Last news in Fakti

24 Септември, 2021 15:48 6 287 53

"Републиканци за България" ще се явят в коалиция на изборите на 14 ноември

  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия-
  • избори

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите

"Републиканци за България" ще се явят в коалиция на изборите на 14 ноември - 1
Снимка: БГНЕС

ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект с дългосрочни цели. Структурирането на партията в много кратък времеви период и запазването на енергията през последната година, въпреки незадоволителните за нас изборни резултати, доказва необходимостта от съществуването ѝ в българския политически живот. Ние, членовете и симпатизантите от „Републиканци за България” се определяме като дясна партия с ясно позициониране и последователност в изразените становища. Залагаме на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност. Формулирахме всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление. По мнение на политически експерти, ПП „Републиканци за България” разполага с една от най-модерните управленски програми, изпълнена с конкретика и иновативни идеи.

Съзнаваме, че различията между десните и левите партии в съвременния свят са главно в сферите на финансовата и външната политика.

Вече имахме възможност да докажем последователността на позициите си по отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Публично и смело защитихме позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония. Твърда и категорична е и подкрепата ни за териториалната цялост на Украйна.

В актуалната към момента миграционна политика оставаме на мнение, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да подценяваме зачитането на човешките права.

В сферата на финансовата политика подкрепяме запазването на данъчната система, като отчитаме нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията.

Сред нашите приоритети е провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната ни не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

Продължаваме да гледаме на демографската криза и на регионалния дисбаланс като на първостепенни проблеми за България, които са в постоянна негативна тенденция.

Моментната политическа обстановка в страната ни дава основание да обобщим, че според нас, повечето парламентарно представени партии, както и нововъзникващите партийни проекти са възприели подход на политическо представителство, при който разчитат преди всичко на емоцията и отрицанието. Ето защо сме обезпокоени, че имитацията на реформи, на която бяхме свидетели през последните години, сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове.

Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите. В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната. Убедени сме, че извън вратите на парламента трябва да остане правната некомпетентност, професионалната непригодност и липсата на съпричастност към проблемите на хората, която щедро демонстрираха двата поредни краткотрайни парламента през тази година.

Знаем, че ще настъпи момент, в който в страната ни ще се води истинска политика. България има нужда от ясна посока. За съжаление в момента тя се губи в многобройните заявки за промяна, но без акцент върху най-важното, а именно постоянството в геополитиката и финансовата политика на държавата като членове на ЕС и НАТО, както и политика, гарантираща енергийната ни сигурност.

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”. Не се полагат абсолютно никакви усилия да се печели политическа подкрепа чрез постоянство и последователност, чрез принципно отстояване на определена политическа ориентация. Обособяването на партиите в целия политически спектър по традиционната политическа логика е единствената гаранция за устойчивост и перспектива в политическия живот. Силното разединение на десните сили води до задълбочаването на тези процеси, до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за България“ да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски.

Политическата цел на Републиканци за България занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект, който да представлява избирателите, които споделят автентичните десни разбирания. За тази цел ще търсим сътрудничество и партньорство.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Клъв

    91 5 Отговор
    Цецо - Победа ! Да помогнем на Цветанов да си купи десети апартамент

    Коментиран от #51

  • 3 ????

    51 2 Отговор
    Асансьор ЪТ ти къде спира от ляво или от дясно!
  • 4 Цецо пъпеша

    30 2 Отговор
    България е изнесла 12 милиона чушкопека с два отвора за трети страни на обща стойност три и половина милиарда долара.

    Коментиран от #52

  • 5 СДС

    33 4 Отговор
    Елате при нас на килимчето в Банкя.
  • 6 честен ционист

    25 3 Отговор
    Коалиция с Баце. А ако смени и името на партийката, от Козяк ще дойде някой и друг глас в +.
  • 7 324

    51 3 Отговор
    Абе Цв Цв, българите масово мразят Толупа, ама тебе всички те мразим, тоя асансьор яко ти изяде главата.
  • 8 Куку

    39 1 Отговор
    И кой ще се коалира с тебе, бре? Всички знаят, че коалират ли се с ТЕБЕ автоматически губят всякаква надежда да се представят добре на изборите! А пък за твоето предсравяне на предните избори...хм, още се чудя как спечели тоя процент...Някаква статистическа грешка ще да е била...
  • 9 Наглец

    44 0 Отговор
    Долни долни долни, че чак гнусни…
  • 10 Гочо

    32 0 Отговор
    Поп Кръстьо....
  • 11 САНДОКАН

    36 2 Отговор
    Най добре ще е ако се вземете с войводите. Така шансовете ви ще са по малки
  • 12 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    40 3 Отговор
    Никога повече ГЕРБ Никога повече ГЕРБ Никога повече
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 1 Отговор
    наЦВЕТАНОВ
    подадеш му пръст
    ти
    отхапе
    ръката
  • 14 мнение

    25 0 Отговор
    май вълнев спря фандъка, а цв цв

    продай асансьора за финансиране на предизборна кампания.
    нали така беше при старта на герб
  • 15 SH BG

    22 1 Отговор
    "републиканци", подпомогнати финансово и организационно от демократи либерасти - ей таквоз животно още не се беше пръквало в територията... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 16 Тиро вампиро

    23 0 Отговор
    Абе един и същи ли им пише жалките послания или ги преписват от другите?Павката Вълнев перача на Доган в Чикаго тираджиичето още ли във вашата секта?
  • 17 велика сила

    24 2 Отговор
    0,3%
  • 18 асансьор

    16 0 Отговор
    Ушев бяга за участие в спартакиадата.
  • 19 Мишо Бирата

    20 0 Отговор
    Тази мутра как получава толкова медиални възможности
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    14 1 Отговор
    Тези се бореха за първото място (?!)
  • 22 Птограмата

    19 0 Отговор
    Асансьори асансьори
  • 23 Gost

    20 1 Отговор
    От тези само празни декларации и камтеж за апартаменти. Кухи и безпринципни проводници на чужди интереси. Това е петата колона на американските интереси на Балканите.
  • 24 Москва не вярва на сълзи.

    24 0 Отговор
    Хлебарките пак изпълзяха под строй и нареждане.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пешо

    22 0 Отговор
    цвъки е бавно развиващ се физкултурник
  • 27 Дани

    18 0 Отговор
    Е на този не мустига нищо тъщата дали му купи още апарта той горкия е гол като пушка но от пржст милиционер какво да се очаква той иска да се върне във властта та да лапа народната пара абе джоджум гледай си жшвота нека отрочетата и мутресата ти да продължават да живея по царски на гърба на краденото от теб но ти мутро кривогледа се скрии в миша дубкаи не се нодявай на нищо добро джле цв цв крдец и мерзавец позор за блиските си
  • 28 ХАН КРУМ

    16 0 Отговор
    КЪДЕ ТИ Е ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ? ЩО ТАКА БЕ ЦЕЦКО ТОЙ ТЕ ОТ...А?
  • 29 Вальо Топлото

    13 2 Отговор
    Браво на Цецо Синтаксиса. Три изречения, само 50 грешки.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НЕНУЖНИЦИ

    13 2 Отговор
    ЦЕЦО ГУМЕНКАТА ПРЕЦЕДЕНТ , А БОЙКО В НУЖНИКА !
  • 32 Антиидиот

    12 0 Отговор
    Знаеш ли я песента Камион ме мачка ,трактор ме товари!Ха-ха!
  • 33 Перо

    15 0 Отговор
    На Цвъки партията е от един файтон роднини и той говори за политика,вместо да мисли за поддръжката на частния асансьор с Цецка Цачева. За него стратегическата цел е да се докопа до партиини субсидии за да има с какво да се издържа,иначе прескачането на изборната бариера е нещо непостижимо.
  • 34 Тоя да се яви спешно

    16 0 Отговор
    При Бай Ставри!
  • 35 Жоро

    5 0 Отговор
    Няма смисъл ама като сте заритали
  • 36 наблюдател

    10 0 Отговор
    Айде няма нужда и от вас. Тъкмо го бяхме позабравили тоя екземпляр.
  • 37 Винкело

    8 0 Отговор
    Тоя като видеше микрофон и почваше "Евроатлантическите ценности...", па сега и думица не обелил?
  • 38 Milko

    10 0 Отговор
    На 14.11.2021,тази година,хора няма да има да гласуват,а вие лъжливите,крадливите и крумпирани политици правите коалиции!
    Сбогом!
  • 39 Емо

    8 0 Отговор
    Е, арно е на приказки,ама нема вече за оти!Цв.Цв. дано да си го разбрал!Ама това не е като да....крадеш!
  • 40 НАСКА

    3 1 Отговор
    Епа денеска разбрах,оти преди да сопре асансеро,ке сопре куршума!
    Сполайти Цеко и мир на ...!
  • 41 Бамбука

    5 0 Отговор
    Излез и покажи кирливите ризи на Герб. Ако не го направиш си аут.
  • 42 Механик

    3 1 Отговор
    Предполагам коалицията ще с ония соросяги дето сега ни би пробутват. Ония, "Олизаните" умните и красивите.
    Ей, няма оправия, няма! САЩ са решили да ни затриват и ще го направят, а ние сме достатъчно прости, че не виждаме това и се радваме на всеки пореден месия.
    Нищо, който е слаб в главата е силен в ръцете. Ще бачкат робите (тия, дето оцелеят след подготвената инфлация).
  • 43 Пъпеш

    6 0 Отговор
    Откъде тази наглост?
  • 44 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    То лицемерие, то дебелокожие, то наглост..... с изроди не може с добро. В най скоро време трябва да играе здрава тояга.
  • 45 Реалист

    3 0 Отговор
    Присъедини се към Мая Манолова или Христо Иванов. Те са толкова от промяната и против статуквото, колкото и ти
  • 46 Наката

    3 0 Отговор
    Колко сладка,хубава и доходоносна е политиката в ограбена и обрулена България!Докато има луди да слагат баницата,ще има и други,които с охота да похапват!Е,хайде,че в България,всичко поскъпва ежедневно,за разлика от Испания.Той Зуека се отърва,ама от
    лакомите въшки,отърване-НЯМА!!!
  • 47 Професор

    1 3 Отговор
    Това са качествени парти. Герб, Републиканци за България, ДПС, Воля, НФСБ - Национален Фронт за Спасение на Бойко и МВРО. Дано всички тези влязат в парламента и подкрепят бъдещо управление на нашия велик лидер Генерал Бойко Борисов.
  • 48 нане Геле

    4 0 Отговор
    Абе, как ще се явява този, този трябва да се крие в шахтата на асансьора си. Но какво да се прави, то безсрамниците са прости хора.
  • 49 Боеко

    4 0 Отговор
    Цецо ако се скриеш и се махнеш партията ще има повече проценти Не разбра ли че теб хората не те искат
  • 50 666

    0 0 Отговор
    Цуцоооооо и тъпите милиционери нема гласуват за твоата измекярска партия .Върни са у мръшлярската партия на бойчо и му цуни нещо ,бойчо свинара си има едни последователи тъпи на колибарски петел .
  • 51 Ти му

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Клъв":

    помагай за апартаментите а аз ще работя за асансьорите, става ли?
  • 52 Това за кой

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо пъпеша":

    месец е?
    Щото те през пролетта много не се търсят?
    Или се търсят в Нова Зеланди, Австралия и Южна Америка?
  • 53 Бунтата

    1 0 Отговор
    Републиканци за България ми звучи по скоро"американци за България".
    Дано тази подводница се удави някаде по пътя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове