Last news in Fakti

3 Юли, 2021 19:17 3 505 46

Драстично трябва да се увеличи реалната работна заплата

  • минчо христов-
  • избори-
  • бсп

Коментар на Минчо Христов

Драстично трябва да се увеличи реалната работна заплата - 1
Снимка: БГНЕС

Днес БСП проведе своят традиционен събор на Бузлуджа. Ще участват ли социалистите в следващото правителство?

"Глътка въздух трябва да се даде на най-бедните хора, кото се вземат парите на олигарси, които са крали обществен ресусрс", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Минчо Христов, "Движение на непартийните кандидати", кандидат за депутат от „БСП за България“, един от партньорите в голямата лява коалиция

Той подчерта, че имената на тези олигарси трябва да се огласят от правораздавателните органи.

За него всички добри идеи трябва да се подкрепят, независимо от коя страна идват, поради тази причина е полезно да се направи ревизия на предишното правителство, но теми като тези, които се прокарват чрез Истанбулската конвенция са неприемливи.

"Кабинет на протестните партии може да се подкрепи в полезни и работещи идеи", каза още Минчо Христов и допълни, че има резерви към ДПС и управление, което получава подкрепа от тях.

Христов е категоричен, че най-важните неща са здравеопазването, социалната политика и от коалицията никога няма да направят компромис по тези теми, а в този смисъл драстично трябва да се повиши реалната работна заплата, с което тя да се доближи до европейската, не дори да се изравни с нея.

"Строежът на магистрали се оказа престъпна дейност у нас. "Хемус" трябва да се построи и завърши, но това да стане по честен и прозрачен начин, не както това се е случвало досега", заяви Минчо Христов.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!!!

    26 9 Отговор
    Браво!!! Разкарайте Шайката на българоизменника и любима ханъма от харема на султан Ердоган - Бай Суджук!!!

    Коментиран от #4, #29, #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 За дник

    10 33 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    Той е на частно посещение защото е поканен!Това е много по-добре отколкото да плюем.Ако Ердоган реши и "погрешка" отвори портите за половин ден ще ни залеят пълчища имигранти.Изгладнели за хляб и жени.Кой ще ги спре!?Джамбазки най-много да го отнесе отзад.
    Не разбрахте ли че сме много дребни да се репчим.По-добре да сме приятели,нежели врагове!
    Фатмака завалията никой не го кани,сал един Бойко остана който е канен навсякъде.Факт!
    Все някой трябва да е доброто ченге и в международните отношения!
  • 5 ТаУмВзе

    11 17 Отговор
    Убавец! И как да стане? Когато дължим милиарди, не се знае колко още. Всичко живо избяга, за да има поне какво да яде. Нямаме Хора бе! Камо ли образовани. Глуха патерица на герберастията Пак лае, преди избори.

    Коментиран от #9

  • 6 Селянин

    13 13 Отговор
    Пари няма, всичко поскъпна ще има голям бой скоро. Рашко мрашко няма де да бягате комунисти гадни

    Коментиран от #10

  • 7 GnG

    18 1 Отговор
    "Драстично трябва да се увеличи реалната работна заплата"

    С увеличение на минималната заплата, ще са доволни назначените в БЮДЖЕТНАТА сфера, а по-голямата част от останалите, ще трябва да заминат за Германия, Испания, Великобритания и др., за да си търсят работа .

    Тоест там където им видят очите !

    Срещам един познат, който ми казва : Навремето плащахме на работниците няколко пъти по-високи заплати отколкото бяха заплатите в бюджета, а сега се налага да работим в градините на работниците, за да си платим задълженията към тях ! :)

    Коментиран от #42, #46

  • 8 въпросче

    6 2 Отговор
    А с минималното подаяние какво ще правите?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сеянка

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    Що да бягат комунистите( не че съм им фен), като бостанската тиква и неговите приближени ни докараха до тоя хал? Та първо– спринт на гробари и сие към затвора, а после– който и да състави правителство– жална му майка и на него и на обикновените хора, защото всичко е ограбено, изнесено в чужбина чрез фошорки, имоти и др.под.

    Коментиран от #24

  • 11 црррр

    8 2 Отговор
    Защо само някои фирми дават на служителите си купони за храна,както се наричат съвременно-ваучъри? Сложете в законодателството всички фирми да дават купони! Едни дават,а другите се ослушват. Работното облекло е същатапундатанаМара.

    Коментиран от #16, #36

  • 12 Минчо Минчо мунчо

    11 7 Отговор
    Я кажи като ги вземете от олигарсите , как аджеба ще ги дадете на бедните.
    По колко лева на калпак?
    50 , 100 , 300 , 500 , .
    Кажи. За колко време ще стигнат.
    Една проста бакалска сметка...
    2 000 000 пенсионери по 100 лева всеки месец прави 200 000 000 лева на месец. , по 12 месеца , прави 2 400 000 милиона за година.
    Има ли толкова много олигарси в България че да ги ошушкате или ще се прехвърлите и към Неолигарсите

    Коментиран от #15

  • 13 Господин

    15 1 Отговор
    или кубински другарю Минчо.
    Да започнем с олигарсите в парламента. Заплата=на 2 средни за страната. Мястото в Техническия университет или друго държавно учреждение да не се пази.
    Кебапчетата в парламента колкото на Слънчака . Народните любимци с градски и междуградски транспорт и на свободен наем.
    Сами ще избягате и 120 броя трудно ще съберем !
  • 14 Гандалф

    11 3 Отговор
    Тоз, откри Америка...Това до изборите, след изборите, си го знаем...До изборите обещават потоци от мед и масло, и бира на тумбак...Токова нашествие на партийнни лидери, не бях виждал досега. Днес срещнах по центъра на града, най малко седем и всеки обещава, обещава...След четири години, ще се видим пак с някои от тях, е ще видим и нови лица...Само думите си остават същите.
  • 15 Ти да видиш...

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Минчо Минчо мунчо":

    Може, може...ще им вземе парите и ще ги раздаде на нашите ора...кви пенсионери, кви пет лева...
  • 16 Сатана

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "црррр":

    Бай Минчо,в БГ трябва да се въведе минимално подоходно облагане.Примерно ,доходи до 10 000 да са необлагаеми.Така доходите на всички ще се увеличат без да се пипа заплатата,както и премахване на плоския данък.Държава с грамотно правителство може да си го позволи.
  • 17 доко

    4 5 Отговор
    а кога ще вземеш мунчо богатството на рашкоулу
  • 18 66434

    9 5 Отговор
    Повишаването на заплатите става като се повиши производителността на труда, се създават високотехнологични производства...да продължавам ли? С насилствено преразпределение на богатствата по комунистически, каквото правите винаги, когато се докопате до власт не работи и ако пак го приложите страната ще остане без млади работоспосони и инициативни хора.

    Коментиран от #23

  • 19 Centurion

    8 1 Отговор
    То хубаво ама пари от къде???И ако държавата вдигне заплатите на администрацията,то как частника ще ги увеличи?Трябва закон който да гарантира заплата в определен размер.Който не може да я дава няма право на частна стопанска инициатива,не може да има фирма и да наема работници Има такъв закон в Австрия

    Коментиран от #25

  • 20 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ДААА,ЕДНА ВРНА ПРИКАЗКА--2008Г ИЗПУСНАХМЕ МОМЕНТА-СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВЯТ ДОХОДИТЕ-А ДАНО АМА НАДАЛИ---ТРЯБВА ДА СТАНЕ КАТО В БЕЛГИЯ НАЙ МАЛКО
  • 21 Ти да видиш...

    2 0 Отговор
    Може, може...ще им вземе парите и ще ги раздаде на нашите ора...кви пенсионери, кви пет лева...
  • 22 Гост

    6 1 Отговор
    Днес МРЗ е 650 лв, а хлябът е 1,60 лв. Ако днес заставиш производителят на хляб да вдигне заплатите на работниците с 20%, той автоматично ще вдигне и цените на хляба с 20%. Това вдигане на заплати и пенсии няма да подобри покупателната ни способност. То е само едно догонване, да не станем по-зле отколкото бяхме досега. От цялата работа само ще ни се обезценят парите в банките, което май е и главната цел на тези, които не спряха да вдигат цени на стоки и услуги. Но какво ли ще стане, ако продължим да вдигаме цени, и да ги догонваме с повишение на заплати и пенсии? Така, все някои ден ще стигнем до нивото на заплатите от нормалните страни, от ЕС. Но пък с нашият стандарт на живот и покупателната ни способност, цените на стоките и услугите ни ще са по-скъпи и от европейските. Дали тогава няма да започнем да купуваме стоки и услуги от другите страни, вместо от нашите вносители на такива?

    Коментиран от #34

  • 23 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "66434":

    Дори 100% производствен ресурс да е вкаран в работа, дори всички да работим по 15 ч в денонощието, пак фирмаджията ще си прибира 80% от приходите, на работниците ще плаща 15%, а на държавата ще дава 5%, с укриването на повечето данъци. В днешно време разпределението на произведените блага и натрупани приходи става от фирмаджийте, не от партийците.

    Коментиран от #33

  • 24 Психо от Курило

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сеянка":

    Основите са на БСП-то, целия апарат е техен. Боко за 10г само отлюспи малко , но и това бе заместено с долни комуняги. Сега бързат да си върнат старите муцуни. Комунягите никога не са оставяли кокъла. Вижте само държавите които не са били СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ, до една могат да ни купят само с бюджета си за екология.
  • 25 Абе бушмен такъв

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Centurion":

    Това в Австрия се казва минимална работна заплата.
    Това е минимума. Правилно е.
    Явно в БГ то минималната заплата е малка.Той международния фонд го казва отдавна , но обикновенните хорица не протестират за това.
    Искат да се върне КОМУНИЗЪМЪ
  • 26 Алтер

    9 0 Отговор
    Кой ще работи, в икономически замрялата ни държава, за да се вдигнат пенсии и работни заплати. Три милиона пенсионери и два милиона работещи. Ще ги вдигните когато ми цъфнат налъмите.
  • 27 Мин раб зап.

    5 2 Отговор
    1000 лева.
    Ето за това се борете тролове медни.
    Пишман протестъри.
    Синдикати-бухосинхронисти фалшиви.
  • 28 Смешни политици

    4 1 Отговор
    Дигайте минималната на1000 лева още другия месец.
    Или ако не , право по затворите за национално предателство.
  • 29 бл.134 в Зап. парк

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    5000 минимална работна заплата.О трети космонавт в орбита
  • 30 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 4 Отговор
    Когато Минчо Христов си намали депутатската заплата от 5000 лева на 3500 лева месечно. Но и когото премахне бонусите като "класа прослужено време" и добавките за участие в парламентарни комисии от депутатските заплати. И когато спре да получава 2 заплати една като преподавател в университета и втората заплата като депутат. Тогава ще му повярвам на този мошеник, че е истински социалист. За мен този е менте социалист.

    Коментиран от #35

  • 31 селтак

    5 1 Отговор
    E трЯбва дее трЯбва,всичките знаем кво трЯбва!
  • 32 селтак

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    И докарайте комунягопитеците!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    "Ако днес заставиш производителят на хляб да вдигне заплатите на работниците с 20%, той автоматично ще вдигне и цените на хляба с 20%."


    Не винаги е такава връзката в икономиката, обикновенно, ако вдигнеш заплатите с 20%, цените не се вдигат също с 20%, а с по-малко. Защото в цените влизат освен разходите за заплати и много други разходи.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "црррр":

    Ваучерите трябва да се забранят. Това е далавера. Ваучерите са равнозначни на парите, изгодни са за работодателите, защото така те данат някакви пари под формата на валери на работниците си. Върху които не плащат данъци и осигуровки, каквито плащат върху парите за заплати. Същия ефект, който се постига с ваучерите. Може да се постигне, като се въведе необлагаем минимум и така ще важи за всички българи еднакво. Сега ваучерите важат само за работниците в по-големи фирми.

    Коментиран от #44

  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ти с какво мислиш":

    Ти с какво мислиш? Честен човек никога не би се съгласил да влезне в БКП=БСП. Или да е в коалиция с БСП. ГЕРБ трябва да се изчегъртат заради техните 12 години безобразия. Но и БСП трябва да се изчегърта заради техните 7 пъти повече години безобразия(30 години + 45 години).
  • 38 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Ами да разгледаме другите съставни на цените. Суровината се вдига автоматично с вдигане на МРЗ, защото се внася от нашенска фирма вносител, която почва да плаща по-високи заплати, а от там и разходите й скачат, от което скача и цената на суровината й. При енергиите нещата са същите. При данъците също, както видяхме последните две години. При труда вече го обяснихме, че също е така. Остават режийните, които са перо толкова дребно, че и те ще бъдат в кюпа с повишените части. Направи си сметка сам: през 1999 г безалкохолно на заведение беше 30 ст, а МРЗ беше 67 лв. Днес безалкохолно на заведение е 3 лв, а МРЗ е 650 лв. Колко безалкохолни си можел да си поръчаш през 1999 г, и колко сега? По-богат ли се чувстваш?
  • 39 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Публикувано във факти.бг: никой фирмаджия не си прави труда да укрива доходи у нас >>>> Но комент!
  • 40 Глад

    3 1 Отговор
    Другарко комунист за 45 години влтаст за макарончо ли ма държа та не дигахте минилната заплата, само крадяхте кражба колко моо 14 милиарда долара външен оставите проклет да сте
  • 41 Христов

    5 1 Отговор
    Само Минчо Христов и Стела Банкова защитаваха интересите на българския народ, когато бяха депутати.
    Поне се запознайте с депутатската дейност на тези хора, преди да излеете тонове злъч върху тях.

    Коментиран от #43

  • 42 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "GnG":

    Заплатите и по-точно разполагаемия доход на най-бедните хора у нас могат да се вдигнат много лесно и бързо с 10% още от 1 януари 2022 г.. Като се въведе 1000 лева месечен необлагаем минимум и се повиши данъка върху доходите за горницата над 1000 лева месечно от "плоските 10% сега" на "плоските 15%". Така с новия необлагаем минимум от 1000 лева и 15% данък върху горницата над 1000 лева. Всички, които сега взимат под 3000 лева месечно ще плащат по-малко данък. И само тези, които взимат високи заплати над 3000 лева месечно ще плащат малко по-високи данъци. Добре е и да се въведе семейно облагане.
  • 43 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Христов":

    Не аз, съм сляп, а ти "сънуваш". Защото аз не виждам никакви реални резултати за хората от "работата" на Минчо Христов. Само приказки и никакви резултати. „По-добре веднъж да беше помогнал Минчо Христов, отколкото сто пъти да проявява съчувствие с приказки."
  • 44 Щуромер Прозт

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    ти нищо не разбираш. Валчерите важат за всички фирми- микро,малки,средни и големи.
    Малки Недорасъл Господине ,валчерите не са заплата .
    Те са СОЦИАЛЕН РАЗХОД .
    Като банкета на Коледа.( дава се на всички работници , но не е заплата.)
    Омразата и Злобата разболяват.
    И все от Лоши Болести.
    Ваучерите са извоювани в Лондон след двуседмична стачка на железопътните работници през 1959 година.
    Напротив трябва да се увеличат на 300 лева. Във Франция ваучерите са 300 евро. А в България 40 евро.
    Така че , МЛЪКВАЙ.

    Коментиран от #45

  • 45 Мани го тояяя Тулуп

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Щуромер Прозт":

    Той сигурно не знае че заплатата му е по висока от това което прибира в портмонето в края на месеца .
    По висока с размера на данъците.
    Той си мисли че работодателите плащат данъците на заплатата.
    ПЛАЩА ГИ РАБОТНИКА , РАБОТОДАТЕЛЯ САМО ГИ ПРЕВЕЖДА.(помага на работника)
  • 46 да ама

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "GnG":

    Англия удари кепенците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове