9 Юли, 2021 09:45 5 481 55

"Тренд" прогнозира победа на "Има такъв народ"

  • тренд-
  • проучване-
  • избори-
  • парламентарни избори

Очаква се избиателна активност от около 51%

"Тренд" прогнозира победа на "Има такъв народ" - 1
Кадър: NOVA

Регистрираната в последните два месеца тенденция на ерозия в обществената подкрепа към ГЕРБ и лек ръст спрямо „Има такъв народ" се задържа в хода на предизборната кампания. Вследствие на този тренд, партията на Трифонов (21,3%) повежда с минимална преднина пред ГЕРБ (20,5%). Това показват данните от проучване на "Тренд" по поръчка на NOVA, проведено между 3 и 7 юли.

Победата до голяма степен ще бъде решена от избирателната активност, като при по-ниска активност ГЕРБ ще има по-голяма относителна тежест, заради твърдия и мобилизиран електорат, докато при по-висока активност „Има такъв народ" може да увеличи разликата си заради по-голямата електорална периферия, с която разполага.

БСП стои на твърда трета позиция с 15,9% от гласуващите, като това прави сериозна дистанция, както от втория, така и от четвъртия.

В хода на предизборната кампания "Демократична България" (12,4%) регистрира ръст в подкрепата си, отделяйки се на малко над 1% от конкурента за четвъртото място в лицето на ДПС (11,3%). Тъй като и двете формации разполагат с електорален резерв в чужбина, който няма как да бъде отчетен в проучването, гласовете извън България могат да се окажат решаващи за четвъртото място.

"Тренд" прогнозира победа на "Има такъв народ"

Коалицията „Изправи се! Мутри вън" с голяма степен на вероятност ще има парламентарно представителство в следващото Народно събрание, като 5,1% от всички, заявяващи, че ще гласуват, декларират, че ще ги подкрепят. Около 4%-вата бариера стоят и "Българските патриоти" (ВМРО, Воля и НФСБ), като влизането им в парламента ще зависи от мобилизацията в последните дни на предизборната кампания.

Под парламентарната бариера, но с лек ръст в рамките на кампанията, е партията на Костадин Костадинов „Възраждане" (3,1%). Формацията около Васил Божков „Българско лято" регистрира подкрепа от 1,6% от всички заявили, че ще упражнят правото си на глас на 11 юли. Коалицията около Жан Виденов събира 0,8% подкрепа.

51% от всички интервюирани декларират, че ще упражнят правото си на глас. Очакваната избирателна активност в страната е малко над 3 милиона.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артър e против Герб

    68 11 Отговор
    Корупцията в България намаля откакто Бойко и герб не са на власт...

    Коментиран от #9, #26

  • 2 Бою жабата

    60 8 Отговор
    Боко жабата крадлива , преди казваше , АЗ ВЪ БИХ , сам пък вий сте коалиция , а сега какво стана бе Борисов? Ти си в коалиция , а ИТН ви гази , хехехехехе

    Коментиран от #5

  • 3 Йордан Бъвлов

    46 4 Отговор
    Стига кражба на държавата ни. Стига толкова нека отдъхнем пари не стигат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И то

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бою жабата":

    дори без изборна кампания! 😃
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе

    40 8 Отговор
    ИТН е ясно, че ще спечелят! Просто нямат алтернатива! Ама герб що ги надувате? С какво ще им помогне това?

    Коментиран от #43

  • 9 Anonim

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Артър e против Герб":

    Това кой го казва ? Ти с малоумницата , напротив точно обратното е
  • 10 АРЕ У ЛЕВО

    12 2 Отговор
    СТИГА СТЕ ПРОГНОЗИРАЛИ БЕ !
  • 11 пак ли

    18 20 Отговор
    ако итн вземат повече , значи разпада и падението на обществото е безкрайно !!!
  • 12 Алексис Доксас

    23 8 Отговор
    В състояние ли сте да прекратите този фестивал на простотията? Дори да сте калинка, имайте своето себеуважение, дори да не уважавате обществото! Категорично и в Герб ще си отдъхнат, ако най после се отърват от това тлъсто, луднало недоразумение! Ето, Мария Гаргамел, Плевнелиев се цопнали и те в Трите морета, гледат и слушат изрядно Румен Радев! Що не го бойкотират и да заявят, че това е форум на фатмак, комунист, чорап, Мунчо, превратажия, комунист - кремлист!? Нещо май....
  • 13 Избирател БГ

    7 20 Отговор
    Пeнcиoнeри oт вcички cтрaни, cъeдинявaйтe ce! Виe cтe нaд 2 милиoнa и щe cтaвaтe пoвeчe, aкo прoгнoзитe ca вeрни. Трябвa caмo дa бъдeтe eдинни и дa глacувaтe зa тoзи, кoйтo плaщa пoвeчe. Винaги щe имa тaкъв, зaщoтo, дoкaтo глacувaтe зa нeгo, щe ви плaщa c пaритe нa другитe (a нe c тeзи, кoитo виe cтe внacяли, зaщoтo тe вeчe ca пoхaрчeни зa прeдишнитe пeнcиoнeри) и щe ви нaричa нeжнo „нaшитe мaйки и бaщи“.



    Ако в програмата нa някoя пaртия влезе една от точките,че есента при приемането на бюджет 2022 се приеме,че всички стари пенсии ще се преизчислят със средно осигурителният доход от 2020 година то всички пенсионери ще гласуват за нeя.Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.



    Зa ceгa тaкaвa пaртия вce oщe нямa,a ниe пeнcиoнeритe чaкaмe зa дa глacувaмe!



    Със сигурност се знае,че против пенсионерите и против преизчисляването на пенсиите са партиите на ДПС,ИТН и ДБ.



    Така,че скъпи пенсионери помислете си добре за кого да гласувате!

    Коментиран от #15, #18

  • 14 4454

    31 5 Отговор
    Погрома над герп ще е сериозен
  • 15 Абе

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Избирател БГ":

    поне като драскате платена простотия, се постарайте да изглежда малко по реално! 😃
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 55555

    24 3 Отговор
    Ужас гербери ужаст герп отива при ндсв
  • 18 някой

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Избирател БГ":

    Не си прав, за такава партия ще гласуват само пенсионерите със стари пенсии, а всички останали ще са против. Трябва да преизчислят всички пенсии, тогава може и да спечелят.

    Коментиран от #22

  • 19 Митко

    12 11 Отговор
    Жална ни майка, ако чалгаря и недоносчето спечелят...
    Ще се емигрира явно

    Коментиран от #21

  • 20 алелеле

    12 2 Отговор
    В народ.бг анонимно се е изказал работещ за проучвателна агенция и споделя, че ГЕРБ може дори да са трети, че се манипилира чрез подкупи реалните резултати от проучванията.
  • 21 Кои

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Митко":

    са пък тия! Щом не сме ги чували, няма как да спечелят! А иначе е ясно, че ИТН ще спечелят! Драма няма! Просто нямат алтернатива! Иначе можеше и да има съревнование! Сега е като състезание, с един кон!
  • 22 Гражданин

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "някой":

    Човекът ти е обяснил много добре,че всички стари пенсии преди 2020 година ще се преизчислят.Новите пенсии от 2020 и 2021 са изчислени със средно осигурителният доход за 2020 година.

    Е какво не разбра г-н Някой?!
  • 23 Ъхъъ

    7 6 Отговор
    ГЕРБ ще бъдат 4та политическа сила, БСП и ДБ ще се борят за второто място. ИТН ще са първи …. На който не му се вярва да гледа само ;)
  • 24 ВЕСТНИК МОНД

    11 9 Отговор
    Наистина не мога да си обясня поведението на българския"народ"през последните години.Хората имат по принцип виждания по различни теми от живота и винаги гласуват за политически сили,които правят точно обратното.Примерно поне 90% от българите са против джендър идеологията,а Слави Трифонов е за.75% от българите са за добри отношения с Русия,а Слави иска да късаме отношенията с руснаците.70% искат АЕЦ Белене,Славуца чрез бившия доносник на ДС и сегашен псевдоексперт Иван Хиновски казва не на проекта.Учиндолеца зове за сиединени европейски щати,нещо,което не само българите,но и хората от целия ЕС не искат.Е,и прицялата тая работа,българите ще гласуват за Слави Трифонов.Наистина думи нямам.

    Коментиран от #27

  • 25 Про Уч Про Плач

    10 1 Отговор
    Медиите са най-големите убийци на България, защото разпространяват, користно или от глупост, откровени измами, платени и оформени като нещо си.

    Коментиран от #33

  • 26 Корнелия

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Артър e против Герб":

    Е и какво като Цигулката и Тошко Тъпото спечелят изборите с 20%?? Ха ха ха!! То и Чекмеджето " спечели" предишните избори и какво от това?? А бе тикви! Не схванахте ли,че без БСП правителство НЯМА ДА ИМА???
  • 27 И аз

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "ВЕСТНИК МОНД":

    нямам думи за подлеците, опитващи се, чрез такива като теб, да манипулират без успешно мнението на хората! 😃 Има една мъничка тайна! Хората виждат достойнството и подлостта! Та затова платената простотия, рефлектира на обратно! 😃 Та не се чудете в други ден, защо ИТН печели, а партии, ползващи подлост, като бсп, герб, възраждане, бл, пишман "патриоти", губят! Там е разковничето! Хората виждат!

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Простотия

    12 9 Отговор
    Пълна простотия е славчовата партия. Бивши от другите партии. Компрометирани, некадърни, слагачи разни. Ясно е че беше активиран гологлавия простак. И разбира се, намират се достатъчно малоумници да гласуват за него. След слави ще е катастрофа. Ама народа глупав-лесно се маниполира. За оня селски тарикат-христо иванов някой беше писал че си рискувал живота на росенец. Да се смееш ли да плачеш ли. Свещена простота. Давам им на тия 1 година. После всички тия глупаци дето им се кланят ще са първи на протестите. Айде чао и до следващитд избори.

    Коментиран от #30

  • 30 Чао

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Простотия":

    Добре, че ни отърва от платеното си присъствие и ще има малко по малко простотия! Дано не си излъгал и да се върнеш! Макар, че е сигурно, че ще се случи! Все пак с лъжа сте закърмени! 😃

    Коментиран от #31

  • 31 мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Чао":

    Не вярвам след изборите тиквата пак да празни чекмеджетата за такава загубена кауза, но знам ли, все пак това не е нормален човек, така че всичко е възможно. Така и така тия пари няма за какво смислено да ги похарчи и живее като абсолютен мизерник.
  • 32 реалност

    1 2 Отговор
    Голям напредък има. Няма що. Досега ни управляваха две Б - ББ. Вече ви управляват три Б - Бай милиционер, Бай чалга и БАй гей. Иначе корупция, инфлация, мизерия, полицейски произвол - всичко е в пъти повече от ГЕРБ. АМа за това си траете.
  • 33 евра

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Про Уч Про Плач":

    по информация на Осман Октай, някои журналисти инкасират милиончета евра
  • 34 пручване

    2 2 Отговор
    бeзплaтнo прoучвaнe (пaри нe ca взeмaни)! aгeнция "бeз имe"
    1. итн
    2. дeмoкрaтичнa бг
    3. дпc-бкп
    4. гeрб-бкп
    5. бcп-бкп
    6. имв

    врeмe e цялaтa нoмeнклaтурa oбcлужвaщa oлигaрcитe и мaфиятa дa изчeзнe в пocлeдвaщи избoри.

    Дoвoлни ли cтe oт бeзплaтнoтo прoучвaнe?
  • 35 Тити

    5 1 Отговор
    Служебното правителство продължава.Това е.

    Коментиран от #37, #42

  • 36 🚫🚫🚫🚫🚫

    4 2 Отговор
    Повече ГРОБ НЕ !
  • 37 Това

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Тити":

    ще се реши след два дена! Платените социолози, не може да им се вярва! Ако герб, бсп и дпс имат под 120 депутата и пишман "патриотите" и продажниците от възраждане не са в парламента, ИТН ще направи правителство! Ако тези партии имат над 120 депутата, ще си остане служебното!

    Коментиран от #54

  • 38 гост

    2 3 Отговор
    Добре ИТН,ще спечелят,така се надяват тези които ще гласуват за тях и ще махнат ГЕРБ,дотук добре,а след това какво?Кой ще управлява държавата,те ли ще създадат правителство,"Слави" ли ще е премиер,"Тошко" ли и какво, ще направят за живота ни,тяхната експертиза е друга да правят шоу,забавни зрелища и искаме ли живота ни да е това.Пожарникар ни управлява,в момента генерал,а утре какъв ще е ?"Не става само с ядене трябва и акъл"-като гласуваме,трябва да знаем и защо,като не знаем по-добре да не гласуваме.Искаме ли всички да изглеждаме като "Слави",аз не искам.Защото той колкото и да е успешен в каквото и там да прави,никак ама никак не изглежда щастлив и аз не бих казал на сина ми -моето момче бих искал да станеш като този чичко"Слави",А ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ СТАНЕШ КАТО НЕГО!

    Коментиран от #39, #55

  • 39 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    ти като гласуваш за някой, ако гласуваш, че звучиш като първолак, за естетичен хирург ли го правиш, че се притесняваш как ще изглеждаш!?! 😃

    Коментиран от #40

  • 40 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Абе":

    Лицето приятелю,казват е прозорец към душата,а естетичните хирурзи не са най-красивите,а тези върху койито работят.Но ти понеже си много интелигнтен вероятно го знаеш.Но от "Слави" нищо друго не се чува и вижда освен одухотвореното му лице и за това първолак като мен това е видял и с това ме спечели.Може би теб те е спечелил с нещо друго,сподели го с нас,ако не са пари разбира се.

    Коментиран от #41

  • 41 Ами

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Слави има зад гърба си десетки години и досега ако не си разбрал какъв е и що е, сега с платените стотинки ли ще разбереш и с глупавите въпроси от жълтините!?! 😃

    Коментиран от #48

  • 42 Румен Радев

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Тити":

    Накрая българският народ ще алащиса и ще гласува за Президентска република!! Ясно??
  • 43 tasi

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Дали ще спечелят ИТН още не е видно.Каква програма има ИТН за развитие на икономиката, за повишаване на стандарта на народа, за развитие на селското стопанство и износ на продукция, за пазари, за здравеопазването и образованието,за съдебната система ? Никаква.Защо Славчо ходи с по 20-30 бодигарда и 4-5 джипа. От кого го е страх? Как забогатя Славчо и от къде почна- от Магурата ли? Стотици въпроси без отговор.

    Коментиран от #46

  • 44 ШиШиШиШи

    2 3 Отговор
    Възраждане ще има над 7% без манипулация на гласове

    Коментиран от #47

  • 45 ШиШиШиШи

    1 1 Отговор
    А Америка за България НЕ 12.4, а ще вземат около 18% защото машините са ТЕХНИ
  • 46 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "tasi":

    ако имаш въпроси различни от жълтините и не с цел манипулативно звучене, заповядай! Иначе да отговарям на платена простотия и глупави въпроси, е излишно! 😃 Точно заради тази платена простотия, ИТН са сигурният победител и без алтернатива!
  • 47 Политолог

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "ШиШиШиШи":

    Единственото спасение и надежда за възраждане на нацията е ПП " Възраждане" Вижте ги тия от " Мутри вън" Купуват гласове!!! Ще се окаже ,че Майчето е мутра под прикритие на мутрите???!!

    Коментиран от #50

  • 48 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ами":

    Това са общи празни приказки,нищо конкретно ,както и тези на твоя любимец.Та за това ти говоря.

    Коментиран от #49

  • 49 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    добре, че твоите платени опорки са конкретни и не са общи! 😃 Смешници!

    Коментиран от #51

  • 50 Не даваме

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Политолог":

    глас за подлеци! Дано възраждане остане извън парламента! България няма нужда от подли предатели!
  • 51 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ами":

    Защо мислиш,че някой ми плаща за да пиша това което мисля?Защо мислиш,че всички които не мислят като теб са платени,това е ограничен стереотип,нещо в което ти неоснователно ме обвиняваш,може би ти не познаваш и не приемаш,че има и друго.

    Коментиран от #52

  • 52 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    ако мислите ти са цитати от жълтите медии, още по жалко за теб! 😃 Иначе различното мнение го уважавам, но то не е цитати! Още елементарни въпроси имаш ли? 😃
  • 53 ЗА СИВО СИНКАВАТА КОЖА С ОБИЦА НА БОС КР

    0 1 Отговор
    ГЛАСУВАТ ВЕЧНО НЕРЕАЛИЗИРАНИ НЕУСПЕЛИТЕ И ПОЧИТАТЕЛИ НА ФЕН TV😂
  • 54 А бе стига троли

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Това":

    Говориш глупости! Нито си в час,нито прогнозите ти са верни!
  • 55 Има тъп народ (ИТН)

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Все още много хора не проумяват,че замисъла на чалга-кючека беше сами да събори Бойко от власт и..до там...и,че войната измежду двамата е повече личностна! Будали!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове