Last news in Fakti

17 Юни, 2021 15:23 4 101 36

АПИ спира изграждането на 4 моста на АМ „Хемус“

  • апи-
  • ам хемус-
  • мостове

На тях се работи без технически проект

АПИ спира изграждането на 4 моста на АМ „Хемус“ - 1
Снимка: БГНЕС

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Строят

    61 28 Отговор
    мостове без проект , за максимално бързо грабене !

    Коментиран от #30

  • 2 дерас

    51 25 Отговор
    Колко много мостови и други можеше да се избегнат, но как ще се крадват парички от ГЕРБ, за качество да не говорим. За затвора всички от ГЕРБ и конфискация до 10- то коляно.
  • 3 НАТОВЕЦ

    47 17 Отговор
    АЙДЕ НАТОВЕЦА ЧИСТО ВИ ОПРАВИ ЕДИНСТВНОТО ДОБРО НЕЩО КОЕТО ЗАПОЧНА БОЮ АГА ,А СЕГА НАТОВЕЦА СПРЯ ВАРНА ОТ РАЗВИТИЕ ШОПИТЕ СИ ИМАТ МАГИСТРАЛКА А СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ КУЧЕТА Я ЯЛИ,НАЛИ ДЕМОКРАДИ БЕСЕПАРИ И ДРУГИ РАЗНОВИДНОСТИ НА ГЛОБАЛИСТКАТА СЕКТА.
  • 4 James

    38 36 Отговор
    Честити да са ви новите управници, които не само няма да построят нищо, но ще спрат и всичко текущо. Германците не се интересуват колко километра от пътищата им ги е построил дедо Адолф, важното е, че ги има!

    Коментиран от #11

  • 5 Българка

    49 15 Отговор
    Строителната мафия прави каквото си поиска, работи без проект, без разрешителни, а после се чудим защо построеното е некачествено. Като добавим нискокачествен труд и материали, икономисване на материали, за да останат много пари за чекмеджето и картината се изяснява. Сега се очаква и правосъдие, дела, връщане на окрадените милиарди
  • 6 ферта

    35 15 Отговор
    Тези от кражбите герберски треперят и отново ще гласуват за тиквата. Време е да се изринат и народен съд!
  • 7 Последния Софиянец

    48 5 Отговор
    Как строят мост без проект!?

    Коментиран от #24

  • 8 Хохохо

    26 19 Отговор
    БСПЕТО спира строежите и си намери оправдание без доказателства. Стопираха 6млрд.помощи за ковида. Започнаха гей- парадите във всички големи градове. Гласувайте за БСП
  • 9 ясно става

    23 14 Отговор
    Ясно
    Магистрала - йок
    Ботевград Мездра - Йок
    Кресненско - йок


    ИТН и зайка микова - -йес

    Коментиран от #12, #14

  • 10 няма проекти

    28 14 Отговор
    няма разрешения за строеж, но те са си строели. Как хубаво се усвояват пари по този начин. Постройте си още един етаж над блока или къщата без проект и разрешение, де. Това е правилното решение - да се спре изграждането на 4 моста на АМ „Хемус“. Когато са готови с документацията, тогава.
  • 11 доган

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "James":

    Българин!!!
  • 12 няма йок

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "ясно става":

    Документите да се в ред, иначе пак ще се чудиш защо на другия ден всичко се чупи.
  • 13 ГРАД ВАРНА

    39 4 Отговор
    как се строи мост без проект ,то да не е колибата на кучо Хей софииски боклуци внимавайте с магистралата , ще има кютюк
  • 14 авер

    10 15 Отговор

    До коментар #9 от "ясно става":

    Герберчето крало се обади!
  • 15 Дърта комуняга

    23 10 Отговор
    досега се строеше с тия проекти и технологии, сега изведнъж, неможе, Бг-то пак в застой ................

    Коментиран от #17

  • 16 Ддд

    20 14 Отговор
    Мдааа, парите за магистралата спират.Така правят комунистите,спират парите за пътища,после започват да правят двулентови пътища за каруци.Стара позната корупция на БСП!

    Коментиран от #18

  • 17 ти прочете

    12 12 Отговор

    До коментар #15 от "Дърта комуняга":

    ли статията, бе, неграмотник! Колко човешки живота трябва да станат курбан още, за да се строи, както трябва!
  • 18 къде пише

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ддд":

    че спират!
  • 19 АнТоНиМеН

    12 4 Отговор
    Ето ви един един примерен-план:
    Някакъв човек пита строител, как се строи къща. Оня му отвръща "Ти кенеф правил ли си?".
    "Ами правил съм"-отговорил човека. Строителят: "Тогава, вземи построй 5 кенефа един до друг и ей ти на къщата".
  • 20 Седларов

    13 3 Отговор
    Вече не се казва :Ще скова кочина.Казва се:Ще реализирам кочина.

    Коментиран от #22

  • 21 trassporter

    17 9 Отговор
    За неразбралите - мостовете се строят изпревалващо от строителя по негов проект, който не е бил одобрен от ЕТИС на АПЕ. Това е прецендент в строителството и може да се случи ако строителят има подкрепа от човек, който стои над АПИ /Нанков, Аврамова, ББ/ и има получен голям аванс. Спирането на строежа е задължително. Изниква и въпроса къде е бил супервайзера? Журналистите него трябва да търсят!
  • 22 Джанката

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Седларов":

    Да,всички станаха магьосници.Манифестират гребейки-грабейки от общото в частното.Тулупа е един Гандалф.Шиши и Доги също.
  • 23 гост

    10 4 Отговор
    Само не разбрахме защо е отхвърлен проекта и се иска нов проект , който ще бъде готов след 2 месеца. В същото време работата по мостовете продължава и не е спирала, няма и да спре. Някаква формалност явно за придаване на важност и за плюене.Нищо здраве да е, само да не спират проекта.
  • 24 Тра-ла-ла

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Като Колю Фичето! 😂😂😂
  • 25 баба Люга

    11 8 Отговор
    Този мост е най-големия мост в съвременното ни строителство. 1200м дълъг и над 40м висок. Можете ли да си представите, такова чудо без проект? Затвора директно...

    Коментиран от #31

  • 26 Сестра Галева

    12 5 Отговор
    Северна България си остава така с пътищата гласуваите пак за галевица и итн и пинокио после се чудете защо не се строят пътища и се вдигат цените на храните само така трябва за българина глад и да се трепат по тесните пътища нека. А берачите на ягоди и краставици пак ще ви кажат кои ще ви управлява и подобряват начина на живот
  • 27 Аз Човек

    11 6 Отговор
    Давайте Българи Гласувайте за БКП за Решетников Кремълски за ИТН За ДПС за Маята За Отровите за Божковистите давайте Разрушавайте а тези директно си пълнят сметките много добро развитие успешно за България
  • 28 Хе хе

    1 3 Отговор
    на кои мостове, на тези дето се ниждат на хоризонта на Борисовите скечове от севдиното тв ли.
  • 29 ЯСНО

    10 3 Отговор
    Ей аман, тоя тунел под Шипка няма да го доживея, аха да го почнат и пак идват комунистите и пак всичко спира за десетилетия, и пак пари няма
  • 30 Аз Човек

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Строят":

    Браво Комуняги Разрушавайте гадняри крадци спирате развитието на България незнам какви българи сте АНТИ АНТИ АНТИ оставка служебни

    Коментиран от #34

  • 31 Аз Човек

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "баба Люга":

    Ти какво разбираш от строителство на мостове че ще пишеш простотии тези Разрушител и клеветниците Комуняги те са за затвора спират развитието а България мръсни лъжливи червени бабички
  • 32 Порталов

    3 1 Отговор
    А някой виждал ли е проекта на бул. Левски във Варна ? Как беше достроен, видоизменян, актувн, плащан и колко анекса има към него. Кое проектантскоо студио направи проекта и носи отговорност за това ? Никой не знае крайната цена на този обект точно !
  • 33 защо

    3 1 Отговор
    васи наглесите - а хората искаха да ги щават за паспорти за домовете им - нагли герберасти
    - по сериозно от мост в строителството няма - без проекти
  • 34 защо

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Аз Човек":

    аз разбирам от мостове - гебераст - това е безумие
    и не е само там защото лично знам и за още такива случки дори по големи
  • 35 Казуар

    2 1 Отговор
    Борисов раздаде предварително парите за Хемус, без да има цялостен проект и отчуждения. Строителната фирма е проектирала моста и е започнала да го строи без разрешение.
  • 36 Салвадор

    1 0 Отговор
    Салвадор Алиенде бунеше така чилийците. Беше раздал АК47 на партийните членове. Накрая се самоуби, а неговия генерал Пиночет се разправи с метежниците. Сега само проститутките в Сантяго подаряват носни кърпимки с лика на Алиенде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове