Last news in Fakti

3 Септември, 2021 20:40 1 629 53

Проф. Мира Кожухарова: COVID мерките са добри, изпълнението им е лошо

  • проф. мира кожухарова-
  • covid мерки-
  • ваксинационен обхват

По думите ѝ развитието на епидемичната ситуация и незадоволителния ваксинационен обхват налагат ограничения

Проф. Мира Кожухарова: COVID мерките са добри, изпълнението им е лошо - 1
Кадър БНТ

Съветникът на служебния здравен министър проф. Мира Кожухарова е категорична, че наложените COVID мерки са адекватни и навременни.

„Мерките са добри, изпълнението им е лошо на някои места, не навсякъде“, коментира тя в "Още от деня" по БНТ.

По думите ѝ развитието на епидемичната ситуация и незадоволителния ваксинационен обхват налагат „да се ограничаваме, нещо, което наблюдаваме и в другите страни“.

"Там, където има висок ваксинационен обхват, като например в Дания, се отчита, че не е необходимо да се налагат такива мерки, защото самият обхват съдейства да се намали циркулацията на вируса", обясни Кожухарова.

Тя коментира, че 20 % са ваксинираните у нас. „20 % определено не са много. България е страната, която намалява средния обхват за ЕС, който вече е 70 %“.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво

    42 2 Отговор
    Гърците вече втора година са със стриктни мерки файда никаква.От понеделник въвеждат пак локдауни .Със тия мерки до кривата круша се стига.
  • 2 Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺1️⃣0️⃣1️⃣⏺⏺⏺⏺⏺

    22 2 Отговор
    Тази мирише на пръс.

    Коментиран от #6

  • 3 ????

    35 1 Отговор
    Те и в Израел така казваха и хоп те ти булка Спасов ден. Да не стане и в Дания така! Стига сте ни тормози ли с тези ваксини.
  • 4 Шопо

    18 0 Отговор
    Абе за вас само Шикалгрубер !!!
  • 5 19000

    26 2 Отговор
    ...умрели от КОВИД!!!! От тях 95% с придружаващи, обаче ги пишат от КОВИД!!!
  • 6 Рад

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺1️⃣0️⃣1️⃣⏺⏺⏺⏺⏺":

    ПРЪСТ, дъртофел!!!
  • 7 Дреме ми

    20 1 Отговор
    за средния процент на ваксинирани в ЕС.
    Като много искат да го вдигнат да направят 100 на запад,ние сме си добре.
  • 8 Затуй пък

    32 0 Отговор
    яко спазваме най-добрата мярка - да не се ваксинираме.
  • 9 абг

    23 0 Отговор
    Мумията се завръща 2.
  • 10 Канмак

    29 0 Отговор
    Едни и същи скочибри вият като чакали едно и също. До кога бе медии?
  • 11 УжасТ

    27 0 Отговор
    Ужаст!

    "България е страната, която намалява средния обхват за ЕС, който вече е 70 %"

    Как не НИ е срам, бе - да прецакваме статистиката на целия съюз?!

    Я масов БОЦ, че гониме... НОРМА!

    Стаханов ряпа да яде...
  • 12 Например,

    36 0 Отговор
    всеки ден умират по 207 !!! /двеста и седем/ души в България от сърдечносъдови заболявания.
    А сега си представете какт сутрин новините започват: Пандемията настъпва, човечеството е заплашено, 207 души само в един ден починаха, медиците се бориха и не успяха да ги спасят. ….

    Нямам спомен държавата да е предприела нещо по този въпрос, явно да умреш от сърце не е толкова готино, както да умреш от ковид.

    Може стресът от мизерията и ежедневието да те убива, но на държавата и политиците не им пука, ЗАЩОТО ЕС НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ДРУГА СМЪРТ!
  • 13 бай онзи

    13 0 Отговор
    МА.. ЙКА ТИ В ГРОБА ДА Е.... И БОКЛ.....УКА
  • 14 Иван

    26 0 Отговор
    Не чуваме нищо и за тези 50 /петдесет/ души, които ВСЕКИ ден умират от онкологични заболявания. Всеки ден! И за които държавата не прави почти нищо.

    От ПТП например са загинали миналата година 463 души и са ранени 7121 души. Мълчанието от държавата е оглушително!
  • 15 Ковидясването

    27 0 Отговор
    е най-страшно, защото е най-добре платено.

    Всъщност починалите от ковидясване миналата година са десетки пъти по-малко, отколкото от сърдечносъдови заболявания например. Или дори онкозаболявания.

    И да ми излиза някой лекар, който вместо с Хипократ, се е клел пред финикийските знаци и да ми обяснява, че го правят за наше добро, че тези мерки са даже меки и че ковидясването е най-страшната болест ….хайде стига, не всички сме дебили!

    Когато ви видя да се грижите така за възрастни хора с високо кръвно и сърдечно заболяване, когато видя подобна грижа за бъбречноболни, които сега чакат години наред за трансплантация, а калпавите хемодиализи ги убиват, тогава може и да ви повярвам…

    А сега просто сте едни продажници и престъпници. И извършвате престъпление срещу собствения си народ за пари и за власт!
  • 16 Механик

    28 0 Отговор
    За последните 2 години се убедих, че в БГ има повече професори, математици и шамани, от колкото в цял свят.
    Мине-немине и се появи поредният астрофизик, дето разбира от имунология и заразни болести. А медиите го поемат на ръце и започват да ни информират бясно за меннието и становището на поредната амеба.
    Точно по същият начин ни информират за никому ненужната кралица на англия и разните му вип-персони в БГ, дето нито някой се интересува от тях, нито някой ще заплаче ако дадат фира.
  • 17 Анонимен

    20 0 Отговор
    И о, ужас, и пак о ужас - колумбийския щам, вариант или ...... каквото ще да е на КОВИД-а е все тая "заобикаля" "ваксините" и сега какво!? Какво правим с вече изцяло "ваксинираните"! Те вече "боднатите" двукратно информирано какво?!
  • 18 Въпрос

    20 0 Отговор
    Ако ваксините не са довели до съществено намаляване на броя на заразените и починалите и не са прекратили разпространението на вируса, но същевременно са допринесли поради неблагоприятни странични ефекти до увреждания, смърт, мутации на вируса, удължаване на пандемията и нейните последици, дискриминация и ограничаване на човешки права, кой ще поеме вината и как ще възстанови нанесените върху обществото здравни, финансови, икономически и социални щети и то в огромни, невиждани до сега размери?!?
  • 19 Запознат

    16 0 Отговор
    С мутацията Делта ще се заразяват и ваксинираните!
    И колективният имунитет става невъзможен, казва оксфордският учен Ендрю Полард, участвал в разработката на ваксината на AstraZeneca.

    Мутацията Делта прави невъзможно формирането на колективен имунитет, заяви в Лондон оксфордският учен професор Ендрю Полард, член на екипа, разработил ваксината на AstraZeneca.

    „Проблемът е, че този вирус не е вирусът на дребната шарка.
    Ако 95 процента от населението бъдат имунизирани срещу дребна шарка, вирусът няма да може да се разпространява повече.

    Докато с Делта ще могат да се заразяват и тези, които вече са ваксинирани“, цитира „The Guardian“ думите на учения.

    Ваксините защитават само от тежко протичане на заболяването.
    Полард казва, че неваксинираните хора по-рано или по-късно ще се срещнат с вируса, начини за пълното прекратяване на неговото разпространение няма!!!““

    Коментиран от #29, #30

  • 20 миро

    5 0 Отговор
    пирацетама пирацетама е важен бабо,като не го пиеш говориш глупости.
  • 21 Атанасов

    13 0 Отговор
    Чрез създадени от лабораториите модифицирани патогени, използвайки рДНК и иРНК, учените генетици решиха да съперничат на Бога. Чрез включване на гени и комбиниране на сегменти от ДНК от един тип организъм с гена на друг организъм, те създадоха по-смъртоносни, заразни, екологично стабилни и патогенни нови щамове на различните микроорганизми.

    Те включват антракс, устойчив на множество лекарства, генетично модифицирана супер чума, химерни вариации на едра шарка и морбили.

    Те също така откриха начина за ефективно отвличане на естествените имунни процеси на организма, като предизвикат свръхстимулация на имунната система чрез „препрограмиране“ на реакциите на човешката имунна система към тези външно причинени от човека патогени.

    Коментиран от #22

  • 22 Познато

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Атанасов":

    ли ви звучи това „препрограмиране“ на имунната система? Би трябвало! Ваксините срещу Covid-19 използват същата иРНК технология за препрограмиране на имунната система на организма, която се използва при производството на биооръжия за тиха война срещу цивилно население.

    За разлика от традиционните ваксини, ваксините с тРНК не носят истински патогени и действат, като „подвеждат“ организма да счита, че е атакуван от истински вирус. Той става като компютър и е инструктиран да разработи самите патогенни протеини, като „препрограмира“ човешкото тяло, за да произвежда свои собствени антитела.
    Протеините стават независими и не се събират, за да атакуват вируса както при традиционните ваксини. След като имунната система открива тези вирусни протеини и започва да произвежда защитна реакция срещу тях.

    Крайният резултат обаче е промяна в естествените реакции на организма, като се предизвикват опасни патологични имунни реакции, включително системно белодробно възпаление и стимулиране на автореактивни антитела, което води до цитокинова буря, или смърт.
  • 23 Компаниите,

    11 0 Отговор
    произвеждащи ваксини срещу Covid настояват, че иРНК не променя ДНК.

    Те имат своите причини да заобиколят традиционния метод на ваксинация и да се придържат към технологията на биологичното оръжие и това няма отношение към осигуряването на здравето на населението.

    В противен случай биха отделили време, за да следват правилните протоколи за тестване на своите „нови” ваксини и да не пренебрегват изобилните съобщения за усложнения и смъртни случаи, причинени досега на ваксинираните.

    И така, трябва ли сляпо да им се доверяваме, след като знаем, че технологията на иРНК първоначално е разработена преди 4 десетилетия в редица страни с цел увреждане и унищожаване на цели популации?
  • 24 ВАКСИНИРАНИЯТ.. АНТИ-ВАКСЪР-ДЕБИЛА

    3 7 Отговор
    ДЕЗЕРТИРА КАКТО МИНАЛАТА ЗИМА!
    АБСОЛЮТНО НИЩОЖЕСТВО И БЕЗДАРНИК.
    СЪД ЗА ФАТМАКА ДЕЗЕРТЬОР СЪСИПАЛ БЪДЕ
  • 25 Анонимен

    15 1 Отговор
    Тази гъба - пърхутка Мира Кожухарова е на 71! Какво се набутва по сайтовете! Да си гледа и да си ваксинира внучетата, ама не и ги дават! Кантара на 65 го пенсионираха зорноволно щото се изпусна да каже, че преболедувалите имат по-силен имунитет! И 3 месеца 0 интервюта! Добре, че кака Ф го взе под крилото си!
  • 26 Доказателствата

    11 0 Отговор
    за глобалната война са навсякъде – в диктаторските глобални съюзи от рода на СЗО, създавани срещу нациите, до нарушаването на гражданските права, до затварянето на граждани в собствените им домове, до унищожаването на частния бизнес, до доведените до крайност правила за носене на маски, към приемането на жестоките нови закони, отказващи на неваксинираните правото да работят, да ядат в ресторанти, или да посещават театри.
    Това не са нормални реакции срещу пандемия, особено такава със смъртност от 0,1% до 0,5%.
    Това са реакции на диктаторски деспотизъм. Като налагат тези био-ваксини, те ни принуждават да играем руска рулетка, но вместо един куршум в шесткамерния револвер, има шест.

    Днес технологията на РНК, включваща генно инженерство може да се използва във всяка ваксина срещу Covid, или грип за бързо обезлюдяване в световен мащаб, чрез причиняване на стерилитет, или имунологични усложнения, за расово унищожаване, за промяна на човешкия сексуален апарат и създаване на полове, за поведенчески промени, или да се подложи на хромозомна интеграция, или инсерционна мутагенеза, водеща до произволно вмъкване на генетични кодове в гостоприемника на клетъчните геноми (индуциращи тумори).
  • 27 Идеята

    11 0 Отговор
    за ваксините като метод на депопулация, за унищожаване, или обезсиляване на милиони хора, с тяхно „информирано съгласие” е блестяща стратегия за война.

    Самите средства, с които трябва да се помогне за преодоляване на пандемия и да се спасят човешки животи, вместо това се използват като способ за „убиване“.

    Тъй като масите приемат ваксинациите като превантивна медицина от десетилетия, повечето биха отхвърлили възможността ваксината да бъде използвана като биооръжие срещу тях.
  • 28 хмм

    15 1 Отговор
    Мерките са за да се бодат хората и да бъдат пречупени. Глобалистите изграждат нов сатанински ред.
  • 29 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Запознат":

    А с мутацията, щама ..... все тая Мю или поредицата от многото! Вакси, анти вакси..... щото Мю заобикаляло всичките Вакси! Вероятно щото е от Колумбия! Рвиийшш!

    Коментиран от #38

  • 30 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Запознат":

    Кари Мълис, изобретателят на PCR test :Всеки, който обикаля наоколо и крещи, че „спасява животи“, трябва да бъде смятан за много опасно животно и вие трябва да бягате в обратна посока, когато го срещнете. Оръжието на такива е страхът, а любимата им мантра е „би могло“. Те ви хващат в капана на един био-дълг, създавайки симулации за всякакви въображаеми неща, които „биха могли“ да се случат, но все още не са.
  • 31 НЕджендър

    8 0 Отговор
    Само "антиваксъри" коментират тук... Да няма нощна ваксинация в МОЛ-а и всички ковидари да са там? Или пък първите 2-3 дози вече са дали резултат? Може да са заминали за Гърция - най-близкия до нас Ковид-рай... При всички случаи, липсата на психопати предизвиква едно приятно чувство...
  • 32 Ясно

    8 0 Отговор
    е вече че нито от мерки нито от ваксини има полза.всичко е една измама.измислят си различни щамове за да подържат лъжливата пандемия за да може да контролират хората.Ковид не е по опасен от обикновения грип.Ама щом някой се почувства зле и му лепват диагноза коронавирус.Умират по болниците от некадърно лечение или от предозиране от лекарства.Как един не умря във домашни условия от тая болест.Замислете се..
  • 33 Яка пропаганда

    8 0 Отговор
    залива населението. Всеки сам да си преценява. Трябва да съм луд, за да вярвам на лъжци, които за пари избиват хора. Явно истинските мутри не са на улиците, а в парламента.

    Коментиран от #37

  • 34 Явно

    9 0 Отговор
    глобалистите добре са плащали и вероятно още плащат на нашите политици-предатели та да затрият населението. Браво!
  • 35 Политолог

    1 11 Отговор
    Абе кво ги бавите тези кухи Ганьовци!? Пълен локдаун в кочината и тва е! Европа и без това ще ги изолира скоро...
  • 36 Бабушкера

    9 0 Отговор
    да каже колко и платиха, за да ръси глупости и лъжи? Правителства и политици без морал мислят за мен! Ха, ха!
  • 37 Виталия

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Яка пропаганда":

    Ааа ще се сетите кои са "мутри вън"! Типът е само кражби и 0 развитие на Държавата.

    Коментиран от #40

  • 38 Дилема

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Дилема...

    Мю заобикаля боца - щото масово се набоде планетата, пък бацила требе да оцелее...

    Или... Боца не прави нищо, та си измислят Мю като... оправдание?

    Ама и в двата случая... Кой се набол, набол се - иде Мю-то /щеше ми се да го кръстят по-...епично - Тета, Омега, Епсилон... А то... Мю/ - и пак сме на "квадрат едно"...
  • 39 Гърчев

    2 0 Отговор
    Таа "специалистка" като е толкова навътре в нещата - що не ходи да плете чорапи и да прави зимнина?
  • 40 Мутрите

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "Виталия":

    отдавна са в парламента не обръщай нещата. Всички го знаеме. Ако Радев излезе и официално заяви, че ваксините са безвредни и ефективни тогава бих се ваксинирал. Но няма да го направи защото има морал. Само на него вярвам. Останалите политици са си маскари на хонорар от сенчести кукловоди.

    Коментиран от #43

  • 41 Арменския Поп

    7 0 Отговор
    Само минавам да кажа на лъжливо-крадливите политици и техните мисирки, калинки, платенолози и всевъзможни лаладжии, извадени от нафталина, ЧЕ
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ! защото това е моят личен избор... и никой няма право да ме задължава да го правя или да ми насажда вина
  • 42 33445

    6 1 Отговор
    Няма никкъф вирус не.
    само пропаганда. Срещу много, много ПАРИ.
    И кво ако се ваксинирам. Ще излезе нов вирус за който ваксината не важи.
    И така до края на света.

    Споменаването на ковид трябва да се криминализира.
    Затвор 1 година и 1000 лева глоба.
  • 43 Виталия

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мутрите":

    Ами нали така пиша и аз! Нов модел трябва, не нови партии! Има държави, в които се избират личности за депутати. Да се разровят малко. Аз ли да им казвам къде?! Ваксините са чипове и нищо повече. За много пари става въпрос и една нова валута. Сещай се.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Поздравления за Вашето

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Виталия":

    мнение! Явно има още хора сред овцете!
  • 45 Може и да

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Виталия":

    са чипове, но за какво ще бъдат използвани и каква е тази валута.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Виталия

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Може и да":

    В края на миналия месец по фокс е имало филм с интересен ужасяващ сценарий! Значи поставят им все едно ваксини, но представляват нещо като банкова сметка. И като се източи човек умира. Настръхвам докато пиша. Дано е само на филм и не стане действителност. За съжаление не съм го гледала, разказа ми познат, но не можа да ми каже заглавието. Страшно звучи

    Коментиран от #48

  • 48 Филмът

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Виталия":

    Филмът се казва "In Time".

    И сцената в която "припечелилият време" главен герой тича за среща с майка си, за да зареди... часовника й е... покъртителна...

    Коментиран от #49

  • 49 Виталия

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Филмът":

    Благодаря. Ще го гледам и ще си направя съответните изводи. Биткойн за нея пиша. Само виж курсът й...

    Коментиран от #50

  • 50 Има

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Виталия":

    Има една песен... "Трава у дома"...

    Поздрав ;)
  • 51 Бабушкерата

    3 0 Отговор
    е взела някой лев да има за внучетата. И тя като Кантарджиев е гола-вода и плямпа глупости.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 1520

    0 0 Отговор
    тези мерки нанасят повече щети от всики болести взети заедно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове