Last news in Fakti

27 Август, 2021 13:36 1 636 23

Областни управители искат спешен ремонт на оградата с Турция

  • ограда-
  • турция-
  • спешен ремонт

Оградата на българо-турската граница на територията на Хасковска област е 44 километра

Областни управители искат спешен ремонт на оградата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

В кратки срокове да се извърши ремонт на компрометираните участъци от оградата по българо-турската граница и да се изготвят пътни карти на прилежащата инфраструктура, е решено на работна среща във връзка с охраната на границата. Toва съобщи за Радио Стара Загора заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов.

На срещата са присъствали и областните управители на Ямбол и Бургас, заместник-министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, директорите на областни дирекции Ямбол и Хасково и РДГП – Елхово.

Оградата на българо-турската граница на територията на Хасковска област е 44 километра, уточни Узунов.

Областните управители са запознали присъстващите с актуалното състояние на оградата, компрометираните участъци и отправените от тяхна страна искания за финансиране за ежегодна поддръжка на съоръжението, които към този момент не са удовлетворени.

"Има компрометирани участъци, в началото на годината бяха инспектирани участъците, скицирани и количествено-стойностната оценка беше предадена на министерски съвет за отпускане на средства за ремонт на съоръжението", припомни Мартин Узунов.

" Става въпрос за около 300 000 лева, които все още не са отпуснати. Очакваме да бъдат включени в актуализацията на бюджета", каза още заместник-областният управител на Хасково.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Боко

    24 0 Отговор
    крадецо оградата падна на следващия ден след, като е сложи

    Коментиран от #15

  • 2 Оня

    18 0 Отговор
    ден я направиха и ремонт ?
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    19 0 Отговор
    На този плет ограда ли му викат ‼️
  • 4 МАФИЯ НА ББ

    26 0 Отговор
    ОБРЪЩАЙТЕ СЕ КЪМ ОНИЯ КРАДЦИ БОЙКО БОРИСОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ- ТЕ ПРАВИХА ТАЯ ПАДАЩА ОГРАДА!!!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ КРАДЦИТЕ НА ВЛАСТ.

    Коментиран от #22

  • 5 Татарина

    24 0 Отговор
    Симеонов кога ще отговаря за кражбите?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    16 0 Отговор
    не е ли в гаранция?
    Да си я поправят строителите!
  • 8 Българка

    15 0 Отговор
    Скъпоструващата на данъкоплатците ограда се оказа евтино и некачествено изпълнение, за да има рекет за чекмеджетата. Сега наистина е много важно да се предвидят пари за спешното й ремонтиране. Излишно е да коментирам, че в нормална правова страна сделката , поръчката и кражбата от този проект щеше отдавна да е приключил в съда с осъдителни за крадците присъди и иск за връщане на ограбеното. Но в страната ,където има цацаратура, каскетура, на кратко казано правосъдието на мафията, това не се случва. Мутрите не са съдени, те издават присъди
  • 9 Реалист 2

    10 0 Отговор
    Споко ! Това е плана Натото за православните славянски държави : наводняване с ислямските терористи, които Саш и натото създадоха.

    Натовците Борисов, В Симеонов и ВМРО взеха 200 Милиона, а сложиха... телена мрежа... на колелца ! 🤤
  • 10 паралия

    7 0 Отговор
    Валерката Симеонов и Борисов - белезници, каскет, прокуратура, съд и ЗАТВОР за отговорните КРАДЦИ на т.н. ОГРАДА, съшита с канап и
    люлееща се от вятъра на промяната. Айде бе - ЗАТВОР за КРАДЦИТЕ.
  • 11 Aлоууу...,Валеркааа...!

    8 0 Отговор
    Къв ремонт,кви 5 лева бе драги ми бивши вицепремиере-Другарю Симеоноффф...?!Та тя твоята- прехвалена ограда е чистак новичка...?!Или Валерката-направи Далаверката,а България-кучета(имигранти...) я яли...?!?!?!
  • 12 Садовников

    7 0 Отговор
    Най-ефикасното и бързото е минно поле с противопехотни мини! Има машини, които ги хвьрлят по схема. И после никой бежанец да не се оплаква, че има убити и ранени! Табела - на техен риск!! Кое не е хуманното???
  • 13 Viki

    9 0 Отговор
    А къде бяха областните ъправители по времето на Герб, защо не пищяха тогава?
  • 14 доган

    4 0 Отговор
    Най-добре е минно поле....ефективно и без пропуск е. А тиквата и човека окрал ккРусалка в затвора - НФСБ
  • 15 Летописец

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "На Боко":

    Седмица след като я направиха Елена Йончева показа снимки на вече скъсаната съборетина. Тогава соросоидните тролове ревнаха срещу нея, че непригодността на оградата било..." държавна тайна" .
    Защо Елена Йончева я разгласявала. 😜

    Коментиран от #18

  • 16 Рошко

    4 1 Отговор
    А бе къде се е згуби патриота симеоновн нали той я прави
  • 17 Татарчето Валерко,къде е скрито?

    4 1 Отговор
    Да се мобилизират всички партийци от тайфата на татарчето.Пари има в тв ,,скатавка" ,да им се конфискуват хотелите и да се използват средствата от тяхната продажба за родолюбиви дела.Скриха се мишоците и сега доволно потриват ръчички в няколко барче на завет....
  • 18 Точно така...!

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Летописец":

    Но българина бързо забравя...!!!
  • 19 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Съдебен иск срещу Валери Симеонов и да плати 300,000 за оградата този изпечен лъжец и мошеник,дупе и гащи с ГЕРБ.

    Коментиран от #23

  • 20 миш

    1 0 Отговор
    Абе,нашата армия кво работят?Нещо са изморени ли?Разполагат ги на границата и ще спят там ,а не в 17 часа да му е свършил работния ден и да си спи при жена си.Ква е тая армия с работно време и да си ядат у них.
  • 21 Само казвам

    2 0 Отговор
    Защо дремаха до сега тези некадърни областни управители?
  • 22 Селяк

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "МАФИЯ НА ББ":

    Хайде сега, каква е тази злоба? Ама бедей да хвърляш цялата вина на ББ, не е честно така не мислиш ли? Нещо забравяш Костов какви договори и сделки направи и съсипа бая държавата, а за колко пари открадна да не говорим, а? Ами Софиянски, колко открадна? Ани Корнелия? Доган? Пеевски? Малко е тъпичко всички да се хвърляте само върху една мутряга ами останалите да ги изкарвате невинни! Не забравяйте, че не сме президентска държава, ами парламентарна, и всичко се гласува от бая хора преди да се направи! Така, че всичките бръмбари трябва да бъдат подведени под отговорност! Всичките 240 трябва да са зад решетките в момента и да не си показват главите!
  • 23 Прав си Пенев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Павел пенев":

    Какво мнение да имам за човек, сменил фамилията си Балевски, за да не личи милиционерската му семка!? И който излъга, че ще се метне от бургаския кей с релса на шията. Вижте му и отношението към собствения син! Да връща откраднатото, не само от некачествената ограда! И комисионните, които е раздал, за да се докопа до поръчка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове