Last news in Fakti

28 Юни, 2021 20:35 2 630 31

МИ също обжалва спирането на вписването на новото ръководство на ББР

  • министерство на икономиката-
  • ббр-
  • българска банка за развитие

По-рано днес Българската банка за развитие оспори пред Софийски апелативен съд спирането на вписването на новите членове като незаконосъобразно

МИ също обжалва спирането на вписването на новото ръководство на ББР - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката се присъединява към обжалването на решението на Софийския градски съд (СГС), с което в петък (25.06.2021г.) беше временно спряно вписването в Търговския регистър и РЮЛНЦ на новите Надзорен и Управителен съвет на Българската банка за развитие (ББР), съобщиха от ведомството. По-рано днес ББР оспори пред Софийски апелативен съд спирането на вписването на новите членове като незаконосъобразно.

Същевременно, днес беше подадено и ново искане за вписване на одобрените от БНБ членове за Надзорен и Управителен съвет на ББР в Търговски регистър и РЮЛНЦ. Още преди 2 седмици Българската Народна банка одобри новия Устав на ББР, според който съставът на двата съвета може да бъде от три на седем членове. Така, независимо от подадените жалби от старите членове, в Управителния съвет на банката трябва да се впишат Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев, а в Надзорния съвет влизат Валентин Михов и Васил Щонов. Същевременно договорите за управление и контрол на освободените членове на двата съвета са вече прекратени и те не могат да ръководят дейността на служителите на банката.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    80 11 Отговор
    Мария Вранеску-съдия на мафията!

    Коментиран от #15, #23

  • 2 нито крачка

    59 11 Отговор
    назад. С вас сме!
  • 3 Тиквата

    48 11 Отговор
    Крадлива от герб е проблема
  • 4 Румънска връзка...!

    40 12 Отговор
    Мария Вранеску има як гръб- съгражданката си...Кьовеши и си прави нескрит бъзик със служебното правителство...!Но рано,или късно и тя ще гризне дръвцето...

    Коментиран от #5

  • 5 Кьовеши

    13 8 Отговор

    До коментар #4 от "Румънска връзка...!":

    Глупости!

    Коментиран от #6

  • 6 Ти си...

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кьовеши":

    ...Кьовеши,колкото аз съм БайСпън...😛!
  • 7 Томата

    36 7 Отговор
    Шопарът така и е наредил.Като влязат в банката ще се видят далаверите им.

    Коментиран от #16

  • 8 Бой

    14 24 Отговор
    По мутрите Петков... За голямо съжаление няма да те видим в следващото правителство, защото си твърде открит и честен и от там неудобен и излишен при кражбите

    Коментиран от #10, #13

  • 9 гробище

    15 7 Отговор
    мутренски селски калинки VS Харвард

    Коментиран от #11

  • 10 там ще е

    22 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бой":

    Ще бъде в следващото правителство. Хващам се на бас!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 оня

    6 1 Отговор
    Царя дава, падаря не:))
  • 13 дъртия

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "Бой":

    ОТКРИТ и ЧЕСТЕН ! ГЛУПОСТИ ! ПОСЛУШНИК на РАДЕВ !!!

    Коментиран от #14

  • 14 Младия!

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "дъртия":

    ОТКРИТ И ЧЕСТЕН,възпитаник на Харвард...!Огромна разлика в знания,манталитет и интелект от хората завършили Милиционерската Школа в Симеоново...- умствените недоразумения -Борисов и Гешев...!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 15 Гняв

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Чисто и просто понеже никой не го интересуваше ония предишните си направиха така законите, че даже и да не са на власт пак да са на власт и никой да не може да ги мръдне от хранилката - няма на какво да се чудите, съдийте отсъждат според действащите закони. Леге артис!
  • 16 История

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Томата":

    Няма да се види нищо, всичко е изметено, или ще стане някой пожар или наводнение ... като в партийния дом някога
  • 17 Слугинажа

    6 7 Отговор
    Зверска агония на служебните подлоги,но няма да е дълга само още 10 дни.
  • 18 БЪЛГАРОФИЛ

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Младия!":

    ИМАШ ПРЕДВИД БОЙКО РАШКОВ ??!!
  • 19 Гост

    3 7 Отговор
    Абе киртак,не разбра ли,че си елементарен и нямаш екип,толкова си зле,че и за новинар не ставаш,курсовете у харвардо само са те увредили още повече?Прсто си уникален т.панар,но е истинско удоволствие да ти се наслаждава на целия ти дефицит.

    Коментиран от #25

  • 20 XAAXAAAXA

    3 6 Отговор
    Когато си тъп, въпреки Харвард.
  • 21 Anonymous

    2 5 Отговор
    ПРАВИЛНИЯ ХОД Е , ПЕТКОВ ДА СЕ СЪБЛЕЧЕ ГОЛ И ДА ОТИДЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР , ДА ИМ ПОКАЖЕ МУСКУЛИТЕ СИ И .........ТОГАВА БЕЛКИМ РЕГИСТРИРАТ НОВИЯ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ 😂!
  • 22 00000

    3 6 Отговор
    Това е красивият, умният и интелигентният гел Киро Факултето, завършил Харвард Филиповци!
  • 23 НЕ ДУМАЙ!

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много си информиран,бе? И умен...
  • 24 Самуил

    4 2 Отговор
    Абе хора, тук не става въпрос за партии, а за умни и можещи хора. Нека да оставим за малко партийните си принадлежности. Аз съм убеден, че той не иска да хваща “крадеца”, а просто да направи нещо добро за България, както го е правил преди да влезне в политиката. Наистина е трудно да повярваш, че политик няма да си гони собствения интерес, но нека му дадем шанс. Вече има гражданско общество и ако не излъжат пак ще ги изгоним и тези.
  • 25 Скакауец

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Доста точен коментар !
    Веднага си проличава разликата между завършена редовна магистратура и едномесечен бизнес курс в Харвард, за какъвто е тапията на Кирчо–Факирчо, нищо че ни я представяше за магистърска 😁
  • 26 ммм

    3 3 Отговор
    Това рошаво гардже е излязло от гнездото си.
  • 27 цербер

    3 5 Отговор
    С уговорката, че не разбира от пенсии, финансовият служебен министър Асен Василев заяви пред бизнеса и синдикатите, че НОИ разработва варианти за преизчисление на пенсиите, според който добавките от 50 лева да бъдат вкарани трайно. НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТАЯ БЪЛГАРСКА РАБОТА:КАК МОЖЕШ ДА НАЗНАЧИШ ЧОВЕК,КОЙТО НЕ РАЗБИРА ФИНАНСОВ ВЪПРОС ЗА МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ?!?!?! НЕ ТРЯБВА ЛИ МИНИСТЪРЪТ ДА Е НАЙ-ЗНАЕЩИЯТ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ,НА ТАЗИ ОБЛАСТ ОТ ЗНАНИЯ,В КОЯТО ГО НАЗНАЧАВАШ?
  • 28 Българин

    1 4 Отговор
    Този е абсолютен неграмотник и си избива комплексите с този курс от Харвард,който трябва да ни накара да подценяваме българското образование,но се вижда от километри кой колко знае.Да си хваща канадската парцалеса с баничките и да изчезва в Канада.
  • 29 Изпращач

    1 4 Отговор
    Киро-язовиро да изчезва иновативно.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Харалан

    0 0 Отговор
    Всяка сутрин вкарвай ново заявление за регистрация!!!Ха да видим!До обед да чупят кълки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове