориха! Още къщи на Рашкови има за бутане в Катуница! И да се изселват, да ги няма!“ Думите са на Димитър Динков, който живее срещу палата на покойния син на Цар Киро – Иван, но обобщават преобладаващото мнение в селото. Хората там са доволни, че най-сетне законът стигна и до Рашкови и две от къщите им и лятната резиденция извън селото вече са премахнати като незаконни. За събаряне има още, защото през ноември 2011 г. РДНСК издаде 9 заповеди за премахване на незаконни постройки на Рашкови, но за част от тях обжалванията още не са приключили. „Събориха масивната ограда около къщата на Иван, но те си заградиха пак, макар и с тел. Да не вземат да се върнат, че ще стане беля, пак ще се стигне до бой“, притеснява се бай Димитър.


Азия: край на евтиния труд, прогнозира в. „Дума“

Ерата на евтината работна ръка в повечето азиатски държави, благодарение на която световната икономика нарасна значително през последните десетилетия, завършва, смятат експерти, като се позовават на конкретни промени в политиката на доходите. Според последните данни, от средата на миналата година заплащането на труда в повечето от така наречените "малки тигърчета" расте стремително. Същото се наблюдава и в Китай. Президентът на Индонезия дори обяви това публично. В Тайланд, където имаше най-ниско заплащане, от 1 януари минималната работна заплата нарасна до 10 долара на ден - ръст от 36% в сравнение с декември. Този праг е задължителен за всички работодатели и ако някой плаща под него, е заплашен от голяма глоба и дори година и половина затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адон

    1 1 Отговор
    Само БСП-всичко друго е фалш!!!Управляващите за пореден път доказаха,че са пълни неграмотници!!!Оставка за Дянков и Цветанов!!!
  • 2 от 4елопе4 сам бабо от 4елопе4

    1 0 Отговор
    ако мен ме питат бабите да се въоръжат и да стрелят по крадците които влизат по домовете им.докато законът защитава крадците а съди хората дръзнали да защитят домовете си тези грабежи ще продължават до безкрай...
  • 3 atilazmeq

    1 0 Отговор
    значи байм....л краде , изнасилват не зачитат закона и не плащат нищо . и нищо не им се случва ами как да ги накараш да спрат да вьрщат тези хубави неща .
    давасе орьжие на всички като в америка и като влезе в моя дом е моята крепост да краде и го застрелваш

  • 4 Трибал

    1 0 Отговор
    До адон

    А ти доказа че си завършен ид..т!!!
  • 5 Трибал

    1 0 Отговор
    Бабите да намират по един патлак със заглушител!Да не се чуе пукотевица!От стрелваш значи ,меткаш го във каручката,покриваш го със тор и други отпадъци,да не го видят,и право на нивата!Копаш го на около метър във нивичката да го не изровят кучетата,и се припираш да спиш спокойно!Никой няма да те търси за нищо,и така едно чаве по малко в родната ни държавица!
  • 6 Загрижен

    1 0 Отговор
    Адончо, чичин! Пийни си зелев сок - помага...
  • 7 До Трибал

    1 0 Отговор
    Баце взе ми думите от устата (буквите). На коментара ти вдигам две ръце.Точно това е начина.
  • 8 адон

    0 1 Отговор
    до Трибал#4 ей гербаджия скрий се под стола на Б.Б.....
  • 9 ne e istina!

    1 0 Отговор
    В Тайланд, където имаше най-ниско заплащане, от 1 януари минималната работна заплата нарасна до 10 долара на ден, в България стана 10 лева на ден! Боже, колко мъка има по този свят, Боже...
  • 10 Трибал

    1 0 Отговор
    Адончо послушай загрижения за добро ти пише чиляка,ама толко си зле че и зелевата няма да те оправи!Къде душо разбра че съм гербаджия?Ти баце си толкова див че надбегваш експреса!Аз пък съм последния къде да се застъпи за чифутската власт от 44та год.до сега!Ама като си шашкънин нема как да си го разбрал баце!Така ша са спрепаш като кьорав кон из гробища,и акълец нема да дойде!Нее ли дошъл до 7 и до 70 нема да дойде!Шашкънино!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Друг загрижен

    1 0 Отговор
    И си сложи краката на топло, Дончо!
  • 14 локомотива

    1 0 Отговор
    РАЗПИТВАТ ЧЕТЕРИМА НАРКОБОСА,а ми да му е... м.....та,като знаят че са такива,що не ги прибират,ами ги разпитват,сигурно и са се извинили че ги безпокоят,е.ати абсурда

    Коментиран от #15

  • 15 бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "локомотива":

    Ако ги арестуват кой ще снася кинти на тиквун.
  • 16 qqqqqq

    0 0 Отговор
    По този въпрос и връщането на смъртното наказание трябва да има референдум. Предполагам че резултатът ще бъде 90%-ДА и 10%-НЕ. Избирателна активност 90% . На хората вече им писна от това беззаконие което се шири на всякъде в държавата.
  • 17 Трибал

    0 0 Отговор
    Нема да се прее.ът они баце да разрешът оръжието!Че пръво ниините глави ша паднат!От кога търсим да припадне сгодно жилезо ама немоо да намера!А ти си представи да ги пущат свободно!Леле не мооода мислим каква любов народна ще ги споходи чифутите!Нема да стигнат дръвета да ги качим на ченгела!
  • 18 Сор

    0 0 Отговор
    Гърмиш го и дълбоко заравяне,без свидетели.Това е!
  • 19 мо

    0 0 Отговор
    Има ли такива, които са влезли в затвора и са станали хора да обяснат как е там хавата за баби? Сигурно ще се живее по-добре отколкото със собствената пенсийка? А на бабите ще кажа, да се обединяваме и да осигурим въоръжена охрана на имотите, тези хора имат право да стрелят при самоотбрана, верно, обяснения ще има, но докато няма жертви, няма и чуваемост. Та така, дайте да се чуе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове