Last news in Fakti

29 Май, 2021 06:54 6 490 129

Пловдивчани на протест срещу агресивен ресторантьор

  • пловдив-
  • заведение-
  • агресия-
  • продавач-
  • ресторантьор-
  • протест

Предприемачът упражнил насилие над продавач на чорапи

Пловдивчани на протест срещу агресивен ресторантьор - 1
Снимка: Кадър от NOVA

Насилие и хулиганство над мъж, който продава чорапи в пловдивския квартал „Капана”, възмути жителите на Пловдив, предаде NOVA.

Собственик на едно от заведенията в арт квартала е влязъл в пререкание с продавача. Ресторантьорът Ивайло Пенов пресрещнал момчето на име Митко. Не му дал да мине по улицата и му се скарал. След това отнел стоката му, хвърлил част от нея на земята, а друга изритал. Агресията продължила, като ударил момчето по главата. Това станало пред погледите на клиентите в рестонатите наблизо.

Случката породи лавина от коментари, като част от пловдивчани се готвят да протестират. Гражданите призовават към бойкот на кафенето и настояват извършителят да понесе отговорност за действието си. Протестиращите ще се съберат в 16 часа в събота. Някои от тях изразиха недоволството си още днес, като поставиха стари чорапи пред входа на заведението.

При протестиращите пристигна и самият Митко, който бе посрещнат от гражданите с аплодисменти. В знак на солидарност някои от тях си купиха от чорапите, които продава.

По случая се самосезира и прокуратурата. Проверката е образувана по два текста - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, и за хулиганство. От прокуратурата са установили самоличността на пострадалия и на извършителя на деянието, както и на очевидци. Проверката трябва да приключи в срок от 5 дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатих

    56 111 Отговор
    Е, кой би искал до ресторанта ви да продават чорапи?

    Коментиран от #4, #7, #29, #77, #91

  • 2 Така е

    91 17 Отговор
    Тоя, ресторантьора де сигурно е гербер !

    Коментиран от #49

  • 3 РЕАЛИСТ

    121 13 Отговор
    Гледах видеото в друг сайт. Възмутително е. Бойкот на това заведение .
  • 4 Може би

    6 33 Отговор

    До коментар #1 от "Фатих":

    Сигурно непрани !
  • 5 Абе вие на тия бардаци

    73 10 Отговор
    ресторант ли им казвате ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мнение

    94 15 Отговор

    До коментар #1 от "Фатих":

    Първо не е в ресторанта а на улуцата където и този ресторант ползва тротоарна площ (а дали плаща за тази площ е друга тема)
    Второ всеки има право да изкарва за хляба си по законния начин(няма нищо незаконно да продаваш по улиците)
    Трето тоя ресторантьор като какъв се изживява че бие човека? понеже е безпомощен. Закони няма в БГ в нормална правова държава това не може да се случи.

    Коментиран от #9, #17, #48

  • 8 РЕАЛИСТ

    62 5 Отговор
    Нека знаем, кое заведение да отбягваме. Yellow dot софийския адвокат Ивайло Пенов. Адвокат, който нанася глава на едно нещастно момче.
  • 9 Фатих

    41 60 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Бедната чорапо продавачка плаща ли данъци ?

    Коментиран от #14, #125

  • 10 123

    28 7 Отговор
    Другия път момчето да продава и цървули.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Анджело

    54 12 Отговор
    Да, и пловдивчани гледали сеир отстрани. Без никой да се намеси. Дрисльовци

    Коментиран от #111, #115

  • 13 Голям Слон

    56 6 Отговор
    ....породило вълна от коментари. Че и петиция пуснали интернет мишките, седящи и цъкащи на телефоните. А мъжете къде бяха? Можеха да станат и скръцнат със зъби. Но друго си е да снимаш и после да пишеш дълги прочувствени постове там, където никой не може да те оплюе, нагруби и посегне физически - в мрежата. Презирам и хора, като т.нар. ресторантьор, и като тези, които могат да се възмущават единствено и само скришом от проблема.

    Коментиран от #51

  • 14 РЕАЛИСТ

    55 5 Отговор

    До коментар #9 от "Фатих":

    Датчаните не са задали този въпрос на Андерсен в " Малката кибритоородавачка" Тук НАП с такива не се шегува. Виж за хората с палати и лимузини си прави оглушки, щото не знаят, кой на кого е човек.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Митко

    33 52 Отговор

    До коментар #11 от "Мечо Пух":

    И ти ли пловдивчанин? От 15 години продавал чорапи, я да го видят колко данъци е платил. Това не е честният начин. Най-обикновен циганин. Ама всички скочили защото онзи с ресторанта не е от Пловдив.
    На никой не му е приятно да му завират в лицето чорапи или други глупости докато яде.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 А, че може

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    да се случи, сигурно може. Само че ресторантьорът ще трябва да плати такова обезщетение, че на пострадалия няма да му е нужно да работи някоя и друга година.
  • 18 123

    33 3 Отговор
    Какъв ресторант, евтини пластмасови столове и маси сложени на улицата, че и у;лица на изкуствата я кръстили.Всеки има право да минава , но не и да продава пред заведението на този човек. Това не означава да го бие и ограбва.
  • 19 Леле-леле

    41 4 Отговор

    До коментар #16 от "Митко":

    Ти до данъците от печалбата ннаамбулантен търговец на чорапи ли опря? Наясно ли си собствениците на заведения колко укриват от данъци, че и от неплащане и нерегистрирани на осигуровки на персонала за действително отработено време...

    Коментиран от #39

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 8339

    27 4 Отговор
    Въпросният е и адвокат, присвоил пари на свой клиент и е лишаван от права.

    Изхвърлете боклука от Капана!

    Коментиран от #25

  • 22 мунчо

    26 5 Отговор
    Тоя, "ресторантьор" сега да се моли, келеша с чорапите да не се окаже РОМ. Щото ако се окаже от "модерния етнос", тоя адвокат-ресторантьор, такива адвокати ще го подкарат, че ти е бедна фантазията. Тва "Отворено общество", тва "Евро-рома", тва "Хамерика за България".... тва още поне 20 НПО-та, само това чакат. Ще го разкостат тоя. Ще го разбридат от дела като стар чорап и накрая ще го принудят да продава чорапи, че да не умре от глад.

    Коментиран от #46

  • 23 ай деее

    13 26 Отговор
    Най-обичам, като седна в заведение да ми кацне едно такова гълъбче с чорапки, тенджерки или каквото се сетите ненужно мен. Протестантите да си го вземат в къщи и да му купуват чорапките.

    Коментиран от #28

  • 24 Мечо Пух

    15 3 Отговор
    Аха, значи споменаването на истинската същност на собственика на споменатото заведение, се счита за обидна квалификация! Е, благодаря, не знаех, че да наречеш някого такъв, какъвто е, се счита за обида...
  • 25 Не знам, дали

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "8339":

    е вярно това, което си писал, но звучи логично. И мен ме учуди, че е адвокат, а "работи" като собственик на заведение. Особено след тежките времена и безпаричието след затварянето на заведенията през изминалата година.
  • 26 Яко

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Мечо Пух":

    палиш, а?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да, не е приятно

    23 7 Отговор

    До коментар #23 от "ай деее":

    Защото ти напомня, че на някои хора им се налага така да си изхранват прехраната, докато други си пият биричката и се самозалъгват, че всичко е наред. По-добре да продава чорапи, отколкото да ходи да ограбва деца и пенсионери. Отчаяният човек е готов на отчаяни действия. А така поне има лъч надежда, че ще припечели нещо от чорапите и ще има какво да вечеря. Във всеки случай, дали ти е приятно или не, толкова агресивна реакция от страна на ресторантьора е недопустима.

    Коментиран от #33

  • 29 Фатма

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Фатих":

    Чети бе...чети бе..Човека е минавал оттам..Улицата е на всички граждани.А за това, че някакъв келяв шоп се е домъкнал тук с номерата си къш обратно в миризливата София.

    Коментиран от #32

  • 30 Плюс-минус

    30 3 Отговор
    От години в моя град и в моя квартал има един циганин, нарамил голям сак с чорапи, спортни панталони и разни други дрехи. Учтиво предлага стоката си зиме и лете. Явно е намерил този начин да си изкарва прехраната. Не пречи на никого, не е нахален.
    Преди няколко дни ми се обади служител от един от мобилните операторити агресивно нахално искаше преди изтичащия след месеци срок на договора да го подменя с нов, по- скъп.
    Та се питам: кой, защо, за кого и как работи.
  • 31 Ти пък що реши,

    21 10 Отговор

    До коментар #27 от "Печо Мух":

    че го защитава само защото е ром. Мина кинти през ум, че е защото е преди всичко ЧОВЕК? Никой не си избира в какъв етнос да се роди. Следователно не бива да бъде съден за нещо, което не е резултат на лично решение.

    Коментиран от #34

  • 32 А не,

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "Фатма":

    не го изкарвай сега, че София била виновна. От София съм и също съм против постъпката на ресторантьора.
  • 33 морук

    14 17 Отговор

    До коментар #28 от "Да, не е приятно":

    Тази мантра за бедните но честни продавачи на чорапи си я пей на някой друг. Като иска да продава има пазари отива там и продава, или застава на улицата и продава, но да ми виси на главата и да ми мрънка не ми понася. Да точно за това съм седнал да си пия биричката и не искам докато си я пия да ми продават, каквото и да е.

    Коментиран от #35, #42, #52, #59

  • 34 Да си жив и здрав

    21 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ти пък що реши,":

    Да не дава Господ такива 4-5 ЧОВЕК да посетят някоя вечер в 3 къщата където живеят родителите ти! Тогава пак ще си спомниш кога и как се пише ЧОВЕК с главни букви!

    Коментиран от #38, #40, #44

  • 35 Ами пий си

    16 10 Отговор

    До коментар #33 от "морук":

    я вкъщи тогава. Че и по-евтино ще ти излезе. На обществено място (улица) не си ти шефът, нито пък собственикът на заведението. Утре ще паркираш пред заведението на такъв и ще излезе да ти се репчи, щото си мисли, че светът е негов.
  • 36 Госあ

    12 9 Отговор
    Една положителна новина за гражданско общество. Браво на пловдивчани
  • 37 Мечо Пух

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Печо Мух":

    Мислех да ти отговоря, ама после си викам "я да го оставя да пасе, че явно му е трудно да разбира..."...И вземи да си навиеш навущата, че са се провлачили по калдъръма...
  • 38 Абе ей,

    19 5 Отговор

    До коментар #34 от "Да си жив и здрав":

    ти разбра ли какво казах: това, че има занимание (и някакво препитание) чрез продажбата на чорапи, го държи една стъпка встрани от тези, за които говориш. А, като ти влязат 4-5 бели човеци в къщата да те обират, по-добре ли е?
  • 39 Митко

    11 11 Отговор

    До коментар #19 от "Леле-леле":

    Бягаш от темата! Ако този с голата глава беше от Пловдив, никой нямаше да повдигне въпроса. Обаче понеже някой пуснал мухата, че е от София (а се оказа, че е от Варна) и пловдивчани започнаха да защитават всичко що е циганин, ама се е от Пловдив... Жалка история. Що завиждате толкова? Пловдив си е малък град, и не можете да го промените.

    Коментиран от #47

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този индивид ресторантьор

    17 6 Отговор
    В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ДОСЕГА ЩЕ БЕШЕ ИЗПРАВЕН НА СЪД, А ЗАВЕДЕНИЕТО ЩЯХА ДА ГО ПОСЕТЯТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ИНСТИТУЦИИ. БОЙКОТ НА ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ ПЛОВДИВЧАНИ, ТОЗИ ИНДИВИД Е ПРЕД ФАЛИТ, НЕ ЗНАЕ КАК ДА ПРИВЛЕЧЕ КЛИЕНТИТЕ, Е СЕГА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

    Коментиран от #43

  • 42 Митко

    8 11 Отговор

    До коментар #33 от "морук":

    Точно това го мразя най-много! Да ми досаждат разни с чорапи и дрънкулки.
  • 43 Митко

    7 7 Отговор

    До коментар #41 от "Този индивид ресторантьор":

    Коя точно бяла държава визираш? Че не се сещам за нито една в която се толерират амбулантните търговци...

    Коментиран от #50, #54

  • 44 Преди години

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "Да си жив и здрав":

    в София на Раковски, до пл. Славейков, седяха възрастни български жени да продават цветя. Пред клон на банка срещу театър "София" една възрастна жена продаваше градински зеленчуци и прясно мляко. Изкарваха по някой лев към пенсията. Данъци също не плащаха. Никому не пречеха и никой не ги гонеше.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кака Мара

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "мунчо":

    Малко ще му е на тая мутра
  • 47 Аз съм

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "Митко":

    от София, та не виждам на кого мислиш, че завиждам. Може да има лични пристрастия от страна на пловдивчани, но това е твое лично мнение. Явно продавачът на чорапи не е пречел на пловдивските ресторантьори.

    Коментиран от #69

  • 48 Гошо

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Е и това му дава право да досажда на всеки Като седнеш в ресторант ,чорапи ли си отишъл там да си купуваш Правилно го е набил
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кака Мара

    11 3 Отговор

    До коментар #43 от "Митко":

    В цял свят има улични търговци. Проблемът на бюджета не са те , а големите данъкоплатци, които укриват данъци.
  • 51 Jorj

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Голям Слон":

    Ти изобщо гледа ли видеото, или реши да се изтропаш за спорта
  • 52 Аз пък не искам,

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "морук":

    докато си пия биричката, някакъв "келеш" от съседната маса да ми се репчи и прави на велик. Но и такива ги има. Неслучайно има толкова сбивания по заведенията.
  • 53 Гошо

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Мечо Пух":

    Българин няма да тръгне да ти навира амбулантна стока под носа Я кажи ти виждал ли си такъв ,аз не ,ама цигани колкото щеш

    Коментиран от #56, #67, #106

  • 54 Продавачите

    7 2 Отговор

    До коментар #43 от "Митко":

    на цветя или вестници, които ходят да продават от заведение в заведение, водят ли се за амбулантни търговци. Защото от тях има във всички бели държави.
  • 55 бобчо

    7 9 Отговор
    И аз съм против тоя ром да ми обикаля заведението и типично по цигански да продава чорапи или парфюми или цветя !! Освен това много съм против каруците в София, с тия каруци освен да крадат и да мъчат кончето от глад и бой друго не правят! Хора искаме ли да живеем в европейска държава или искаме индийска държава! И да питам тоя с чорапите има ли касов апарат с него или за едни чорапи зарежи го ?

    Коментиран от #57

  • 56 Абе ти вчера

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Гошо":

    обясняваше как Русия била от женски род, пък НАТО от мъжки (?!). Аз пък не познавам друг българин, който да е изръсил такава глу.пост. Българин ли си въобще?
  • 57 Ходи и питай

    9 5 Отговор

    До коментар #55 от "бобчо":

    ресторантьора, дали всичко, което е продал, е минало през касов апарат. Това, което укриват заведенията е в пъти повече.
  • 58 гост

    7 6 Отговор
    Когато хората спрат да сядат там, тогава ще стане промяна. Икономиката е базирана на консумацията и точно консуматорите могат да направят промяната. Когато една верига магазини лъже, продава боклуци и т.н. най-лесното е консуматорите просто да страт да купуват оттам, или да спрат да купуват определена марка продукти. В случая просто никой не сяда там, или малко незнаещи например, този няма печалба и така малкият човек ще покаже на мутрагена, че има справедливост, съд и полиция няма да му направят нищо, ясно е.

    Коментиран от #61, #82

  • 59 ...освен още няколко бирички,

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "морук":

    да притъпиш болката от несполуките в живота ти. Ей, алкохолът не решава проблеми. В най-добрия случай забравяш за малко за тях. В по-лошия си навличаш още проблеми.
  • 60 top

    11 7 Отговор
    Затваряне на заведението ,и отнемане на лиценза на господина с голата тиква.Никога повече да не може да развива рестораньорска деиност.
  • 61 Хм...

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Ако пере нечий пари, ще му е все тая. Адвокат-ресторантьор, след почти цяла година, в която заведенията или бяха затворени, или работеха с намален капацитет. 🤨🤔 Как мислиш, чиста ли му е работата?
  • 62 МАЙНА 1

    18 5 Отговор
    Не смятам, че е редно някакъв да притеснява мен и семейството ми предлагайки чорапи докато обядвам в ресторант .С ЦЯЛОТО МИ УВАЖЕНИЕ, НО НЕ МУ Е ТАМ МЯСТОТО ! Има си обособени за тази цел пазари и места !Дори и на улицата едно кашонче да сложи и да ги нареди отгоре никой нищо няма да му каже ама това да идва и да притеснява клиенти на ресторант докато хората обядват ще извинявате , но не мисля ,че е редно ! Кой нормален човек ще посещава място обикаляно от разни просяци или като този - при това някой от тях са и ужасно нагли и нахални определено търсещи си боя ! Вината на ресторантьора е ,че го е ошамарил а не е трябвало да се стига до такава крайнйност , но както казах някой от тези хора просто си го търсят !
  • 63 София

    7 6 Отговор
    ИВАЙЛО ПЕНОВ - КМЕТ! ТАКИВА ХОРА ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ПАТЛАДЖАНИТЕ
  • 64 София

    5 6 Отговор
    ИВАЙЛО ПЕНОВ - ШЕРИФ С ИЗВЪНРЕДНИ ПЪЛНОМОЩИЯ! ТАКИВА ХОРА СА НУЖНИ НА БЪЛГАРИЯ
  • 65 София

    5 5 Отговор
    ИВАЙЛО ПЕНОВ - ОБЛАСТЕН ДАНЪЧЕН ИНСПЕКТОР! ТАКИВА ХОРА ЩЕ НАПЪЛНЯТ ХАЗНАТА
  • 66 Двг

    8 8 Отговор
    Този Митко има ли регистрирана фирма и касов апарат?Защото ако няма,какво право има да продава?Законите са за всички.Купувайте само от магазини, те все пак плащат наем данъци и осигуровки.Тези нелегалните търговци им изяждат хляба, без да плащат данъци и осигуровки.После са на социална пенсия,която ще плащаме пак ние данъкоплатците.

    Коментиран от #70

  • 67 Е какво сега,

    7 6 Отговор

    До коментар #53 от "Гошо":

    пречат ти като крадат, пречат ти и като не крадат, а продават чорапи. Ами предложи им работа във фирмата, в която работиш. Ако работиш въобще.
  • 68 София

    6 6 Отговор
    До пловдивчани, големи селяндурри се оказахте! Или просто искахте да Ви дават по телевизията! хаха
  • 69 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #47 от "Аз съм":

    Явно,не явно, едно е ясно.Тоя с чорапките е минавал всеки ден по тази улица и на оня му е писнало да го гледа как се вре между масите. Има начин да го разкараш без да му разпиляваш нещата и да го удряш. А тия сълзливи ,,акции" на подкрепа с изкупуване на чорапи са смешни. В тълпата имаше доста заможни хора,някои със собствен бизнес, собственици от съседни заведения и др. Защо някой не му предложи работа във фирмата си ? Ето това ще е реална помощ,вместо да му дадеш 10 лв за някакви чорапи,дето няма и да ги носиш .Иначе смартфон-оператори колкото щеш.За ефтина ФБ слава.

    Коментиран от #73

  • 70 Айде още един,

    7 6 Отговор

    До коментар #66 от "Двг":

    почиствал се застрашен от неплатените данъци на продавача на чорапи. 😄😆 Наличието на касов апарат не значи, че го използваш съвестно. Информирай се каква е функцията на китайски ресторанти, в които никой не влиза, а имат хиляди евро оборот месечно. За бели държави говоря.

    Коментиран от #83

  • 71 факт

    11 7 Отговор
    Гледах клипа тоя Митко определен си е търсел боя - вижда се как ресторантьора му говори и обяснява нещо, като хората 1 минута а оня явно му отговаря и се прави, че не разбира и това ядосва ресторантьора ! Колко тъп трябва да си да се правиш на умник ,при положение ,че ти казват и говорят съвсем нормално да се разкараш понеже притесняваш клиентите ?!
  • 72 Не на агресията във всичките и форми

    10 4 Отговор
    Никой няма право да агресира по такъв начин срещу друг човек. Агресията не трябва да се толерира, защото ако, както е в случая, е срещу някого, когото не познаваме, следващият път нейн потърпевш може да се окаже наш близък или любим човек и ако сега не ни пука, защото не ни касае пряко, то ако наши близки пострадат по подобен начин със сигурност ще ни засяга, затова подобни актове на насилие не бива да се поощряват.
  • 73 Ще ти отговоря

    4 3 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    само това: Прочети коментар 67, който също е от мен, и ще видиш, че не сме на различни мнение. 🤨🤔😉

    Коментиран от #100

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Гледайте клипа

    1 2 Отговор
    В лупа бг
  • 76 София

    4 7 Отговор
    По интересното кои са тия пловдивчани дето си седят в заведението и ромът му предлага чорапи и те си купуват ? След като този ром минава всеки ден от там, значи продава все на някои чорапи! хахаха Аз от ром продавач не купувам нищо, нито се возя на такси при ром!

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 3333

    6 2 Отговор

    До коментар #76 от "София":

    И кво общо има това с агресията срещу него? Или ти е трудно да мислиш?
  • 79 Мая

    10 5 Отговор
    Собственика на кафенето е типичен селяндур : прост , посредствен и грозен . И затова най - лесно е да си избива комплексите върху някой беззащитен .
  • 80 Лолипоп

    8 5 Отговор
    Такива като мутреещия се собственик трябва да бъдат смачкани на място !
  • 81 Хехе

    6 6 Отговор

    До коментар #77 от "3333":

    Не бързай по цигански да му разцепваш главата, защото е напълно прав! Ами ако някой чорапи са носени, обувани и ти ги надвисва на яденето пиенето? Без цигански работи, моля!

    Коментиран от #84, #92

  • 82 бурмъ

    10 6 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Как няма да спрат да ходят хората там, като отиваш на едно кафе, биричка или каквото е там и ти цъфва някакъв "продавач на чорапи". И се чудиш за кафе ли си отишъл или за чорапи. Ресторантьорът ако искаше в менюто щеше да добави "кафе с 3/4 чорапи, бира с ватирани чорапи". И за тор не ставате!

    Коментиран от #85

  • 83 Двг

    10 4 Отговор

    До коментар #70 от "Айде още един,":

    То да беше един добре.Ами те са хиляди.Стопли се времето и мургавите щъкат като хлебарки.Нас редовните ни скъсват от проверки от защита на потребителите и НАП за маркиране на касов апарат.Глобите са жестоки и запечатват търговския обект.Този си продава и никой не го закача.Да купиш от такъв е престъпление.После ще ревеш за пенсия,но ще е късно.Половината от пенсията, която ти се полага ще отиде за един мургав,който не е внесъл и един лев данъци и осигуровки.Купувай му стоката и го храни без да мрънкаш после. Родителите ми са с по 300 лева пенсия при пълен стаж, защото трябва да има пенсия и за мургавите.Аз имам две деца и не съм взел и лев детски(заради високите доходи),пак за да има за мургавите.Само внасям,внасям,внасям край няма.

    Коментиран от #86

  • 84 Ами ако готвачът

    9 2 Отговор

    До коментар #81 от "Хехе":

    се е "изпразнил" в яденето ти, а барманът изплюл в пиенето?! Нали го знаеш вица, за едноръкият готвач, който пълни чушки....😆😉 Айде, наздраве!

    Коментиран от #128

  • 85 Вместо това

    6 1 Отговор

    До коментар #82 от "бурмъ":

    в менюто пише "Бием тези, които ни пречат".
  • 86 Разбирам те, прав си и ти,

    7 3 Отговор

    До коментар #83 от "Двг":

    но се оплакваш, а не предлагаш решение. Колко хора вземат на работа роми?

    Коментиран от #87, #89, #90

  • 87 решение

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "Разбирам те, прав си и ти,":

    Ей сега точно търсят хора за бране на рози, но нещо на ромите не им се берат рози искат в общината да работят.

    Коментиран от #88

  • 88 И като мине

    3 4 Отговор

    До коментар #87 от "решение":

    сезонът на розите, какво? Предложението ти е добро, но не е трайно решение.
  • 89 Turbo

    5 2 Отговор

    До коментар #86 от "Разбирам те, прав си и ти,":

    Иди до бюрото по труда и провери колко трайно незаети работни места има.Ако ти се работи работа има.Ако парите ти се виждат малко, регистрирай си фирма и работи на частния фронт законно.За мен това е правилното решение.Когато човек иска нещо го прави.Когато не иска си търси оправдание.

    Коментиран от #93

  • 90 Двг

    7 6 Отговор

    До коментар #86 от "Разбирам те, прав си и ти,":

    А ти разбираш ли,че амбулантните търговеци ми изяжда хляба?Това е нелоялна конкуренция и държавата си затваря очите.Аз плащам наем,данъци, осигуровки и ако закъснея с ден ми начисляват лихви.По корона епидемията ме затвориха с месеци без един лев помощ от държавата.Това дето ти го говорят по телевизията за 60/40 е бля бле един лев не съм видял.Наемал съм мургави,това са най лошите работници.Мързеливи,трябва да ги надзираваш за да работят,от 8 часа уплътнява най много 2 часа, непрекъснато мрънкат,все нещо не им е в ред.Трябва да съм луд да наема мургав.

    Коментиран от #94, #95, #97, #105

  • 91 dfu

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Фатих":

    Улицата не е негова. По нея имат право да преминава всеки, даже и пордавачите на чорапи или тиквени семки. Като не иска да се разминава със минувачите, да си прибере масите вътре в заведението.

    Коментиран от #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Забравяш

    5 5 Отговор

    До коментар #89 от "Turbo":

    една съществена подробност - говорим за роми... Колко не-роми ще наемат ром. Ей го единият по-горе писа, че даже и на такси с шофьор-ром не се качва.
  • 94 Ти да нямаш

    5 5 Отговор

    До коментар #90 от "Двг":

    магазин за чорапи или тенджери? Ами надувай цените, пък макар да продаваш същите китайски боклуци. Кой е луд да плаща за едно и също нещо тройна цена.
  • 95 3333

    10 3 Отговор

    До коментар #90 от "Двг":

    Ама какво общо има това с агресията към човека, откраднал ли е, ударил ли е, убил ли е,обидил ли е някого? Значи ман*алите дето живеят на вашия гръб не ви пречат,влижат в къщи по селата крадат, изнасилват, убиват, не плащат една стотинка за сметки, данъци... а хора, опитващи се честно да се препитават-да. Като не ти изнася се обърни към ш*баните институции в тая скапана държава и поитай тях, като не ти изнася ходи продавай и ти по масите, никой не те спира. И аа от такива мутрееещи нещастни*ци като тоя, пълна е държавата с такива, що не ходи да се прай на мъж на някой друг като него, а?

    Коментиран от #103

  • 96 бт5фр4

    8 2 Отговор
    Агресията се отключва при вида на беззащитна жертва. Собствениците на търговски обекти са толкова нагли, че се смятат за господари на цялата територия около обектите им. Имат претенции даже към хората, които вървят по тротоара. Това не е само в Пловдив, навсякъде в прованса е така. Делят хората на симпатичен ми е, не ми е симпатичен и не искат несимпатичния да минава покрай обекта им. А пък сергиджиите по пазарите са още по арогантни към хората, минаващи покрай сергиите им.
  • 97 бт5фр4

    6 4 Отговор

    До коментар #90 от "Двг":

    Ти пък щото не мрънкаш! Мън- мън- мън- работниците не работят, тоя ми подбива цените, ония искат данъци, не ми дадоха пари за корона кризата... Всичко ти пречи. Всеки ти е виновен. Затваряй, щом ти тежи и не се справяш. Никой не те държи насила в търговията.

    Коментиран от #107

  • 98 0808

    7 7 Отговор

    До коментар #91 от "dfu":

    ... такива митковци бол..сядам на центъра на Асеновград да хапна пица или пийна биричка..и веднага се появяват --просяк, бате дай 50 ст, продавач на чорапи..не съм съгласен, те навлизат в личното ми пространство.. а и не обичам индийци...

    Коментиран от #101

  • 99 1111

    5 3 Отговор
    Такива си намират майстора служителите си бие ли жена му от страх ли е с него
  • 100 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Ще ти отговоря":

    Да, ок!
  • 101 3333

    5 6 Отговор

    До коментар #98 от "0808":

    Стой си у вас, там лично пространство БОЛ!
  • 102 животновъд

    6 8 Отговор
    Къде е касовия апарат на чорапопродавача,платил ли си е тротоарно право и ако не друг,то платил ли е поне патентен данък? Не се ли представя случката много тенденциозно и едностранчиво?

    Коментиран от #104, #108

  • 103 Двг

    10 4 Отговор

    До коментар #95 от "3333":

    Агресията не се толерира.Но срещу агресивни мургави какво предлагаш да правим?Да стоя и да го гледам как ме кълне и заплашва?
    Имам изпитан метод срещу мургавите търговци.Започне ли нахално да ти навира стоките си го питам "имаш ли касов апарат"?Стане ли агресивен вадя телефона и го снимам.Като чуе "викам полицията" изчезва за секунди.
    Аз и в момента съм на работа.Ако ти ми влезеш в магазина ,те посрещам с добър ден и усмивка.Няма да ти навирам стоки насила.Ако не купиш нищо, ще те изпратя с довиждане и усмивка.Може да дойдеш пак.Така се работи.Ако на теб ти харесва обслужването на миризливи нахални мургавелковци си е твой избор.

    Коментиран от #110

  • 104 3333

    4 4 Отговор

    До коментар #102 от "животновъд":

    НЕ и за тия неща питай държавата. И да питам има ли право собственикът да го удря?
  • 105 Мали се сещаш,

    6 7 Отговор

    До коментар #90 от "Двг":

    че магазин, предлагащ стоки на "Армани", няма как да се чувства застрашен от ром, продаващ стоки с надпис "Хармани". Целевите им групи са различни, с различна платежоспособност. Защо един български пенсионер да не може да си купи чорапи за 2 лв. от амбулантния търговец, а трябва да плати при теб 10 лв. за същото нещо?
  • 106 бт5фр4

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Гошо":

    Имаше много българи, които ходеха от маса на маса да предлагат талончета за търкане.
  • 107 Двг

    5 5 Отговор

    До коментар #97 от "бт5фр4":

    Като не си се занимавал с търговия не коментирай.Аз оцелявам вече 30 г в търговията,въпреки всички Митковци и държавата.Създай първо бизнес,да видиш лесно ли е.Само дрънкаш дрън дрън дрън.

    Коментиран от #109, #113

  • 108 бт5фр4

    6 4 Отговор

    До коментар #102 от "животновъд":

    По магазините всичко маркират, нали? И по кооперативните пазари всичко маркират, ама не помня някога да са ми дали касов бон... За внасяне на осигуровки и плащане на извънреден труд в търговията, няма да питам.
  • 109 бт5фр4

    4 4 Отговор

    До коментар #107 от "Двг":

    Ти ще ми кажеш, че не зная какво е в търговията! Нямате наяждане, само търсите как да се измъквате от плащане и много ви се иска друг да ви поема разходите. Дългия стаж в търговията е благодарение на протекциите, които имате сред данъчните и в ИТ. Добре, че ви предупреждават за проверки. Една от най- нечестните сфери е търговията.

    Коментиран от #117

  • 110 3333

    4 3 Отговор

    До коментар #103 от "Двг":

    Според теб това ли е начинът за справянето с досадни за теб мургавелковци, на мен ми пречат подобни мутропитеци като собственика,прекалено много станаха такива нискоинтелигентни примати в България, но не съм тръгнал да ги избивам. Правиш ли разлика, или да обясня по-подробно?

    Коментиран от #118

  • 111 Нямам срам пред вас

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анджело":

    Тия не са пловдивчани а от Смолян Хасково ..
  • 112 Тони

    3 2 Отговор
    Едно време такива продавачи ги пускаха в заведенията но продаваха рози. Тогава винаги някой кавалер купуваше роза за жената с която е на масата но щом са почнали и чорапи да продават ... 😅 може и презервативи да предлагат.
  • 113 Нямам нищо против,

    3 4 Отговор

    До коментар #107 от "Двг":

    не е лесно. Обаче търсиш под вола теле. Като махнат амбулантните търговци и пак не ти върви, кого ще обвиняваш. Нима големите вериги магазини не отнемат по-голямата част от клиентите на ЕТ? Срещу тях защо не роптаеш? Замислял ли си се, че всъщност циганите са били амбулантни търговци от време оно. Когато още не е имало магазини. Освен това - едно време имаше калайджии, които пътуваха по селата да калайдисват. Ама сега - тефлон и всякакви други повърхности...Имаше такива, които плетяха кошници, метли - ама сега - можеш да си купиш китайски пластмасов кош, който нито е по-добър, нито е по-природосъобразен...А, дали търговецът е дружелюбен или нагъл, зависи от него самия, а не от това, дали има магазин или продава по улицата.

    Коментиран от #116

  • 114 Митю

    5 5 Отговор
    Пловдивчани големи европейци станахте от турци българи а сега от българи европейци Бай Ганьо набил една глава на Митю джураба и всички скочихте на протест бря
  • 115 Гледах

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анджело":

    клипа в друг сайт.Напротив-момче спира агресора,едно момиче му помогна да си събере стоката...
  • 116 Двг

    4 3 Отговор

    До коментар #113 от "Нямам нищо против,":

    Някъде да споменава че не ми върви? Протестирам срещу неспазването на закона.За мен законите са в сила,за една група не важат.
    На много хора след 1989 г им се наложи да се преквалифицират.Да не мислиш,че съм учил за търговец?

    Коментиран от #119

  • 117 Двг

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "бт5фр4":

    То ти личи по коментара много я разбираш търговията.
  • 118 Двг

    4 3 Отговор

    До коментар #110 от "3333":

    Спрете да посещавате заведението на мутропитека.Като няма оборот сам ще се махне.Това е начина за борба с такива хора.
  • 119 Като ти върви,

    4 3 Отговор

    До коментар #116 от "Двг":

    какво си тръгнал да обясняваш, че амбулантните търговци ти изяждали хляба? Значи всичко ти е наред. А това за циганите - проблем е, че няма възможности, с които да се препитават честно. И малкото останали такива изчезват. Но не са те основният проблем. Той е на по-високо ниво, но тези с властта, парите и възможностите, не ги закачаш в никой от коментарите си. Едно стадо е толкова силно, колкото са най-слабите му животни. Докато циганите са в мизерно състояние, можеш да си сигурен, че ще има проблеми и в другите обществени слоеве. Дойде ли момент (дай Боже) на циганите да не им се налага да крадат, да са образовани и прочие, и да имат работа, то със сигурност положението на останалите българи и стандартът им на живот също ще са много по-добри.

    Коментиран от #120, #121

  • 120 0808

    3 3 Отговор

    До коментар #119 от "Като ти върви,":

    ... не си прав! как за толкоз години това племе не се малко от малко цивилизова? Първият индиец влиза в Париж 1300 г. Защо в средните векове много царе са ги направо клали? Щото са много мирни, тихи и работливи..
  • 121 Двг

    3 4 Отговор

    До коментар #119 от "Като ти върви,":

    Не разбираш нищо от търговия.Ако имам по голям оборот бих могъл да платя по големи заплати на работниците си и по големи осигуровки.Големият оборот означава и по големи данъци за държавата.Нелегалните имат разход нула.Продава и слага в джоба.Не плаща данъци и осигуровки.Не регистрира фирма,защото ще му спрат социалните помощи.След време и пенсия ще получи без да е внесъл и лев в държавата.Ползва медицински услуги без да е платил осигуровки.Това ощетява нас внасящите.
    Работа има,стига да има желание.Единственият начин е да не се купуват стоки от нелегалните търговци.Ако стоката е с дефекти,къде ще го търсиш да ти я смени?

    Коментиран от #123

  • 122 Донякъде си прав,

    2 3 Отговор
    що се отнася до осигуровки, данъци и прочие. Но помисли, какъв е асортиментът на амбулантните търговци и доколко те са реална конкуренция на един търговец. Да се върнем към примера от статията със собственика на заведение. Този сектор е един от основните сектори, в които се упражнява икономика в сянка" и това важи не само в България. Наемат някого за сервитьор например. Човекът работи на пълно работно време, но е регистриран и осигуряван на непълно. И често шефовете на заведения казват именно "Ако имах по-висок оборот, щеше да получаваш повече". Останалото се плаща на ръка, а ако шефът не иска да плати, не можеш да си търсиш правата. Много млади хора се прецакват така, защото не се замислят, какви са последствията з атях самите в дългосрочен план - напр. пенсионните осигуровки. Но, чакай малко...Работникът е работил на пълно работно време, какво го касае него, има ли достатъчно оборот или не. Защо той да опира пешкира. Отделно - продават ти кафе, бира, алкохол за 5-6 лв. Само че никаква гаранция няма, че регистрират продажбата през касов апарат (а и винаги можеш да сторнираш нещо. Клиентът си променил поръчката...Да кажем сторнираш по 10 такива кафета на ден - 50 лв., а може и повече. Или 2 кафета, 5 бири, 7 ястия...Смятай на месец колко можеш да укриеш. Шефът бил купил 10 бутилки водка, една е продал "под масата", но я пише "фира" - била се счупила...Относно гаранцията - крайният потребител си преценява и поема риска. За чорапи от 2 лв. няма да търся гара

    Коментиран от #124

  • 123 Донякъде си прав...

    2 2 Отговор

    До коментар #121 от "Двг":

    ...няма да търся гаранция, а по-скъпи стоки (напр. телевизор) няма да купувам от амбулантен търговец. Ако купуваш кола на старо от предишния ѝ собственик, също знаеш, че поемаш риск и той няма да ти даде гаранция. Неслучайно споменах китайските ресторанти, които нямат клиенти, но имат по хиляди евро месечен оборот - така се перат пари. За осигуровките и данъците - има много по-големи риби, които укривайки данъци, вредят на обществото. Първо тях да хванат, а после да се ловят за продавача на чорапи, който я има 10 лв. оборот на ден, я не. Спирам дотук, дълъг разговор стана. Лек ден и успех и занапред! 🙂
  • 124 Двг

    5 2 Отговор

    До коментар #122 от "Донякъде си прав,":

    Асортимента на амбулантния търговец наистина е малък,но за сметка на това са хиляди тези мургавите.За 10 лева оборот никой няма да си губи времето,изкарват доста повече.
    Касовите апарати са вързани с НАП и следят за оборота.Няма ли оборот идват на проверка.Правят ти контролно покупка и ако не маркираш следва акт с глоба и затваряне на обекта.Това с криенето на обороти беше преди 20 години.
    Приятна вечер!
  • 125 Отвратен

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Фатих":

    По-важният въпрос е защо герберастката администрация е "пропуснала" да прибере огромни суми под формата на данъци от определен кръг олигарси!
  • 126 Аз Негодника

    1 3 Отговор
    Старите хора са казали,отиди при бедният човек,да се нахраниш...Тоя върти оборот за хиляди,не можа да извади 20лв и да му каже братле не минавай две седмици...Защо трябва да го биеш...Е как се изложихте ПЛОВДИВ...Плевенчани са най печените...
  • 127 КРОКОДИЛА

    2 1 Отговор
    ПЛОВДИВ ЗАПРИЛИЧА НА БИТАК - НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА ПРОДАВА БЕЗ ДА Е РЕГИСТРИРАН ЗАТОВА - КОЕТО ИЗВЪРШВА - ЗАЩИТЕТЕ - РЕСТОРАТИОРА - КАПАНА НЕ Е РУСКИЯ ПАЗАР .............АЛО АЛО ..................ГЛЕДАЙ И СЛУШАЙ - ИМА НЯКОЙ КОЙТО НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА - КЪДЕ Е ОБЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ АЛА АЛО ......КЪДЕ Е .....ЖАНДАРА ...............................................
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Накъдри Юкселов

    1 1 Отговор
    сензация голяма айде има и по важни неща!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове