26 Май, 2021 13:25 13 182 61

Новият директор на Агенцията по горите: Пълно е с феодали, бракониери и корумпирани служители

  • иаг-
  • александър дунчев-
  • горски служители-
  • лесовъди-
  • гори

Под натиск много професионалисти и добри лесовъди са били прогонени от системата, а на тяхно място са били назначени „послушни и удобни“ служители, заяви Александър Дунчев

Новият директор на Агенцията по горите: Пълно е с феодали, бракониери и корумпирани служители - 1
Снимка: БГНЕС

„За да ядосам някой, няма как да стане без подкрепата на обществеността и на горската колегия, където инвестирах последните си години – да направя мост между лесовъдите и обществото. Ако тази подкрепа се окаже стабилна, можем да ядосаме и ловни самозабравили се феодали, т.нар. концесионери, бракониери, с каквито горите са се понапълнили през последните години, също така и корумпирани служители на много места.“ Това заяви в интервю за БНР новият директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев. Той има опит като служител на Югозападното държавно горско предприятие, а също така е известен природозащитник.

Под натиск много професионалисти и добри лесовъди са били прогонени от системата, а на тяхно място са били назначени „послушни и удобни“ служители, поясни Дунчев в предаването „Преди всички“.

Честите назначенията по всички нива на системата създават стрес, категоричен е той.

„Непрекъснато, непрекъснато – страшен стрес за цялата система, за всички горски служители, директори – сменят ги като памперси непрекъснато. Целта е хората да бъдат послушни и да се съобразяват с външни интереси. Не на професията, не на Закона за горите, не на своето сърце и любов към гората. Това съобразяване доведе до това много голяма част от тия хора изобщо да не искат да участват в тази месомелачка, а да напуснат системата. И повечето сигнали сега към министерството и към агенцията са от такива хора – обидени, дали живота си за гората и накрая изхвърлени от системата“, коментира Александър Дунчев. По думите му почтените хора в тази система „стискат зъби“.

Дунчев вижда едно от основните предизвикателства при изправянето срещу некоректните лица в бизнесите в горите в това, че „не те ще го отнесат, а отново горските служители, защото системата е направена така, че при проверките силните се спасяват по един или друг начин, и накрая го отнася най-слабото звено – горският.“

В гората не може врабче да прехвърли без знанието на горския, заяви Александър Дунчев, като се позова на своя опит. Дунчев посочи, че ако се допускат нарушения, то това се случва под оказан натиск върху горските.

„Или корупционен, или политически – те да си мълчат.“

Лесовъдите са смазани, подчерта Александър Дунчев, който изрази надежда служебното правителство да подпомогне възстановяването на общественото доверие в горската гилдия. Съпротивата и напрежението са огромни, допълни той.

Относно обявения от земеделския министър проф. Христо Бозуков мораториум върху дърводобива в определени критични райони Александър Дунчев изтъкна: „Заповедта нито е крайна в степен крайна зелена екология, нито е крайна в степен да изсечем всичко. Бе постигнат баланс в тези гори да не се допуска никаква сеч в определен периметър.“

Друга заповед предвижда засилване на контрола в старите гори.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквоо

    143 6 Отговор
    Натрупал си грехове за 100 г.напред! Дойде време за разплата!
  • 2 CaizerSoze

    48 60 Отговор
    Какво са тия тинейджъри, разбрали сме се горите да са на ДПС, Данс и ББР на пеев, евросубсидиите 70% за чекмеджето. На 11.07 се завръщам. Вечно ваш ББ.
  • 3 Майна

    164 9 Отговор
    Боже,....навсякъде тиня и смрад!!!КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТОВА???

    Коментиран от #28

  • 4 Истос Истос

    205 6 Отговор
    Браво на това момче! Божееее...има надежда за България!
    Бог да го пази!
  • 5 Много

    136 4 Отговор
    си прав , известни са и феодалите , и бракониерите , както и ловните хижи , използвани за оргии с гостенки на повикване !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 asd

    66 5 Отговор
    Дубрютру! Как е? Добре ли поспа?

    Още бачо ти Семерджиев го водеха на лов, като той нищо не плащаше. (председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев)
    Корумпета некадърни!
    Няма да споменаваме Емо Фаса, Румен Гайтански, Златев и останалата паплач... Явно ганьовците още дремят и се пробуждат само като си помислят, че е дошло тяхното време да се корумпират и да лапат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГЕРБ НА СЪД.Лъжат ви не вярвайте на Боко

    81 5 Отговор
    КРОНОШПАН УНИЩОЖИ 10%ОЪ ГОРИТЕ В ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН.... НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА
  • 10 ром брадвар

    79 3 Отговор
    Ами уволнявай,бе кого чакаш,баба си ли?Я ела в Луковит и дерманци да видиш ромите как посред бял ден тичат с каруците в гората за дърва.
  • 11 Давай

    99 6 Отговор
    в този дух ! Млад си , не си обременен , компетентност имаш , а и топки !
  • 12 123

    61 2 Отговор
    Оди в Разлошко да видиш горски със щипки и фирми и какви къщи направиха с заплатите и те пазат гората от нас пиле не може да премине само те със щипките цехове за прелети си направиха добърската мафия виж
  • 13 Най сетне

    83 3 Отговор
    Дано да има повече такива хора на такива ключови места,иначе България си отива !!!
  • 14 ВСИЧКО

    45 4 Отговор
    Е ОБСЕБЕНО ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
    НА ТУЛУПА. ГРЕХОВЕ МНОГО
    ИМА ТОЗИ. И НЕ КРАДИ И НЕ СЕ
    ОБЛАГОДЕТЕПСТВУВАЙ НЕ
    УБИВАЙ НЕ ПРЕЛЮБОДЕЙСТВУВАЙ
    БЪДИ ЧЕСТЕН. СПИСЪКА Е ДЪЛЪГ.
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    77 4 Отговор
    Браво, брависимо! Точния човек на точното място. Александър Дунчев е приридозащитник и лесовъд - доктор по горско стопанство!
  • 16 А туй то

    40 3 Отговор
    Е чи, откога, туй нещо? Кака ти Деси, нали им купи Тойоти, за добра работа?
  • 17 а един

    52 3 Отговор
    гербаджия тук ни убеждаваше, че тези мошеници пазели горите, че и дивеча. По мръсния въздух , който дишаме се разбира колко са "пазили". Тези идиоти нима не знаят, че горите са белите дробове на планетата. Изсякоха видове дървета и изпоизбиха видове животни, които едва ли ще се възстановят.
  • 18 БиБи Кинг

    2 36 Отговор
    Не се тревожи,ти си патник приготвяй куфарите

    Коментиран от #30

  • 19 Българин

    55 2 Отговор
    Браво на този млад човек!
  • 20 Метлата

    48 2 Отговор
    Чегъртане....смело.
  • 21 А Земеделието

    59 1 Отговор
    А в Държавен Фонд Земеделие кога ще сложат нови лица?
    Все едни и същи калинки , протежета на ДПС дремят по бюрата от времето на Тройната коалиция и правят пачки на частно от писан на проекти с държавния софтуеър.
    Докога?
    Сменете калинките!
    Директорите лесно се сменят!

    Коментиран от #27

  • 22 Бг.

    3 38 Отговор
    Е хайде да те видим зелен рекитьор давай сега ти се е паднало да действаш.
  • 23 Българка

    43 2 Отговор
    Новият директор да започне поголовно разчистване на ДПС-дерибеите, които са погазили под калните си ботуши служителите в горското стопанство. А за дървената мафия - СЪД И ЗАТВОР!

    Коментиран от #38

  • 24 също така

    29 2 Отговор
    също така е пълно и БИТИ горски служители.
    особено където има компактни маси от " български граждани"
  • 25 ЪРП

    42 3 Отговор
    АБСОЛЮТЕН ФАКТ Е Г-Н ДУНЧЕВ!!!!
    ЧЕКМЕДЖЕЕЕГЕРБЕРАСКАТА СГАААН ПРЕВЪРНАХА ПОЧТИ ВСИЧКИ ШЕФОВЕ И СЛУЖИТЕЛИ НА ГОРСКИ И ЛОВНИ СТОПАНСТВА В ЕДНА ПОСЛУШНА И КОНТРОЛИРАНА ПРЕСТЪПНО-БРАКОНИЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!!!!!!!!!....ЧИЯТО ЦЕЛ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ БЕШЕ ДА СЕ ИЗВЪРШВА БРУТАЛНА, ПОГОЛОВНА И ВАРВАРСКА СЕЧ НА ЧУТОООВНО ГОЛЕМИ ТЕРИТОРИИ БЪЛГАРСКИ ГОРИ!!!...ВКЛЮЧИТЕЛНО В НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВЕ ,КАТО "СТРАНДЖА" И В ЗАЩИТЕНИ ОТ ЕВРОПА (УЖ ЗАЩИТЕНИ) ПО "НАТУРА 2000"!!!!!!!!!!
    БРУТАЛНО ЧЕКМЕДЖЕЕГЕРБЕРАСКО ВАРВАРСТВО С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ СЪС СТОТИЦИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ЕВРА, БЕЗОТЧЕНТО ОГРАБЕНИ ЗА СМЕТКА НА УНИЩОЖЕНИТЕ НИ ВЕКОВНИ ГОРИ!!!!!!!!!!!!
  • 26 30г лъжи

    35 3 Отговор
    младите хора на България,ще научат истината за действителноста ни по трудния начин,но все отнякъде трябва да се почне!
  • 27 Там

    20 2 Отговор

    До коментар #21 от "А Земеделието":

    е за цялостно обезпаразитяване !
  • 28 оня

    25 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Трябва ни един български Пиночет или Кьовеши:))

    Коментиран от #31

  • 29 Тоз момък

    4 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" В гората не може врабче да прехвърли без знанието на горския, заяви Александър Дунчев, като се позова на своя опит" - направо си е като един Маугли, бе! 90% от "ловните хижи" са от времето на Тато и Пенчо Кубадински и се ползваха от верни Другари от Окръжен Комитет на БКП нагоре. Видният природозащиник Дунчев тогава сигурно е бил още в проекция.
  • 30 оня

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "БиБи Кинг":

    Не бъркай, пътниците са други:))
  • 31 Направо

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "оня":

    Хитлер и Сталин!
  • 32 ЪРП

    29 2 Отговор
    МОЛЯ ВИ Г-Н ДУНЧЕВ, ЗАБРАНЕТЕ НЕЗАБАВНО БРУТАЛНАТА БРАКОНИЕРСКА СЕЧ В СТРАНДЖА И СТАРА ПЛАНИА, КОЯТО СЕ УНИЩОЖАВАТ УДАРНО ВСЕ ОЩЕ ЗА ПЕЧАЛБАРСТВОТО НА ШЕПА ОТРЕПКИ....СЛУГИ НА ЧЕКМЕДЖЕЕГЕРБЕРАСКАТА ПАСМИНА!!!!
    ЧУТОВНИ ТЕРИТОРИИ ОТ ГОРИ В ЗАПАДНА СТРАНДЖА БЯХА ПОТРЕСАВАЩО ЗАЛИЧЕНИ ДО ТРЕВАТА ......ОГРОМНИ ХЪЛМОВЕ И ДЕСЕТКИ КИЛОМЕТРИ ГОРИ!!!
    СЕГА СЕ СЕЧЕ И В ПАРК СТРАНДЖА И ДОРИ В РАЙОНИТЕ ,КЪДЕТО ИМА УНИКАЛНИ ВЕКОВНИ ГОРИ МЕЖДУ СЕЛАТА ГРАМАТИКОВО, СЛИВАРОВО, БЪЛГАРИ, МАЛКО ТЪРНОВО, КОСТИ !!!
    СЕЧЕ СЕ И ЗАД СТАРИЯ ПОГРАНИЧЕН КЛЬОН В БЪЛГАРСКО ДО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ!!!!......И ЗДРАВИТЕ НИ ПРЕКРАСНИ ВЕКОВНИ ГОРИ СЕ ИЗНАСЯТ ЗА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ НЕЗАБАВНО!!!!!!

    Коментиран от #43, #57

  • 33 фен

    32 1 Отговор
    дай Боже да имаш време и подкрепа от държавата, момче, успех срещу горската мафия !!!
  • 34 Аз Човек

    3 25 Отговор
    Този ли дето знае само да реди лъжи а наивниците реват от радост и злост леле вие ли дето крещите ще спечелите печелят КОМУНЯГИТЕ а за вас остават виковете

    Коментиран от #45, #56

  • 35 GOST

    31 1 Отговор
    В Сливенския и Котленския Балкан...е масова сеч. Покрити тирове и за Турция. Как ли минават границата???
  • 36 Пунта Мара

    24 1 Отговор
    Ела в Етрополе да видиш що е корупция!
  • 37 случаен минувач

    14 2 Отговор
    Уважаеми г-н Дунчев а нещо за джипките да кажете които горските стопанства бяха закупили къде са и магистралната Тойотата Секвоята къде е .А.
  • 38 Да дааа

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    В горскоско от 15 години се назначават само ДПС кадри.Госка стража се назначава от кметовете по населени места и то хора без нужното оразование който са и касиери на горската мафия.
  • 39 дедо Шишарко

    18 0 Отговор
    Кога ще изгониш плевенското(герберско) мекере?Иначе евала за това което казваш!
  • 40 ГЕЧО

    19 0 Отговор
    САМО ТАКА Г---Н ДУДЕВ ЗДРАВО ДРЪЖТЕ ЧЕ НЕ ОСТАНА ГОРА У НАС --МРЪСНИЦИТЕ Я ИЗРЯЗАХА И ПРОДАДОХА А НЕ СЕЯ САМО КРАДЪТ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Петров

    15 0 Отговор
    ТРЯБВА ЦЯЛОСТНА ЧИСТКА И СЕ НАДЯВАМЕ, ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОСТАНЕ ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО.
  • 43 Местен

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЪРП":

    Свидетел съм на това изсичане на вековни гори в Странджа в района около Граматиково и до Българи!
  • 44 нмрт44

    7 0 Отговор
    Феодалите и корумпираните служители никой няма да ги закачи. Но върху бракониерите ще стоварят цялата тежест на закона. Само гледайте силовите структури как ще се активират спрямо бракониера!
  • 45 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аз Човек":

    За теб нещо свято има ли на този свят? За какви комуняги пишеш, знаеш ли нещо за него, та пишеш глупости?
  • 46 ФЕОДАЛ

    5 3 Отговор
    Е па, ние сме си феодална територия с крепостни селяци.
  • 47 нема страшно

    1 0 Отговор
    нье, нье... сред тая сган корумпета няма, там нещата са така че дори корумпетата се страхуват от толкова течни продукти. Смърди, ах как смърди в тая кликичка.
  • 48 Конфискация нс имуществото и затвор

    6 0 Отговор
    10г Тези в парламента са чадъра!
  • 49 Груьо

    7 0 Отговор
    КАТО СИ БИЛ В ЮГОЗАПАДНОТО ПРЕДПИЯТИЕ,ЗАЩО НЕ ГО ОПРАВИ И ТАМ Е КОРУПЦИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ .ДАЖЕ И ЖИПКАТА БЕШЕ НА ТОВА ПРЕДПИЯТИЕ.В ДРУГИТЕ ПЕДПИЯТИЯ Е СЪЩАТА КЛОАКА.НАМАЛИ ИМ ЗАПЛАТИТЕ НА ТИЯ ШЕФОВЕ И ГИ СВАЛИ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ ЖИПКИ.ПОЛЗВАТ ГИ КАТО ЛИЧНИ.А ГОРИТЕ КАТО БАЩИНИЯ.
  • 50 djemmil

    3 0 Отговор
    цветанов каза горските се назначават от ДПС
  • 51 Боко

    1 0 Отговор
    Преостановете с бележките от 1лв за диво прасе!С това действие узаконихте Бракониерите!
  • 52 горски

    4 0 Отговор
    Доскорошния директор, сега заместник директор на горското в Невестино няма дори лесовъдско образование, Казва се Николай Никифоров - греберска калинка 100%. Цялото ръководство на ГЕРБ Невестино са служители в горското. Пълен абсурд!!! Почти всички търговеза дървесина през последните години се печелят от фирмата на племенника на доскорошния директор. Сега пък директор е негов роднина -гръцка трагедия в горите.
  • 53 Иванов

    1 4 Отговор
    Този нов директор на Агенцията по горите не беше ли феодал в офшорката WWF, където шеф за България е жената на екорекетьора Тома Белев?!?
  • 54 Горската Мафия!!! Ниско долу през

    2 0 Отговор
    краката с голямата резачка!! Тези са като Енергийната и Мафията с Бялите Манти!!! Окопали са се и като термити опоскват държавата и народа!!!
  • 55 митака

    2 0 Отговор
    Дерзай Дунчев, че гербавите изсякоха гората! По точно унищожиха всичко!
    Браво, има надежда за България!
  • 56 Мачкай ги

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аз Човек":

    С малко ум си - 30 год. се оправдавате и вините комунистите. Посочи ми поне един жив комунист. Единствено можете да ги споменавате за това, че 30 год. не можете да унищожите това, което са изградили те! А вие сдс-та, царчета и герберчета, какво съградихте, какво създадохте? Нищооооо! Едно голямо нищо, но за сметка на това говорите лъжи големи за пари големи!
  • 57 КАК

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЪРП":

    Вярно е, тези изроди обезлесиха Странджа! Денонощно прицепи се товарят с вековни дървета и заминават за Гърция!
    Съд и затвор за горската мафия, която има герберски чадър и пълни другото чекмедже на везир тулупов бибитков!
  • 58 Величко Гагов

    1 0 Отговор
    Доволен съм от това, което се случва в горския сектор. Изводите, които се правят са точни, а заключенията коректни. Наистиня беше настъпил пълен феодализъм, за сметка на държавните интереси. Пренебрегнатата деполитизация в системата на горите се чувстваше осезателно. Присъствието на някои некадърни ръководители, като се започне от директорите на Държавните предприятия, до тези на много горски стоипанства, беше неправомерно защитавано от политици и висши държавни служители. За сметка на това, тези политици и държавни служители, получаваха редица облаги, факти които се знаят и споделят между колегите. Нима не се знаеше къде бившият премиер прекарваше свободното си време и за сметка на кого и т.н. Това беше най-показателния пример на престъпност в системата на горите, за която се говореше под сурдинка, в противен случай ефекта би се проявил незабавно. Известно е, че териториите на стопанствата, от които се получаваха облаги, бяха разпределени равномерно, за да няма пренебрегване и засегнати. Учудващо беше участието на много невзрачни, не случайни личности в бордовете на предприятията и огромните средства, които се усвояваха успешно и добронамерено, както за заплати на някои директори, така и за хонорари на членовете на тези измислени бордове. Средствата за почвоподготовка, залесяване, отглеждане на младите насаждения бяха изключително ограничени и от година на година намаляваха. Определено може да се посочи, че всичко това и още много странни прояви бяха з

    Коментиран от #59

  • 59 Величко Гагов

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Величко Гагов":

    Незная защо, последните изрази от моя коментар бяха изтрити. Заключението, че е крано време, в интерес на държавата, природата и професионалните интереси на лесовъдската колегия дайстващият Закон за горите да бъде частично променен. Моят дългогодишен професионален опит ми подсказва и дава основание да вярвам, че старта на започналите промени, на първо време кадрови е успешен и ще върне горският сектор на подходящото за него место.
  • 60 Българин

    1 0 Отговор
    Браво! Горите в лицето на инж. Дунчев намериха своя дялан камък! Хвала и за министера Бозуков!!! Защо подмина обаче човека от ДС Дамян Дамянов този който никога не вижда това което требе. Той е лесица за Гайтански и такива като олигарха Ковачки къде има да дават ппо 106 милиона данъци, но се надяваме че нема нищо вечно ще дойде и неговия ред. Давайте по бързо докато не е захванал друг строеж край язовир Искър пък какво ще фъфли тогава. А какво да кажем как се се чат горите от заменките, но той и това не види. Момчета, млади сте, махате ги тия агенти!!!!!!!

    Коментиран от #61

  • 61 Величко Гагов

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Драги Българино, ката си толкова смел и многознаещ защо не си посочи истинското име, а се регистрираш, с не мого удачен за Вас аноним.
    Доколкото знам, навремето Министерски съвет, отне стопанството "Искър", което заслужено беше предоставено на Лесотехническия университет за правеждане на учебни занятия, но впоследствие му беше отнето, като сладка хапка. Най-вероятно не Г-н Дамянов е виновен за извършеното безобразие, това строителство. Знаете, че срещу кол не се рита, както и срещу някои най-висшите институции, без знанието на които това нямаше да се случи. Очевиден факт. Смятам, че е разумно да пазим авторитета, както на себе си, така и на хора, които заслужават това. Ако имате незадоволени и недоволство заради нещо, амбиции и др. не го изразявайте по този недостоен начин, защото е срамно. Пожелавам Ви здраве!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове