Last news in Fakti

28 Февруари, 2013 07:58 26 368 30

Димитър Попов: Може да убият Бойко

Преглед на печата

Димитър Попов: Може да убият Бойко - 1
Димитър Попов. Снимка: БГНЕС

Димитър Попов: „Може да убият Бойко“, цитира в. „24 часа“

„Ако Бойко Борисов се оттегли или го убият, което не е невъзможно, президентът Плевнелиев ще загуби стабилността си“, твърди в интервю за всекидневника Димитър Попов, премиер на България през 1990 г. Според него министър-председателят в оставка е агресивен, не е легален конкурент. Той не бил подготвен да губи политическия комфорт и имал много противници. Димитър Попов казва още, че не сме в състояние да се противопоставим на монополите, защото не знаем кой стои зад тези монополи. „Казват, че били 40 души“, предполага експремиерът.


Чеци признал пред съкилийник, че умъртвил Яна Кръстева, пише в. „Труд“

Николай Русинов-Чеци призна, че е убил Яна Кръстева (28 г.). Това заяви днес в Софийския градски съд Петър Велинов, който бил задържан за кражба на кола и лежал в една килия с Чеци. Русинов е обвинен, че пребил и удушил Яна Кръстева в Борисовата градина. Полуголото тяло бе открито на 10 юли 2011 г. Тогава Чеци обясни, че прекарал нощта с Яна, но отрече да я е убивал. „В следствения арест питах Чеци какво го е свързало с убийството, а той ми каза, че на местопрестъплението забравил бутилка, на която били открити негови отпечатъци“, каза Велинов. „Попитах го защо не е закопал Яна, а той се почука с пръст по слепоочието и каза: защото съм глупак“, допълни той.


Улицата и президентът си търсят министри, съобщава в. „Стандарт“

Улицата и президентът търсят едновременно премиер и министри. Протестиращите обмислят създаването на правителство в сянка, което да не е временно, а да работи успоредно с официалния кабинет и постоянно в защита на интересите на българските граждани. Идеята е на трима от основните организатори на протестите - Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев. В сряда тримата били на тайнствена среща в следобедните часове, която продължила до късно вечерта. За премиер е бил поканен омбудсманът Константин Пенчев. Той отклонил предложението, но споделил: „Идеята им ми харесва. Даже искат да правят електронен референдум по съответните въпроси. Това е много добра идея“.


Система за мъгла гони апашите, разкрива в. „Новинар“

Система за мъгла ще гони апашите в складове, заведения и апартаменти. Това е най-новият продукт сред набора от системи за сигурност, който ще бъде представен на изложението Секюрити Експо 2013. То ще се проведе между 6 и 9 март и на него ще се представят най-модерните алармени устройства, камери и др. Специалната система, която ще отблъсква крадците с мъгла, ще бъде тествана на експото в стъклена стая. В помещението ще може да влезе всеки, който иска да види как действа продуктът. Устройството работи с датчик, който се задейства при движение и пуска мъгла. Абсолютно безвреден е за хората и освен че обърква крадеца, докато е в помещението, няма странични ефекти.


ГЕРБ са откраднали 47 милиона лева от „Тракия“, смята в. „Дума“

Поради факта, че главният изпълнител няма право на подизпълнители, той маскирал 50 малки фирми като „наемодатели на техника“, което означава, че изпълнителят на ЛОТ 4 по магистрала „Тракия“ Сдружение Тракия IV е извършил чиста измама и не са разплатени над 15 млн. лв. Общият ефект от престъпната схема на управляващите е над 47 млн. лв. в джобовете им, а подаръкът за изпълнителя е за около 4 000 000 лв., обяви на брифинг в парламента депутатът Димчо Михалевски. Всъщност реалните изпълнители на ЛОТ 4 няма да получат парите си, защото не са страна по договора с Агенция „Пътна инфраструктура“. Това е не просто добре обмислена кражба, а реализирана престъпна схема, покровителствана от правителството и лично от Бойко Борисов, защото няма друг, който да разпореди на АПИ да се разплаща по този начин, категоричен е депутатът от ПГКБ.

Немски политик иска връщане на визовия режим заради българи, алармира в. „Сега“

Германия спешно да възстанови визите заради прииждащите имигранти от България и Румъния, поиска Вилфрид Шарнгал от Християнсоциалния съюз. Това стана по време на дискусия по немската обществена телевизия АRD относно пристигащите в страната имигранти. Дебатът бе организиран, след като Асоциацията на германските градове разкри трудностите, пред които местните власти са изправени заради бедни ромски семейства от България и Румъния. Според Шарнгал за всички проблеми на страната е виновен ЕС. „Брюксел ни вкара в този проблем. Германците не могат да решат всички проблеми на света“, посочи политикът от ХСС, който е част от управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел.

Плащаме парно разсрочено без лихва, уверява в. „Монитор“

Да не се начисляват лихви върху дългове за парно до 3 г. назад, ако има погасителен план за разсрочено плащане. Това предлага експертна група към Столичния общински съвет, в която участват и граждани, за промяна в дейността на „Топлофикация София”. Предложенията ще бъдат гласувани на днешното заседание на градския парламент. „Мотивът за премахване на лихвите е, че месечните сметки са прогнозни”, обясни зам.-шефът на СОС Николай Стойнев. Сега при сключване на споразумение за разсрочено плащане столичани дължат лихва върху оставащата главница. Експертите предлагат още „Топлофикация София” да търси начини да сключва споразумения и с абонати с дългове от над 3 г. Тези борчове стават несъбираеми след съдебно решение. Така дружеството може да загуби милиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    4 1 Отговор
    е а дано
  • 2 Трибал

    1 0 Отговор
    Аз предлагам ,както се бяхме събрали по улиците,да се съберем пак и да пуснем групови граждански искове от цяла България до прокуратурата,да разследва тия хрантути дето ни крадат 23 години!Сега и без това разпускат парламента,значи няма да имат имунитет!Ако пък все пак решат да ги разследват и да ги съдят това значи че няма да могат да участват и във избори!Та идеята не е лоша,ако не друго ще им стъжним живота .Тези искове да бъдат пуснати и до съда в Страсбург!Ако не ни обърне никой внимание имаме пълно основание да хващаме пушките!Така че се организирайте и да действаме!

    Коментиран от #15

  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Глава трета
    НАРОДНО СЪБРАНИЕ

    Чл. 76.
    На първото заседание народните представители полагат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

    Коментиран от #5

  • 4 Адам Смит

    1 0 Отговор
    Кой ли са тези 40 човека, които стоят над премиер, президент и всички институции в България, реално ни управляват и са едни и същи при всички правителства???
  • 5 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    Така трябва да бъде , но ...
    Дяволът също чете Евнгелието , но по различен начин !!!
  • 6 мумията се завръща

    1 0 Отговор
    Автора на най голямата простотия : "За бога братя не купувайте......"
    От къде я изровихте тази женствена мумия от зората на менте прехода?
    Когато има жега изпълзяват всякакви влечуги.....
    От къде да сме сигурни, че ти другарю Попов не си един от тези 40 души, кукловоди???????
    100% съм сигурен,че Митко ги знае тези хора много добре иначе нямаше как да го направят премиер....:)
  • 7 ВЪЗМУТЕН

    1 0 Отговор
    Защо ще се опрощават дълговете за парно само в София ??!! ТОВА Е МЕКО КАЗАНО ЦИНИЗЪМ !!!Да не би другите градове не се намират в България?!?!Аз смятам че положението е даже много по-критично от София - защото средната заплата приблизително
    е 300-400 лева и то ако я получиш навреме!Да се промени закона
    за етажната собственост и загубите Топлофикация да си ги търси чрез други механизми, а не изрядните абонати да им ги поемат!
    Аз желая да си плащам това което съм изразходила,а ако на някой
    са му малко печалбите да напусне дружеството или го изнесе в чужбина,но там няма да има кой да му позволи тия ИДИОЩИНИ,и затова тук си правят каквото си искат - разбира се ПОЗВОЛЕНО ИМ Е И ТО СЪС ЗАКОН - ЗАКОННО ДА НИ ОГРАБВАТ !!!!
  • 8 дреме ми на .....

    1 0 Отговор
    Хех, Германците искат да върнат визите!- голям смях .... Ами то и ние можем да им наложим визи за да влизат в България.
    Намирисва ми на сбогом ЕС, - и ако стане, няма да имаме проблем с енергията скъпите горива и още доста неща
  • 9 дреме ми на .....

    1 0 Отговор
    Тези хора, милионите ги нямат за нищо, все едно говорят за жълти стотинки.
    За крадците 150 год. затвор в изолатор ...
  • 10 гфгг

    1 0 Отговор
    Ето какво прочетох за Димитър Попов в уикипедия... ..
    "през 1986 той осъжда на смърт 26-годишния Тодор Дечев, който е бил обвинен, че е осквернил надгробния камък на Людмила Живкова. Въпреки факта, че една смъртна присъда е прекалена за такава постъпка, тя е издадена и изпълнена. Тодор Дечев е екзекутиран чрез разстрел. Години по-късно тази история бе припомнена от журналистката Маргарита Михнева, която разследвала целия скандален случай и отишла при Попов заедно с майката на покойния Дечев, с цел да накара Попов да признае за постъпката си, но безуспешно. Димитър Попов твърди, че не познава такъв човек и се скрива от майка му."
  • 11 Христофор

    1 0 Отговор
    Трябва да се въведе китайско правосъдие разстрел на стадиона и близките на осъдения плащат куршума А за България трябва картечница с водно охлаждане

    Коментиран от #13

  • 12 испанец

    1 0 Отговор
    Димитър Попов-Да се чете,за Бога братя не ме слушайте.Аз като премиер доказах че не струвам.
  • 13 хидро-инженер от ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Христофор":

    Христофоре!Откри Америка!Така е брато!Прав си много!За калпав ДНК матриал само китайските социалистически закони шъ ни управят!.Прочете ли за Тракия по долу?Колко са си присвоили?Не знам!Понеже Бг е малка държава и се знае кой кое.Само политиците и властта си затварящв очите."Бившата" на един мой бивш колега му е споменала -началника си купи мерцедес макларън за 1.2млн евро преди коледа(ако не ме лъже паметта за марката.Не знам дали фирмата участва в Тракия,но доколкото подразбрах"бившата" на колегата работела за варненска фирма, ремонтираща пътищата в този град.В Б-с същите построиха естакадата към Меден Рудник.Не знам кои са но сам можеш да се предположиш колко са присвоили ако са участвали със схемата "наем на техника".
  • 14 Насо

    1 0 Отговор
    Незнам как така някой подведе протестиращите да "извъртят" малко исканията си. Според мен,най-важното и полезно искане беше,да се разсекретят всички договори в енергетиката (примерно за последните 20 години)! Съществуваше като искане, но вече не го чувам нещо! Премахнаха го ! Странно,наистина! Защото беше задължително да се осветлят тези неща,и то преди изборите, аз искам да имам информиран избор ...
  • 15 психодраматист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трибал":

    Прокуратурата е част от схемата, но всъщност идеята е добра! И като изчакаме срока за отговор по гражданските искове да пуснем до Страсбург. Поне да осъдим държавата, че нашите пари за данъци и такси не можем да използваме по предназначение, те потъват на едно известно ни място, да ни ги присъди Страсбург.
  • 16 зхз

    0 0 Отговор
    Eи гфгг ако е вярно това което четях по - случая !!! Почти убил воиник за да отнеме автомата му .....Преработил хаусни патрони в боини...За тази присъда трябва орден за Попов .
  • 17 Христофор

    1 0 Отговор
    Не само Тракия където да бутнеш все мирише На такива неща съм бил свидетел че ако ги кажа на някои косата така ще штръкне че ще могат да се забиват ябълки Нещо от рода на:Изпълнихме за 4 00 000 а взехме 4 000 000 И това в най бедната държава Някой знае ли че дебелината на нов асвалт в Германия е минимум 30 см На мен държавата ми прилича на уличен помияр нападнат от стотици кърлежи които почти са му изпили кръвта и бере душа до кофите докато пукне Държава която не може да извади напред умните кадърните талантливите а само крадците и разбойниците Бавно и сигурно загива
  • 18 Анонимен

    1 0 Отговор
    Да но! Колко хора страдат заради него.
  • 19 ддд

    1 0 Отговор
    Не е за вярване че в България някой краде от държавата,бай Тошо крадеше ама вече го няма значи вече няма корупция няма и кражби и всичко си е ок в демокрацията ,,АМА ЗА КОГО ЛИ ,,
  • 20 Съро

    4 1 Отговор
    Естествено, че може да убият Гойко - толкова хора биха го свитнали с кеф :)
    Ама нищо - Сретан ще оправи работата :)
  • 21 румбо

    1 0 Отговор
    Д.Попов е пълен б...к-доказан факт.Колкото до германците-малко късно се сетиха кое какво е и че има българи и "българи".
  • 22 Станислав Димитров

    1 0 Отговор
    заради м....лите цял живот ще страдаме.Да страдат и Хитлеристите.Като не им изнаса в лагерите на сапун.
  • 23 Станислав Димитров

    1 0 Отговор
    Сапун с аромат на Ром.............и манго
  • 24 иш

    1 0 Отговор
    И мен каква ме засяга. Да не искате пак да го изберем, че да го защштшм. Ка пък не!!!!
  • 25 emblan

    0 1 Отговор
    Иш,а кого предлагаш данеби другаря Станишев???
  • 26 Димитър Попов

    0 0 Отговор
    За Бога братя не купувайте
  • 27 не е важно кой съм

    0 0 Отговор
    на тоя цигански ибрик и подлагар цветелин кън4ев с удоволствие бих му пръснал мозъка
  • 28 Съни Миланов

    0 0 Отговор
    Еми и ние ако им дажснем по една виза на немците . Почваме с Lidl,Metro, Kaufland,Peny,Dm .............минаваме през всички немски фирми снабдяващи с торове , препарати и т.н и т.н. Не ,че им пука за нашия ама румънския пазар е мноого голям. Писна ми от разни националисти във всяка еврочленка да плашат хората с нас и да трупат дивиденти ,и да си помпат рейтингите .
  • 29 гост

    0 0 Отговор
    когато се краде по милиони има за всички магистрати рушвети естествено няма затвор
  • 30 ПРЕДАТОР

    0 0 Отговор
    Знаем ги още от детството АЛИ им е главатаря!
    АЛИ БАБА И ЧЕТИРИДЕСТТЕ РАЗБОЙНИКА!
    НЯМА ГРЕШКА! ПРЕДАДЕНИ СА - СТАРОТО РЪКОВОДСТВО НА БКП С НОВ КАМУФЛАЖ СЕ ДВИЖАТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове