Last news in Fakti

20 Август, 2021 13:22 4 272 27

Стела Николова: Излиза, че "Пристанище Варна" отдава площи за модернизация. Представата им за това е кръчми и лунапарк

  • стела николова-
  • пристанище варна-
  • морска гара

"Така паркингът на Морска гара е отдаден за 1000 лв. месечен наем, а такава сума вероятно се събира за ден-два, и ще бъде плащана 10 години", пише Николова

Стела Николова: Излиза, че "Пристанище Варна" отдава площи за модернизация. Представата им за това е кръчми и лунапарк - 1
Стела Николова; Снимка: parliament.bg

"Получих отговор и всички договори", пише Стела Николова във Facebook.

"Излиза, че държавното предприятие отдава площи за естетизация и модернизация. Представата им за това е кръчми и лунапарк с договори за 10 години, без актуализация на цената, според инфлацията".

Това пише в своя публикация във Facebook народният представител от парламентарната група на "Демократична България" Стела Николова.

На 11 август 2021 година по реда на парламентарния контрол тя задава въпрос относно сключените договори за наем от "Пристанище Варна" ЕАД на служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Именно министър Тодоров е и принципал на "Пристанище Варна" ЕАД.

Николова иска информация за критериите, по които се определя кои площи се отдават под наем и на кого, както и защо това се извършва в срок от 10 години. По-рано днес отговорът пристига.

"Паркингът на Морска гара е отдаден за 1000 лв. месечен наем, а такава сума вероятно се събира за ден-два, и ще бъде плащана 10 години", пише още Николова.

"Ще запозная комисията по транспорт в НС с тези договори и ще направя предложение за решение да бъде извършена проверка от Сметната палата за целесъобразността на тези договори", категорична е тя.

Припомняме, че Стела Николова е избрана за народен представител именно от Варна.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стелоо

    27 1 Отговор
    Ставаш..
  • 2 Мой

    72 3 Отговор
    Стела, докато не изрежете туморът наречен ТИМ, Варна ще загива бавно и в мъки.

    Коментиран от #23

  • 3 KJLKLKL

    47 1 Отговор
    Разкарайте кръчмите от морска гара.
  • 4 Пипи Чорапчето

    43 0 Отговор
    Е, тъй, де - няма само гражданите на Бургас да сме със "социално модернизирано" държавно пристанище;)
    И тук е така и то от доста време - бизнеса се вихри на частното на Гела и Цветелина Б. пристанище, а зрелищата са оставени за народа: Гела и Цурка трупат печалбите, народа налива в кръчмите докато плющи цаца с бира и други гурмета;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мдда

    43 4 Отговор
    Варна е една изключително корумпирана дупка, начело с гражданин на СССР за кмет. Това трябва да се промени!
  • 7 свидетел

    33 2 Отговор
    когато пиша истината за града ни ме трият. а на всеки здравомислещ ВАРНАЛИЯ Е ЯСНО , ЧЕ ГРАДЪТ Е СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ.....

    Коментиран от #10

  • 8 robi

    5 9 Отговор
    юне ми се вярва наема - целият , по договор + там каквото на когото да е 1000 лева.
  • 9 Гларуса

    33 2 Отговор
    площа се ползва отдавна, чак сега се сетихте, след дъжд качулка, герб и тим царуват във варна ..........

    Коментиран от #18

  • 10 565959

    31 1 Отговор

    До коментар #7 от "свидетел":

    Варна е хубав град, не е със затихващи функции. Просто е сравнително малък и е превзет. Но и хубвото и лошото не траят венчно.Все някой ден нещата ще се променят. Едно време Бай Тошо с кръв и под направи пристанище, а днес за няакой лев го дадоха на пишман бизнесмени да си веят коня там. Това е унизително и няма капка достойнство.Аз бих изпратил ДАНС да привикат и поразпитат собствениците на кръчмите, те ще си кажат всичко.
  • 11 гвухйкл

    40 0 Отговор
    Не на ден,а за часове се прави.Тарифата е 2лв за час.Аз работя на паркинга на МБАЛ Света Анна във Варна.Там,си правим по 100лв на смяна.А тези които са на изхода на болницата по 400лв на смяна.Вижте шефа ни.650лв заплата,а колата му Мерцедес CLK на 4 години.
  • 12 Българка

    22 0 Отговор
    Това не само ощетява с безобразно ниския наем и то за 10 години държавата, но най-вече обслужва марината на Доган и Лукойл. Вместо държавата да обработва и събира таксите от корабите, те се пренасочват към Доган и Ко
  • 13 Варна

    25 0 Отговор
    Решението Варна - Изток да затвори врати и да бъде дадено на ТИМ е на Бойко Борисов. - Повече от години вървяха жалби и питания към Портних, а той обясняваше, че това е решение на Министерството на Транспорта и Министерски Съвет.
  • 14 Бургас

    26 2 Отговор
    Варна, вземайте се в ръце, защото ще станете като Бургас. При нас само дето още не са закрили официално Централно пристанище. Наредиха кръчми, магазинчета, хотелче и една никому ненужна морска гара, а унищожиха толкова транспортна техника и кейови места. Закриха се хиляди работни места. Това пристанище носеше стотици милиони приходи за града ни. Готово, развито, печалившо предприятие го занулиха, заради няколко човека. Така че не се оставяйте и не вярвайте на сладките им обещания.
  • 15 Амчи то у Бургас

    17 1 Отговор
    туй работи,ва?!?На новото пасажерско пристанище грам кораб не е дошъл,но пък кръчмата,хотела и паркинга на Бойковия кмет са най-вървежни!!!
  • 16 Гришо

    19 0 Отговор
    Паркинга е за няколко стотин коли и е 3 лева на час.Следобед и вечер място няма.Ха познайте, че тези 1000 лева ги правят до обяд.
  • 17 Където и да разровиш

    15 0 Отговор
    Все мирише та вони. Май вече само рота снайперисти може да оправи работата
  • 18 7667

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гларуса":

    Всичко там е на маджо, цялата печалба заминава в София. От край време е така, а ние варненци не виждаме нищо.
  • 19 Коев

    0 13 Отговор
    Стела е се. лск. а пръчка и никой сериозен човек вече не я слуша. Голяма част от коментиращите са по-зле и от нея.
    Омразата ще ви убие - я инфаркт, тук таме нещо друго, по-спокойно бе.
  • 20 истината

    10 0 Отговор
    Модернизация на пристанище Варна, в която една престъпна от близзкото минало групировка да си изпере мръсните пари.
  • 21 ухуиух

    7 2 Отговор
    Апетитите на ТИМ-аджии.

    Коментиран от #22

  • 22 Йо Йо

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ухуиух":

    По-скоро задоволява апетита на сикаджията Маджо.
  • 23 ТИМ не е концесионерът на морска

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мой":

    Гара, а сдружение на СИК и ВИС! Работата е дебела!
  • 24 Koev

    1 4 Отговор
    Тази е толкова пр-ста, колкото и повечето варненци. Мразят си града и оплюват всяко хубаво нещо, което се случва там. Пристанищната зона е по модел на Барселона, Хамбург, Генуа и всеки друг голям морски град в Европа.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цггхххх

    0 0 Отговор
    Портних не управлява добре града
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове