Last news in Fakti

7 Март, 2013 08:03 32 235 16

Брендо пропял в Италия

Преглед на печата

Брендо пропял в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Брендо пропял в Италия, твърди в. „Труд“

Евелин Банев-Брендо пропял пред разследващите в Италия, затова 10-годишната му дъщеря Лара била отвлечена, съобщили са два независими един от друг източника от разследването. Това е направено или за да замълчи нейният баща, или за отмъщение, че се е осмелил да проговори. Към момента нито в ГДБОП, нито в прокуратурата са получени някакви данни или документи от разкритията на Брендо пред италианските власти. Не е ясно дали в показанията си той сочи свои връзки и канали на Апенините или е решил да разкрие пред Европа огромната корупция сред българските политици и висшите полицейски шефове. Заради тази неизвестност спецченгетата са в патова ситуация. Те не знаят дали да насочат към чужбина усилията си в търсене на мотиви за похищението на момичето, или към родни бизнес и политически групировки, за които Брендо е потенциална заплаха.


19-годишният баща убил Петя, защото не искал детето, пише в. „24 часа“

Двама млади мъже са душили, ритали и налагали с юмруци своята обща любовница. Когато 20-годишната Петя Тодорова издъхнала, те я съблекли чисто гола и я захвърлили в шахта в кв. „Западен парк“. Жестокото убийство станало, защото Петя съобщила на единия от нападателите си, че чака дете от него. Полицията арестува вчера 19-годишния Емил Азов, баща на детето, и приятеля му Михаил Миков, на 23 годин. Нито един от двамата не казал, че съжалява, разказал шефът на сектор „Убийства“ Георги Тотков. Идеята за саморазправата дошла първо на Емил, след като научил за бременността на Петя. 19-годишният циганин решил да се справи с проблема и организирал всичко около ликвидирането на момичето само за ден.


Калофер иска Левски за светец, съобщава в. „Стандарт“

Предложение Васил Левски и Христо Ботев да бъдат канонизирани за светци на Българската православна църква внася при патриарх Неофит инициативен комитет от Калофер, в който влиза и кметът на града Румен Стоянов. Калоферци придружават писмото до патриарха с цветно копие на портрет на Левски, увенчан с лаврови клонки, а на Ботев - с дъбови. Румен Стоянов получил копието от своя приятел Антон Каракоев от съседното село Тъжа. Неговото семейство пазело тази реликва отпреди 1934 година, като картината се предавала от поколение на поколение.


Половината безработни не умеят нищо, сочи в. „Преса“

Повече от половината от безработните (54,8%), или многочислена „армия“ от 214 700 души, са без квалификация и специалност според последните данни на Агенцията по заетостта за януари 2013 г. Само за месец - от декември 2012 г. до януари 2013 г., тези хора, които на практика не умеят нищо, са се увеличили със 7667 души. За сравнение през януари 2012 г. те са били 209 154 души, като с различни програми за временна заетост държавата се опитва да ги ограничи през м.г. Огромна част от безработните са неграмотни. От всички регистрирани 391 683 българи без препитание през януари 2013 г. 28,2%, или 110 287 души, са без образование и повечето от тях не могат да си напишат дори и името. За сравнение през декември 2012 г. те са били 107 522 души от всички 375 770 без препитание.


Пломби свалят сметките за парно, разкрива в. „Монитор“

Пломбирането на спирателните кранове на радиаторите ще спре масовите кражби на парно. Това е една от мерките, които предложи вчера експертната група към Столичния общински съвет за подобряване на работата на „Топлофикация София”. „Ако има пластмасови щипки на входа, не можеш да си го отваряш и да бърникаш вътре”, обясни проф. Никола Калоянов от ТУ - София. По думите му сметките на крадците на парно в момента се плащат от изрядните им комшии. „Единственият начин да плащаме реално за изразходваната енергия е преминаването към месечно отчитане на уредите”, категоричен бе проф. Калоянов. Според него начините са три - засичане от топлинни счетоводители, самоотчет или дистанционно. „Всеки трябва да има правото да избира”, обясни експертът.

Младенов блокира външно със скандална наредба, възмущава се в. „Дума“

Николай Младенов скандализира МВнР с проект за скандална наредба за кариерното развитие на дипломатическите служители, публикувана за обществено обсъждане. Крайният срок е 14 март, но е вероятно министърът да я подпише и по-рано, преди да опразни кабинета, прогнозират наблюдатели, според които в МВнР върви трескаво разчистване на сметки и уреждане на довереници на ГЕРБ с апетитни задгранични постове. И Катрин Ащън не би могла да се развива в кариерата според критериите, измислени от Младенов и компания, коментираха опитни дипломати. Най-скандално според тях е, че се налага забрана за повторно назначение на ръководител в една и съща задгранична мисия, освен „при наличие на специални съображения“. В този вид наредбата е написана само в полза на близки до ръководството дипломати, категорични са те.
 

НСО въртяла бизнес с жилища, автосервиз и еленско месо, алармира в. „Сега“

Сметната палата разкри драстични нарушения в Националната служба за охрана в момент, когато в парламента е внесен законопроект на ГЕРБ за даване на допълнителни правомощия и екстри на държавните телохранители, а правителството им дари цяло летище край София. Одиторите са установили, че сервизът на НСО е работил и като частна фирма, като е извършвал услуги за външни лица. В три от осемте ведомствени жилища на службата пък са били настанени хора, които нямат нищо общо с нея. Най-притеснителни са констатациите при проверката на отчета на горивата за автомобилите на властта. Държавните гардове са въртели и добър бизнес с еленско месо. То е било взимано от двореца „Кричим“, който се стопанисваше от службата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    В Италия пропял ... в България плаче ... живота не е песен
  • 2 бренди

    1 0 Отговор
    Май тоя Брендо ще се окаже мъченик, борец срещу корупцията
  • 3 Патолог

    1 3 Отговор
    "Заради тази неизвестност спецченгетата са в патова ситуация. Те не знаят дали да насочат към чужбина усилията си в търсене на мотиви за похищението на момичето, или към родни бизнес и политически групировки, за които Брендо е потенциална заплаха."

    Че те спецченгетата са мотива за отвличането, под ръководството на Гойко и Цецко - защо търсят под вола теле?!
    Нали за да му затворят устата отвлякоха детето, пък сега неизвестността ги поставила в патова ситуация - мноооооооого удобно!!!
  • 4 Армагедон

    3 1 Отговор
    И всичките тия неграмотни и без квалификация ,дето не умеят нищо,всички те блокираха улиците и искат опрощаване на сметките и европейски заплати! лумпени!
  • 5 aleks

    0 0 Отговор
    tozi 4ovek vqtar go vee na bqla kobila,ne go mislete...za da stigne do tuk nee slu4aen...leko po leko skandalat shte otmine i tfa shte bude..kakto deloto s oktopodite..s ubitite mutri taka i tfa..vsqko 4udo za 3 dena
  • 6 RRRR

    1 0 Отговор
    Брендо е мъртвец
  • 7 ale

    0 1 Отговор
    тоя колко пари има ще си осинови нова дъщеря и без тва няма да я пуснат най вероятно

    Коментиран от #11

  • 8 але

    0 0 Отговор
    с тия наркотици до там се стига накрая ти взимат парите и дъщерята. най големите босове живота им е бил няколко години само преди затвора или убииство така че не се лъжете. роднини убиват сакати после. ако искате да ви е екстремно пробвайте нещо друго има къде по яки неща.
  • 9 запознат

    0 0 Отговор
    имах си хас че няма да пропее ,не ще пропее ми и гангнам стаил ше и заиграе на италиянските следователи
  • 10 Ганди

    0 1 Отговор
    Сега е ред на Матей Боев от Кнежа!
  • 11 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ale ":

    ti si mnogo prost chovek.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    в бг трябва да се върне соца иначе няма оправяне
  • 13 LATEXCULT

    0 0 Отговор
    Тоя Брендо циганин ли е или само на мен ми прилича на такъв ? Дано му пръснат главата скоро, така ще е най-добре за всички.

    Коментиран от #14

  • 14 Пича

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "LATEXCULT":

    Не говори така за Брендо без да го познават,че да не те посетят и теб някой ден мутрите!
  • 15 бати батев

    0 0 Отговор
    Брендо също е клиент на Темида и срещу него от години се точи друго дело за пране на пари. За него се твърди, че държи огромна сума в частен трезор в град Белинцона. Тъстът на Брендо - Александър Добринов, който е шеф на модната фирма „Бициани", също имал сметки в Швейцария.Тъста На Брендо е стар комунистически кадър и олигарх,нещата винаги опират до дс и бкп
  • 16 сед

    0 0 Отговор
    ДО КОМЕНТАР 13 КВИ МУТРИ ПЛАШИШ ХОРАТА БЕ БРЕЙ НАПРАВО НИ ИЗПЛАШИ БРЕНДО В ПАНДЕЛАТА МУ Е МЯСТОТО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове