27 Юли, 2021 09:20 3 927 25

Концесионерът на ''Смокиня'' забрани шатрите

  • плаж смокиня-
  • шатра

Шатрите в платената зона струват 99 лева, а хората се питат защо COVID мерките не важат за нея

Концесионерът на ''Смокиня'' забрани шатрите - 1
Снимка: БГНЕС

Концесионерът на плаж "Смокиня" Иван Алексиев е забранил поставянето на шатри в свободната зона, както и хладилни чанти, съобщава бТВ.

Алексиев дори е поставил изискването чадърите, които плажуващите поставят, да не са високи повече от 1,5 метра. Шатрите в платената зона струват 99 лева, а хората се питат защо COVID мерките не важат за нея.

Има и табели с изискванията. "Ние не се бием с плажуващите. Просто им казваме какви са новите правила съгласно пандемията", твърди Алексиев.

На една от табелите е записано и че се забранява внасянето на храни, напитки и хладилни чанти.

От Министерството на туризма казват, че не може да има ограничения за шатри на плажа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    51 0 Отговор
    Хората да ди питат, това е България всяка година едно и също така е било и така ще бъде
  • 2 Тъпу тролче

    56 0 Отговор
    Феодални владения!
  • 3 тия

    58 1 Отговор
    за какви точно се мислят. къде са контролните органи. тази наглост не трябва да остане несанкционирана
  • 4 Пич

    33 7 Отговор
    Нали служебното правителство вкарваше всички в ред. Къде дреме за тези...???
  • 5 ееееееее

    50 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На една от табелите е записано и че се забранява внасянето на храни, напитки и хладилни чанти.....
    НЕЩО НЕ РАЗБРАХ!!!КОВИТО ГО ПРЕНАСЯТ В ХЛАДИЛНИТЕ ЧАНТИ И САНДВИЧИТЕ ИЛИ?????
    ИЛИ ВЕЧЕ ЩЕ ИСКАТЕ ДА НЕ СЕ И ДИША????
    ИДЕЯТА Е ДА СЕ ХРАНИШ ПО РЕСТОРАНТИТЕ....ТЕ ТАМ ХЛАДИЛНИЦИ НЯМАТ СИГУРНО И КОВИТО НЕ ХОДИ ТАМ,А САМО ПО ХЛАДИЛНИТЕ ЧАНТИ НА ХОРАТА!!!!
    Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #17

  • 6 Българка

    57 1 Отговор
    До кога хотелиери, концесионери по родното черноморие ще мародерстват и изнудват туристите да плащат шапка пари? Как собствен чадър не може да е по-висок от 1,5 метра и това пази от ковид? После се чудим защо българите бягат от родното черноморие
  • 7 мутроплаж

    29 1 Отговор
    На Боко мутрите: Публикувано във факти.бг: "Ние не се бием с плажуващите. Просто им казваме какви са новите правила съгласно пандемията". Т.е. те не се бият едни с други, просто едните (дебеловратите) бият другите!
  • 8 Би Джи бизнес

    43 0 Отговор
    Вместо да мрънкате пускайте жалби в Мин на Туризма, викайте му полиция вместо той да ви плаши, че ще вика, защото той 100% е неизрядния! Отровете му живота да се обяснява на институциите постоянно и те така. Да почивката ви отива на кино, но така или иначе пак, ще отиде, ако им давате да ви се гаврят просто в единия случай той тържествува, а в другия и той ближе рани, "На война, като на война" казват французите!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 lzboj

    23 0 Отговор
    а царевица и гевреци може
  • 11 Мииии

    14 0 Отговор
    Кибрита и проблемът се разрешава.
  • 12 Гай Турий

    27 0 Отговор
    На тоя още през м. май трябваше да бъде отнета концесията!!! Какво се церемонят с такава мутра?
  • 13 сила

    20 1 Отговор
    СЛЪНЧАКА ФАЛИРА И ПРИМАТИТЕ МИГРИРАТ НА ЮГ....

    Коментиран от #15

  • 14 закривай

    24 0 Отговор
    Държавата да вземе всички плажове, които са на концесия!
  • 15 гербопитеци

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "сила":

    навсякъде, мила моя майнольо! Гербопитеци и тиквопитеци ненаядени и освирепели като Тиквата!
  • 16 Кака Сийка

    20 0 Отговор
    На плажа ковид няма! Какви мерки на открито, на шатра, на чадър? Нищо по естествено да седиш на сянка и да пиеш вода на плажа! Още малко и ще таксуват всяко влизане в морето!
    Алчни концесионери...
  • 17 Бг Туриста

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ееееееее":

    Има бе, пич, има такава държава. Държавата на и..иотите, които са се оставили в ръцете на такива дерибеи. Да бяхте отишли я в Гърция, я в Турция, нямаше да се вкарате в такива приключения. Хем по-евтино, хем в пъти по-добри услуги Тоя е бивш, (оопс-грешка,щото няма бивши) милиционер и мисленето му е милиционерско.С една наредба могат да се оправят нещата- при три оплаквания да се отнемат концесиите....ама трябват топки и за тая работа..и добри закони. Айде сега да ви постна едно клипче от мястото където плажувам всяка година..плаж, дълъг 25 километра. Никакви ограничения или платени плажове. Кеф ти шезлонги, кеф ти чадъри(безплатни, срещу едно кафе)кеф ти плаж за натуристи, кеф ти къмпинги за палатки на смешни цени, кеф ти места за кемпери...Тук почивам от близо 15 години и никога , повтарям-НИКОГА досега не съм имал проблеми.Със здраве..и да не разпъвате шатри, ееиийй...и хладилни чанти да не носите, че може и да ви бият.

  • 18 мда

    10 2 Отговор
    ГЕРБЕРСКИ МУТРИ СА ВСИЧКИТЕ КОНЦЕСИОНЕРИ!
  • 19 Гост

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Министерството на туризма казват, че не може да има ограничения за шатри на плажа."
    Няма какво да казват, а да взимат мерки подобни случаи да няма или ако има - да не остават без сериозни санкции. В противен случай, ще има да чакат за развитие на туризма в БГ. Апропо, поради тази причина вече 10 години не съм стъпил на Черноморието.

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    7 0 Отговор
    Задължителна ваксинация, обаче подписваш съгласие, слънцето е пари, все пак мори ковид , той си е платил концесия и за слънцето, хладилната чанта ще си нося ваксината, може на косеционера да бия една срещу заплащане.
  • 21 Бг Туриста

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Аз пък поради тази причина и следващите 30 години няма да стъпя на мутроморието. За съжаление българинът се доказа за пореден път като мошенник и далече от каквито и да е пазарни отношения. А гл..пендерите, които тъпо и упорито се оставят в ръцете на такива дерибеи, си заслужават такова отношение. Все пак на тях и подобните им се крепи светът.
  • 22 Потомствени

    3 2 Отговор
    комунисти и селяндури , намат напълване пеликанските им гуши !
  • 23 иван иванов

    7 0 Отговор
    кой си ти бе да забраняваш на хората...да не е на баща ти плажа...като не ти изнася откажи се от концесията,на мутра ли се изживяваш...скоро не си ял токати...к.ретен м.алоумен.
  • 24 Хитлер

    1 0 Отговор
    На сапун
  • 25 Машала

    0 0 Отговор
    Изгониха два милиона българи от България! Зщо ли вече на никой не му се стъпва на нашето черноморие? По мутренско и по мръсно място по света надали ще се намери!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове