Last news in Fakti

6 Юни, 2021 23:29 3 888 43

Татяна Дончева: ГЕРБ носи отговорност за Манолев, Пеевски и Желязков

  • татяна дончева-
  • магнитски-
  • герб

ДПС си даваха сметка, че трябва да минат един период на химическо чистене, заяви лидерът на "Движение 21", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!"

Татяна Дончева: ГЕРБ носи отговорност за Манолев, Пеевски и Желязков - 1
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ носи цяла отговорност за лицата, потърпевши по закона "Магнитски". Има "Магнитски бури" и първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря е политическият проект на Васил Божков".

Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Тя допълни:

"Политическа партия ГЕРБ носи отговорност не само за Александър Манолев, който беше заместник-министър, но и за Делян Пеевски и за Илко Желязков, който по времето на цялото тяхно управление беше ключова фигура в ресурсни зони и накрая го направиха заместник-шеф на ДАТО".

По думите ѝ санкциите на САЩ са не само знак към българската държава, но и към частните субекти, които имат общи проекти или смятат да сключват сделки с лицата и компаниите, които са осветени.

"ДПС си даваха сметка, че трябва да минат един период на химическо чистене. Това си личеше по тяхното поведение в 45-ия парламент", коментира още Дончева.

В предаването "Неделя 150" лидерката на "Движение 21" изказа увереност, че коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в 46-ото Народно събрание:

"Нашите акценти са сложени върху разграждането на модела "Борисов", което не е никак лесна работа".

Според нея няколко изявления на лидера на ИТН Слави Трифонов са съкратили живота на предишния парламент, а проблемът за невъзможността на 45-ото НС да излъчи правителство е бил, че ИТН не са били в състояние да излъчат правителство.

"За да бъде разграден моделът "Борисов" ще трябва да има парламентарно мнозинство. Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната - ИМВ, ДБ и ИТН. Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и другите сили... Ще трябва да се търсят сериозни експерти, каквито в България не са под път и над път. Може да се ползват и министри от служебното правителство", коментира още Дончева.

Тя подчерта, че партиите на статуквото БСП и ДПС могат да имат законодателни искания, които да бъдат обсъдени и уважени от партиите на промяната.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    43 1 Отговор
    Не , всички партийни боХлуци носите отговорност за разсипията на държавата и народа . Но тази вашата отговорност е някаква илюзорна , нереална . Докато народа не започне да ви линчува публично , отговорност няма да понесете .

    Коментиран от #10, #32

  • 2 !!!?

    23 32 Отговор
    Май Фигуранта е този който получи магнитен шок, защото му удариха спонсора Черепа !!!?
  • 3 Майна

    38 4 Отговор
    ДОНЧЕВА, ТИ БЕШЕ СКЛОННА ДА ВЛЕЗЕШ В ЛЯВОТО ОБЕДИНЕНИЕ , СЕГА ГОВОРИШ ЗА ТЯХ КАТО СТАТУКВО.....ПРЕДИ ТЕЗИ ХОДОВЕ ТЕ УВАЖАВАХ...ИЛИ МАЙ ВАЖИ-ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА....

    Коментиран от #4

  • 4 я прочети

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    последното изречение!

    Коментиран от #7

  • 5 ГЕРБ

    27 7 Отговор
    носи отговорност за цялата срутена държава. Да един от тази партия са виновни, защото няма сектор, който да не е помийна яма. Няма дупчица, от която да не са смукали с хоботите си пари. Най-големият виновник е главата на октопода, така че , ако трябва да бъда честен, това служебно правителство ми харесва и /попрочетох това-онова/ има шанса да работи до 2025 година, но не е тук мястото да развивам теорията до края.
  • 6 Глас от бардака

    26 11 Отговор
    Айде и тази мадам Червен фенер не пропусна да си изходи високопринципните размисли и страсти...

    Отровното дуо мадам Дончева и сестра Галева колкото повече се заканват да се изправят, толкоз по-противно наведени ни се дупят от тв екрана 😁
  • 7 Майна

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "я прочети":

    НЕ ИСКАМ И НЕ МОГА ДА ВЛЕЗНА В КОМБИНАЦИИТЕ ИМ...ПОДКРЕПЯМ ТЕЗИ , КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ТОВА ПРЕДПОЛАГАМ ИСКАТ ВСИЧКИ.

    Коментиран от #14

  • 8 Нямам срам пред вас

    17 1 Отговор
    По важния въпрос е защо ДПС държаха толкова време Пеевски като цялата страна и децата знаеха къв е ? Като видяха вече на каде отиват нещата нещо млъкнаха
  • 9 оня с коня

    13 21 Отговор
    Как да й се обясни на Дончева че само след Месец Партия ГЕРБ ще Управлява Цяла Държава с цялата произтичаща от това Отговорност,че Отговорността за още 3-ма души ли ще я сбърка?!

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Социолог

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Проучването е с независимо финансиране.
    Анкетирани са 1042 пълнолетни граждани.

    11 юли.
    ГЕРБ са под 3%

    Коментиран от #16

  • 12 Майна

    11 3 Отговор
    Толкова малко българи останаха да работят в България, повечето работим в чужбина, като сметните пенсионерите ,децата, администацията, полицията ...колко остават..????Толкова европейски пари се наляха и изкрадоха, а те ще трябва да се връщат и то ...ОТ КОГО? Толкова много депутати наточени да се ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ....ТРЯБВАТ КРУТИ МЕРКИ И НЕПРИМЕРИМОСТ, А БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ...ПРИМИРЕН...ДАНО СЕ Е СЪБУДИЛ!
  • 13 Аз Негодника

    11 4 Отговор
    Другарке...Като гледам стрелката на горивото ви,на нулата е...Ще заредите,за още една авнтюра,и после....Хората вече не гласуват за вас...Бъдещето ще сложно,парите винаги свършват,винаги по бързо от очакваното,и най лошото,да не стане бог дал,бог взел...Да си останете само със спомените...
  • 14 и кои

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    са тези хора?!

    Коментиран от #39

  • 15 а на тебе

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    как да ти се обясни, че такава партия няма вече!
  • 16 оня с коня

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Социолог":

    Ами да бяха ми се обадили Поръчителите на това "Проучване с независимо финансиране" - само за ПОЛОВИНАТА ПАРИ щях да смъкна ГЕРБ не на 1%,а изобщо няма да ги допусна в НС!:)
  • 17 айде скривай се

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Долу МОЧА":

    Вашият национален празник беше 13 юни - Рождество Борисово.
    А нашият ще е 11 юли. Както и още няколко дати, според зависи кога ще го арестуват, осъдят и вкарат в панделата.
  • 18 Тишина, Тишина

    5 2 Отговор
    Само тя ми остана в женската спалня!
  • 19 Дебилчев

    8 1 Отговор
    Ще ти се да носи отговорност, пеевски от дпс, предложен за данс от дружката ти мая, желязков от бсп, само за манолев и той махнат отдавна, корупцията дс криминално управление много преди герб
  • 20 Някой мераклия

    3 1 Отговор
    да прасне Татянчето, и Емелчето? Няма друг като Румбата Фонтейн!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 6589

    6 4 Отговор
    Без БСП няма да успеете, БСП бяха една от най-мачканите партии през управлението на герберите и в частност от Бойко, хората и бизнесмените им буквално бяха смазани, БСП бяха партията , която подкрепяха протестите и участваха в протестите, телевизията на БСП ви направи популярни, никоя друга телевизия не излъчваше протестите от страх! БСП трябва да е също в управлението.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мислител

    7 0 Отговор
    В нито едно изречение не видях думата "корупция". За сметка на това " разграждането на моделът Борисов" е любимото и словосъчетание. Да не се заблуждаваме! Нито Бойко е измислил " рушвета", нито Танчето ще е тази, която ще събори корупцията! В България се краде и подкупва откакто я има! Защо е така и кой е виновен - не виждам някой да може да го обясни!

    Коментиран от #40

  • 25 Зайко Байко многознайко

    10 1 Отговор
    Климакс, тишина в спалнята! Беэ#урието е много опасно състояние, водещо до девиации в мисленето и съответно в действията, таэи дрОгарка не мога да я уважавам, първо поради факта, че още не се е научила да говори литературен Български еэик, след това всичко останало!
  • 26 някой

    7 0 Отговор
    Т Дончева си гледа интереса, както само адвокат го може! Въобще не и се връзвам, че заедно с Мая са " промяната"! Колкото до "модела Борисов" ще го преживеем! Колко модела минаха и преминаха и какво?
    Все е същата! Само имената са различни! Един приятел казваше - при бай Тошо бяхме по-добре, щото всички можехме да крадем! Сега само едни крадат - ония горе, пък ние долу - не можем!
  • 27 среднощен

    6 2 Отговор
    "..."Нашите акценти са сложени върху разграждането на модела "Борисов", което не е никак лесна работа"..."??; А когато консултираше Мултигруп - кой модел "разграждаше" г-жо Дончева...? "Политически еднодневки", коите "добре си вършат работата", защото благодарение на тях "политическата ферментация" продължава... Думи на Татяна Дончева - "Не поставяйте Иван Костов в нафталина"...? С "новото лидерство в дясно" в лицето на Даниел Митов - разбираме за какво иде реч...
  • 28 песимист

    5 0 Отговор
    Добре де, Бойко ще го махаме! Ясно! Накакъв кръговрат! Един излиза друг влиза! На дупката и е все тая, даже и е кеф! Кой ще е следващия, дето отначало ще му се кланяме а после ще го оплюваме?
  • 29 Татиана

    8 1 Отговор
    ГЕРБ може би носят вина че ти си се пръкнала на този свят, че след като те изгониха като обвинител офицялно стана мутра и адвокат на мутрите
  • 30 МУТРИ В ПАРЛАМЕНТА

    3 1 Отговор
    Дончева, кажи нещо за Ганчев.....

    Коментиран от #31

  • 31 Татянкко 1

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "МУТРИ В ПАРЛАМЕНТА":

    А кой носи отговорност за закона Ванко1 и колко пари гушна за него. И колко жени Ванко1 е склонил към проституция?
  • 32 нннн

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Вината на политиците - само с хубаво мезе!
  • 33 АУУУУУ

    3 2 Отговор
    КУЧEТAТA OТ "БЪЛГAРCКAТA ЛЯТО" ЛAЯТ , A ПЪК ЗAКOНA МAГНИТCКИ CИ ВЪРВИ И ПРИБИРA МРЪCНИТE ПAРИ .... ХA ХA ХA ХA ХA !!!!
  • 34 Българин

    3 1 Отговор
    Парламентарно мнозинство може да стане от всички останали партии само без ИМВ, ДБ и ИТН.Тези партии са пагубни за демокрацията в България!
  • 35 Електра

    2 0 Отговор
    Герб е виновен и за тишината в спалнята ти, и прекратеният ти цикъл, ако някога въобще си имала такъв...
  • 36 гошо

    2 0 Отговор
    Адвокатката на мутрите.
  • 37 свиреп ОХЛЮВ

    0 1 Отговор
    Виждате ли как бат Бойчо нещо млъкна и се скри. Сега очаквам да излезе и ДА ОГЛАВИ ПРОТЕСТИТЕ срещу самия себе си ! Хитрец е той и хамелеон от класа !
  • 38 ама наистина ли

    1 0 Отговор
    тези глупости ги е казала ТД??
    '' политическите сили на промяната - ИМВ, ДБ и ИТН''.
    какви политически сили , и каква промяна, та това са все
    ''стари муцуни'', които ненавиждат ГЕРБ и ББ, защото не ги допуснаха до властта, е сега вече ''последен напън е настал'', но едва ли...
    народът не мож излъга, той усеща ''хитрягите''и че пак
    ще го излъжат, затова ГЕРБ ще е победителят и на тези избори!
    Другарите и другарките ще пият по една вода...
  • 39 единствено

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "и кои":

    ГЕРБ!
    Нека да ги плюят, злобарите,но те доказаха
    че са добри!
  • 40 ЗАЩОТО

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мислител":

    сме на Балканите и това е балкански синдром!
    Започва се от задължителния бакшиш 10% за сервитьора,
    след това бръснаря, майстора, доктора и така по стълбата нагоре..
    Това е порочна практика и ние сме ги научили така, от време оно,
    те са свикнали да получават бакшиши, за добра работа..
    А през годините бакшишите се превръщат в рушвети, ''за да стане
    работата'', така възниква корупцията...в света!
    Т.е. това е едно двустранно договаряне за извършване на дадена
    дейност с официална страна и с неофициална - тъмна, ''под масата''.
    Така е навсякъде по света, но ние се разсмърдяхме, защото
    не сме гърци, не сме и турци, а за сърби, македонци и румънци..да не говорим!!
    Ганьо Балкански е жив, той ни е емблемата!
    Толкова турски сериали гледаме, но нищо не научихме от тях, за
    съжаление..
    Ганьо е будала и лаладжия, а който много лала - винаги
    губи..
    Съседите ни гледат сеира и се кефят, защото така е на Балканите.
  • 41 cpv

    1 0 Отговор
    Дончева,като заклет комунист защо не споменаваш Васил Божков,а си изтриваш ръцете с другите!На вас комунистите все е някой е виновен!
  • 42 Пак забравихте!

    0 0 Отговор
    Архитекта на корупцията в България е ДПС. ГЕРБ е създаден с помоща на ДПС за да могат заедно да крадат...

    Ето сега ГЕРБ е захвърлен от създателя си и имаме създаден нов партньор в името на краденето...

    Модела е един същ 30 години! Първо НДСВ, после ГЕРБ и сега ИТН.

    А ДОС винаги седи в сянката на първия който бързо изгаря...
  • 43 Пак забравихте!

    0 0 Отговор
    Архитекта на корупцията в България е ДПС. ГЕРБ е създаден с помоща на ДПС за да могат заедно да крадат...

    Ето сега ГЕРБ е захвърлен от създателя си и имаме създаден нов партньор в името на краденето...

    Модела е един същ 30 години! Първо НДСВ, после ГЕРБ и сега ИТН.

    А ДпС винаги седи в сянката на първия който бързо изгаря...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове