Last news in Fakti

11 Юни, 2021 06:08 2 549 27

Поискаха детска болница от президента

  • детска болница-
  • петиция-
  • президентство

В президентството бе внесена петиция с 57 хиляди подписа

Поискаха детска болница от президента - 1
Снимка: БГНЕС

Представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" внесоха в администрацията на президента нова петиция, съобщи БНР.

В нея отново се настоява да бъде прекратен договорът за реконструкция на стария строеж в двора на Александровска болница и да започне отново процесът за създаване на нова, модерна детска болница, отговаряща на всички съвременни нужди и изисквания.

Петицията е подписана от над 57 000 граждани в рамките на 10 дни. Тя ще бъде внесена и в Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването, но ще остане отворена за подписи.

"За една година нищо не се е случило по казуса Национална детска болница. Няма искане за събаряне на сградата, няма и разрешително за строеж“, каза доктор Таня Андреева - педиатър и детски ревматолог:

„Мисля, че тези подписи са напълно достатъчни, за да покажат ясната воля на българското общество, че нещата трябва да се случват по правилния начин, а не да облагодетелстваме едни фирми и лични интереси за сметка на здравето на децата ни... Искаме и паралелно с процеса по изграждане на детската болница да върви и обучение на кадрите“, допълни д-р Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мама татко и аз

    2 9 Отговор
    Да се забранят абортите а църковния брак за християните да е задължителен какво е сега живеене на семейни начала и аборти
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плюс минус

    8 1 Отговор
    Десетина години ГЕРБ и ББ не направиха нищо, за да има детска болница. По- важно беше да се крадне от магистралите.
    Но може би е по-добре, че не я построиха, защото с техните кражби щеше да бъде колос на глинени крака.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Трезво мислещ българин

    2 10 Отговор
    Той президента след 3 месеца приключва, така че не сте уцелили човека от който да искате.

    Коментиран от #11, #23

  • 9 предизборно

    1 3 Отговор
    българинът оглупява вселенски! Тези си дадоха доказателство, че са подлоги на ББ
  • 10 onq s konq

    1 8 Отговор
    Резидентът ще построи болница само ако успее да направи някоя далавера покрай това!
  • 11 Тери

    1 10 Отговор

    До коментар #8 от "Трезво мислещ българин":

    Мен ако питаш дори тези 3 месеца са му много, за такъв случаен парашутист попаднал във властта!

    Коментиран от #14

  • 12 Трезво мислещ българин

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "плюс минус":

    А двайсетина години преди това направиха ли нещо същите, които драпат сега за власт.

    Коментиран от #13, #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да прав си

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тери":

    И въпреки това следващия президент няма да е Радев,ама няма и да е от герб. За ваше нещастие и за наша радост!

    Коментиран от #20

  • 15 Йеронимус БОШ

    4 0 Отговор
    Как така ще го искат от ПРЕЗИДЕНТА ? Така ще обдите БОРИСОВ. Защото само той е този , който дава , плаща , строи , позволява и разрешава ! А всъщност къде се скри тоз човек ?
  • 16 Лозенец

    1 0 Отговор
    Да дадат болница Лозенец за детска болница. Докато построят новата децата ще станат родители.
  • 17 въпросче

    2 0 Отговор
    И като поискаха,какво? Президентът от джоба си ли да я извади?
  • 18 цербер

    0 1 Отговор
    доктор Таня Андреева - педиатърка и детска ревматоложка
  • 19 1234

    3 2 Отговор
    Защо трябва да е пак в софия? В провинцията искаме да се изнесе половината държавна администрация извън софия!
  • 20 Шоп

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да прав си":

    Може да си прав,може и да не си! Не е темата,кой ще е президент,темата е друга.ДЕЦАТА! Коя нормална държава строи всичко друго но не и поне една нормална специализирана болница за деца,от молове,барове,фитнеси и все в този смисъл бол.Да ги ринеш с багер.За 33 години Нищо,ама нищо за децата.Да Ви имам амбициите и мераците за президенти,кой щял да бъде.Важно е какво са направили!Темата е дълга не ми се навлиза в подробности.Явно Вие нито сте били деца или нямате такива.

    Коментиран от #21, #26

  • 21 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Шоп":

    При капитализма е така. Важни са парите, а не човека.

    Коментиран от #27

  • 22 Мама татко и аз

    2 1 Отговор
    Деца се раждат не само в София трябва в големите окръжни градове да се построят нови сгради а тази в Александровска болница да се довърши със съвременни строителни материали и и да не се използва цялата а да има готовност за разширение когато се наложи кой ще разрушава стария градеж и ще строи нова сграда при липсата на работници в София може да се построят на различни места
    нови сгради които да поемат децата родени в жилищните комплекси няма нужда от концентрация ние в България не произвеждаме никаква строителна техника и медицинско оборудване всичко е внос тия майки защо не се замислят малко
  • 23 111

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трезво мислещ българин":

    Приключилите не спряхте да лаете. Какво правихте 10 години, че не я построихте?
  • 24 asdf

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трезво мислещ българин":

    И понеже не са направили, решихте и вие като тях. Жалки сте, винаги сте били!
  • 25 Онази- за Богоизбраните

    0 0 Отговор
    В Лозенец,да се превърне в Педиатрична,докато се построи нова.А онези- с две усти и три стомаха,при необходимост,като всички останали.Болници има.На " Пиротска" ъгъла с Канала на Перловска река,имаше триетажна болница- детска Поемаше лечението на децата не само от община Възраждане,но и от други райони.Дойде Демокрацията,и съзнателно е закриха и оставиха да рухне .Над 19 години!? Преди време,точно за 3 дни: Великденски празници,е сравниха със земята И пак- Сега се е проснал огромен паркинг- стотачка на месец,от калпак.Точно отсреща пак по същия начин рухна и банята,построена още по царско време.И пак- тишина.Сега и там,по някакво съвпадение,същия модел огромен паркинг.Пак стотачка от калпак.Та случайно на пазара Д.Петков,на опашката за домати,чух двама да споделят,че там играели двамцата- един айн' цу цвайн търчи топка с другия, дето отмаря при Камилите.Абе,хорски приказки!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Шоп

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Енгелс":

    Явно с Карл Маркс сте рода! смехотворен коментар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове