ФАКТИ.БГ
  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия-
  • избори

"Републиканци за България" ще се явят в коалиция на изборите на 14 ноември

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите

Публикувана: 24 Септември, 2021 15:48
53 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5578
"Републиканци за България" ще се явят в коалиция на изборите на 14 ноември - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.5 от 35 гласа.

ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект с дългосрочни цели. Структурирането на партията в много кратък времеви период и запазването на енергията през последната година, въпреки незадоволителните за нас изборни резултати, доказва необходимостта от съществуването ѝ в българския политически живот. Ние, членовете и симпатизантите от „Републиканци за България” се определяме като дясна партия с ясно позициониране и последователност в изразените становища. Залагаме на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност. Формулирахме всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление. По мнение на политически експерти, ПП „Републиканци за България” разполага с една от най-модерните управленски програми, изпълнена с конкретика и иновативни идеи.

Съзнаваме, че различията между десните и левите партии в съвременния свят са главно в сферите на финансовата и външната политика.

Вече имахме възможност да докажем последователността на позициите си по отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Публично и смело защитихме позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония. Твърда и категорична е и подкрепата ни за териториалната цялост на Украйна.

В актуалната към момента миграционна политика оставаме на мнение, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да подценяваме зачитането на човешките права.

В сферата на финансовата политика подкрепяме запазването на данъчната система, като отчитаме нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията.

Сред нашите приоритети е провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната ни не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

Продължаваме да гледаме на демографската криза и на регионалния дисбаланс като на първостепенни проблеми за България, които са в постоянна негативна тенденция.

Моментната политическа обстановка в страната ни дава основание да обобщим, че според нас, повечето парламентарно представени партии, както и нововъзникващите партийни проекти са възприели подход на политическо представителство, при който разчитат преди всичко на емоцията и отрицанието. Ето защо сме обезпокоени, че имитацията на реформи, на която бяхме свидетели през последните години, сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове.

Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите. В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната. Убедени сме, че извън вратите на парламента трябва да остане правната некомпетентност, професионалната непригодност и липсата на съпричастност към проблемите на хората, която щедро демонстрираха двата поредни краткотрайни парламента през тази година.

Знаем, че ще настъпи момент, в който в страната ни ще се води истинска политика. България има нужда от ясна посока. За съжаление в момента тя се губи в многобройните заявки за промяна, но без акцент върху най-важното, а именно постоянството в геополитиката и финансовата политика на държавата като членове на ЕС и НАТО, както и политика, гарантираща енергийната ни сигурност.

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”. Не се полагат абсолютно никакви усилия да се печели политическа подкрепа чрез постоянство и последователност, чрез принципно отстояване на определена политическа ориентация. Обособяването на партиите в целия политически спектър по традиционната политическа логика е единствената гаранция за устойчивост и перспектива в политическия живот. Силното разединение на десните сили води до задълбочаването на тези процеси, до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за България“ да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски.

Политическата цел на Републиканци за България занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект, който да представлява избирателите, които споделят автентичните десни разбирания. За тази цел ще търсим сътрудничество и партньорство.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.5 от 35 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Клъв
2 Отговор
Цецо - Победа ! Да помогнем на Цветанов да си купи десети апартамент

Коментиран от #51


Оценка:
-5 +91

????
3 Отговор
Асансьор ЪТ ти къде спира от ляво или от дясно!

Оценка:
-2 +51

Цецо пъпеша
4 Отговор
България е изнесла 12 милиона чушкопека с два отвора за трети страни на обща стойност три и половина милиарда долара.

Коментиран от #52


Оценка:
-2 +30

СДС
5 Отговор
Елате при нас на килимчето в Банкя.

Оценка:
-4 +33

честен ционист
6 Отговор
Коалиция с Баце. А ако смени и името на партийката, от Козяк ще дойде някой и друг глас в +.

Оценка:
-3 +25

324
7 Отговор
Абе Цв Цв, българите масово мразят Толупа, ама тебе всички те мразим, тоя асансьор яко ти изяде главата.

Оценка:
-3 +51

Куку
8 Отговор
И кой ще се коалира с тебе, бре? Всички знаят, че коалират ли се с ТЕБЕ автоматически губят всякаква надежда да се представят добре на изборите! А пък за твоето предсравяне на предните избори...хм, още се чудя как спечели тоя процент...Някаква статистическа грешка ще да е била...

Оценка:
-1 +39

Наглец
9 Отговор
Долни долни долни, че чак гнусни…

Оценка:
-0 +44

Гочо
10 Отговор
Поп Кръстьо....

Оценка:
-0 +32

САНДОКАН
11 Отговор
Най добре ще е ако се вземете с войводите. Така шансовете ви ще са по малки

Оценка:
-2 +36

Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃
12 Отговор
Никога повече ГЕРБ Никога повече ГЕРБ Никога повече

Оценка:
-3 +40

ГРАД КОЗЛОДУЙ
13 Отговор
наЦВЕТАНОВ
подадеш му пръст
ти
отхапе
ръката

Оценка:
-1 +33

мнение
14 Отговор
май вълнев спря фандъка, а цв цв

продай асансьора за финансиране на предизборна кампания.
нали така беше при старта на герб

Оценка:
-0 +25

SH BG
15 Отговор
"републиканци", подпомогнати финансово и организационно от демократи либерасти - ей таквоз животно още не се беше пръквало в територията... :::)))

Ха, ха, ха... :::)))

Оценка:
-1 +22

Тиро вампиро
16 Отговор
Абе един и същи ли им пише жалките послания или ги преписват от другите?Павката Вълнев перача на Доган в Чикаго тираджиичето още ли във вашата секта?

Оценка:
-0 +23

велика сила
17 Отговор
0,3%

Оценка:
-2 +24

асансьор
18 Отговор
Ушев бяга за участие в спартакиадата.

Оценка:
-0 +16

Мишо Бирата
19 Отговор
Тази мутра как получава толкова медиални възможности

Оценка:
-0 +20

20
Този коментар е премахнат от модератор.
ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
21 Отговор
Тези се бореха за първото място (?!)

Оценка:
-1 +14

Птограмата
22 Отговор
Асансьори асансьори

Оценка:
-0 +19

Gost
23 Отговор
От тези само празни декларации и камтеж за апартаменти. Кухи и безпринципни проводници на чужди интереси. Това е петата колона на американските интереси на Балканите.

Оценка:
-1 +20

Москва не вярва на сълзи.
24 Отговор
Хлебарките пак изпълзяха под строй и нареждане.

Оценка:
-0 +24

25
Този коментар е премахнат от модератор.
пешо
26 Отговор
цвъки е бавно развиващ се физкултурник

Оценка:
-0 +22

Дани
27 Отговор
Е на този не мустига нищо тъщата дали му купи още апарта той горкия е гол като пушка но от пржст милиционер какво да се очаква той иска да се върне във властта та да лапа народната пара абе джоджум гледай си жшвота нека отрочетата и мутресата ти да продължават да живея по царски на гърба на краденото от теб но ти мутро кривогледа се скрии в миша дубкаи не се нодявай на нищо добро джле цв цв крдец и мерзавец позор за блиските си

Оценка:
-0 +18

ХАН КРУМ
28 Отговор
КЪДЕ ТИ Е ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ? ЩО ТАКА БЕ ЦЕЦКО ТОЙ ТЕ ОТ...А?

Оценка:
-0 +16

Вальо Топлото
29 Отговор
Браво на Цецо Синтаксиса. Три изречения, само 50 грешки.

Оценка:
-2 +13

30
Този коментар е премахнат от модератор.
НЕНУЖНИЦИ
31 Отговор
ЦЕЦО ГУМЕНКАТА ПРЕЦЕДЕНТ , А БОЙКО В НУЖНИКА !

Оценка:
-2 +13

Антиидиот
32 Отговор
Знаеш ли я песента Камион ме мачка ,трактор ме товари!Ха-ха!

Оценка:
-0 +12

Перо
33 Отговор
На Цвъки партията е от един файтон роднини и той говори за политика,вместо да мисли за поддръжката на частния асансьор с Цецка Цачева. За него стратегическата цел е да се докопа до партиини субсидии за да има с какво да се издържа,иначе прескачането на изборната бариера е нещо непостижимо.

Оценка:
-0 +15

Тоя да се яви спешно
34 Отговор
При Бай Ставри!

Оценка:
-0 +16

Жоро
35 Отговор
Няма смисъл ама като сте заритали

Оценка:
-0 +5

наблюдател
36 Отговор
Айде няма нужда и от вас. Тъкмо го бяхме позабравили тоя екземпляр.

Оценка:
-0 +10

Винкело
37 Отговор
Тоя като видеше микрофон и почваше "Евроатлантическите ценности...", па сега и думица не обелил?

Оценка:
-0 +8

Milko
38 Отговор
На 14.11.2021,тази година,хора няма да има да гласуват,а вие лъжливите,крадливите и крумпирани политици правите коалиции!
Сбогом!

Оценка:
-0 +10

Емо
39 Отговор
Е, арно е на приказки,ама нема вече за оти!Цв.Цв. дано да си го разбрал!Ама това не е като да....крадеш!

Оценка:
-0 +8

НАСКА
40 Отговор
Епа денеска разбрах,оти преди да сопре асансеро,ке сопре куршума!
Сполайти Цеко и мир на ...!

Оценка:
-1 +3

Бамбука
41 Отговор
Излез и покажи кирливите ризи на Герб. Ако не го направиш си аут.

Оценка:
-0 +5

Механик
42 Отговор
Предполагам коалицията ще с ония соросяги дето сега ни би пробутват. Ония, "Олизаните" умните и красивите.
Ей, няма оправия, няма! САЩ са решили да ни затриват и ще го направят, а ние сме достатъчно прости, че не виждаме това и се радваме на всеки пореден месия.
Нищо, който е слаб в главата е силен в ръцете. Ще бачкат робите (тия, дето оцелеят след подготвената инфлация).

Оценка:
-1 +3

Пъпеш
43 Отговор
Откъде тази наглост?

Оценка:
-0 +6

Ха ха ха
44 Отговор
То лицемерие, то дебелокожие, то наглост..... с изроди не може с добро. В най скоро време трябва да играе здрава тояга.

Оценка:
-0 +5

Реалист
45 Отговор
Присъедини се към Мая Манолова или Христо Иванов. Те са толкова от промяната и против статуквото, колкото и ти

Оценка:
-0 +3

Наката
46 Отговор
Колко сладка,хубава и доходоносна е политиката в ограбена и обрулена България!Докато има луди да слагат баницата,ще има и други,които с охота да похапват!Е,хайде,че в България,всичко поскъпва ежедневно,за разлика от Испания.Той Зуека се отърва,ама от
лакомите въшки,отърване-НЯМА!!!

Оценка:
-0 +3

Професор
47 Отговор
Това са качествени парти. Герб, Републиканци за България, ДПС, Воля, НФСБ - Национален Фронт за Спасение на Бойко и МВРО. Дано всички тези влязат в парламента и подкрепят бъдещо управление на нашия велик лидер Генерал Бойко Борисов.

Оценка:
-3 +1

нане Геле
48 Отговор
Абе, как ще се явява този, този трябва да се крие в шахтата на асансьора си. Но какво да се прави, то безсрамниците са прости хора.

Оценка:
-0 +4

Боеко
49 Отговор
Цецо ако се скриеш и се махнеш партията ще има повече проценти Не разбра ли че теб хората не те искат

Оценка:
-0 +4

666
50 Отговор
Цуцоооооо и тъпите милиционери нема гласуват за твоата измекярска партия .Върни са у мръшлярската партия на бойчо и му цуни нещо ,бойчо свинара си има едни последователи тъпи на колибарски петел .

Оценка:
-0 +0

Ти му
51 Отговор

До коментар #2 от "Клъв":


помагай за апартаментите а аз ще работя за асансьорите, става ли?

Оценка:
-0 +2

Това за кой
52 Отговор

До коментар #4 от "Цецо пъпеша":


месец е?
Щото те през пролетта много не се търсят?
Или се търсят в Нова Зеланди, Австралия и Южна Америка?

Оценка:
-0 +2

Бунтата
53 Отговор
Републиканци за България ми звучи по скоро"американци за България".
Дано тази подводница се удави някаде по пътя.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5