Last news in Fakti

10 Февруари, 2013 11:39 1 007 4

1660 сигнала и жалби са приети в ЧЕЗ през февруари

  • чез-
  • ток-
  • фактури

От началото на годината общият им брой е 2002

От началото на февруари в ЧЕЗ са приети 1660 сигнала и жалби за високи декемврийски сметки за електроенергия, показват данните на дружеството, които бяха обработени до края на работния ден в петък, 8 февруари. Според статистиката най-много сигнали са подадени след 6 февруари, когато ЧЕЗ обяви, че е готова да разгледа всяко съмнение за неправомерно завишени сметки за декември и обеща да предлага възможности за разсрочване на плащането, в случай че не бъдат открити нарушения. Това съобщават от пресслужбата на ЧЕЗ.

От началото на годината са приети общо 2002 сигнала и жалби за високи фактури. Най-много са подадени през центровете за обслужване на клиенти – 1003 броя за периода        01-08 февруари и 288 за целия януари. През денонощния телефон 0700 10 010 и през имейла [email protected] са заявени съответно 657 броя през февруари и 54 броя през януари.

„Благодарим на нашите клиенти за подадените сигнали и за доверието, което ни гласуват. Уверявам ги, че ще действаме бързо и професионално при разглеждане на всеки сигнал и жалба и във възможно най-кратки срокове ще върнем писмен отговор. Досега проверките ни показват, че повечето жалби са неоснователни. В тези случаи нашите служители са готови да предложат разсрочено плащане на сметките. Стремим се да бъдем максимално гъвкави в намирането на решение за всеки казус”, каза Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България.

Той призова клиентите, които имат съмнения за размера на получената от тях месечна фактура за декември 2012 г., да подадат сигнал в центровете за обслужване на клиенти, на имейла или на денонощния телефонен център. Фактурите, в които се установят нарушения, незабавно ще бъдат коригирани, а от виновните ще бъде търсена персонална отговорност.

С цел да улеснят клиентите и да отговорят на техните въпроси, представители на компаниите от групата на ЧЕЗ в България посетиха в началото на февруари Благоевград, Гоце Делчев и Сандански и разговаряха с граждани, бизнесмени и журналисти. В тези градове бяха организирани мобилни приемни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    1 0 Отговор
    "Повечето жалби са неоснователни" Ама разбира се, как ще е основателно обжалването ми на сметка от 560 лв за декември при еднаква консумация с ноември, когато платих 300... Няма по-мръсни същества от монополистите!!!

    Коментиран от #2

  • 2 недоволен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "omnia mea":

    В кои лицензирани лаборатории са проверени електромерите на енергодружествата ? Дали отчитат правилно? Да не се окажат тезилаборатории ведомствени а не независими? Да се публикуват данни НЕК. Колко мегавата им е продала и колко мегавата са начислили за същия период енергодружествата за фирми и битови потребителил. Също така Топломерите на Топлофикациите в кои лаборатории се провер,ват ведомственили са тези лаборатории?
  • 3 tati

    1 0 Отговор
    Пари във Б-я има много и за сега не е нужно да се печатат още . Но парите не се разпределят правилно между хората и от там вече страда покупателната способност и икономиката .Задържането на много пари на едно място и във ограничен брой /кръг/ хора не е здравословно за самите пари- хора и икономиката. Но лакомията по света е в големи %-ти и затова човечеството има големи проблеми. Едно от лекарствата за обуздаването на тази лакомия за пари е комунистическата идея за по балансирано разпределение на благините /пари/ по света. Но докато не си измисли и наложи нова по балансирана форма на управление на парите и държавите по света -проблема ще се се задълбочава.
  • 4 ето информация

    0 0 Отговор
    Ако настина искате да знаете какво се случва в енергетиката моля чете !

    energeticite.bulboard.com
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове