Last news in Fakti

31 Май, 2021 10:18 5 831 25

Медик от "Александровска": Ситуацията при нас е далеч от нормалната

  • александровска болница-
  • лекари-
  • ревизия

Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя лечебното заведение след толкова работа, проплака той

Медик от "Александровска": Ситуацията при нас е далеч от нормалната - 1
Снимка: БГНЕС

През последните 2-3 седмици обстановката в "Александровска" е много далече от нормалната, защото всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит.

Това заяви пред БНТ проф. Марин Георгиев, началник на клиниката по урология в Александровска болница.
"Ние сме гръбнак на Медицинския университет", коментира по темата проф. Красимир Янев, ръководител на катедра "Урология". На практика основните катедри са в Александровска болница, обучаваме над 4000 студенти, коментира проф. Янев.

"Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме "за" проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум", допълни още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година основните разходи са били за консумативи и медикаменти, за ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев състоянието на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, но сега лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    63 9 Отговор
    Всички общински болници са пред фалит, не сте само вие. Така става като си играем на чичко доктор и настинката вече втора година.
  • 2 Последния Софиянец

    70 12 Отговор
    Мафията в бели престилки са за затвора!Най гадно е да крадеш от здравето на хората.
  • 3 И вие

    53 7 Отговор
    Сте за закриване кърлежи лакоми!
  • 4 Ботокса

    57 5 Отговор
    в ареста и ревизия до грош !
  • 5 Мед сестра

    56 7 Отговор
    Не може бачо професоре само да краднеш!:) Накрая си плащаш! Що, я докарахте до фалит бе пич?!
  • 6 честен ционист

    8 22 Отговор
    Болниците са ненужно много и логично заминават в историята. Раздути здравни осигуровки отдавна са събрани на Бахамите. Вземете пример от щата Вашигтон, къдете удориха производството на компост от човешки тленни останки.
  • 7 Деймос

    25 2 Отговор
    С какво са по различни ТИЯ от другите ??
  • 8 Българка

    60 4 Отговор
    Как да бъде нормална обстановката в Александровска болница, след като шефът й еднолично е вземал решения за харчене на милиони? Как да бъде нормална обстановка в заведение, в което не се събира борда на директорите и се съставят фалшиви документи/ протоколи от несъстояли се съвети и се карат членовете да подписват документи с невярно съдържание? И нека проверката да установи за какво по-точно са похарчени 90% от всички разходи ,обявени като разходи за ковид криза

    Коментиран от #17

  • 9 Еми нормално

    11 2 Отговор
    Не може да е нормално кога целата планета не е нормална,па само ти да си нормален,то си е нормално да си извън нормите..
  • 10 За жалост

    36 2 Отговор
    В нашето здравеопазване има прекалено много хора без морал
  • 11 Перо

    28 2 Отговор
    Бившият министър на МЗ на тиквата,направи големите дългове и забатлачи болницата!
  • 12 Иван Грозни

    28 0 Отговор
    За какво плачат професорите, да нямя шумни проверки. Ако ням шум как ще стане ясно за далаверите правени тихомълком. Всеки да си работи работата и да си носи отговорността за своя служебен пост. Правят го от колегиалност защо се избират един друг за професори. Много са прозрачни тия умници. Никакво доверие никому!

    Коментиран от #14

  • 13 ПацОент

    29 2 Отговор
    Директорите на всички ковидарски болници са за панделата. През ноември и декември миналата година убиха умишлено много възрастни хора. Нашите майки, баби дядовзи. Бекруполно и нагло. От една страна разтовариха пенсионната система, от друга страна налапаха огромни средства от "здравни пътеки" и си раздаваха бонуси на бройка умрял.
    Този геноцид не бива да остане безнаказан!
    Защото следващите сме ние - по-младите и децата ни.
    Няма да им мигне око и вие всички го знаете.
  • 14 Професореее

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван Грозни":

    Професори!
    А да ги питаш какви открития в полза на човешкото здраве са направили за да се тетуловат професори ....
    Преди 100 години в света е имало 100-тина професори по медицина с исторически принос за здравето на хората.
    Сегашните ( особено у нас) седнат на маса, хапнат, пийнат и се разберат...и след месец - два на вратата на кабинета "Проф." - 'щото бил навършил години и яко се вплел в играта.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 странности

    4 9 Отговор
    Странни неща се случват, не само в здравеопазването. Даже там нещата са най-нормални и действително са нужни проверки, защото здравеопазването е една от черните каси на прехода. Но при всички останали случаи тече тотална рекомунизация на страната. На власт навсякъде се връщат кадри не на БСП, а на БКП – стари комунистически муцуни между 60 и 80 години. Същите хора, за които думите демокрация, парламент и Европейски съюз са нещо мръсно и които жадуват за връщане на техния си измислен свят. Свят, в който хвърляха недоволните от системата на прасетата в Белене. Даже използват същите термини в езика си, както при най-свирепите години на тоталитаризъм. С изключение на 2-3 провалили се на Запад юпита за цвят, цялото управление на страната се съсредоточава в лица, които са бивши военни или полицаи без компетентност по каквито и да е въпроси. Ако преди тях са били калинки, то сегашните са същински търтей. Повечето от тях също са били активни членове на БКП и сътрудници на комунистическата Държавна сигурност. Това ли ще е промяната на страната към по-добро ? Правителство, което няма легитимност , защото не е избрано от парламента, а е служебно, се заема да променя цялата страна с полицейски методи и тормоз над останалите политически опоненти ? Това си е чиста диктатура, която няма нищо общо със справедливото въздаване на възмездие на корумпираните и престъпниците, за които в демократичните страни си има определен ред. Тези, които сега злоради наблюдават всичко тов

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 17 Дядо Йоцо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Някакъв тюрлю гювеч от заглавия по темата.
    Преди да дръпнат Ангелов заминистър, той е бил завеждащ Александровска от 2013 до 2020, към него трябва да са претенциите за финансовото ръководство на болницата, а не към сегашната управа, която няма как за по-малко от година да натрупа 70 млн. дълг.
    А Оскар, който се опитва да оплюе сегашния борд на директорите е бил цели 4 години в него преди тях.
  • 18 акушерче

    3 3 Отговор
    Каква общинска болница е Александровска бе. Докато хунтата не закрие държавата няма да мирясат. След това на улиците отново ще излязат наркоманите и урудите да квичат.
  • 19 Дядо Йоцо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "странности":

    Ясно, пак Москва.
  • 20 Дядо Йоцо

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "странности":

    А по статията - атаката идва от Атанас Атанасов и Стойчо Кацаров - видни седесари-демократи.
    Както писах другаде - разберете се с гербаджиите кой е по-антикомунист.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Здрав разум

    0 2 Отговор
    Ще дойде ден за ревизия на служебното правителство. И тогава ще се поставят същите въпроси: кое е законно, морално, в правомощията или в подразбиране то... Тогава отговорността също трябва да е лична. Например здравния министър в предишното служебно правителство съсипа реформата на Москов. Никой не му потърси сметка. А сега реват обичайните заподозрени и платени.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор
    Никой не може да ме убеди, че е "нормално" болница да има задължения над 40 млн. лева?! Все пак това е болница, а не АЕЦ, рафинерия или някакъв автомобилостроител?! Пълен одит трябва на управлението за последните 5, дори повече години!

    Коментиран от #25

  • 24 Абе

    1 0 Отговор
    90 % от всички разходи,да се четат като борба с Коронката.Там ги сърби и боли всички.Боли ги иначе дедов,кой ще е шеф.От Март 2020 когато дойде Пландемията, и се разбра,че ще има яко гушене спряха всички прегледи и прием на болни.Всичко в името на " короната" Там е бездънна каца.За обикновена пневмония клинична пътека е около 300 лв,заедно с лекарства и човешки труд.За коронка само кл.пътека е 1760 лв отделно 760 лв на ден за " лечение"!? Долавяте ли огромната разлика? Отделно пи хилядарка на калпак,щом е от" първата линия" .Там 90% са все първа линия. Отиваш с бъбречна криза- тест задължително.И ако си много зле,ти праскат положителен със придружаващи заболявания.За да не изпуснат мазния кокал.И към момента,си продължава това масово раздаване на хилядарки.Във всички болници, включително частни хосписи,който освен с Короната,не приемат други.За какво му е да получи 100 лв дневна такса,срешу 670 лв за " лечение.Такава златна жътва се пада веднъж на век.
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    интересно ми е,откъде им е преразхода,като всичко е по пътека,отделно си плащаш консумативи,доплащаш престой и оставяш дарение,а накрая за Благодарност,ако в момента си жив и оставяш на ...касапите също..И,от какво губят???Не играят на Биткойна???Ни са тръгнали да залагат на казино,след,като отвсякъде им тече-ОТ Къде са загубите???Някой запознат,ако е с тези неща да сподели ще съм благодарен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове