Last news in Fakti

13 Август, 2021 12:46 5 295 45

Илиян Василев: ИТН върши прекрасна работа на ГЕРБ и ДПС

  • итн-
  • герб-
  • дпс-
  • правителство

"Не виждам как Трифонов ще спре, веднъж защото той повече няма да свири първа виола, и втори път, защото единственото, с което може да заработи е да ангажира в препирни ДБ и ИБГНИ, докато ГЕРБ и ДПС "възкръсват"

 Илиян Василев: ИТН върши прекрасна работа на ГЕРБ и ДПС - 1

"Словесните войни на ИТН вършат прекрасна работа на ГЕРБ и ДПС. Като не можаха да изпълнят активната си мисия - да направят кабинет с плаващи мнозинства, сега замитат с словесни експлозии след щетите от провала си като хулят безогледно ДБ и ИБГНИ. Но се чудя какво точно печелят от това?
И си спомням за класиката, ако спориш с глупак, шансът да станете двама е огромен.

Факт е че е издълбана дълбока бразда между Слави и другите партии, и бъдещо управление ще бъде сложно. Факт е, че ГЕРБ могат да се върнат като първа сила, което е по-малката беда, по-голямата е че безобразните атаки на ИТН им осигуриха спокойствие и шанс на фона на дърлящите си ИТН, да изглеждат като солидна партия", пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

"Не виждам как Трифонов ще спре, веднъж защото той повече няма да свири първа виола, и втори път, защото единственото, с което може да заработи е да ангажира в препирни ДБ и ИБГНИ, докато ГЕРБ и ДПС "възкръсват".

За това да се върнем на важните неща.

Първо, ДБ и ИБГНИ да се върнат към целите на протеста, да поддържат надеждата и стремежа на хората за промяна, като върнат важния дневен ред на Промяната - съдебната система, Гешев, Кошлуков, корупция /до месец ще вкарат Турски поток в експлоатация и там се вършат зулуми за милиарди/, азерският газ е афера за десетки милиони, която не се разследва от служебния кабинет.

Смислените цели и борба не толкова срещу основния враг, а срещу проблемите на хората, са единствената котва на разума в това море от незадоволени амбиции и накърнени ега.

Второ, да се опитат да направят някакъв спешен позитивен дневен ред за законодателство в Парламента, актуализация на бюджет, ако не искат новините да покриват комисията за Буджака.

Неща за вършене.

Третият мандат докато не бъде изчерпан е цел, която трябва да се преследва но без условието - БСП да не го реализират с нейн мандат. Не е време за условия. При това равнище на конфронтация между ИТН и ДБ/ИБГНИ - не виждам проблем технически да стане с мандата на БСП и формулата служебно правителство плюс.

Но именно този плюс е проблем, тъй като смениш ли един ще тръгне препирня защо да не се сменят и други и .... няма край. При всички случаи ако ДБ не иска БСП да реализира мандат, трябва да започнат да си говорят с ИТН, но преди това да имат единна позиция с ИБГНИ. Изобщо форматът е единна позиция срещу ИТН и да се договорят за минималните неща и кабинет до пролетта.

Главният аргумент - ИТН имат да губят най-много от избори сега.

И най-важното - да се използват консултациите при президента и президентската институция /която е направила служебното правителство/ се проведат консултации между четирите партии за служебен/редовен кабинет. Факт е, че президентската институция не трябва да прави кабинети но може да осигури посреднически услуги/терен за консултации.

Последно, президентските избори, ако бъдат проведени заедно с парламентарните или близки до тях отварят напълно различна перспектива относно политическо позициониране. Но за това следващия път. Важният в този пост призив е за намаляване на децибелите и ако ИТН не е способна, то поне ДБ и ИБГНИ да пренасочат вниманието си към други неща. Няма как да спрат ИТН да се гневят на другите, заради собствените им грешки. Да изпуснат парата.

Но няма смисъл да се фокусират върху ИТН, върху Слави, Тошко и т.н. - те не са главния враг.“


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МНениЕ

    20 28 Отговор
    Що не вземеш да се метнеш с червената си кърпичка от някъде? Комуноид.

    Коментиран от #9

  • 2 Последния Софиянец

    21 18 Отговор
    ИТН е антисистемна партия от типа на Атака.Полезна ,но не можем да и дадем властта.Трябва да се решават кризи ,а не да се създават.

    Коментиран от #10, #16, #22

  • 3 КОТарАК

    15 24 Отговор
    не ИТН а останалите почнаха да плюят и да се правят на интересни , след като не им дадоха министерски места. а такова говорене като на тоя обслужва само ГЕРБ ми се чини.
  • 4 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    19 25 Отговор
    Тоя платен плужек „пришива” ИТН към ГЕРБ и ДПС,защото те са единствените от които ги е страх! Народа е глупав и се връзва много лесно на тия медийни трикове!

    Коментиран от #6

  • 5 Хмммм

    31 5 Отговор
    Всяка една партия, която не се справя с управлението върши добра работа за ГЕРБ и ДПС!
  • 6 😂😂😂

    24 10 Отговор

    До коментар #4 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Аз не съм от никой, ама и мен ме е страх да ме управлява ИТН! За теб не знам!
  • 7 Саше

    14 15 Отговор
    Много си тъп или по скоро предплатен от Прокопиев.....
  • 8 КОТарАК

    15 19 Отговор
    Слави не е толкова глупав , да даде министерски постове на ДБ , които ще саботират цялото му управление

    Коментиран от #20

  • 9 Протестер

    30 10 Отговор

    До коментар #1 от "МНениЕ":

    Ама е прав. Слави и Боко имат един човек зад гърба си. На него му е все тая кой ще е на власт важно е да е един от двамата. Много точно, когато Боко щеше да падне и без Слави бе инсталиран Слави за да може да обере протесният вот и сега отново нямаме алтернатива. Защото трябва да се избира Слави или Боко две страни на една монета която е в ръцете на Доган и кръговет около нея. Добро утро хора вие бяхте брутално измамени.

    Коментиран от #12, #25

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Той успя

    12 5 Отговор
    За ГЕРБ незнам какво върши, но за ДПС наистина идеална работа се получава, те ще са част от следващо правителство без никакво значение на коя партия ще е, Бареков, Волен и Яне Янев не успяваха да свършат тази работа, но Слави успя и естествено г-н Доган се отблагодарява подобаващо

    Коментиран от #14, #23

  • 12 Това са само

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Протестер":

    Предположения. Липсват факти за твърдението ти! Навлизаш в сферата на конспирациите!

    Коментиран от #21

  • 13 анализ

    9 14 Отговор
    Василев
    Ти беше и си щатен плювач на ГЕРБ, стана апологет на ИТН и протестърите. Сега храчиш по ИТН. Що за некадърен анализатор си?! Плащат ли ти да манипулираш, или просто си бездарник. Инфантил с претенции...дано не са много хората, които да вярват на писанията ти!

    Коментиран от #19

  • 14 Фантазираш

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Той успя":

    Обоснови твърдението си.!

    Коментиран от #38

  • 15 Леле

    4 3 Отговор
    тази статия е пълна с пунктуационни грешки, които губят смисъла - ту запетаи в повече, ту не са на мястото си, ту изобщо липсват! Отказах се да я чета по средата.
  • 16 ЛЪЖЕШ

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Илиянчо, лъжеш!
    ИТН няма нищо общо със златният пръст на Сидеров!
    ИТН няма нищо общо с патерицата Шкембе войвода на Борисов!
    Елементарен си, московски възпитанико, Илиянчо!
  • 17 АМОН

    7 4 Отговор
    ИЛИЯНЕ,
    Сам разбираш, че в момента най важната задача на парламента е да гласува промяна на Закона за бюджета , който ГЕРБ - ДПС не желаят да барнат!!

    Какво е отношението на ИТН към този въпрос??

    Вижте как ръководи парламента г-жа ИВА , как се създават ВРЕМЕННИ КОМИСИИ, но не и ПОКТОЯННИ КОМИСИИ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ която да внесе в пленарната зала законоприекта за промяна на бюджета.

    УМИШЛЕНО СЕ БЛОКИРА ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С ПРЕВРЪЩАНЕТО МУ НА ГОВОРИЛНЯ И С УСЕЩАНЕТО, ЧЕ УТРЕ ТО ЩЕ СЕ РАЗПУСНЕ.

    ЗАДКУЛИСИЕТО Е ПРЕДОПРЕДЕЛИЛО СЪДБАТА НЕ САМО НА ТОВА , НО И НА ВСЯКО СЛЕДВАЩО НАРОДНО СЪБРАНИЕ - на кофата за боклук.

    В КАКВО ЩЕ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ - в президентска република или в монархия, или пък в компилация на нещо от двете?!!

    В КАКВО ?!!
  • 18 Спондж боб

    4 5 Отговор
    Настоявам ИТН да публикуват документа, който изпратиха до останалите парламентарни групи, от които очакваха подкрепа. Настоявам да го направят, защото Христо Иванов излъга в национален ефир, че по точка правосъдие нямало нищо срещу Главния прокурор и ВСС. Лично с очите си видях, че всичко поискано от ДБ е вътре, затова настоявам да се публикува документът, за да видят хората, как Пинокио излъга всички ни, включително и мен, при това на ОФИЦИАЛНА пресконференция в ефир !!! П.С и нека кандидат министърът на земеделието да излезне и да обяви, при срещата между ИТН и ДБ, как в края, десните му казват “ и да назначите Александър Дунчев за зам-министър “ . Дунчев е кадър на кръга “Капитал” !
  • 19 Определено Аз

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "анализ":

    Не вярвам. Освен твърдението ти, този човек има привидно лице на хиена!
  • 20 Не е

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    глупав, тъп е! И е будала в сферата на политиката.
  • 21 протестер

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Това са само":

    ХеХе то е ясно като бял ден. Под крилото на Славчо е Каримански банкера на Доган. Славчо тика хора от НДСВ включително и Ники Маус от където тръгна Пеевски и Илия Павлов политически. Координирана атака като по часовник за удар на Радев и Христо Иванов.
    Още доказателства а Петър Илиев който пере пари в Барбадос на Пеевски?
    и т.н. и т.н. колко пъти чу Слави да говори срещу Доган един път само.

    Коментиран от #26, #33

  • 22 Човече

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Как може да сравняваш националисти и неолиберали. Или си платен трол или не разбираш от политика или някой ти пълни главата с глупости.!
  • 23 Частица не

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Той успя":

    при отрицание + знам се пише отделно - не знам! Дано се поограмотиш във форума!
  • 24 духовата музика

    8 4 Отговор
    Трифонов няманикога да свири първа виола никога вече,но ще надува яко първа флигорна оттук нататък,та чак до Учиндол.

    Коментиран от #27

  • 25 НАПРАЗНО

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Протестер":

    Колкото и да се мъчиш да пришиеш комунягата Борисов към антикомунистът Слави няма да ти се получи!
    Вервай ми, комунистически тролчо!

    Коментиран от #31

  • 26 Това са твои

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "протестер":

    ИЗмишльотини. Явно целта ви е да създадете хаос чрез манипулация и игри с измислени герои. Няма как да стане номера на котайката, този път. Цял народ видя кои са предателите и комуноидите. Кой е за Народа и кой използва Народа за субсидийки и депутатски места. Не се хаби повече. Безплатен съвет!

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 оня с коня

    3 5 Отговор
    Илиян Василев е ФАНАТИЧЕН ВРАГ на ГЕРБ и Борисов.И докато обясняваше Високопарно как ГЕРБ са смъртно ударени и е Невъзможно да се съвземат и Управляват някога,сега изведнъж се е разтревожил че Крамолите между останалите Партии само вършат Прекрасна работа и ГЕРБ и ДПС и е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО тия Партии ДА ВЪЗКРЪСНАТ!А след като такова "Възкръсване" е напълно възможно,ще обвини ли в УМИШЛЕНА ЗАБЛУДА и БЕЗСИЛНА ПРОПАГАНДА Началника на Щаба за Стратегическа дейност при Президента - МАРИНОВ заради думите му че "ГЕРБ е изпята песен"?
  • 29 ДБ на Сорос

    4 6 Отговор
    На всеки час соросче, плюе по ИНТ. За грантове ще продадат и майка си. А ИНТ не са управлявали и един ден.
    Пък джендърите от ДБ са света вода ненапита.

    Коментиран от #36

  • 30 Много точно казано

    0 4 Отговор

    До коментар #27 от "ИСТИНАТА":

    И описано! Поздравления за което!
  • 31 Протестер

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "НАПРАЗНО":

    Слави антикомунит??? Недумай какъв антикомунист е Слави та той пееше на най-големите комунисти и мутри от това време камъните падат и други чалги. Олееееее малееее срам за истинските десиденти да ги сравняват с този клоун на мутрите и комунистите.
  • 32 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    3 0 Отговор
    МИ ЗА ТОВА ИМ Е ПЛАТЕНО!!ТЕ ТЕЗ ПАРИ ДЕГ ГИ ВЗЕХА ОТ ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЕХЕЕЕЕ.....ВНУЦИТЕ ИМ НЕ МОГАТ ГИ ИЗХАРЧАТ!!!
  • 33 Леля гошкс

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "протестер":

    Нищо ново още съчинения без грам доказателства! На принципа Една жена каза! Какво лошо имат плаващите мнозинства от които се страхува Ицко? Ако се разкриват престъпления какъв е проблема. Който е нарушил закона да си плаща. Дали ще е буджака или Росенец не бива да се прави разлика. Прилича на изявлението на Бойко защо да преследваме предишните управляващи нали като паднем те ще ни погнат нас. Вижте какво става в Румъния! Да но Румъния е вече пред нас по всички показатели! А Ицко иска постове. Защо не предложи метод за контрол и когато не покрива нормите. Вод на недоверие и нови избори! Комай иска задължителен период от 4год. Мандат и да е сигурен, че ще краде през цялото време.
    Не Виждам как ще имаме правителство и на есен, и затова не е виновен само славе!

    Коментиран от #37, #42, #43

  • 34 Протестер

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Това са твои":

    Той Слави не е комунист той е командван от комунистите и парите им. Илия Павлов, Луканов, Любен Гоцев. Ходеше като шут и ги забавляваше и получаваше по някоя троха. Сега вече много си повярва най-после му дадоха задача и се почувства велик.
  • 35 Протестер

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "ИСТИНАТА":

    Да затова се пробва с Ники Маъс нали човека на Доган. Затова при него е Каримански банкера на Доган. Затова при него е Петър Илиев перач на пари в Барбадос. И накрая да се изпикаеш върху конституцията браво Слави наистина разруши не статуквото а имиджа на РБ, предател.
  • 36 Гроздан

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "ДБ на Сорос":

    ХеХе Сорос е със Слави знаеш го много добре. Гроздан Караджов е ваш министър и директор на отворено общество в България!!!! Така че питай Слави колко пари взе и от Сорос.
  • 37 Протестер

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Леля гошкс":

    Естествено че няма нищо лошо за плаващо мнозинство за Доган. Ще си вземе ББР, някоя друга магистралка а другите ще го отнесат. Догане Догане този път няма да стане твоята. Ако искаш да си вземеш твоето трябва да разкриеш че играеш с два коня ГЕРБ и ИТН.
  • 38 Той Успя

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Фантазираш":

    Веднага обосновавам, първият му министър Ники Василев е доста приближен до част от фирмите на Доган, В телевизия 7/8 влизат по 1 000 000лв на месец като реклама на фирма ,,Кредисимо,, (Собственост на А.Доган с поставено лице), отделно нарочно бави процеса за парламент, защото в момента се случват доста апетитни сделки с държавни блага....
  • 39 Продай България

    3 9 Отговор
    Факти събират кал от цялата мрежа за 5 дни хиляди статии против ИТН ,нищо против Гроб това е проаганда

    Коментиран от #40

  • 40 Каубой

    12 3 Отговор

    До коментар #39 от "Продай България":

    Гроб ги няма пич, изгонихме мутрите, остана само една и тя се казва Станислав Тодоров Трифонов от Учиндол
  • 41 Леля гошкс

    4 3 Отговор
    Дагане , догане! Нали ще я правят чрез държавна поръчка. И ицко няма ли да се облажи? ББР ще я вземе, ако има подкрепа за продажба! Това е долна инсинуация! Да не забравяме как ицко излезе над 4%! Как взе риториката на скачените съдове. Атакa, след това валери симеонов и ВМРО срещу ДПС. Смешно, е и с репортажа за теца на доган. Колко време доган вземаше студения резерв и нито дума от Ицко. Започнаха протестите и ицко опита да ги яхне. Стига ни плашихте с ДПС те са си открай време с вас. Дали гласно, дали задкулисно, но винаги с Черната перла.
    Може да се реши строежа на магистралите. Просто допуснете да кандидатстват и чужди фирми. Обеден съм , че ще предложат по-ниска цена и по-качествено изпълнение.
  • 42 корупция

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "Леля гошкс":

    Какво лошо има в плаващите мнозинства ли, ами те са предпоставка за КОРУПЦИЯ!!! Коята партия си плати, нейните закони ще се прокарат, на мафията да са удобни да продължава да краде и да смуче кръв от българите.
  • 43 истината

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "Леля гошкс":

    Плаващото мнозинство ще обслужи интересите на ДПС и ония в сянка, дето се е укрепил в Росенец и го пазиха НСО незаконно. Забелязахте ли как ИТН изведнъж се отметна от това България да влезе в Еврозоната, да въведем еврото, на кого е нужно това, на тези, които фалират банки и си пълнят сметките с неизплащане на огромните кредити, които са взели. А как ИТН иска да приватизира ББР? Защо? Имат си кой да се облажи, като я приватизират ли? Може би пак дългата ръка на ДПС и оня в сянка.
  • 44 Ехо

    6 6 Отговор
    Абсолютно прав е Василев. ИТН искат да разбият протестния вот и го правят изцяло в полза на Герб и Борисов. Срещите им не бяха публични, на три пъти преднамерено предлагаха нефелни кандидатури, отказаха споразумение. На предните избори отказаха безусловна подкрепа, а сега я поискаха, но със скандал. Не критикуват Герб и Гешев. Не подкрепят служебното правителство, без да е ясно защо. Но ще подкрепят Радев, за да не проличи, че са с Герб. Вече не им вярвам!
  • 45 Още един боклук

    5 2 Отговор
    Който защитава соросоидната гей дружинка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове