Last news in Fakti

28 Юни, 2021 08:46 1 137 23

Цветозар Томов: Машините за вота в чужбина са налични

  • цветозар томов-
  • машини-
  • машинно гласуване

„Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да не създава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване“, каза още Томов

Цветозар Томов: Машините за вота в чужбина са налични - 1

„Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва изпращането им“, категоричен е говорителят на ЦИК Цветозар Томов в студиото на сутрешния блок на БТВ. По думите му зад граница ще се изпратят 421 машини.

„Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да не създава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване“, каза още Томов.

По думите му всеки ще има достатъчно време да гласува преди машината да се самоизключи след пет минути и половина. „При пробите в ЦИК най-продължително беше времето на човек на близо 100 г. – 4 минути и 11 секунди. Това време се оказва достатъчно и за най-неориентираните, за да дадат вота си“, каза Томов.

„Вчера в страната са използвани над 180 машини. Времето навсякъде беше еднакво горещо“, каза Томов по повод отказа на една от машините в Сърница да работи заради жегата. „Нямаме категорична информация, че машината е спряла да работи заради жегата“, категоричен е Томов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    12 7 Отговор
    Много добре, остава да гласуваме на 11 да изметем тая зган от герб!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Sss

    12 7 Отговор
    Най-важното е България да се освободи от модела Борисов-Доган-Беевски-Гешев.... Изборите в Благоевград го доказват- 1. ИТН 2. БСП. 3. ГЕРБ+ СДС+ Патриотарите... Но съда и прокуратурата са все още подчинени на този модел, днес отново сигурно съдия Мария Вранеску ( на случаен принцип, за пореден път) ще отхвърли новия състав на крадливата фирма Автомагистрали....
  • 3 Ха ха ха

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааа":

    като те гледам колко си грамотен, каквото и да се "измете", който и да дойде, нов/стар, все ще си същият несретник !

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Sss

    13 7 Отговор
    Най-важното е България да се освободи от модела Борисов-Доган-Беевски-Гешев.... Изборите в Благоевград го доказват- 1. ИТН 2. БСП. 3. ГЕРБ+ СДС+ Патриотарите... Но съда и прокуратурата са все още подчинени на този модел, днес отново сигурно съдия Мария Вранеску ( на случаен принцип, за пореден път) ще отхвърли новия състав на крадливата фирма Автомагистрали....
  • 5 "НОВА ТЕХНОЛОГИЯ"?!?!?!??? ААААХАХААА

    7 13 Отговор
    АБЕ,...КАК ПРИ ТОА МАЛО'УМЕН ФАТМАК- ДЕ'БИЛА,..НЕМА ..ПОНЕ ЕДИН ЧИТАВ..ЧИЛЯК, БРЕ,...ДО ЕДИН СА...ОЛИ ГОФРЕНИ
    ААААХАХААА

    Коментиран от #8

  • 6 Мдаааа

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Със сигурност съм доста по грамотен от еднокнижника и от теб, когато тиквата научи 3 езика или ти - тогава давай мнение! В БГ през последните 11 години стана модерно да се изразяват прости не обучени хора това личи и по мястото което заемаме във всички класации по всички критерии.

    Коментиран от #12, #23

  • 7 Българка

    5 3 Отговор
    Секциите в Турция са големи с над 300 избиратели. Там трябва да има САМО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ! Декларациите, че няма двойно гласуване в България и чужбина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПОПЪЛВАТ ПРЕД КОМИСИЯТА в секцията, а не предварително. Вотът в Турция ще бъде следен и от ВМРО и от ГЕРБ, за да сетърсят поводи за касиране или опорочаване на изборите. ДПС с помощтс на Ердоган пък ще пробват пак изпитаните стари трикове- с предварително попълнени декларации, че дори и бюлетини. Правилата в Турция трябва да са железни според ИК, без компромиси за тези, които не знаят български, но искат да гласуват

    Коментиран от #9

  • 8 Тролове

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от ""НОВА ТЕХНОЛОГИЯ"?!?!?!??? ААААХАХААА":

    Спря ви далаверата за купуване и продаване на гласове затова ревете, това е добре!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тредстоун

    8 7 Отговор
    Калинките от стадото на зеления чорап се оср@ха на всички нива , всеки ден скандал , всеки ден калинка гърми , шев на нап ддс измамник , шеф на фонд земеделие ддс измамник , вътрешния чашков крупен собственик на имоти за 2 милиона и половина , протести заради неграмотни назначения и обвинения . В конкретния случай цикаджиите не дадоха исканите от сиела 14 милиона , а ги дадоха на чужди държави пак толкова ,но ще станат и повече с доставките и софтуер. Пълни нещастници , неадекватни от където и да ги подхванеш , да идва 11 че да ги шкартираме тия охлюви докато не са опоискали всичко.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ха ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мдаааа":

    сган се пише със С ! Щом такива елементарни неща бъркаш, ясен си ми като бял ден. Това са неща които знаеш или не знаеш !
  • 13 правописът

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    ти е без грешка и забележката ти е правилна, но ако си гербер, май си единственият грамотен човек, когото срещам досега. В интерес на истината човекът е сбъркал само една дума, докато герберските грешки са по 7-8 в две изречения. Най-вероятно ГЕРБ е изписано нарочно с малки букви, защото аз пък пиша ГЕрБ.

    Коментиран от #16

  • 14 ФАТ'МАКО Е ТОЛКО КУ'Х, ЧЕ ЕДНИ ИЗБОРИ

    8 4 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРА! ОТ 11 700 МАШИНИ,..9 500 ГИ ДОСТАВИ БАЦЕ!
    ОСТАВКА ФАТМАК ДЕ'БИЛЕН

    Коментиран от #19

  • 15 Българка

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "До МУРГАВАТА....."БЪЛГАРКА"":

    Явно почти всички избиратели на ГЕРБ- ДПС са малограмотни и бавно схващат! АЗ искам да се приложи ИК без компромисно! Машинно гласуване, попълване на декларациите от българите в чужбина СОБСВЕНОРЪЧНО пред комисията- вътре в СИК
  • 16 Ха ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "правописът":

    плюсът ти е от мен, и не съм гербер ! Реалист съм, и обичам нещата да се назовават с истинските думи ! Аз пък неграмотно писане срещам в 90% от гласоподавателите на БСП/ИТН и всякакви други партии и движения с лява идеология. Истината е, че две шепи хора се опитват да вменят на останлите, че не се трае, не се живее, не се търпи. Ако човек нищо не може да прави и нищо не може да предложи от себе си, няма какво да очаква като дивиденти !

    Коментиран от #18

  • 17 щом в

    6 2 Отговор
    онова сливенско село вчера всички се справиха бързо и без грешка, ще се справят всички на всички нива. За саботажите са предупредени, така че остава да гласуваме антиГЕРБ!
  • 18 няма защо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха":

    да спорим. Цяло едно поколение остана неграмотно. Става дума за т.нар. "следдесетоноемврийчета". Родителите започнаха да инвестират в образованието на децата си преди 10-на години, но нека и за образование да не говорим.
  • 19 днес е

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "ФАТ'МАКО Е ТОЛКО КУ'Х, ЧЕ ЕДНИ ИЗБОРИ":

    неделя и сте се активирали като изоглавени. Истината е, че макар и вождът ти да сравни Президента с Мадуро, машините на онуй бяха купени точно от Венецуела и половината дадоха фира, поради което спряха машинното гласуване през април.
  • 20 я направи

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "СЛЕД 2 СЕДМИЦИ ПА ШЕ РЕВЕШ КАТО":

    една справка колко човека са гласували за ГЕРБ вчера в Благоевград. Ако не се засрамиш, значи си същото дебелокожо като вожда си, който вчера каза, че е построил ПОЛОВИН МИЛИАРД километра магистрали. Със смях си легнах и със смях станах!
  • 21 Избирател

    2 1 Отговор
    А бе томов,не разбра ли,че българите в БГ не ги интересува ония,който избягаха от България да си оправят живота без да ги интересува как тия които останаха ще оправят България.Спри се да говориш за бегълците.

    Кажи точно и ясно:Колко избирателни секции общо ще има в България,колко броя от тях са под 300 избиратели и колко броя са с над 300 избиратели?!

    Кажи още защо няма да броите отрязъците от гласуването в кутиите като техният брой трябва да съответства на броя на гласувалите.При несъответствие ще покаже,че изборите са манипулирани?!

    Повтарям:При несъответствие ще покаже,че изборите са манипулирани?!
  • 22 11 юли

    1 1 Отговор
    На Бойко с 200
  • 23 Да бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мдаааа":

    Много си "грамотен" и ентеуегент. Даже и ум нямаш за лула орехи, щом не можеш, и ник да си измислиш, а крадеш чуждите. Върни се в училище и попълни пропуските си в образованието. Думата "Сган" се пеше със"С", а не със "З". Пише се "необучен, не "не обучен", използват се и запетаи, стига да знаеш къде. Хайде бягай сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове