Last news in Fakti

9 Юни, 2021 08:04 3 981 29

Първан Симеонов: Ходът на Слави крие рискове

  • първан симеонов-
  • слави трифонов-
  • избори-
  • партия

Той не дава, а отнема шансове

Първан Симеонов: Ходът на Слави крие рискове - 1
Снимка: БГНЕС

Това, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат на извънредните избори също е знак, че може би след тях ще има правителство, очаква се да има парламент, още повече, че и преди два месеца хората искаха правителство, така че ако и след тези предсрочни избори им се сервират нови, мисля, че стомната на третият път ще се счупи. Това заяви пред БНР Първан Симеонов от „Галъп“ по повод преподредените листи и предизборната ситуация.

„Затова явно политиците разчитат сигнала и готвят правителство. А какво направи миналият парламент - той разчисти пътя за партиите на протеста за по-добри изборни резултати, защото те промениха изборните правила, така както на тях им се струва, че ще им е по-удобно. А иначе очаквам ДПС да има по-добър изборен резултат на идващите избори, когато г-н Пеевски изпада в немилост, ДПС ще трябва да търси гръб от другаде и ми се струва, че идеално го намира в текущото ръководство в Анкара", коментира още той.

По думите му разкритията по закона Магнитски с наложените санкции на българи, ще повлияе повече на изборните резултати на ГЕРБ, не толкова на ДПС.

Според Първан Симеонов Слави Трифонов не би следвало да се насочи към кандидатиране за президент или за премиер. А неговото оттегляне от депутатската листа е ход, който създава рискове: "Защото при патриотичните партии, чиито лидери се оттеглят от листите, това е освежаване, а при Слави Трифонов оттеглянето е ход, който е рисков, този ход не дава, а отнема шансове. Според мен Слави се оттегли, защото той държи на процедурата и ако не може всеки ден да ходи в парламента, очевидно му се струва нечестно", поясни Симеонов.

Според експерта служебното правителство категорично е прототип за възможно следващо управление на страната, даже персонално може да остане същото, което ще се хареса от обществото: "Иначе има слаби места на това правителство, това са няколко министри, които сякаш дълго време са чакали да натрият носа на другите и се увличат и правят няколко грешки. Но пък народът не е чак толкова революционно настроен. Хората например ще се питат защо трябваше да се пенсионира проф. Тодор Кантарджиев...?", каза още Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТН

    44 6 Отговор
    Истината ще стане ясна вечерта на изборите

    Коментиран от #26

  • 2 русенец

    41 29 Отговор
    Трифонов изтърва момента да стане фактор в тази държава. На страхливците никой не прощава, а и не забравя. Защо ни е да го качваме на първия кон да води стадото, като ще се скрие като види опасност?

    Коментиран от #25

  • 3 Хитрото

    30 10 Отговор
    Ние пък питаме кой е тоя Глу.....к Първан какъв там беше.
  • 4 Слави

    49 6 Отговор
    Досега социолозите не познаха нищо
  • 5 8888

    37 10 Отговор
    Социологът е слуга на Боко
  • 6 Браво

    32 17 Отговор
    Слави, първият виртуален политик.......Как напредват технологиите само....Тошко Африкански-министър на цирка......Браво на политическия архитект-Доган,освен хидроинженер,специалист по Тецове,философ,руско-турски шпионин, бизнесмен,раздавач на порции,също е и специалист по създаване на виртуални образи,като Чалгата....Този и магаре може да вкара във властта.
  • 7 трясъ

    19 17 Отговор
    Първан Симеонов: Ходът на Слави крие рискове. Освен рискове крие и много лъжи. Тонове лъжи.
  • 8 Мнение

    14 7 Отговор
    И преди изборите април казвахте същото.Явно ще ви натиснат бутона според интереса на Архитектите.Но феновете на чалгата не могат да разберат това.
  • 9 джаба

    15 3 Отговор
    къде са днес онея дръти вампирки коларова ионази другата очилатата в коя телевизия са спали снощи ,та още не облъчват
  • 10 Салви и Доган Вечна дружба

    22 2 Отговор
    СВЕТЪТ се управлява от ПСИХОПАТИ, а 95% от хората са Глупави, лесно се манипулират от Политици. А политиците задължително лъжат и управляват не те, а Кукловодите в сянка. 95% от хората нямат интелект да разбират елементарни измами като "пЛандемията" и Икономическата операция "Ковид"... 95% са примитивни Души, без значение от Образование и Социално положение, за тях е важно само материалното. С низки вибрации в Душите, и според Гучи, Фурла и Мерцедес определят успеха... Скоро това човечество в този вид който е, ще бъде унищожено от Твореца (буквално). С Душите на 5-е% нормални ще бъде създадено ново Човечество. Не само защото е писано, а защото се вижда ясно от хората извън Матрицата. Разложението е тотално. Пошлост и Комерсия... Гнусно е човешкото ЛИЦЕМЕРИЕ. 95% от хората си ЗАСЛУЖАВАТ съдбата, всички тези без лица, дори не осъзнават как изчезват Душите им. Затова срещнат ли се хора от 5-те% се държат здраво, те са ценни, те са ДИАМАНТИ.

    Коментиран от #21

  • 11 Голям праз

    7 7 Отговор
    Като не иска, не иска. На сила, хубост не става. Важното е, Баце, да се кандидатира във всички избирателни райони. Все някъде, ще го огрее.

    Коментиран от #14

  • 12 Спасов

    12 4 Отговор
    Стига с тоа "професор", ве! Ами изкукал е отдавна!
  • 13 Васил

    11 2 Отговор
    Абе не че нещо, ама от де ги намирате такива хюмента като тоя на снимката? Такова джендър-соросидално излъчване имат, че дори и мъдри думи да думат, на човек му иде да драйфа при видът им.
  • 14 ТУЛУПКО ТУЛУПОВ

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Голям праз":

    и да го огрее ,пак няма да стъпи у парламента ,това ще е супер унижение за него

    Коментиран от #16

  • 15 ССсс

    14 8 Отговор
    Абе стига с този Кантарджиев.Получи си заслуженото а и по закон трябва да се пенсионира.Колко време плашеха хората с чували с трупове с фалшиви новини.Аз се чудя защо и онзи лакей фелдшера Мутафчийски не е уволнен.Само за държавните служители(от правителството)не важи възраста,а за останалите на трудови договори зависи от работодателя а той в случая е министерството на здравеопазването.С какво този измислен професор е допринесал за българското здравеопазване и кой му е дал титла професор,като няма и един труд или книга от негово име.Може да работи и като пенсионер,но няма да лапа по 50 000 лева.За това реве лакея на ГЕРБ.А за Слави и неговата партия,това е феномена на хората надяващи се на промяна.ИТН е толкова партия,колкото аз съм шейха на Оман.Никаква програма,никакви идеи.Бягане от отговорност да съставят правителство,при наличието на мандат.И не съм съгласен да сменям партия доказала че е лакей на САЩ(ГЕРБ) с друга такава(ИТН).На такива водачи на партии(единия от джипката) а сега този от канапето,няма как да имам доверие.Какъв политик ще ставаш като кореспондираш с избирателите си чрез феисбук и нямаш смелост да застанеш пред камерите на живо.
  • 16 Да, бе

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТУЛУПКО ТУЛУПОВ":

    Унижение ?! Първи ще се шмугне вътре. Кой, бяга от имунитет.
  • 17 ХЕЙ ПЪРВАНЧО! !

    7 14 Отговор
    ХЕЙ МАЛОУНИКО! !СЛАВЧО Е ОТ СТАРА КОЗА ЯРЕ ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА. ..ТОЙ СИ ИМА ПАРИ. ..ПОЛИТИКАТА Е ЗА ГАДНИ. .ГЛАДНИ И ЗЛОБНИ ХОРА! !👾👾👾

    Коментиран от #20

  • 18 Първане

    8 6 Отговор
    Прочети първо коментарите за Кантаря във фб, повечето хора смятат, че нощ е нещо лошо, заради тях бацо се закрепи есента да се разхожда с жипката, колко шкафа е напълнил е друг въпрос
  • 19 Защо?

    15 2 Отговор
    Не кажат официално ,че Слави Трифонов е болен и това е причината да не иска да участва.Той обяви,че е отговорен за своите хора,т.е направи им партия.А кой ще оправи хаоса,който направи в държавата?Ние,които не сме негови хора,какво ще правим?Партията му,без неговия авторитет е кръгла нула,но не е честно за пореден път да ни лъжат.
  • 20 Да ама не

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХЕЙ ПЪРВАНЧО! !":

    Политиците в повечето случаи са изманици и лакеи на чужди интереси,но ти обясни на хората, след като чалгаря не иска да става политик защо отнема гласовете на антигерб гласоподавателие,от партиите който искат промяна и въобще какво прави в политиката чалгаря,след като я ненавижда.Това се нарича измамен политик с измамна партия или бизнес със субсидии.Дай едно логично обяснение ако имаш сиво вещество.
  • 21 Абсолютно вярно.

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Салви и Доган Вечна дружба":

    Земята трябва да се прочисти от многото сган, която се е "навъдила" - хора, които не знаят защо са живи, елементарни, празни, лоши. Трябва да останат само качествените. Процесите вече са в ход, така или иначе излишното ще изчезне. Природата е велика.
  • 22 Мнение

    9 6 Отговор
    Трети избори за тази година да забравят. Правителство (не служебно, а легитимно) трябва да се сформира.
    Партиите на т.нар. протест въобще не са готови да управляват и предпочитам партиите на статуквото, защото не смятам, че нашата държава е цирк, а законите са играчка.
  • 23 Слави

    6 4 Отговор
    е болен (и физически, и психически). Пази Боже от още един психопат в управлението на нещастната ни държава. Хората му гласуваха доверие от отчаяние и жажда за промяна. След страхливото му бягство, това не би трябвало да се повтаря. Това не е нормална партия, а фиаско. По-противен и неуравновесен от него е само Тошко Неандерталеца. Политиците не бива да са такива, въпреки, че има и по-лоши примери (Доган, Свински, Джипко и т. н.) - заради изроди като тях България пропада и хората мизерстват. Дали това някога ще се промени?... Не знам...
  • 24 АЙ ЧЕСТИТО БГ

    11 3 Отговор
    ЧАЛГАРЯ ДЪЛГО СЕ КОЛЕБА ПРЕДИ ДА СЕ ЗАХВАНЕ С ПОЛИТИКАТА И ЧАК СЕГА РАЗБРА, ЧЕ НЕ Е ЗА НЕГО. ТО НЕ БИЛО ЛЕСНО БЕ? НЕ Е КАТО ДА СИ ГОВОРИШ ВСЯКА ВЕЧЕР ПО ТВ КАКВОТО ТИ ДОЙДЕ НАУМ И ДА СИ ЛАПКАШ МИЛИОНИ ГАРАНТИРАНО. ОЩЕ СЪС СТАРТА СГАФИ СЪС СДЕЛКАТА МУ С ДПС. ПРОМЕНИ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС В ТЯХНА ПОЛЗА??? ДОГАН ЩЕ МУ СЕ ОТБЛАГОДАРИ С ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ А НИЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ ТУРСКО УПРАВЛЕНИЕ!
  • 25 ИСТИНАТА

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    В Османската империя българите са имали ефективно местно самоуправление!

    9-ти юни,
    1861-ва година.

    Изпратените от българските общини представители в Цариград,
    представят на османското правителство / Високата порта/ своите правомощия с прошение
    да бъде призната отделна независима българска църква.

    Великият Везир Мехмед Кабразлъ паша, човек нервен и капризен, със симпатия към гърците,
    отговаря рязко, че българите трябва да си извадят из ума идеята за независима екзархия,
    и че могат да се дадат само някои права, които не уронват престижа на Цариградската патриаршия.

    Българите не се отчайват, продължават борбата, която се увенчава с успех след девет години
    с фермана на Султана от февруари 1870-та година.

    Независимата българска екзархия е провъзгласена в легендарната Желязна църква на Босфора!

    Коментиран от #28

  • 26 Социолог

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ИТН":

    Прoучвaнeтo e c нeзaвиcимo финaнcирaнe.

    Допитването е направено между 1-ви и 6-ти юни.
    Анкeтирaни са 1042 произволно избрани
    пълнoлeтни български грaждaни от цяла България.

    Въпросът:
    "За кого ще гласувате на 11 юли?"

    След обработката на отговорите,
    резултатите са следните:

    Има такъв народ 21%
    Изправи се мутри вън 18%
    Демократична България 17,3%

    ДПС с малко над 15,1%
    БСП около 4%
    ГEРБ пoд 3%
    Обединени патриоти 0,3%

    Това са само част от резултатите

    Наблюдава се свиване дори на твърдите ядра на партиите.

    На обществените нагласи, най-силно се е отразило
    санкциите на САЩ по закона Магнитски.
  • 27 Гост

    3 1 Отговор
    Примамката си свърши работата. Отне колкото можа гласове от основните претенденти. Сега вече не му се занимавало с политика. Много прозрачно. Прекалено, бих казал.

    Коментиран от #29

  • 28 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "ИСТИНАТА":

    Истината е, че това става в последните 20 години на робството. От 500 години робство, клане, грабежи, насилие и еничарства османската империя най-накрая вдига ръце от българите, защото е проумяла, че не може да се справи с тях. 500 години се е мъчила да претопи българското самосъзнание и да затрие културата и вярата ни, но не е успяла. Накрая, когато Османската империя бива разгромена от войните си в Европа, тя е толкова бедна и разорена, че единственият начин да се съвземе икономически е само, като даде земя на робите си, да я обработват и да плащат зверски данъци за това. Османлия работа не подхваща. Той е живеел единствено от ножа и ятагана. Но когато Европа му прекършва бабаитлъка, османлията почва да живее от гя.рски данъци. За да плащат гя.рите данъци, трябвало да произведат нещо. Така им се раздава земя срещу жесток налог, от който се пълни султанската хазна. Тръдолюбивите българи започват да работят, да произвеждат и да си плащат половината от придобитото, към султана. За повече производство и печалби са нужни новите навлизащи инструменти в земеделието. За тях се искат организирани и образовани хора. Някои българи, по-заможните, си изучват синовете в Европа. Връщат се тук образовани, мислещи, съдещи, осъзнати и просветени. Сформират събирания, комитети, общности. Предявяват искания. Някои от тях биват удовлетворени, защото са били под знамето на "за доброто на царщината". Но общо взето, рая.та работи, а султана седи на меко от данъци. Докато не му
  • 29 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    По-скоро прокара закон, всички отатък Босфора да гласуват и решават съдбата на България, и сега се оттегля. Свърши си работата, цигуларя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове