Last news in Fakti

3 Юли, 2021 15:48 3 415 37

Антон Кутев: Правителството извади на показ сериозни проблеми

  • антон кутев-
  • бсп-
  • герб

Нашата задача беше да изговорим всичко, а дали е престъпление, е работа на прокуратурата

Антон Кутев: Правителството извади на показ сериозни проблеми - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не доведе скоро до съдебен резултат, стигаме до конституционна криза. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. „Опитваме се едно правителство, което не може да прави промени в бюджета и законодателни промени, да изведе на чисто това, което се случва. Случват се ужасяващи неща. Далеч съм от идеята, че всички политици са мошеници, но виждам неща, които са скандални и това не може да се случва, ако само един политик е сгафил. Има такова обвързване, че това е престъпна група. Те са се обвързали по начин, по който става страшно.
Има доста нарушения, но най-голямото са 8-те милиарда без обществени поръчки, част от които са изхарчени и без никакви гаранции. Това е правено в условията на коронакриза. Аз и мои колеги си дарявахме заплатите на Министерството на здравеопазването, за да се борим COVID кризата, а те са давали милиарди напред без гаранции и да е ясно кога ще започне даденият строеж. Когато нямаш проект, няма как да започнеш строеж през следващите 3-4 години, няма как да се дадат 100 млн., за да се купят материали. Няма как да ми се обясни, че са платени 5 години по-рано пари за планина чакъл. Утре фирмата може да фалира. Защо се прави това? Има един начин да се обясни – това са комисионни, някой ги е чакал или ги е получил“, посочи Кутев.

По темата за „Автомагистрали“ той заяви: „Нашата задача беше да изговорим всичко, а дали е престъпление, е работа на прокуратурата. Прокуратурата влезе преди 20 дни в „Автомагистрали“. Аз още не съм чул нищо след влизането ѝ в „Автомагистрали“. Колко време ѝ трябва да провери тези 30 фирми, които са получили милиарди от „Автомагистрали“ дали имат толкова пари в сметките си? При милиард и половина, ако си платил 10-20% комисионна, това са 300 млн. Тези 300 млн. лв. са проследими и на прокуратурата според мен са и необходими два – три часа за това, а вече 20 дни чакаме да видим какво ще се случи. Половината милиард, които стояха в тази фирма, ги изтеглихме, за да не могат да ги изхарчат и ги дадохме за нещо по-полезно. Сменихме и ръководствтото. Оттук нататък ние повече не можем да направим".

„Ние свършихме нашава работа - да покажем какво се случва. Второто, което можехме да направим, е да сменим управлението. Направихме го и оттук нататък всички българи гледат и питата какво стана. Това е големият въпрос на съвременна България - ако институциите и то независимите не докажат, че няма да позволим това да се случва, ние обезсмисляме държавата. Има още разкрития, има навсякъде включително в МРРБ. Още не сме разказали по-подробно за санирането, където има как да се разказва как са санирани мазета, на какви цени са санирани блокове и др. Този разказ няма да има край. Проблемът е, че правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не доведе скоро до съдебен резултат, стигаме до конституционна криза. Вече въпросът е, че обществото започна ясно да разбира, че имаме неефективни институции, които заплашват да се превърнат в конституционна криза - в криза на подредба на държавата. Ако в много кратко време политическите и бизнес елити не подредят държавата по някакъв начин, тя ще се самоподреди. Дали ще стане чрез резултатите от изборите, дали ще стане с протести след това, някакъв обществен механизъм ще сработи. Има институции, които не работят. За мен следващият парламент ще бъде много отговорно натоварен. Той трябва много бързо да направи ключови промени. Ако не ги направи, наистина ще стигнем до конституционни промени. Всеки българин вижда, че така вече е нетърпимо", заяви Кутев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 768

    42 13 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРОКЛЕТИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ. МУТРИ ВЪН ЗАВИНАГИ! БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ!

    Коментиран от #21

  • 2 Браво

    36 14 Отговор
    Бойко на съд!
  • 3 Гешеф

    23 13 Отговор
    Бойко Методиев Борисов и Делян Пеевски са чисти като сълзи!Хау!
  • 4 zeus

    27 11 Отговор
    На Баце видимите резултати са само пълни шкафчета
  • 5 Българка

    26 16 Отговор
    За да има възмездие, справедливо наказание за всички, които ограбиха българите, на 11. 07. масово да гласуваме за ДБ, ИСМВ, ИТН

    Коментиран от #33

  • 6 1618

    24 14 Отговор
    Борисов трябва да бъде съден за престъпления срещу народа!

    Коментиран от #12

  • 7 яяй

    15 18 Отговор
    Путев, лекувай си алкохолизма...
  • 8 червен маймуняк

    30 5 Отговор
    Това е предопределено, още от 1990г.Куфарчета с пари, банки никнат като гъби, фалират. Бандитска приватизация, невиждана инфлация. Спестяванията на хората ги няма. После тройната коалиция и пак надолу!! Винаги започваме от нулата. Последните години подем и... отново срив!!
  • 9 Я па тоА

    15 22 Отговор
    Айде скрий се некъде червен б.о.к.л.у.к, заради вас държавата ни е на това дередже. Същите л.а.й.н.а са били и преди 89та и след това. Скрий се некъде.
  • 10 121212

    18 18 Отговор
    Комунист да говори за кражби ??? Нагло !!! Но пък от друга страна , комунистите най-разбират от крадене.

    Коментиран от #16

  • 11 Бля-бля ...

    15 21 Отговор
    "Никога не съм си представял дълбочината на това лошо управление, което заварихме", заяви Кутев.- Ку(р)тев, ти да не говориш за Царско-Станишево-Доганското управление?Щото по стандарта на живот България преди 12 години и България сега има ОГРОМНА разлика! И Ку(р)тев, стига лозунги- отдавна не сме в СОЦ-а ! Дай доказателства!
  • 12 Олигифрен

    13 19 Отговор

    До коментар #6 от "1618":

    Ти не си народа.И не говориш от негово име,червени чугунени кратуни! Взимайте си сърповете и чуковете и да ви няма!

    Коментиран от #14

  • 13 ПСР

    19 10 Отговор
    Извадиха се малка част от ужасяващи проблеми.Конкретика за неща,които по-добре никога да не бяха се случвали.Въпросът е,кога ще има съд и присъди за тях.

    Коментиран от #17

  • 14 Ддд

    14 10 Отговор

    До коментар #12 от "Олигифрен":

    Защо трябва да съм червена кратуна,за да искам бойко и сие в затвора за геноцид над народа???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 оня

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "ПСР":

    Когато го няма гешефт-каскетов:))
  • 18 Позор

    9 7 Отговор
    Голям джипко бибитков съсипа цялата държава.Дано се вразуми народа за да не казваме пак че всеки народ си заслужава управниците.
  • 19 Тони

    8 11 Отговор
    Чалгар си Другарю Кутев, ЧАЛГАР!!!
  • 20 Истина

    5 3 Отговор
    Извади дръжки, да си подготвят изборите че се купуват гласове на поразия особено монтана и враца
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бибирона од Барцелона

    3 5 Отговор
    Искара големи проблеми, сичкио матреал осети каде сте пемберужка хунта К(п)утйо!
  • 23 Истината

    10 7 Отговор
    А бе кутев,нещо на снимката изглеждаш много уплашен!Правителство ви съставено от политически шанаджии и техни хора-като седесаря Кацаров, станал наемник на комуниста Радев, за да сбъдне министерската си мечта. С политическия шанаджия Антон Кутев, завършил кинознание в Москва, но уреден три години на държавна лапачка в борда на ЧЕЗ. Кутев и правосъдния министър Янаки Стоилов бяха изритани в миманса от Корнелия Нинова в БСП. Но сега колят и бесят във временното правителство.Кутев,не забравяйте,че народа български не ви е избирал.Избрави божковият фигурант.Затова се скатай в някоя миша дупка.За нищо не ставаш!

    Коментиран от #32

  • 24 7636870

    10 5 Отговор
    Абе чичовото червенотиквениче, какви ги дрънкаш? Това са приказки за оправдаване на присвояване парите на всички важни проекти. Вашето двумесечно "упавцяне на държавата" си е чисто червено ограбване, каквото всеки път правехте като се докопвахте до власт. Този път сте за рекорд на Гинес; вероятно ще е милиард на седмица.
  • 25 743542

    7 5 Отговор
    ББ събира като пчеличка, а РР се изкъка като слон със слубното ръководене на държавата.
  • 26 Сър Пичук

    7 4 Отговор
    Интересното е, че почти нищо от това, за което се говореше по време на протестите, не излезе истина.
    Което значи, че тези протеести бяха изкуствено подклаждани (включително в медиите) и захранвани с фалшиви обвинения и опорни точки!

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Иванчо

    4 2 Отговор
    Обвинения в корупция 4 дни след назначаването на 1-то българско правителство на Т.Бурмов?! Това е 1 8 7 9 година!
    Да сме живи и здрави само! След някоя година ще ви правя копи- пейст на клетвите, дето ги пишете сега и ми приказвате, че Бойко измъдрил корупцията и той е корена на злото!

    Коментиран от #30

  • 28 постпротестър

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    Аз пък на протестите чувах само "оставка" и "затвор"! Тез лозунги срещу който ѝ политик да ги изрекат, няма да сбъркат!
  • 29 Дааааа

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    АМА ТЕ И СЕГА ПОД ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ НА РАДЕФФ ВЪРШАТ СЪЩОТО - ИМА СЪМНЕНИЯ, ИМА УСЕЩАНЕ ЗА ИЗМАМА... А ФАКТИ??? ФАКТИ НЯМА, НО ИМА КУТЕВ - НИЩОПРАВИЛ ПРЕЗ БЕЗСМИСЛЕНИЯ СИ ЖИВОТ, ЦОЦАЛ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА... И СЕГА НАЧЕЛО НА СЛУГИНАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ЯНЕВ СИ ПОЛУЧИ ПОРТРЕТА И ИЗЧЕЗНА, А ТОЗИ, ДЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА СЕ Е ВЗЕЛ НА СЕРИОЗНО И Е ПО-ВАЖЕН ОТ МИНИСТРИТЕ... ПЛЮНЧО...

    Коментиран от #31

  • 30 Kiko

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иванчо":

    Аве снешник про.дажен, ти ли се измъдри най умния ве дръвен философ
  • 31 Kiko

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дааааа":

    Офф, аман от сел..ски професори и ти ли се дъпиш те му.ньо

    Коментиран от #37

  • 32 Безпристрастен

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Добре,бе" Истината"! Хайде,директно си признай! Харесва ли ти,че са хвърлени 8 Милиарда в ръцете на няколко фирми,за грам несвършена работа,с проекция за минимум 4-5 години напред.По махленски казано,да платиме на Гошо баничките,който ще замеси и опече след пет години.Представи си,че Гошо след 4 години тръшне кепенците на баничарницата,какво правим тогава?

    Коментиран от #34, #35

  • 33 Отговори

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Че това са истинските СТАРИ Мутри Още от 90 год Слави е с Мутрите Маята е Дърта Мутра Комуняга Отровите Слуги на Божков А Дай България са Слуги на Прокопиев Тези ли СТАРИ Алчници яко драпат за кокала водени от Радевите служебни разрушители Алчни Грабители Лъжци Огромни
  • 34 Аз Човек

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Безпристрастен":

    Защо повтаряте Лъжите на назначените Служебни Лъжци Тези пари са отишли в български фирми при българи или защото Радевите слуги искат да насочат парите към техните хора За това Лъжат И искат парите за себе си Толкова Мразят България Тези Служебни
  • 35 А ЧЕСТИТО

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Безпристрастен":

    ПИЧ КУЧЕТО Е ЗАРОВЕНО ДРУГАДЕ /МИЛЯРДИТЕ СА ТАМ КЪДЕТО СА И ПРИ НАСТЪПВАЩАТА ИНФЛАЦИЯ В СВТОВЕН МАЩАБ Е УМНО ДА ПРЕДПЛАТИШ ПО ДОГОВОР /ЦЕНАТА НА СТРОИТЕЛНАТА СТОМАНА И ДЪСКИТЕ СЕ ВДИГНА С 20 % и повече за 1 месец/ ТОА ШМЕКЕР ГОВОРИ ЗА КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ ПРОЧЕТЕ ЛИ ПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ТОА СИ МЕЧТАЕ ЗА ПУТИН НА БАЛКАНИТЕ / НА ГЛУПАЦИТЕ ИМ ПОДАРИХА ЕДНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ И ТЕ СЕ РАЗМЕЧТАХА /
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 0 Отговор
    Кутев и ти си голям проблем. И теб трябва някой да те изкара на показ и после да те изчегърта.
  • 37 Хаааха

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Kiko":

    БЪРКАШ СЕ -СЕЛСКИ ПРУФЕСОРЕ СА ОТ ИЗПРАВИ СЕ МУТРИТЕ СА НАВЪН... ТАМ ВСЕ СА ЕДНИ ПРУФЕСОРЕ, АДВОКАТ... МИН.. ЕТКОФФ, ХАНДЖИ. ГЕЙ... АЗ СЪМ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГРИН, КОЙТО ПОМНИ И ВРЕМЕТО НА ПРУФЕСОРЕ МИН. ЕТКОФФ, И НА ВИДЕНОВ, И КУПОНИ ТЕ, И КУФАРЧЕТА ТА ОТ ПАРТИЯТА НА ТОЗИ НЕЩАСТНИК КУТЕФФ... ДЕТО СЕ ПЛЮНЧИ, РАЗЧИТАЙКИ НА КЪСАТА НИ ПАМЕТ... ЗА ПРОТОКОЛА - ЖИВЕЯ ЗАД ХОТЕЛ ХЕМУС... ЗА ТЕБ-НЕ ЗНАМ, НО СЪС ЗЕЛЕНОЧОРАПИЯ НЕ СМЕ СИ ИГРАЛИ КАТО МАЛКИ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове