Last news in Fakti

3 Февруари, 2013 15:39 2 045 23

Наваксваме закъснение от 22 години

  • атанасова-
  • борисов-
  • шабла
Наваксваме закъснение от 22 години - 1
Снимка: БГНЕС

Всеки ден трябва да се правят по 1-2 неща, защото сме закъснели 22 години. Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри официално рехабилитирания път Дуранкулак - Каварна.

Шосето е връзката с граничния контролно-пропускателен пункт с Румъния при село Дуранкулак. Дължината на пътната отсечка е 46,8 км, а стойността на ремонта е 17,4 млн. лева.

Бойко Борисов припомни, че само преди три години, когато е бил в района, не е можело да се мине, имайки предвид лошото състояние на пътя. По думите на премиера - сега той е като на картичка – хубав и равен.

Борисов пожела на хората да си го ползват със здраве и придобивката да носи икономически ползи за туризма и инвестициите. Безаварийно пътуване – към това благопожелание се присъедини и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Сред другите официални лица бяха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасов, кметът на Каварна Цонко Цонев и на Шабла Райна Бърдарева.

„Аз съм убеден, че когато и магистрала „Хемус” стане готова, следващия мандат, ако има такъв, и този регион, както и Южна България, ще бъде такъв, какъвто заслужава”, каза министър-председателят. Той пожела по-голям берекет във всичко, което правят в региона и допълни: „Когато кметовете работят, независимо в какъв цвят са, всичко, което правят заедно с нас, е за хората”.

Министър-председателят беше и в Шабла. Там той заяви, че след дълги години градът е на път да се сдобие с Общ устройствен план. Борисов допълни, че предстоят още няколко процедури, одобрение от екоексперти и обществено обсъждане. В края на лятото на миналата година кметът на Шабла Райна Бърдарева отправи пет искания към премиера и Министерския съвет.

Сред тях са съдбата на естакадата, съдбата на острова в Дуранкулашкото езето и Шабленска тузла и устройственият план. Вчера премиерът отчете, че всичко, което е поискано, от държавата е изпълнено. Съвсем скоро предстои да започне ремонтът на естакадата и тя да бъде превърната в пристанище.

Шабленска тузла със съдействието на Министерство на здравеопазването, ще бъде прехвърлена на Община Шабла, съобщи Борисов.

Целта е тази местност с лечебна кал да бъде поддържана и използвана, а не да пустее, както е сега, каза премиерът.

Борисов заяви също, че правителството е изключително удовлетворено от това, което е направено в предходните години за българската археология у нас, особено по южното ни Черноморие. Намерението е сега това да обхване и териториите на север, в района на Шабла и Дуранкулашкото езеро.

Шабла да стане туристическа и археологическа атракция на страната, пожела Борисов, като посочи, че кметът на морския град Райна Бърдарева е професор по история. Ще се разчита и на нейната помощ. Желанието е да бъдат опазени и представени по достоен начин най-старите селища с каменна архитектура в района на село Дуранкулак.

Другата седмица ще бъдат разгледани в Министерски съвет проектите, а през септември ще бъде обсъдено и финансирането. Целта е следващото лято туристи да избират района на Шабла и да имат възможността да го опознават и да му се насладят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адон

    0 1 Отговор
    На есен ще трябва нов ремонт на пътя!!!
  • 2 Полиция

    0 1 Отговор
    Ей се ще има някой който е недоволен важно е да се прай нещо кво от тва че наесен пак ще се прай а по ли ти беше добре преди като нищо не се прайше и не се оплаквахте или забрайхте към къв фалит водеха коменистите Държавата щото 5 пъти е фалирала Държавата и на власт са били социалисти и комунисти включително бащата на тоя крадец станишев или ви е къса паметта а?

    Коментиран от #18

  • 3 Някой си

    3 1 Отговор
    Кой плаща шаренето из разни краиша на България ...по няколко на ден ...за да може един да ходи и реже лентички...А за 4 години България се превърна в силова мутренска групировка
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Много съм доволен че премиера уж в отпуска и не се явява в парламента който е над него, а после открива и реже лентички на незначителни ремонти от дори не регионално а от чисто местно значение. Пи там, дали пак с вертолети е летял или с огромен кортеж предизвикващ катастрофи. Не е луд този който яде баницата а онзи който му я дава.
  • 5 Трибал

    3 1 Отговор
    Има една поговорка че не ти ли е дошъл акъла до 7 няма да дойде и до 70 а при Боцко не 22години ами 220 все тая!
  • 6 Бай Гън

    0 1 Отговор
    То хубаво за южна България ама на северна след колко мандата ще и доиде редът.Или за едни ще има, а за други не.Продължаваме да се делим на столица и провинция, на северна и южна България и т.н.
  • 7 Трибал

    1 1 Отговор
    Ние у резервата северозапад сме му свикнале вече та ма боли дедовия за тооо главоч!А и не чакам от него нищо,ама моо да опраа щерка му ако припадне некаде!Такаа пръвите 50годин после му свикваш баце!
  • 8 муспи

    1 0 Отговор
    Другари, не е тайна че прехода за тези 22 години се провали, затова разрешете ми да предложа да го направим наново.
  • 9 z-tag

    2 1 Отговор
    боко- режи ленти ама ще ти одрежем скоро главата.нека да има стадиони и площатки.след още 10 години когато не останат българи в страната,само циганите ще спортуват на тя с чукове и ще се движат по скоростните магистрали с каруци...боко пере на бившата си парите,докато тя разпродава държавата.до кога!?лошото е че който и да дойде ще прави същото.който и да дойде -казвам,защото от 22 години се въртят едни и същи хора и ни грабят и упражняват геноцид над българския народ.време е да грабнем тоягите и да си върнем държавата.смърт на на ш....те политици.
  • 10 Трибал

    1 0 Отговор
    По нашия край има един лаф къде казва че:! Една п...а и сиренье колко ще да ги миеш все си миришат!Така е и със нашите управници!Тръгнали нов бардак със стари к...и да правят!
  • 11 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    Да живее АГЕНТ с псевдоним БУДА. Който още не е разбрал това е нашият ТИКВОНИЙ“
  • 12 Mupo

    0 1 Отговор
    Ей много ги разбирате нещата затова така се получава. Единия реве кога ще дойде реда на северна България под статия за направен път в северна България. Другия обяснява, че се режат лентички за регионално пътче, при положение, че по този път точно минават около 50% от всички румънци които почиват по цялото черноморие и реновирането на точно тази отсечка ще донесе доста пари от туризъм точно на най северните градове по протежението на морето и то целогодишно защото точно по този път идват да празнуват и нова година в Балчик и в Албена и по всички останали хотели и хотелчета. Какво очаквате да се случи за 4 години при растеж на световната икономика за периода около 1-2 процента, вашите заплати да нараснат с 50% поне нали?
  • 13 Трибал

    1 0 Отговор
    А бе бацка ти да не си минал от червено на бело!?Какви пари та подгония по сред нощ тебе бе?Кой ми дава на мне пари като минава за некъде бе?Леле тебе сигурно цел ден та е бил ветъра та не знаеш какво пишеш!Кой ти дава пари от тия пътища бе?Ти даваш за .инетки на тях а не те на тебе!
  • 14 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ХВАЛИПРЪЦКОВ Е ЗАКЪСНЯЛ 22 ГОДИНИ С КРАДЕНЕТО СЕГА ЩЕ НИ ИЗКАРА ДУШАТА ДОКАТО СТАНЕ СЕРИОЗЕН МИЛИАРДЕР,И КАКВО СА ВИНОВНИ МОИТЕ ДЕЦА ,ЧЕ ТИЯ ОТ ГОРЕ НЯМАТ МЯРКА ЗА КРАДЕНЕ БЕ
  • 15 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА ДА НИ ИМА ,ТОВА Е ПОЛУЖЕНИЕТО
  • 16 Трибал

    1 0 Отговор
    Първата стъпка към разрухата е безразличието. Втора не ти трябва. Безразличие, предизвикано от всичко около теб. Натрупано, повтаряно, вменено. Понякога с нечия цел, а понякога просто така - по традиция. Когато си малък е много трудно да надигнеш глас. Да защитиш себе си или това, в което вярваш. Да създадеш или да покажеш. За да го направиш, понякога е нужно само някой да повярва в теб.
  • 17 Трибал

    1 0 Отговор
    На 9 декември 1996 г. настоящият премиер Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организирана престъпност (ЦСБОП) като информатор.

    Това става ясно от документи, публикувани от Бивол. Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в платформата на сайта за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks.

    От Бивол подчертават, че документът се публикува след щателна проверка за автентичност, потвърдена от 2 независими източника.

    Мотивът за вербовката е, че Борисов контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник.

    На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.

    Делото на Борисов в ЦСБОП е кръстено „Буда", може би от името на фирма „Будоинвест", създадена няколко години по-рано от Борисов и Алексей Петров.

    Оперативния работник, вербувал Борисов - Младен Георгиев, е шеф в охранителната фирма на Борисов ИПОН, а в момента е на висша позиция в ДАНС.

    Началникът му Спас Спасов - началник сектор в ЦСБОП, който е утвърдил регистрацията, е бивш кадрови служител на Държавна сигурност, работил във фирма на Алексей Петров.

    ЦСБОП всъщност, уточняват от Бивол, наследява голяма част от Шесто управление на Държавна сигурност. Почти всички офицери в службата са бивши служители на 6-то.

    Младен Георгиев, който в момента е главен секретар на ДАНС, не е осветяван до сега като офицер от ДС.

    Той, както и шефът му Спасов, е отстранен от системата на МВР през 1997 г. за подпомагане на престъпни групировки и изнасяне на информация.

    След уволняването си от МВР Георгиев става изпълнителен директор на "Ипон-Агенция за сигурност и охрана"- ООД, регистрирана през април 1998 г.

    Когато Борисов обаче става главен секретар на МВР, Георгиев отново е върнат в министерството и се издига до поста заместник-началник на Инспектората.

    Но заради „нерегламентирани" контакти е образувана разработка срещу него от „Вътрешна сигурност", като се твърди, че именно той в началото поддържа контактите с братя Галеви.
  • 18 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Полиция":

    колко ти плащат за да пишеш простотии???
  • 19 Mupo

    0 0 Отговор
    Парите румънците ги оставят по целия път по който минават и на местата където отсядат. Това че не ги дават лично на теб не значи че не стигат дори до теб, чрез покупките които правят хотелиерите, работата която дават, и данъците които плащат. Тези пари са по хубави дори от инвестициите защото 100% са изкарани в чужбина и 100% остават в БГ. Не е като ОМВ примерно да дадат 2 милиона за една бензиностанция да назначат 3 ма работника на почти минимална заплата и 100 години да измъкват печалбата към Австрия. Ако 50 км от пътя по който трябва мина за да стигна до някой курорт са разбити, доста ще си помисля и едва ли ще реша да отида до там за събота и неделя да им оставя 200 лева.
    Колкото до другия ти пост: това че някой някъде се е събрал и е решил да заведе някого на отчет не означава че той се съгласил с това. Като имат достъп до този документ как така не показват другия в който е подписа със съгласието, не е ли логично да са в една папка един след друг? И какво лошо има за един човек, на всичкото отгоре бивш полицай да сътрудничи СЛЕД 1996 година на ЦСБОП. Това да не е да си доносник в ДС преди 89 година?
  • 20 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    До # 18 Румен Янев

    Румене. Не си хаби нерви и време с този безнадежден случай ПОЛИЦИЯТА. Просто няма смисъл.
  • 21 Mupo

    1 0 Отговор
    Между другото за едно нещо си 100% прав. Цял ден ме брули вятъра, бях на Калиакра, Тюленово и още няколко места по пътя. Навсякъде имаше повече румънци от колкото българи. Всичките са минали по точно този път. Сега като кажат на приятелите си че е са си изкарали добре и че пътя е хубав следващия уикенд ще има още повече румънци с парите си в България.
  • 22 Трибал

    0 1 Отговор
    Миро пожелавам ти национализация на всичко със 100 000лв и повечко приюти като Белене!Да видим тогава дали ще си толкова въодушевен от "бизнеса"за който ми пишеш!Защото ние обикновените хора нямаме келепир никакъв от тези облаги за които пишеш!Само национализация ще ви сложи на място такива бизнесмени!И всичко в полза на народа!
  • 23 муспи

    0 0 Отговор
    За каква национализация може да се говорил когато власта за 20 години си е национализирала всичко? Тази власт е изцяло еврейска, гарнирана за камуфлаж тук таме с някой циганин, и особено отвратителното турчин. Тази власт вече няма какво да граби, и политическите борби са за еврофондовете. Глупост е да се радваме на това, че като изчезваме и те ще намаляват, защото синедриона няма да се ръси за геноцид след като противника го няма. Но те ще си отидат с парите дето са натрупали в Швейцария и Люксембург да си доживеят дните честито. Останките от България ще ги остават за гавра на циганите. Сега е златното време когато можем да ги убиваме, с всеки ден то става все по малко и малко, с тази пасивност ще го докараме дотам, че тази чифутска власт да устройва погроми върху себе си за да иска повече пари от ЕС за секюрити. Евреинът е страхлив, цялата световна сатанинска система е устроена да воюва с армии и полиции - ние трябва да им отвориме с ГРАДСКО ПАРТИЗАНСКО ДВИЖЕНИЕ, без фронт, без организация. Умразата към евреите е цялата обединителна платформа. На война с дявола!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове