Last news in Fakti

21 Август, 2021 08:25 2 798 47

Панчугов: ГЕРБ опита да омаловажи полицейското насилие

  • христо панчугов-
  • полицейско насилие-
  • герб

По думите му уговорките за незначителни неща, познати от предишния парламент с краткотраен живот продължават

Панчугов: ГЕРБ опита да омаловажи полицейското насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Имаше членове на ГЕРБы които се опитаха да омаловажат видеозаписите с побоите на протестиращи от полицаи. Нормално е никой да не иска да говори с ГЕРБ, когато има такова разминаване в ценностно и институционално ниво. Става дума за устоите на демокрацията и на институциите. Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът Христо Панчугов.

Все по-малка обаче изглежда за него вероятността формациите да се обединят след като записите бяха показани и предизвикаха яростна обществена, а и политическа реакция.

“Знаем, че не всички партии в парламента са протестни. Виждаме, че и протестните са много различни. Надявах се някоя от партиите да успее да очертае ясен дневен ред около споделени ценности за едно бъдещо управление. Тоест политиците да бъдат принудени да се самоопределят. Това не се случва. Виждаме политици, които са фиксирани върху краткосрочния дневен ред”, посочи още Панчугов.

По думите му уговорките за незначителни неща, познати от предишния парламент с краткотраен живот продължават. Според него липсва промяна в поведението, комуникацията и желанието да се управлява.

Панчугов коментира и поведението на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”, която се определя като антисистемна формация. Трябва обаче според политолога на първо място ИТН да определи каква е системата, срещу която се бори, а след това - каква система предлага.

“Нищо такова не се случи. През последните месеци видяхме класически популизъм, който бе основан на едно единствено послание - Слави Трифонов и това, че не е бил част от политическата система. Но когато Слави Трифонов трябваше да се самоопредели, а партията му все пак да излъчи модел на управление, нещата започнаха да се разпадат”, посочи Панчугов.

По думите му причината за това е, че никой от формацията не си е представял, че ще получат възможността да съставят правителство при първите избори през април. По-подготвени са били при изборите през юли, но “няма как да се отгледат политици за една нощ”, посочи Панчугов.

“Класическите партии са преминали през малки битки и изпитания на техните активисти, през ангажименти в каузи, изяснили са визията си. Не може кастингът за политици да бъде с единствен критерий – дали искаш да си член на партията”, коментира още политологът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попара

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Имаше членове на ГЕРБы
  • 2 Та нали

    16 4 Отговор
    е техен патент ?
  • 3 Анализатор

    30 10 Отговор
    Всички от ГЕРБ които се изказваха за полицейското насилие правиха нескопостни опити да омаловажават и да разсейват вниманието от най-главното. Същото правиха и тези депутати от ДПС които се изказваха
  • 4 яйла

    5 2 Отговор
    Не е ли на Горби?
  • 5 Видял

    14 28 Отговор
    Кратико и ясно. Протеста търсеше на всяка цена провокация. Очакваха кръв и арести. Масово насилие от власта. Обаче не се получи. И в отчаяните си усилия да създадат проблем домъкнаха якца и домати. Слама, урина, камъни, бутилки и т. н. И разбира се някой полицаи не издържаха. Нормално е. Но категорично протеста не успя да предизвика власта. Това единични и спорадични прояви. А сега комисията е за правене на политика и създаване на обществено мнение.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Яяяя

    24 7 Отговор

    До коментар #5 от "Видял":

    без манипулации и провокации ! Истината е видяна от ВСИЧКИ !

    Коментиран от #30

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ

    14 21 Отговор
    Никой не може да омаловажи видяното. Но защо не се пуска всичко. Станалото преди задържането има много повече насилие. Но то май не е интересно, защото боят над полицаите е нещо добро?!
    Те не са хора! Те нямат родители и семейства! Там са по задължение. Не по желание. Никой не ходи, за да го бият "дрогираните ДЕЦА". Хаджигенов има достатъчно записи. Да ги пусне, защото това е престъплание и той го укрива. Но Кьовеши ще ги види. А и целият български народ.

    Коментиран от #9, #16, #43

  • 9 Абе приятел

    14 8 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ":

    Защо се правиш че не разбираш че насилието над полицаите беше организирано от самата власт. Ти също като теб от тати те са опитваш да отместиш темата за полицейското насилие
  • 10 Абе приятел

    14 6 Отговор
    Защо се правиш че не разбираш че насилието над полицаите беше организирано от самата власт. Ти също като депутатите
    е опитваш да отместиш темата за полицейското насилие
  • 11 Българка

    19 4 Отговор
    ИТН наистина се оказаха антисистемна партия. Но по най-грозния и разрушителен за обществото начин. От ИТН отричат политическите преговори и правила, саботират вече второ НС, а по тоя начин работят против реформите и промените, които законово може да се случат само в НС. ИТН по манталитета си- диктаторство, арогантност, извиване на ръце приличат на ГЕРБ. Всъщност с държанието си ИТН работят за ГЕРБ и ДПС

    Коментиран от #38

  • 12 бдрг

    16 5 Отговор
    ГЕРБ 12 год. омаловажаваха корупцията, краьбите в особено големи размери, извършени от техни хора и хвърляха целия репресивен апарат върху обикновените хора. За полицейското насилие няма да има наказани. Никой не наказва полицаи. Даже прикриха охранителите. Охранителите със силно лоби и имунитет в цяла Бг. С някакъв особен статут на недосегаеми.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ами телевизия

    18 4 Отговор
    Ал Джазира да направи още един филм с кадрите на насилие, че който не ги е видял, да ги види и той. Иначе нали чухме какво говори Ненков, чухме и Ицо Носа. Как няма да се опитват да омаловажат! Нали при една друга прокуратура може да се случат едни други неща.
    Колкото до Слави Трифонов, за мен той е приключен епизод в моята политическа нагласа.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вероятно

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ":

    нямат семейство и деца, щом извършиха такова насилие. Не е възможно човек да има семейни ценности и да посегне така грубо на човешки живот. Впрочем, хората, които подкрепят тази жестокост най-вероятно са със същия социален статус. Ти деца имаш ли?

    Коментиран от #18, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да имам деца и семейство

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "Вероятно":

    Но те не ходят да бият полицаи. Защото са възпитани по начин, различен от вашия. Ако някой не мисли като нас, трябва да го бием, така ли?

    Коментиран от #23

  • 19 Ники

    14 2 Отговор
    Днес отбелязваме 144 години от героичната отбрана на старопланинския проход под връх Шипка !!!

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шипка

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    Успяхме да удържим. Браво на нашите предци и руските войни Афганистанската Шипка обаче не успяхме да удържим срам за нашите и американските войни
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Приличаха

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "Да имам деца и семейство":

    ли ти на престъпници онези млади хора на балкона в НС. Не знам как възпитаваш ти децата си. За моите съм спокоен , защото съм ги научил какво е гражданска позиция и как да нямат робска нагласа. Демокрация идва от "демос", а не от "суверена" на СлаФчо. Не знам къде видя, че тези деца БИЯТ полицаи.
    Оставам с впечатление, че си полицай. Не ли!
  • 24 И каза

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    Столетов: Що се отнася до българите, то не ще се уплашат дори ако ги изразходваме до последния човек!
    Има българи, които няма да се уплашат от всяко полицейско насилие. Съмнявам се, обаче, че след този международен отзвук ще си позволят подобен садизъм. В същото време, дори да не си го позволят, човек склонен на извращения, няма как да се промени.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 аз съм Веска

    6 9 Отговор
    ПОЛИЦАИТЕ БЯХА ДОСТА ПРОВОКИРАНИ .ЯВНО БЯХА С ТРЕНИРАНИ НЕРВИ .ТО ЗАТОВА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СИ ПРАВИХА , КОЙ КАКВОТО МУ ХРУМНЕ . ЗАТВАРЯХА КРЪСТОВИЩА , МЪРСИХА , ШУМЯХА , СЪЗДАВАХА НЕЛИЦИПРИЯТНИ ГЛЕДКИ .
    В ТАЗИ ГРУПА ОТ ПАЗИТЕЛИ НА РЕДА , ТРЯБВА ДА ИМА И НЯКОЛКО СЪС ПОКАЗАЛЕЦ НА СПУСЪКА .
  • 29 Гост

    4 8 Отговор
    Хвърлянето на павета и стреляне с прашки срещу полицаите е наказуемо по закон.
    За същото нещо, което тукашните бабаити правят, в САЩ „щяха да бъдат разстреляни за нападение срещу полицаите.
    Някой се опитва да отвлече вниманието на народа чрез видео, което го имаше веднага след тази случка в интернет, защо го вадят сега, и какво прикрива управляващия България Радев.
    Защо Кирето продължава да уволнява и управлява министерство, вместо да е отстранен поради това, че не е Български гражданин.

    Вече има казус по гражданството със Жорж Ганчев, и по този казус не е нужно Конституционния съд да се произнася след месец, а трябва да го направи веднага и Кирето да бъде отстранен и всички негови актове обявени за нищожни, а назначилият го Радев да понесе цялата отговорност за погазването на Конституцията.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 анализ

    2 3 Отговор
    И какво толкова значимо има в една, вероятно криминализирана изява на шепа комплексирани полицаи.
    За пореден път се преекспонира проблем, който няма никакво значение за хората в старната.
    Естествено инфантилните политици (защото не способни на нищо градивно) и присъдружните им ...лози, опитват да извлекат дивиденти и привлекат лесно заблудими гласоподаватели.
  • 33 Менгеле

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "Вероятно":

    Такива дечица в Сащ( за която милеете) ги пращат в затвор, където условията са такива, че биха предпочели да бъдат поступани, отколкото да влезнат там.

    А що се отнася до това, че им теглиха по един два шута и то доста леки, аз на тяхно място щях да постъпя така, както го правят на запад – без да им бъдат сложени белезници да бъдат пребити са палки до състояние на средна телесна повреда, а след това съдени за нападение над полицаи.
  • 34 дани митова

    2 4 Отговор
    Който посяга на полицай и това което получи ме е малко!Ние от Тиквенската групировка сме за справедливост.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 И кво?

    5 4 Отговор
    Некви ченгета били некви мърльовци. Кво ми дреме.
  • 37 ИСТИНАТА

    4 3 Отговор
    Комунистите са по-големи човекомразци от талибаните и джихадистите!
    Талибаните и джихадистите воюват срещу друговерците,
    комунистите войват срещу всички свои инакомислещи съграждани по света и у нас!
    След 9.9.1944г. по градове и села комунистите убиват без съд и присъда над 40 000 българи!
    Повечето са с неизвестни гробове, защото труповете им са захвърляни по деретата на зверовет!
    Днес задколонието показа, че комунистите бият съгражданите си по-зверски и от талибани и джихадисти!
    Френската Академия на науките издаде документалното си проучване в Черната книга на комунизма.
    За 100г. комунистите са изили по света над 100 млн. от съгражданите си!
    В Китай и в КНДР не е могло да се установи там още колко стотици са милионите.

    Документално се доказва,
    че талибани и джихадисти са жалко подобие
    на комунистите!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смърфиета

    3 2 Отговор
    Не Панчугов, а геят Панчугов. И не е, че гербаджийските изрути се опитаха да умаловажат – мазолите които са се бутали в предните редици имат само леки телесни – колкото атинянинът Рашкос и неговият римлянин хаджигенус се опитаха да раздуят. Многодетният Рашкос, за да продължи да прикрива с какви пари е придобил последните си два имота, а хаджигенус, за да вземе хонорари от БХК когато с мазолите тръгне да съди Държавата, първо по НЧХД като заобиколят Гешев, а после в Стразбург. Това на практика му се вика пр-дня, поредната им такава. Хаджигенус вече си е подготвил и ръкавелите за Молитвената закуска, като цецус преди него.
  • 40 милиционер

    1 0 Отговор
    Още не сме чули колегата-старшина от Старозагорската автогара маноил манев /Манивел Манов/ да сложи "Точка по въпроса".
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БКП=герп+сдс

    2 1 Отговор
    +дпс.

    Закриване на милицията и забрана на герп!
    У нас има най-много милиционери, прокурори .... на човек от населението, а в същото време най-много престъпление, корупция, .....
  • 43 никога ГЕРБ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ":

    А тези полицаи хванаха ли поне един от агресорите в протеста?
    Не, не никой не хванаха , защото така им е наредено, защото провокациите си бяха сътворени от управляващите. Другият вариант е да са ужасно некадърни и единственото което могат е да бият беззащитни студенти, което не е по- добър вариант за данъкоплатеца.
    Ако полицията имаше поне един насинен полицай , както бяха обезобразени тези момчета със сигурност щеше да го покаже и да парадират.

    Коментиран от #45

  • 44 Ender

    4 1 Отговор
    Офффф, не ми пука за тея ГЕРБ, кучета да ги ядат! Но вижте Европа-Франция, Германия и т.н. бой, бой, бой и никой не се оплаква! Тука за некви дет са им платили да мятат павета по полицаите и после изяли боя -голям рев,направо уреваха държавата Нямам думи!
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "никога ГЕРБ":

    До философите тук...Колко от вас отидоха да видят на живо “протестиращите" в палатките и бивакуващите по тротоара прошляци???
  • 46 Нели Василева

    1 0 Отговор
    абе тия Герб мафията още ли съществуват бе където ограбиха бедния и болен българин от 30 годишншя криминален преход
  • 47 Русофил

    0 1 Отговор
    Защо е полиция ако не бие? Само да стоят и зяпат като в сбърканите западни държави? А отрепките да чупят и хвърлят. И като си получат заслуженото ревът и се правят на невинни жертви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове