Last news in Fakti

26 Юни, 2021 16:15 3 855 28

Зам.-министър Атанас Добрев: Безкомпромисни сме към нарушителите в българските гори

  • гори-
  • атанас добрев-
  • мзхг-
  • сеч-
  • изсичане

От Министерството на земеделието проведоха проверки на гори в област Ловеч

Зам.-министър Атанас Добрев: Безкомпромисни сме към нарушителите в българските гори - 1
Снимка: МЗХГ

"Безкомпромисни сме към нарушителите в българските гори. Целта на всички служители в системата на горите, е да опазим зеленото богатство за бъдещите поколения. Трябва да се грижим за вековните гори и природата, и да ги пазим от посегателства и пожари".Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, който се включи в проверки на гори в област Ловеч. Проверките са следствие на заповедта на министър Христо Бозуков за засилен контрол за спазване на забраната срещу изсичане на гори в страната.

“Проверките в горските територии ще продължат съвместно с МВР, колегите от регионалните дирекции по горите и горските стопанства”, обясни зам.-министър Добрев. Акцията по засилен контрол, организарана от Министерството на земеделието, храните и горите, се провежда съвместно със служителите на Изпълнителната агенция по горите, Регионалната дирекция по горите - Ловеч, Държавно горско стопанство - Лесидрен и МВР. 10 екипа и близо 20 проверяващи се включиха в проверките в горските територии, инспектирани са добивът и транспорт на дървесина, събиране на липов цвят, както и търговия и преработка на дървен материал.

Акциите по контрол се реализират на територията на цялата страна, а зам.-министър Добрев изненадващо се включи в проверките в участъците на ДГС Лесидрен, Луковит, Угърчин, Тетевен, в района на област Ловеч, където още в началото на проверките бяха регистрирани нарушения по неправомерно събиране на липов цвят. Екипите са установили на място рязане на дървета. Констатирано е и нарушение по прекъсване на видео наблюдението в склад. Задължението на собствениците на подобни обекти е разписано в чл. 206 от Закона за горите. На нарушителите своевременно са съставени актове за установяване на административно нарушение. Акциите продължават на територията на цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Мариачи

    20 0 Отговор
    Имам 10дка гора и въпреки рекета на Гърбаджийски мафиоти не съм я продал, за да се запази и пречиства въздуха.
  • 2 хъхъ

    21 0 Отговор
    Абе колко сте безкомпромисни, веднъж докато разхождах кучето попаднах на срамна гледка...един дядо на може би 80г. мъкнеше едно сух клон, който си личеше че се е счупил и паднал отдавна, а не е отсечен, човека нито носеше брадва, нито нищо...ама двама горски го бяха засякли и му се караха как може да сечал гората и подобни глупости и "знаеш ли сега каква глоба ще ти треснем..."
  • 3 Рошко

    12 2 Отговор
    Защото сте безкомпромисни, та гори не останаха, и колко изсякохте и колко залесихте
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7474322

    20 3 Отговор
    Спрете безразборното обикаляне с мотори и АТВ из гората, орат навсякъде,а и не е добре за животните!

    Коментиран от #7

  • 6 Георги

    16 1 Отговор
    За това което се опитват да направи правителството за опазването на най голямото богатство на България а това е гората заслужава най високата оценка от всички правителства до сега.За дървената мафия всичко се знае но никой нищо неправи.
  • 7 Тогава

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "7474322":

    ще дойда да си карам и бръмча с АТВ-то пред вас.

    Коментиран от #11

  • 8 Я, я, я ха

    15 0 Отговор
    Господин министър вижте си горските в ДГС Тата, та те секат и продават повече, виж те си служителите в РДГ та те са ортаци неформални във всяка. фирма която сече гори
  • 9 Горската Мафия!! Бивши Шефове от Горите

    14 0 Отговор
    Дерибействат, като в Бащиния!! Навсякъде е така!! Горски Техни хора, и Сеч и Крадене!!
  • 10 Тея па

    3 1 Отговор
    щели да са безкомпромисни, плащам под бюрото, взимам документ изсичам всичко и си тръгвам па вие си бъдете безкомпромисни, докато сте корумпирани и да обикаляте не с МВР ами и с папата няма да се промени нищо докато имам черно на бяло, че мога да изсичам гори...
  • 11 отворен

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тогава":

    Има писти за тази цел!

    Коментиран от #13

  • 12 ЧОЧО

    11 0 Отговор
    Останаха ли гори в България! Трябва да питаме Симеончо,той е най добрият познавач на дървесина.
  • 13 Отворко

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "отворен":

    И мотора и АТВ-то са МПС, регистрирани мога да си ги карам по улицата пред вас, покривам нормите за шум на ръба и си бръмча, кво - ще ми викнеш кат ли, в законовото си право съм... като не даваш да го карам в гората ще търпиш това по улиците...
  • 14 Само така

    6 0 Отговор
    Следващата стъпка е да отнемете лицензите на всички частни дърводобивни компании - те всички са част от антибългарската мафия на герб, дпс и партидиотите.
  • 15 А бе ей смешник

    5 0 Отговор
    фирмите ви изсичат горите 30 години.Какво ще пазиш-вече няма какво
  • 16 Сланина и Зурла

    4 0 Отговор
    ТАКАВА ОПАШАТА ЛЪЖА НЕ СЪМ ЧУВАЛ!!!То наглост наглост...край няма!!!Аланкоулу,то гора няма в централен Балкан бе,всичко изсякохте пфуййй
  • 17 Еркурбан

    5 0 Отговор
    Добре е да сте по-безкромисни, отколкото сте били досега, защото с парите от дървата нашият патрон зопочва да строи Росенец 2. Запланувани са и 3,4 и т.н.Подизпълнители са фамилия Карачай от Безмилостен град.
  • 18 Погром

    7 0 Отговор
    В горите отдавна е погром - сече се безконтролно, защото никой не проверява къде, какво и колко.
  • 19 Протест срещу безобразията в България

    4 0 Отговор
    Кога КРОНОШПАН ЩЕ БЪДЕ СПРЯН
  • 20 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Този, който натовари каручка с "опашки" е най-големият нарушител. Но докато пишете акта за нарушение ...не се обръщайте назад. Там бавно се изнизват два огромни лесовоза с по 65 кубометра "метраци". Те не са никакви нарушители , защото са под Вашата височайша протекция!!?
    Това продължава по-вече от десетилетие. Без почивен ден, без празник! Дори по Коледа камионите си вървяха. Ако отстрани все още личи горската периферия , надникнете 30-40 метра навътре и ....ако има дървета някакви- пак добре. Дъбовите гори по Черноморието се унищожават по най-варварски начин !! Никой не взема отношение, да не говорим за някакви мерки, за прекратяване то на тая диващина !!! Гора не остана !! Властите се подиграват с населението и цените за огревната дървесина гони стотака- някъде и го надхвърля !!!
  • 21 Добронамерен

    2 1 Отговор
    Оптимист е зам. министъра. Желаем му успех. Кога ще провери и Смолянска област?
  • 22 1 софиянец

    4 0 Отговор
    Горските са най големите нарушители. Всичко е тотално за смяна. Тия започват нещо да правят но след изборите ще са други и всичко си е пак по старому.
  • 23 Кую

    3 0 Отговор
    Поредния виц.
  • 24 ЧОЧО

    2 0 Отговор
    Европейците са таркати,натресоха ни Кроноспан,ние да сисечем горите а те да обират парсата.
  • 25 8775

    6 0 Отговор
    Не е лошо да направите една проверка и във Врачанско,ако е останало нещо за проверяване!
  • 26 БПФ

    5 0 Отговор
    Какво сте безкомпромисни бе, циркаджия нещастен - щом по Наказателен кодекс незаконната сеч се наказва със затвор, а няма нито един даден на съд, камо ли осъден? Ти - като зам-министър би трябвало публично да зададеш въпроса към отрeпките в прокуратурата: защо не си вършат работата !!

    Пишете някакви актове, които престъпниците не плащат и на другия ден пак секат !!!
  • 27 СусБе

    2 0 Отговор
    Досега всичките бяхте безкомпромисни а горите ги няма!!!
    Като почнат да се вият фуниите и трещят градушките та на есен да си ближете мантракулката за сол тогава ще се сепнете ама... късноооо!!!
  • 28 горски

    0 0 Отговор
    Хаха, Атанас Добрев проверява на терен, пълен абсурд и безочие. Първо той не е лесовъд и не знае какво гледа и второ, не беше ли той виновника за незаконните договори по чл.27. Жална и майка на гората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове