Last news in Fakti

4 Юли, 2021 09:17 12 687 37

Детски лагер побърква собственици на апартаменти

  • деца-
  • детски лагер-
  • апартхотел

Казусът е от Варна

Детски лагер побърква собственици на апартаменти - 1
Снимка: БГНЕС

Собственици на жилища в апартхотел във Варна се оплакват от шума и мръсотията, които създават деца от Украйна, настанени на лятна почивка в сградата. Подателите на сигнала твърдят, че в комплекса неправомерно са настанени близо 500 деца на лагер и апартаментите са пренаселени, съобщи БНТ.

Собствениците на апартаменти казват, че са подложени на непоносим шум от настанените в комплекса деца. Тормозът не спирал дори и вечер.

"Отделно СПА зоната, която ни е обещана още от 2016 година, в момента е преработена в тип дискотека, така да го наречем детска дискотека. Поставили са условие да работи до 22.00 часа, което не се спазва", заяви Виктория Бенли, собственик на апартамент.

Собствениците на жилища в апартхотела казват, че са принудени да ползват един басейн заедно с лагерниците от Украйна. Според тях хигиенните изисквания не са спазени.

"Басейнът е в изключително мръсно състояние. Не мога да позволя на собствените си деца да влязат в този басейн, изпочупени са решетките. Падат, удрят се децата ми", допълва Виктория Бенли.

Недоволните собственици на апартаменти са сигнализирали за проблема различни институции, включително и фирмата, която стопанисва комплекса.

"Ресторантът в комплекса работи в момента само за децата, а ние, собствениците, нямаме никакъв достъп до там. Но най-големият проблем е, че разрушават собственост, в която всеки един от нас е инвестирал", каза още Сибиле Кайлокар, собственик на апартамент.

От фирмата, която управлява комплекса, заявиха, че наемателите и собствениците имат равен достъп до всички общи части и съоръжения там.

Отричат децата от Украйна да са вдигали шум или да са повредили имущество и подчертават, че няма нито един сигнал, подаден в полицията.

От фирмата допълват, че децата се ползват със същите права като останалите граждани и е неморално да бъдат сегрегирани.

След направена проверка от Община Варна заявиха, че документите за категоризация на комплекса, представени от фирмата, са напълно валидни и това, че там са настанени деца, не представлява проблем.

Броят на ползваните легла в апартаментите отговаря на категоризацията на апартхотела. От здравната инспекция във Варна също са направили проверка в комплекса и не са установили нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами тая в България инвестирала

    53 3 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂будала😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 2 Мръсно

    38 13 Отговор
    ще като вземат пари , а не се чисти и поддръжа обекта ! А на умниците децата им виновни ?!
  • 3 Механик

    60 10 Отговор
    То пак добре, че са децата, а не родителите. Че какви пиянски изцепки щешеда има, бедна ви е фантазията. Да не говорим какви венерически болести щяха да донесат шлюхите.

    Коментиран от #6

  • 4 Това шега ли е

    54 8 Отговор
    Алооо, инвеститорче, на казал, рекъл ли си се вързал, бре?! Малееее, що за наивник си. Купил си 20,30 кв/м на мутроморието и си мисли, че е на Малдивите или на гръцки остров. Що не си купи във факултето, бе? То същото!
  • 5 Сметка

    35 1 Отговор
    500 деца по 1000 лева ....
  • 6 Hess

    40 12 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Противна нация-най гадните след евреите!

    Коментиран от #12

  • 7 русенец

    47 2 Отговор
    Следващият месец може да настаните и 500 талибанчета.
  • 8 цербер

    25 2 Отговор
    Виктория Бенли-собственичка на апартамент.
  • 9 въпросче

    32 2 Отговор
    ЦВЪКИ има ли няколко апартхотела в тоя комплекс?
  • 10 Украйнците

    51 10 Отговор
    са нещо като руски "македонци" или казано накратко пълни идиоти.
  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    20 3 Отговор
    75% ОТ МЕГАЛИТИТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ СА В БЪЛГАРИЯ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ И СА НАЙ-СТАРИТЕ В ЕВРОПА
    ..................
    ТАКА ЧЕ НИЙ И СТОУНХЕНДЖА СМЕ И ПОСТРОИЛИ НА БРИТАНСКИТЕ ДИВАЦИ

    Коментиран от #31

  • 12 Механик

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "Hess":

    То е поради факта, че там е пълно с евреи. И не от сега, а от много отдавна. Там така са се омешали, че е мале мила.

    Коментиран от #20, #24

  • 13 ТакаБеше

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами тая в България инвестирала":

    в апартхотел при това....
  • 14 Чакай

    29 2 Отговор
    да почнат нашите диванета да ги пускат по хотелите, ще реват със сълзи. Каквото изкарат, двойно ще вкарат за поправки и възстановяване....
    Като знам, че повечето ще с от "б0я7а", не ми се мисли. Такава помощ за хотелиерите не пожелавам и на най-големия си враг...
  • 15 Детския шум

    15 11 Отговор
    В никоя нормална държава не се класифицира като шумово замърсяване. Ясни са мераците на така наречените инвестирали в ефтиви апартаменти но това е положението. Ще търпите
  • 16 Ура

    27 0 Отговор
    Да е за урок на всички бъдещи купувачи на апартаменти в огромни апарт комплекси.
  • 17 Дърт пее..раст...

    13 3 Отговор
    Весело е !!.Имат си и деца ,!.Това е хубаво.Укри,укри,Ко толкоз??.И в Куба,след Чернобил,ходиха на почивка украинчета,обаче сега ,,,Хохлите са първи ,които поддържат ембаргото към Острова на свободата..Най добре ,всеки у тях си...На море планина,езера,ски,и т.н...Трайте си ,и се къпете в басейна,след 22,00ч.
  • 18 цеко

    17 0 Отговор
    Комедия с актьорите на община варна и рзи.... та кой ще проверява настаняването на деца в аспарухово и то при Дънката !!!Той прецаква всички че собствениците ли няма да......
  • 19 веселяк

    17 0 Отговор
    А Валерката къде е? Да не затваря гр.Шумен заради името му?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Адвокат

    9 4 Отговор
    И двете оплаквания идват от хора със странни имена. Може би са любители на пица?
  • 22 Оксиморон

    13 3 Отговор
    Когато хазарската държава е унищожена през 10-ти век от руснаците,най-много хазари остават в Украйна. Там има цели общински центрове с прилежащите им села изцяло от хазари. Отделно след Първата световна война много хазари са напъдени от Полша в Украйна. В момента най-богатите в т.ч и шоколадовия бос Рошен,както и комичният им президент са хазари. Украйна е оксиморон - там противно на всякаква логика нацисти и хазари са в съюз.
  • 23 Крум

    23 8 Отговор
    Що за идиоти коментират тук ? Във всеки жилищен публичен комплекс важат законите за етажна собственост. Ръководителите на тези детски групи трябва да поддържат този ред, иначе обратно там откъдето са дошли. Това пак само в България може да съществува.
  • 24 Hess

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Така е,както и поляците..
  • 25 ГруЮ

    9 17 Отговор
    Изтрещял свят, изтрещели хора. На “специалната” госпожа и пречели децата. Би трябвало да им се радва, но егоизма до такава степен е избуял, че не знае на кой свят живее. Шумете повече деца! И бъдете щастливи!
  • 26 дако

    21 2 Отговор
    500 деца ,да се изпикаят по 5 пъти в басейна и айде къпи се после.

    Коментиран от #34

  • 27 българин

    9 11 Отговор
    Вън украинската паплач!
  • 28 Мухаа,хаа!

    12 2 Отговор
    Така назованите" Апартхотели" ги изкупиха,предимно комплексари от Русия ,Прибалтика,фини,или англета. Да демонстрират " класа и стандарт" пред себеподобните.Подобен модел са и нашенци- местни величия от градове и паланки.Купуват къщи в гръцкото крайбрежие.Основно в села от градски тип.Важното е,като се приберат,да показват селфита,от имоти" За границу",или ..Вижте ,това е вилата ни в гръцко.
  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 3 Отговор
    През социализма имаше прекрасни детски лагери, например в Равда. Сега всичко е приватизирано и опоскано и бетонирано. Например Равда е съединена с Несебър с бетономорски бряг. И сега на съвременната аристокрация й пречат децата!

    Коментиран от #33

  • 30 √(n&Варна)

    3 4 Отговор
    Във ваканционните ТКЗС-та апартаменти имат възпитаните в духа на пролетарския интернационализъм и международната работническа/болшевишка солидарност.
    В такива комплекси няма да забележите организирани групи на деца от капиталистическите страни с традиции, а от бившия соц.-лагер.

    Коментиран от #32

  • 31 Да да ко речи😂😂😂😂

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И марс сте постройли и големия взрив сте видели😂😂😂пирамидите вие сте проектирали...били сте независими силни българите нямате пленено знаме ама загубената европа ви отне територий на вас лъвовете предците на европа 😂😂😂😂
  • 32 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "√(n&Варна)":

    Социализъм, капитализъм, децата все са си деца. През социализма не пречеха на никого!
  • 33 Децата на бедните са хлебарки ненужни

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    А на богатите са мамини слънчица....това си е самата истина детето на богатия е по дете от на бедния...едното ше управлява живота на другото като пораснат едното ше се наслаждава на живота а другото ше се чуди що е родено
  • 34 Черно Море

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "дако":

    Трябва да си абсолютен кряктен, за да отидеш на Черно Море и да се къпеш в опи кания басейн на хотела, вместо между акитата на плажа.
  • 35 Никога Вече

    6 2 Отговор
    Бях преди две години в Сл. Бряг в точно такъв комплекс с басейн. Следобедът затварях всички прозорци защото шумът от пляскането в басейна беше непоносим, а си представям ако имаше 500деца. Басейн не е нужен на морето и само създава шум. Имаше и много комари на всичкото отгоре защото постоянно мокреха някаква морава и комарите се рояха. Апартамента беше на украинец и глупакът даже не беше сложил мрежи на прозорците. Опита се да ме измуфти с парите - гадно племе.
  • 36 меги

    2 3 Отговор
    Това са деца,нормално е да е шумно
  • 37 Georgi

    0 0 Отговор
    Всъщност в сградата има много българи, които не могат да водят нормален начин на живот!!! Лошото е че всичко живо от институциите мълчи само защото един местен дирибей не дава дума да се каже!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове