Last news in Fakti

3 Септември, 2021 15:10 14 731 94

Проф. Витанов: Новият пик у нас иде до дни

  • николай витанов

Базовото репродуктивно число днес е 1.260. Не е малко това. Броя на активните случаи се очаква да расте и през следващата седмица.

Проф. Витанов: Новият пик у нас иде до дни - 1

Интересното днес е, че индикаторът за смяна на тренда за страната е точно на критичната стойност. Което ще рече, че мерките идват точно когато дифузното разпространение започва да става проебладаващо. Добър шанс има да се потисне, ако се спазват. Не сте забравили, че писах нещо за вторичен пик, нали така, предупреди проф. Николай Витанов и даде кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 03 септември 2021 г.

И припомни: Вече писах, че в следващите 10 дни няма да мога да ви предоставям тази информация, тъй като имам друга работа, на която давам приоритет.

Ето цялата публикация с личния му профил:

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 03 септември 2021 г.

Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък).

1. Нямам друг профил освен този. Пазете се от мои фалшиви профили, направени с цел да се ръсят глупости уж от мое име.
2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.
3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.
4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Сега по същество. Вече писах, че в следващите 10 дни няма да мога да ви предоставям тази информация, тъй като имам друга работа, на която давам приоритет. С това теорийките за Витанов, дето умирал да го дават по телевизията, отиват в тоалетната. Някои други умират да ги дават по телевизията и като не ги дават, реват и вият от яд срещу Витанов.

Ето ви сега прозорец - Витанов съвсем няма да се обажда, действайте. Направил съм и кастинг за мой заместник. Кастингът тече от 1 август до 30 септември. Спрял съм да правя дългосрочни прогнози, за да могат участващите в кастинга хейтъри да се изявят. Никой не се явява. Ами тогава, на 1 октомври ще напиша нещо и ще спра да се занимавам с хейтърите.

Аз ги агитирам да участват, те не участват. Аз ги агитирам, те не участват. Между другото, има сигурен начин за печалба от тотото, обаче го знаят само добрите математици и разбира се, не го казват на Мунчо и Дунчо. Мунчо и Дунчо постоянно искат някой да им каже числата от тотото. И Андрешко - и той така.

Сега картите. Обещах ви, че днес ще има карти с малко по-дългосрочна прогноза. Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Виждате, че очакванията са маршът на червения цвят да спре. Тоест, мерките полека да почнат да дават резултат в следващите 10 дни и да почнем да достигаме пикови стойности за вълната. Както се и очакваше от вас за втората седмица на септември. А очаквахте това, защото четете тези сводки.

Картата на риска също няма да се промени много. Същото и с картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост. Ще си седи червена през следващата седмица.

С две думи - що се отнася до регистрираните случаи на хора със симптоми, там се очаква достигане на пикови стойности.
Базовото репродуктивно число днес е 1.260. Не е малко това. Броя на активните случаи се очаква да расте и през следващата седмица. Няма да е леко положението и в болниците и в интензивните отделения.

Знаете че там избива факта, че доста хора със симптоми не се регистрират и стигат до болница в нелеко състояние, защото не търсят медицинска помощ навреме.
Интересното днес е, че индикаторът за смяна на тренда за страната е точно на критичната стойност. Което ще рече, че мерките идват точно когато дифузното разпространение започва да става проебладаващо. Добър шанс има да се потисне, ако се спазват.

Не сте забравили, че писах нещо за вторичен пик, нали така. Е, като се прибера, ще има още информация за това. Най-важният въпрос - може ли да се предотврати. Отговор - може.

Обаче, българинът много обича да си създава проблеми сам, тъй, че прогноза за това няма да правя. Пък нека и участниците в кастинга да се проявят. Хайде юнаци, аз ще си изнасям пленарния доклад по моя метод за решаване на нелинейни частни диференциални уравнение и ще ви наглеждам как запълвате празнината, когато ме няма. Давайте - туй прогнози, туй анализи, туй интервюта - всичко е за вас. Те сега ако не блеснете, кога ще е. Желая успех. Победителят продължава да прави анализи и прогнози, аз се прибирам в кабинета си и почвам да пиша статиите и книгите.

Желая здраве и успехи на всички и нека вирусът да ви заобикаля.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    131 22 Отговор
    БО К ЛУК!

    Коментиран от #19, #58

  • 2 Призив!

    118 21 Отговор
    Блойкот на този шаман! Не забравяйте НЕ четете за него НЕ коментирайте!
  • 3 Мермерски

    46 83 Отговор
    Вирусът е фалшив според "умните" българи, нищо че смъртта от него си е съвсем истинска.

    Коментиран от #12, #44

  • 4 математик

    59 7 Отговор
    Най-накрая да каже нещо хубаво ! Значи до дни бройките започват да намаляват !
  • 5 хмм

    105 18 Отговор
    Тоя измамник е платен помияp.
  • 6 Гошо

    98 17 Отговор
    Този чак е жалък вече...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пфффф

    47 10 Отговор
    На евтино море 10 дни ще ходи 😆
  • 9 5686427933167

    34 6 Отговор
    Идват пикове в пощенските пликове! Идва вълна, младостта ми отшумя.
  • 10 JVS

    67 12 Отговор
    Интересно,това леке още ли го цитират?
  • 11 COVID

    48 8 Отговор
    СЛЕД ДЕЛТАТА ИДЕ МЮТО, ТОВА Е БЪДЕЩЕТО С ИГЛАТА И ЗОБНИЦАТА !!!
  • 12 здравеопазва не

    84 10 Отговор

    До коментар #3 от "Мермерски":

    Смъртта я имаше и преди вируса, само дето нямаше толкова платени служители на щат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 изрод от ГЕРБ

    64 12 Отговор
    Кой си ти,та да ти вярваме ?
  • 15 SH BG

    51 15 Отговор
    Спокойно българи...!!!

    Скоро "ваксината" ще си свърши работата, и ще отърве света от това нагло и гнусно изчадие...!!!

    Дааа...!!!
  • 16 гражданин

    58 9 Отговор
    ако си прав добре , но ако няма пик трябва да те арестуват за фалшиви новини ...то ти отдавна лъжеш по разни сайтове и си за арест
  • 17 Анонимус

    33 8 Отговор
    Прави като вятъра и като вятъра с 200 бегай,бонгуш!
  • 18 Майна

    34 9 Отговор
    Ти вече си ПОПИКАН ДА ЯСНОВИДСТВАШ ЗА ТВОЯА ХИМЕРА...ПИК НА..НЕЩО СИ..
  • 19 питам си

    43 9 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Толкова много пикове, а този мматематик, Муттафчийски - чувала, Костадинка - Ботокса, Кукунчев - още живи - как да повярвам за пикове???
  • 20 Касаматис

    30 7 Отговор
    Проф. Витанов: Новият пик у нас иде до дни.Начи аз го разбирам, че до дни заразени и заболели скачат до 100-110 общо за Бг и после надолу.Тъй де!
  • 21 666

    41 10 Отговор
    Алуууу ,професорчето математиче ,бе пий тиа апове па си жулни и десетина ваксини белкем са отървеш от простотията недосено същество ,просто и елементарно математиче с болен мозък .
  • 22 Wer

    45 10 Отговор
    Пикът ще е когато някой ти забие кирка в главата.
  • 23 Грульо

    41 10 Отговор
    Оставка и затвор за козела Ковитанов! :D
  • 24 По този

    9 18 Отговор
    въпрос "компетентно" може да се изкаже единствено Последният софиянец. Само за Ковид не е писал подробности, но на него не му пречи и имунолог да бъде!
  • 25 Ако 1000 пъти предрече …

    15 2 Отговор
    … идваща масова и всеобща зараза, един път може и да успее. Има и добра страна, не прогнозира резултати, като от чума, холера или друга смъртоносна зараза. Занаят!!!
  • 26 Теодоро

    34 10 Отговор
    Жалък мошеник не на ваксините
  • 27 Милен

    39 7 Отговор
    Този съвсем изтрещя взе да говори за себе си в трето лице. Моля компетентните служби да се самосезира и въпросното лице да бъде въдворено в съответната институция подходящо екипиран с риза с дълги ръкави, че знае ли човек каква глупост може да извърши.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Уфффф

    41 9 Отговор
    Напълно загубил връзка с реалността. Мисли се за забавен и оригинален, ама изобщо не е. Прогнозите му не струват. Обаче си умира да е в центъра на вниманието.Банален е.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да 44

    3 12 Отговор
    Радев промяната
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пишман

    26 7 Отговор
    Нов пик от старият смешник...Като си тръгне да проветрите студиото!И какво ще прави?Сигурно девет дена ще се настройва и на десетият ще се изкъпе!
  • 35 Алекс

    29 7 Отговор
    ПУKНИ БЕ ГAД МРЪСНA !!!!!! математик ли си къв си, ако те видя на улицате ще ти се и3плюя в лицето!!!
  • 36 Христо

    28 6 Отговор
    Всеки има своите 5 минути слава. Витанов изживява своята в псувни, подигравки и омраза.
  • 37 Барабан

    33 5 Отговор
    Ако още един път му публикувате снимката на този повече никога няма да отворя ФАКТИ бг.
  • 38 Радо

    24 4 Отговор
    Тоя няма ли кой да го бутне под влака???
  • 39 Иде

    30 9 Отговор
    Иде той иде новият пик същият като стария ама нов. Витанов витае из облаците и знае всичко. На Витанов му пращат информация от друга галактика и затова знае колко ще са новите заравени.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Факти и Вие

    23 3 Отговор
    сте едни лааййнннари.
  • 43 хахаха

    30 5 Отговор
    егати клоуна самовлюбен....вторичен пик...третичния да ти влезе целия...
  • 44 ами

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мермерски":

    то и смъртта от грип, пневмония, диабет, рак,инсулт, инфаркт и ред други наглед невинни болести също си е съвсем истинска, ама не виждам да се вдига паника по тоя повод
  • 45 KO19

    17 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ще ви наглеждам как запълвате празнината, когато ме няма - цитат Витанов
    Празнина от твоята липса няма, защото си празно пространство.
  • 46 Рамзес

    20 3 Отговор
    Идва не пика ами спатията, смотаняк!
  • 47 9928

    13 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Базовото репродуктивно число на нарцисизма на този човек е 1.260 и продължава да расте.
  • 48 МАТЕМАТИКА

    4 9 Отговор
    ВИ ПИKA НА ......😰😰😰
  • 49 За овце

    11 5 Отговор
    По данни на НСИ, "пикът" сме го препикали и бройката върви надолу.
  • 50 Морски

    13 5 Отговор
    Направо тотално изчезни,не само за 10 дни!Козел смо..ан
  • 51 БатеЗдравко

    22 7 Отговор
    Докога ще ни го пускате този смешник.Журналистиката няма нищо общо с наглоста да му гледаме антипатичната физиономия всеки ден Г-о.М.Атанасова,при положение че получавате най лошата оценка за интерес а този смешник омерзава с присъствието си цялата си рода с благопожеланията от всички форумци,защо продължавате да го лансирате и да дразните хората...Не чете ли какво предизвиква с появата си в някоя медия-отврат и негативизъм.Всички статии за този плужек са от Вас......Бих му размазал гнусната физиономия ако знам къде да го намеря.Дайте адрес или работно място.То бива бива ,ама вие прескочихте всяка граница.
  • 52 Да ама не

    18 5 Отговор
    Този математик не е в ред . Математиката му куца. И това неговото е пълна глупост
  • 53 А сега

    17 5 Отговор
    Този козел и неговото врачуване ще го прескоча.Въпрос до лакеите ,които прокламират за ваксинация.Днеска в Гърция е открита новата мутация,наречена "МО",която заобикаля всички видове ваксини...и сега какво правим.Пак ли ще лъжете хората да си бият ваксини,от които вече няма смисъл и какво става със привилегиите за ваксинираните...Получихте си го четвъртит.Сега ще се появи някоя нова ваксина,която пак няма да има нищо общо със защитата на хората,но вие отново като папагали ще прокламирате колко е добра.Е в моментас защитата от ваксините е нула а от преболедуване е на 100%...Информацията за новата мутация,е че идва от Южна Америка.

    Коментиран от #67

  • 54 Доктор

    21 5 Отговор
    Този полуидиот вече минава всякаква граница.
    Къде е прокуратурата?
  • 55 Буха ха

    14 4 Отговор
    Най важното за този самодостатъчен помияр е какво е казал той, и ако данните се различават от неговите прогнози, то е защото заразените не се тестват.
  • 56 Стин

    18 5 Отговор
    Целта на този и такива като този математик, е да настроят едни срещу други. По този начин се създава омраза и деление на ваксинирани и неваксинирани, последствие, самоунищожение.
  • 57 Проф. Витанов

    8 10 Отговор
    Желая здраве и успехи на всички и нека вирусът да ви заобикаля.
  • 58 Ей го бе

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Този плужек изпълзя от хралупата си! Тъкмо си чудех как така ни си е отворил мисерната уста! Абе тоа ако не е прикрит г..ей, па на! Те са такива безчувствени и изпитват удоволствие от това да тормозят хората!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 4543

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "некой си":

    каб.: В40
    тел.: (02) 8161 652
    e-mail: [email protected]

    Коментиран от #63

  • 63 Някой си

    3 6 Отговор

    До коментар #62 от "4543":

    А какво е Каб.:Б40...Това да не е кабинета му в СУ.Няма да ходя да го трепя там.Но голямо благодаря.Скоро няма да го има това недоразумение.Обещавам 30 дена болнично лечение в травматологията

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 бай Даньо

    3 3 Отговор
    Гадни копчета сте си, но Бай Ставри ще ви оправи.
  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Вероятно белязания нарцис се е разболял!невероятни глупости натвори...ако репродуктивното число бе1,260 ,нямаше да говорим за достигане на плато,а щяхме да сме на платото!От09.09.21г тренда отива надолу за разлика от Биткойна и лайткойна ,които тръгнаха днес яко нагоре!

    Коментиран от #68

  • 67 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "А сега":

    Колумбийски бил варианта, щама...... все тая! Имаше китайски, бразилски, индийски - сега е колумбийски! Ще има и други! Дори новия щам бил заобикалял ваксините и дори подкарвачите / подсилвачите (демек бустерите и/или третата доза)! Как един истински вирус може и заобикаля истинска ваксина която ти поставят задължително след попълнен документ за информирано съгласие!? Според мен има нещо неистинско в цялата тая шкембе чорба!
  • 68 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сега е момента да се иде на турското море! Хем на топло хем и на евтинка промоцийка! Там ще да е или като Кунчев лани на Халкидики!
  • 69 УжасТ

    10 1 Отговор
    Хора, ко ша праим? 10 дена няма да пророкува - имал по-важни дела...

    Ами сега?

    Кой ша ни плаши :(((((((
  • 70 Юпитер

    6 15 Отговор
    Смяна съм от толкова много просташки коментари, към човек, който е толкова интелигентен и образован. Не мога да повярвам, че е толкова ниско нивото на голяма част от хората в Бг. Предлагам въпросът да се реши така:Всеки, който мисли, че Ковид19 е измислица, да подпише декларация, че ако се разболее, сам ще се лекува и няма да причинява допълнителна навалица в болниците. А за проф. Витанов може да плюете колкото си искате, но все пак си оставате жалки, неграмотни хорицс, които имат мозък, колкото един червей.

    Коментиран от #75

  • 71 Цяла страница със снимки на психото

    10 3 Отговор
    Витанов!! Факти нали имате Цензури!! За какво тиражират на този ПСИХАР брътвежите!! Явно ви крепи някаква финансова или политическа връзка!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Директно:

    5 3 Отговор
    Тежък, бавен и мъчителен край за теб, алчен алкохолико! Нека! Ще!
  • 75 Амииии

    6 3 Отговор

    До коментар #70 от "Юпитер":

    Амиии... по дрехите посрещат - по поведението изпращат.

    Направи си експеримент - махни му името, виж му текста, прочети му изразните средства - къде от тях личи "интелигентен" и "образован"?

    Че е споменал дробно число? От титлата?

    Честно, и без грам ирония - начинът, по който ти се изразяваш е светлинни години пред неговия.
  • 76 Чувай Гергино

    8 0 Отговор
    Той още не е дошъл, ама тъпоглавите от ГЕРБ обявиха Кацата за новия Менгеле. Абе, инжектирайте им мозък, бе...
  • 77 вас

    7 2 Отговор
    Баща ми имаше лаф . "Прост народ - калпава държава". Прав е !
  • 78 Кажи на БАБА

    8 1 Отговор
    Нечистоплътен измамен нагъл смешник...никой не ти вярва и ти унищожи авторитета на медиците ако все още нещо е останало след тази измислена пандемия...не ни мислете за диваци ДИВАЦИТЕ СТЕ вие нагли престъпници..
  • 79 AC/DC

    6 1 Отговор
    Медик ли беше, че не разбрах.
    Ако искаш се ваксинирай 100 пъти платен по...яр

    Коментиран от #80

  • 80 Мани

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "AC/DC":

    Мани...

    Поне по ника ти, се разбира, че ще разбереш/разбираш иронията, която и тоя с тениската си на Пинк Флойд /сериозно?!/ сам не разбира...

    Пък туй им е от най-известната песен:

    We dont need no education /не се нуждаем от образование/

    We dont need no thought control /не се нужадем от контрол над мислите/

    No dark sarcasm in the classroom /нито от мрачен сарказъм в класната стая/

    Teachers leave them kids alone /Учители, оставете тия деца на мира/

    Hey! Teachers! Leave them kids alone! /Ей! Учители! Оставете тия деца на мира!/

    All in all its just another brick in the wall. /В крайна сметка, това е просто тухла в стената/

    All in all youre just another brick in the wall /В крайна сметка, сте просто поредна тухла в стената/.

    Витанка... Хей! Тийчър! Изхвърли си тениската... Щото си тухла в стената пич... На тениската ти го пише ;)
  • 81 Здравомислещ

    7 1 Отговор
    Вземи се скрий.че не мога да те гледам,бе дърт козел...
  • 82 Здравомислещ

    6 1 Отговор
    Запази болното си мнение,за болното си подсъзнание...
  • 83 незнайко

    9 1 Отговор
    Откъде взема данни професор Витанов за да стигне до това базово репродуктивно число 1.260 ??? Само той ли има право на тези данни ? Защо не ги даде и на нас ? Има хора които също могат да смятат ! Когато ми дадат точни данни за 28-те града колко заразени има в болница всеки ден и аз мога да правя статистика ! Апропо с какво е БЛЕСНАЛ и е допринесъл за БЪЛГАРИЯ , че е станал ПРОФЕСОР ???
  • 84 заката

    5 2 Отговор
    и като иде какво ще умрем и готово ти за какво трепереш да не умреш ли а шамане
  • 85 вили

    7 0 Отговор
    и този ли математик стана вирусолог
  • 86 Писна ми

    5 0 Отговор
    От този нагъл гнусар , не му мисля доброто .
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Иван Иванов

    5 0 Отговор
    "Професоре", в коя болница каза, че преподаваш математика?!!!...
  • 89 Питащ

    4 0 Отговор
    Гнусен кретен - кой го лансира този
  • 90 Хахаха

    2 0 Отговор
    По пъря има неравности,
    Ще падне седем пъти.
    Гарантирано.
  • 91 този който

    4 0 Отговор
    Виж се как изглеждаш -- като клошар..! Ти ли ще кажеш какво ще стане, ти дори не си медик...Гадател ли си, що си..! Да разбирам, че просто печелиш едни добри пари от ш.ба.ните си "математически модели"...Значи просто бизнес на една престъпна територия..!
  • 92 Доротея

    0 0 Отговор
    Защо Ива бе, старозагорецо!?
  • 93 Гост 12

    0 1 Отговор
    Витанов президент!
  • 94 Марш!

    2 0 Отговор
    Дебил!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове