Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 08:04 21 715 19

МВР кара безплатно коли на фирма на разследвания Гриша Ганчев

  • коли-
  • бдж-
  • стрелба

Преглед на печата

МВР кара безплатно коли на фирма на разследвания Гриша Ганчев - 1
www.capital.bg

МВР кара безплатно коли на фирма на разследвания Гриша Ганчев, информира "Сега"
Две години след като вътрешният министър Цветан Цветанов бе принуден под обществен натиск да забрани даренията, МВР изнамери нов начин да получава скъпи вещи от бизнесмени, които разследва. Новата схема, по която министерството получава облаги от частния сектор, се нарича тест драйв. "Литекс Моторс" е дала на МВР да тества коли, произведени в завода в Ловеч. Това става ясно от отговорите на МВР и "Литекс Моторс" на въпроси на в. "Сега". Заводът бе тържествено открит през февруари 2012 г. от премиера Бойко Борисов и Гриша Ганчев. Бизнесменът в момента се разследва за данъчни престъпления и закана за убийство. От МВР потвърдиха, че са получили автомобили по тази схема, но не уточниха нито броя им, нито колко време ги ползват. Идеята е колите да се тестват и след това институцията да реши дали да си купи от тях. "Колите най-вероятно ще останат за проби и през тази зима", обясниха пред "Сега" от вътрешното министерство.

Кредитори искат фалит на БДЖ, пише "Труд"
Пет банки са внесли иск за обявяване в несъстоятелност на "БДЖ Холдинг" в Лондонския арбитражен съд, научи "Труд". Причината е, че националният жп превозвач е натрупал просрочия по кредит в особено големи размери. Става дума за т.нар. втори облигационен заем, който е на стойност 120 млн. евро. Кредитът бе изтеглен по време на управлението на тройната коалиция, но вноски не са плащани от много месеци. Новината бе потвърдена от високопоставени източници от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и лично от председателя на борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров. Просроченият кредит е договорен с банков синдикат, в който влизат 4 чуждестранни банки и една българска.

ДНК може да разкрие кой стреля по Баретата, разкрива "24 часа"
ДНК експертизите по случая с покушението над Златомир Иванов-Баретата ще бъдат готови до дни, а те могат да разкрият кой е атентаторът, опитал да убие наркобоса, научи “24 часа”. Тази седмица експертите ще кажат какво показват анализите на иззетия материал от мястото на покушението. Тези резултати ще отговорят на въпроса дали има изолиран ДНК профил на извършителя по някои от иззетите на мястото следи и веществени доказателства. Златомир Иванов бе ранен с 4 куршума в тялото пред Съдебната палата миналия вторник. Оттогава Баретата е в тежко състояние, като по няколко пъти на ден му се прелива кръв, направени са му две операции, но лекарите все още не могат да дадат прогнози за състоянието му.


Взривяват желатинови манекени, посочва "Стандарт"
Български МВР експерти ще се преродят като водещите на световното шоу по "Дискавъри ченъл" "Разбивачи на митове". Те ще направят следствен експеримент на терористичния акт на бургаското летище Сарафово, като използват желатинови манекени. Това заяви за "Стандарт" Георги Илиев от Националната следствена служба. Той е шеф на екипа следователи, които нищят взрива, убил общо 6 души, от които 5-има еврейски граждани, през юли миналата година. За възстановката се използват манекени от специална желатинова материя, която е с най-близки свойства на съпротивление спрямо човешкото тяло. Така пораженията върху човешкия организъм ще бъдат най-близки до реалността.

Бившата на Калин Врачански във филм за стопаджии, клюкарства "Новинар"
Бившата приятелка на Калин Врачански – Силвия Петкова ще играе в нов български филм със заглавие „Слънцето каза”. Очаква се лентата са се появи по кината през 2014 г., като засега авторите й са направили късометражна версия и уреждат финансирането на филма. „Слънцето каза” разказва историята на един англичанин, който пътува на стоп до малък град някъде в България и там среща група млади хора, живеещи по нетрадиционен начин. Те променят представата му за света и му помогнат да поеме по нов път в живота си. Кадри от филма са снимани в Казанлък и Шипка, както и на връх Бузлуджа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wulkan

    1 0 Отговор
    Голяма новина. Първо фирмата за производство на автомобили не е на Гришата, а е в съдружие с китайците, и второ като е сгрешил за нещо да си отговаря, това значи ли, че всичко трябва да се закрие като дейност? Дай да го закрием Гришата за меримета на някои!
  • 2 6543

    1 0 Отговор
    Абсолютно правилно от ком1. МВР трябва да кара коли произведени в БГ а не в Германия.
  • 3 Ale

    1 2 Отговор
    Е да трябва да кара БГ коли. Ама има и един престъпник който трябва да се осъди от 20 години ама никой нищо не прави защото дарява коли на МВР. Що на мене не дари. То да е само един а те станаха стотици. МВР са най големите
  • 4 Mupo

    1 0 Отговор
    Не са дарени. И на теб се полага тест драйв. При положение че не те знаят дали имаш и 5 лева в джоба си може да отидеш и ще ти организират да покараш колата. Ако примерно беше известен собственик на куриерска фирма, сделка с която може да донесе приходи на автомобилния производител, нищо чудно да ти дадат да тестваш определени бройки и модели за по - дълго време. В демокрацията ставаш престъпник едва след като те осъдят не и преди това.
  • 5 Mupo

    1 0 Отговор
    За осъждането в по - голяма степен носят отговорност прокуратурата и съда, които пак в демокрацията са независими от изпълнителната власт и МВР.
  • 6 Бай хоой

    1 2 Отговор
    Показна корупция.Прокурори, полицаи, съдии, експертии т.н. и т.н. вземат пари на заем от заподозряни. Някой може да си помисли че това е възможно само в тиквония. Буда само за вас.
  • 7 ддд

    1 0 Отговор
    Гришата е направил много за град Ловеч,за разлика от постоянното БСПарско управление на града,построените ползи в града са от дарения,а не от активността на управата. Той е много едър бизнесмен и развива бизнеса си с много добри печалби. Не смятам,че който и да е едър бизнес е чист, но затова си има прокуратура,да търси,следи и отсъжда. Ако МВР има предварителен договор за закупуване на 100 автомобила,не виздам защо да не тестват 10 от тях за издръжливост и устойчивост,при положение,че няма данни за тези коли. Факт е,че за такива тест драйви в Австрия напуснаха видни политици,но там и министърът взел подкуп от Станишев го осъдиха,за разлика от самият Станишев. Тъй че след като няма информация при какви условия са дадени за тест,то не е нормално да се криминализира чрез спекулации.
  • 8 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    АКО МВР СИ ВЪРШЕШЕ ТАКА ДОБРЕ И СЪВЕСТНО РАБОТАТА КАТО ГРИША ГАНЧЕВ СЕГА ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕШЕ ДА Е СВЕДЕНА ДО МИНИМУМ НО ...
  • 9 АЗ

    1 0 Отговор
    Само това да е ,,,,, полицията се вози в БМВ -ЗАСТРАХОВАНИ в ЛЕВ ИНС ,,,,,, на кого ли е тази компания ,,,,,????? никои не се досеща може би !!!!
  • 10 Незнайко

    0 0 Отговор
    В Ловеч няма полицейска кола която да не е подарък от бай Гришан
  • 11 Бай хой

    1 1 Отговор
    Ако МВР си вършеше работата мутрите нямаше да са в управлението и бизнеса.

    Коментиран от #13

  • 12 хитлер

    1 0 Отговор
    ще карат разбира се,нека и в парламента да карат българските коли а не прекалено скъпите БМВ и Мерцедес,нека подпомогнат автомобилното производството в България.румънските полицаи защо всички карат Дачия....

    Коментиран от #14

  • 13 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    PAK LI TI BE

    Коментиран от #16

  • 14 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "хитлер":

  • 15 АЗЛК

    0 0 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗПУСНАТ МВР и огромния бюджет,който ведомството получава да бъде даван за здравеопазване,образование,неждаещи се от трансплантаций деца,хора и пенсионери,също и за пенсионно осигуряване.А не да се продължава тяхното разхищение от полицайчета,които по цял ден си клатят краката,знаят много добре кой краде в махалата,но ловят само обикновени и невинни хора и върху тях изкарват агресията си и избиват комплексите си.За 23 години се доказа,че от МВР България НЯМА нужда!
  • 16 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "БУМЕР КАМОР":

    Привет златко. Как са будалистите.Пишете ли, пишете ли.
  • 17 ssc

    0 0 Отговор
    ГРИШО ПАК ПРАВИ МИЛИ ОЧИЧКИ , БИЛИ ТЕСТОВИ АВТОМОБИЛИ МНОГО МИ Е ХИНТЕРЕСНО АКО ГИ ВЪРНАТ ДАЛИ ЩЕ ГИ ПРОДАВАТ С НАДПИСИТЕ И ПОЛИЦЕЙСКОТО ОБОРУДВАНЕ АКО ДА ША СИ ВЗЕМА ДВЕ ДА СЕ ПРАВЯ НА ПОЛИЦАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

    Коментиран от #18

  • 18 ваз

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ssc":

    ами те ходиха и го арестуваха с неговите коли бе
  • 19 оня

    0 0 Отговор
    Брей, голяма работа станало, кво толкова има да се чудите, дали им ги да ги тестват… ми нека поне карат наши коли, както правят развитите европейски държави, подкрепят родното си производство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове