Last news in Fakti

8 Юни, 2021 19:44 11 413 37

Асен Личев: Днес се разбра схемата на бившия министър

  • асен личев-
  • мосв-
  • околна среда-
  • язовири-
  • емил димитров-
  • ревизоро

Дава ви най-високи ДМС-та, a след една седмица ви дава на прокурор – това е правил Емил Димитров

Асен Личев: Днес се разбра схемата на бившия министър - 1
Кадър: bTV

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев заяви, че докато той е на поста няма да има втори епизод на водната криза в страната. Той обяви някогашното обяснение на Емил Димитров, че скоро няма да има вода във Варна и Бургас за фалшиво. В предаването „Лице в лице“ по bTV Личев заяви още, че внушаването на страх може да разгради цяла една институция, каквото е Министерството на околната среда и водите.

„Има два начина. Единият е да арестуваш министъра на околната среда и водите и след една седмица и заместник-министъра. Така всеки следващ, който идва, ще се страхува. Министърът и заместник-министърът още не са осъдени. Следващият министър идва, но и той се страхува, като е казвал, че цялата администрация не иска да подписва нищо, защото и тя се страхува. Това донякъде е по отношение на страха, който се внушава. По този начин се разгражда една цяла институция като Министерството. Стигаме до началото на 2021 година. Установява се, че миналата година, когато Народното събрание е гласувало бюджета, е пуснало един лимит на предприятия за управление на дейностите по околна среда. Този лимит почти е изчерпан първото тримесечие и вече в него няма пари. Той може да бъде коригиран само с Народно събрание. Бюджетът на Министерството се явява в 10 милиона лева т.нар. дефицит. Каква политика може да се прави, когато не може да се харчи? Аз ще намеря резерви и ще направя преоценка и на сключени договори за насъщни нужди“, каза министър Личев.

"Днес се разбра една схема – вие получавате най-високи ДМС-та, след една седмица ви давам на прокурор. Това го е правил министър Емил Димитров. Дава ДМС на Главна Дирекция „ОПОС“, докато на 9 април той получава доклад, че там всичко е наред, им дава 200 % ДМС – 563 хиляди лева на 102-ма души. Другите средно взимат по 40. След една седмица на 16 април същото лице, което е било директор и се изгуби, пише доклад колко е катастрофално в ОПОС. Оказва се, че на базата на този доклад министър Емил Димитров ги дава на главния прокурор и Кьовеши“, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безобразие

    90 10 Отговор
    Кога ще махате ВЕЦове, ТЕЦ-ове, фотоволтаици, перки?
    Всичко краде на поразия на гърба на народа.
    Какво става с 2-та реактора на Белене и тях ли ще подарите като Шкода, за да смучите скъпият ток от бедните българи.?
    Защо Веолия е без концесионна такса, цени на вода няма ли да падат.
    Кога ще подгоните ВЕЦ-овете на Цветелина.
    Кога ще спрете да горите боклуци от Африка и Британия?
    Престъпници. Кога ще закриете мръсните въглищни централи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Още един млад и красив

    16 36 Отговор
    Пътници сте
  • 4 среднощен

    40 4 Отговор
    Почти нищо не се разбира от "схемата" - така че може да продължи да работи...
  • 5 Анализатор

    84 23 Отговор
    Г-н Личев, смело напред! Цялата герберастка пасмина трябва да се изчагърта и България да тръгне по правилен път!
    Корупцията и простотията са в основата на герберастията!
    Един ден това ще се пише в учебниците по история на България.

    Коментиран от #15

  • 6 дух

    9 5 Отговор
    Какво е ДМС?

    Коментиран от #7, #10, #34

  • 7 Пипи Чорапчето

    49 3 Отговор

    До коментар #6 от "дух":

    Бонусче, душко;)
    100 лемура са си делнали 500 хилки;)
    Смятай сега, лесно е;)
  • 8 Скорпи

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Памет народна":

    Хубаво е че го пишеш да се знае, ама го пишеш с повод и без повод...Сапикясай се малко..
  • 9 КРАДЦИТЕ

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Памет народна":

    КАТО КОМУНИСТИ СЕГАШНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ВМРО С КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАСЕЧЕНИ ?
  • 10 Анонимен

    51 1 Отговор

    До коментар #6 от "дух":

    ДМС в причината всички да се бутат на държавна работа с обявена заплата 680-1050 лв. Допълнителното Материално Стимулиране както е сметнато по горе идва по 5 000 лв на човек и го вземаш четири пъти в годината. Разбира се на много държавни предприятия/агенции имаш и допълнителна месечна бонус система плюс разходи за дрехи/очила/пътни/храна/летен отдих+коледен и великденски бонус + бонус на края на годината като им останат пари

    Коментиран от #16, #29

  • 11 Не че нещо 2

    25 15 Отговор
    Много ясно, че няма да има криза след като решиха проблемите. Уж липсващите пари "добрите" комунисти от закуските ли си ще ги дадете ????
    Нещо за вецовете на вашите съпартийци и партньори от шалварената партия няма ли да кажете??? За един студен резерв на една централа нещо няма ли да кажете или това не го виждате??? За един месец се наслушахме на внушения и обвинения ама нещо доказателства липсват. Костинброд 2 нещо се получава май.

    Коментиран от #19

  • 12 ВМРО ЗАТВОР

    27 12 Отговор
    ЕДНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВМРО 30 ГОД НАЗАД ЩЕ ПОКАЖЕ КАК ВМРО Е РАЗГРАБЕНО ПЛАДНЕШКИ ОТ ЕДИН ЧЕРВЕН РУСЕНСКИ МАКЕДОНЕЦ И ЕДНА МЕКА КИТКА , ПОДЛОГА НА БОЙКО + ОПГ КАТО НА ГЕРБ !
  • 13 Мосв

    35 9 Отговор
    Емил димитроф-Мафиота, трябва да бъде арестуван веднага, при разпитите ще си каже всичко! Сега е ала бала.. Крадено е от всякъде води,пудос, отпадъци - тук схемата е примитивна подобно на тази която спомена мин Личков.. Вдига се шум че ще измрем до 10 дни ако не махнат еди кои си отпадъци.. По този начин са източени близо 50млн от фирми близки до мвро и греп, за съжаление в ОПГ то участва и голяма международна компания..

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Минчо

    24 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мосв":

    Забравихте да споменете с подкрепата кой са ставали кражбите... естествно къде без крадливия Каскет ага човека с половин акъл
  • 15 ММ586

    8 14 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    Да бе, Да! Като има нередности,има Прокуратурата, има след това Съдебен процес. А сега от страни изглежда!
    Един " кандидат" пенсионер, чел малко фантастика и си фантазира! СНСВ(Селяндурски Номера от Селски Вечеринки). А вземете и си научете ролите, че ставате смешни!

    Коментиран от #21

  • 16 Частен бизнес

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Човеко, какво говориш.. да оставяме бзнесите, да се запишем в първата партия и на държавна работа.. То нашето какво е блъскане от сутрин до вечер,ако не фалираш си купиш я имот я нова кола и се започва.. Уу аа.. Крадец, мошеник, наркотици... А при ДР от 9 до 17, няма отговорности парата гарантирана... Ах са в абдала...
  • 17 Другия с коня

    18 4 Отговор
    Ще ви изчегъртаме Обратно на бунището на Историята откъдето се появихте Червени миризливи комунистически Цървули.....И този път Завинаги!!!!!
  • 18 Мосв

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мосв":

    Извинявам се, мнистъра е Личев:).. И да добавя, хората които не са в тези среди трудно ще ни разберат.. Но ние и в бъдеще неуморно ще разясняваме за кражбите и злоупотребите в мосв!
  • 19 Булаир Фружин

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Не че нещо 2":

    Доказателства има безброй, ама понеже прокуратурата е от ,,нашите", та единственият начин да се счете за виновен някой от му3те, престъпниците на хунтата, е сам той да каже абе виновен съм, бе, пичовИ. В НИКОЯ друга държава клипът с кинтите, пищоля и кюлчетата нямаше да остане просто така, както се случи тук. Друг въпрос е, че тиквата, ако беше човек с достойнство, да беше се скрил в миша дупка. Е, той не е.
  • 20 СМЕРШ

    17 3 Отговор
    Ревизора е типичен пример нва политичеси хамелеон
  • 21 оня

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "ММ586":

    Слънчасал, някой ще посмеели да се доближи до прокуратурата, както виждаме още е на тиквата:))
  • 22 Гост затворник

    15 3 Отговор
    Изказвам мнение от ЦСз.. Министри Рашков(знам че имаш мн др работа с мутри), мин Личев, много Бавите батки.. Тея заличават следи, създават алибита, гласят документи, преправят. Ше изтървете айдука емил димитров.. Навремете като беше на митниците, петролните босове щяха да го И#лят. С буалки и тогава той избяга от там.. В мосв направи удара с подкрепата и в услуга на прасето, каракачанов, бройко, каскета, разни фирми ..
  • 23 Бивш от мосв

    18 3 Отговор
    Слушах Личев при Цветанка... за съжаление министъра се притеснява (дано не е страх!) да каже цялата истина в прав текст! Мисля че премиера, ген. Янев и гн Рашков трябва да го подкрепят и да му помогнат
  • 24 така така

    12 5 Отговор
    ЗАтвор за Ревизоро!!
  • 25 толупа

    9 4 Отговор
    Ревизоро е Толуп!
  • 26 Зайко Байко многознайко

    4 5 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Аспарух

    8 4 Отговор
    Ревизоро и Боко са големи играчи,но и в самата партия не го знаеха!!! Създаваха илюзия,че се конфронтират,а в момента създаваха схеми за голямата далавера/може ли митничар да е валат-абсурт/, но нищо не може да се крие,все излиза наяве-а сега пак гласувайте за тиквеници,като тия двамата и сие,защото същите се кръстят и кълнат,пред попове,пред народа,че са света вода ненапита!!! Дано де.елото им че.во,да се задръсти и опрат до ,,Лозенец"-ама тогава да им покажат с.еден пръст!!! Ето това заслужават-да се мъчат и да ,,увиват" като маст.и за помощ!
  • 29 пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    глупости са това, не знам кой ви ги пробутва.
    парите, за които става дума по-горе, се дават на богопомазаните дирекции, които "работят" с европейските фондове - за да не били били крадели. всъщност - за да слушкат, иначе си губят благата службица. те разпределят милиарди.
    останалите, редовите експерти, поне в министерство като това на екологията, получават нормално по няколкостотин, до хиляда и нещо лева, веднъж на три месеца. там младши експерт, с висше образование, чужд език и не-знам-какво-си-още започва от около 1000. за разлика от една служителка в "уидъу", да речем. имам достатъчно наблюдения, знам какво пиша. но гледам, че доста народец е пуснал лиги вече. или е позеленял от завист. и омраза. :D

    Коментиран от #30

  • 30 Пешко

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "пешо":

    Парите все пак се дават, ти го потвърждаваш! няма нужда да обиждаш хората, от хубаво не сме тук! приятел

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Стою касапина

    5 6 Отговор
    И тоя временен някакъв си, си е повярвал яко. Нямало да има криза докато той бил на дарения му пост. Абе льольо, оня горе даде вода бол, язовирите са пълни, снегът още не се е стоплил. За един месец още, каква криза? Слез на земята и се радвай, че не си министър за цял мандат, че и ти ще се оа.каш до шията. Късметът не вечен!
  • 33 ЧОБАНИН

    5 3 Отговор
    СИГУРЕН СЪМ БАЯ ВАЛЯ А И ТИ ЩЕ СИ МИНИСТЪР КРАТКО СЛАВА БОГУ
  • 34 бонус

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дух":

    Допълнително материално стимулиране. ;)
  • 35 пешо

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Пешко":

    да, дават се. но и с тия пари заплатата на част от експертите е по-ниска от тази на една касиерка със средно образование. а нали уж всички искат администрацията да работи качествено. вие искате с трици маймуни да ловите. не става. напоследък на конкурсите за вакантни длъжности се явявали малко хора, имало е случаи - да не се яви нито един! това за какво ви говори?
  • 36 Гллл

    2 1 Отговор
    ДМС трябва да се премахне. Като са кандидатствали за 1000лв заплата нека работят на толкова.
  • 37 Щирлиц

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Зайко Байко многознайко":

    Товарищ,
    Научи се къде е буквата "з" и не я бъркай с "э".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове