Last news in Fakti

13 Юли, 2021 06:25 3 812 12

Любомир Стефанов: Ако ИТН не получи подкрепа за кабинета, остават сами

  • любомир стефанов-
  • политолог-
  • има такъв народ-
  • правителство

Слави Трифонов е готов на авантюра, смята политологът

Любомир Стефанов: Ако ИТН не получи подкрепа за кабинета, остават сами - 1
Снимка: Личен архив

Слави Трифонов е готов на авантюра – с предложенията си за министри той не само е готов на кабинет на малцинството, а на еднопартийно правителство на малцинството. Подкрепа може да търси в бъдеще - по определени политики, като започне да изнудва своите партньори преди още да си ги е създал.

Това смята политологът д-р Любомир Стефанов. Пред Радио София той предположи, че ако ИТН не получи подкрепа за предложения си кабинет, партията ще се окаже сама срещу всички.

Така, „в крайна сметка ще загубят всички“, защото избирателите за пореден път ще се убедят, че овластените да управляват няма да оправдаят очакванията мнозинството от българския народ да живее добре. При поредни (трети) избори, активността ще спадне още повече, прогнозира политологът.

Рекордно ниската активност на 11 юли може да се обясни и с разочарование от политиците, и от сезона, подходящ за почивка след пандемията, и с липсата на сблъсък на идеи между кандидатите и формациите, коментира Стефанов.

„Явно политическите партии не успяват да уловят и да формулират дневния ред на обществото“, допълни той.

Изчегъртването не се случи, смята още политологът. А партиите са изненадани от резултатите. С разхвърляния вот хората очевидно подсказват какво трябва да правят политиците – да следват девиза на българския парламент „Съединението прави силата“.

По думите на Любомир Стефанов репутацията на Николай Василев е меко казано спорна, но явно достойнствата му са достатъчни, според партийците от „Има такъв народ“, за да са готови да му поверят управлението на държавата.

"Когато държавата е в криза, не е време за експериментиране, но ако пък не опитаме „нещо друго“, няма да разберем дали ще проработи. Да се надяваме на здрав парламентаризъм, който може и трябва да бъде коректив", каза още д-р Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванчо

    13 1 Отговор
    направо гениално!
    да се чудиш, как се сети този човек ... че остават 'сами' славистите
    не помня откога не се е чула конкретна мисъл у родните т.нар. политолози; само общи приказки и проветряване на устата ...
  • 2 Гандалф

    8 13 Отговор
    Нали в предишния парламент, всички ги оплюваха, че не е предложил правителство...особено сега ще бъдат активни, мутри вън и дб...защото няма да има парче от баницата и за тях. Мая, татяна, хаджи и компания...преди как беше, подкрепяме те, но искаме, това и това министерство, обществените поръчки, да се печелят от това и това лице...сега, ва банк, или печелиш или губиш...хората са казали, много баби, келяво бебе...предишните правителство го доказаха...нали всяка партия декларира, България над всичко, че ще работят за България...ами работите...
  • 3 име

    15 4 Отговор
    Изчегъртването си върви, без парламент служебното правителство си върши много добре работата. Но е прав, че партиите трябва да се обединят. Лошото е че няма кой с кой. Слави е с огромно его като, като на тиквата. И не иска с нико да се коалира. А още по-лошото е че сините, които половината са костовисти, а другата половина са бивщи патерици на ГЕРБ, смятат че БСП е статукво.... Освен ДБ и БСП не виждам кои могат и си заслужава да управляват. ДПС и ГЕРБ задържително трябва да са извън властта.
  • 4 асан

    3 6 Отговор
    Значи е достоен за примиер.Слави целия български народ следи изчегъркването, но доста голяма маса от този народ сам себе си трябва да изчегърка, което няма да стане, защото не са мазохисти, а РОДОЛЮБЦИ и СРЕБРОЛЮБЦИ.Браво Слави страхотен фокус им направи, за никого вече лапане няма!Сега пишат колко нечестно е срещу другите партии, но щом закона позволява не е незаконно спрямо ДЕМОКРАЦИЯТА.Пишат колко непознати били новите министри, да не би на Боко,тройната и НДСВ бяха известни?
    За премиера само от медиите знаем какви глупости е направил,но как 9 години са му дали да работи.Слави с теб сме!!!
  • 5 ристю

    5 0 Отговор
    Станислава Армутлиева е най-рошавото нещо,което съм виждал.
  • 6 big

    2 3 Отговор
    ИТН ще получи подкрепа от ГЕРБ. Това им е изгодно в дадения момент, ще елиминират Румен Радев и евентуален негов нов служебен кабинет и най-вече спада в електоралната им подкрепа. Те ще бъдат подкрепени най-вероятно и от другите партии, т.к. едни нови избори и за тях няма да са изгодни: ниска избирателна активност, а това е нож с две остриета!
  • 7 бушприт

    4 0 Отговор
    Въпрос в кулинарен форум:
    - С какво да гарнирам черен хайвер, сьомга, омар, стриди и трюфели?
    Отговор:
    - Да ти приседне, дано!
  • 8 Гришата

    1 0 Отговор
    пaртиитe мижaтурки и aлчнитe крaдливи кaлинки oт гeрб щe игрaят oбщo хoрo c пaртиятa ИТН aкo зaпaднитe пaртньoри и CAЩ пoдкрeпът Cлaви Трифoнoв нo гeрб изглeждa ca aут и ги чaкa рaзcлeдвaнe
  • 9 12345

    1 0 Отговор
    За какво ли му трябваше на баир лозе,добре си дрънкаше музиката там.
  • 10 СПАС БЕЗДЕЛНИКА

    6 0 Отговор
    А БЕ, ЛЮБО! ЗАЩО МЪТИТЕ ГЛАВАТА НА ШОУМЕНА? НАЛИ СТЕ ПОЛИТОЛОЗИ? КАК ПЪК ЕДИН ОТ ВАС НЕ МУ КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ, ЧЕ ЗА НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ НАЙ - УСТОЙЧИВОТО РЕШЕНИЕ Е ДА СЕ УЗАКОНИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО - КАКВОТО И ДА Е ТО, ЗА ДА ИМА ВРЕМЕ ПАРТИИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СРАБОТЯТ? КАК НИКОЙ ОТ ВАС НЕ МУ ОБЯСНИ, ЧЕ БОКОВЩИНАТА НЕ Е ДОУБИТА, ЧЕ ВТОРИЯ ЕШАЛОН НА БИВШАТА ВЛАСТ ЩЕ ПОТОПИ КОРАБА? АКО НАРОДЪТ НЕ НАУЧИ С ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ КАК Е БИЛ ОГРАБВАН 10 ГОДИНИ, С КАКВИ ВРЪТКИ, УТРЕ ПАК ЩЕ ЗАЛИТНЕ ПО НЕЧИИ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ! АКО СГАЗИЛИТЕ ЛУКА НЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ, НИЩО НЯМА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО! И НАЙ - ПОСЛЕ, ТОВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАБРАЛО СЕРИОЗНА ИНЕРЦИЯ - ФАКТ, КОЙТО ПЛАШИ БОРИСОВ ДО СМЪРТ!
  • 11 Любомир Стефанов?? Ако ИТН, не поручи

    1 0 Отговор
    Подкрепа, няма трагедия, служебния кабинет продължава да работи до Октомври!! Има още много работа да свърши!! А той работи много добре!! На Есен, като се приберат 1мил избиратели от летни почивки, от Вили и имоти с къщи на село, ще се Броят Пилците на Есен!! Чакаме е тази Есен!!!
  • 12 Не получи

    1 0 Отговор
    Не получи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове