Last news in Fakti

29 Септември, 2021 05:29 2 745 17

Мая Манолова: Гаранция за правителство на промяната може да се даде и с предварително споразумение

  • мая манолова-
  • асен василев-
  • съдебна система-
  • избори-
  • правителство-
  • инвестиции-
  • драгомир стойнев-
  • хамид хамид

Асен Василев: Без работеща съдебна система, трудно ще говорим за чужди инвестиции и социално подпомагане, заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната"

Мая Манолова: Гаранция за правителство на промяната може да се даде и с предварително споразумение - 1
Снимка: БНТ

"Разбираемо е, че хората искат правителство, защото трябва да се решават кризи - здравни, социални, икономически. Това, което ни накара да върнем мандата, беше категоричният отказ да се разговаря. Знаете, че първия мандат не го върнахме веднага, поканихме партиите на диалог, но те отказаха. С омраза не може да се управлява, омразата не е модел на управление", коментира Деница Сачева от ГЕРБ пред "Референдум" по БНТ.

"Прекалено рано е да се говори с кого трябва да се прави коалиция и дали ще има, но правителство трябва да има. БСП доказа, че е партия, която е стабилна и мисли за българските граждани. В 46-ото Народно събрание някои партии действаха много инфантилно и искаха постове", заяви Драгомир Стойнев от БСП в предаването.

"Според мен в следващото Народно събрание сме длъжни да направим усилия да излъчим кабинет с програма за преодоляване на краткосрочните проблеми като здравната криза, но и дългосрочните - инфлацията, повишаването на цените. Ножицата между бедни и богати в България, за съжаление, се разширява", каза от своя страна Владислав Панев от ДБ.

"ДПС от няколко години обяснява за липсата на диалог и приканва партиите за диалог, основан на приоритети и ценности. След това трябва да се търси кой ще изпълнява приоритетите, на второ място са физическите лица, които ще влязат в това правителство. Приоритетите, които ни разделят, да оставим настрани", коментира Хамид Хамид от ДПС.

"Гаранция, че следващо мнозинство и правителство на промяната ще има, може да бъде дадена и с предварително споразумение за след изборите, което ще ангажира партиите, които участват, да съставят такова правителство. Това ще даде и повече увереност на избирателите, че лошият сън от 45-ото и 46-ото НС няма да се повтори", каза Мая Манолова от ИБГНИ.

"Аз мисля, че хората са наясно какво трябва да прави едно правителство, какви политики би водило, както и хората, които ще ги изпълняват. Докато не заработи съдебната система, ние няма как да си говорим за това как България ще привлече чужди инвестиции или за социално подпомагане", заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Свинска Свиня

    28 7 Отговор
    Манолова разбира от всичко,само поп не е ставала.Гласът на омразата и на популизма!!!
  • 3 Красимир Петров

    26 6 Отговор
    Мая Манолова Галева-Пеевска би дала всичко от себе си само да е в управлението на България.От ИБНИ усещат ,че може и да не са в следващото народно събрание и да това са толкова мазни и противни.
  • 4 Цжжжжббж

    23 6 Отговор
    Тая па, колко е нагла! Никой не те ще ма, ти споразумение искаш. Следващия парламент ще го гледсш по тв. Мелиш като развалена латерна.
  • 5 Ю.кортес

    20 4 Отговор
    Тая се натиска,да не би да изпадне от парламента.Дърта лъжлива кошница
  • 6 Кирил

    20 6 Отговор
    Това,тая дето предложи Пеевски ли беше и после насъскваше полицията да бие протестиращите.

    Коментиран от #16

  • 7 Гандалф

    9 1 Отговор
    Ами разберете се...кой ще бъдат министри,кои какви постове ще заеме, кои ще краде от парите на народа...защото аз така разбирам спорозумението между партийте..
  • 8 Гандалф

    12 1 Отговор
    И един въпрос...правите споразумение...ами ако някои от вас не влезе в парламента, що ще чиним...нови избори ли...рибата в морето, вие тигана слагате...а народа питате ли го, с него ще направите ли споразумение.
  • 9 тодор

    10 4 Отговор
    от другата година си оставаш адвокат на галеви.
  • 10 Брат Галев

    9 0 Отговор
    Галева,не се казва трябва да излъчим кабинет,а се казва ще излъчат кабинет,защото вас няма да ви има в парламента.Отивайте да стягате палатките,че зимата ще е студена.
  • 11 Лош новинар

    7 0 Отговор
    Имам новина за Манолова:след 14.11.21,отново ще е зазначена в "Нове холдинг" със социално приемлива заплата.
  • 12 Алфа Вълкът

    13 0 Отговор
    Сачева я закопа снощи, каза ѝ, че все пак е развила доста успешна политическа кариера по времето на ГЕРБ като омбудсман и успешно са се договаряли по различни теми! И същевременно даваха Манолова, която умираше отвътре от злоба!
  • 13 Пич

    7 0 Отговор
    А трябва ли предварителното споразумение да ти гарантира място в парламента от някоя друга група , защото твоята няма да влезне... А...??? Ще ти се...
  • 14 Кирил П.

    5 0 Отговор
    Тъжно е като даваш всичко, обаче никой не ти го ще, хахаха.
  • 15 миризлив пръч

    3 0 Отговор
    Тая па офффца прави , струва,все споразумения са й в устата.А па била и най-почтената.Непрекъснато се подмазва на всеки новопоявил се на политическата сцена,все да е в парламента за лапачката.Мършата забрави ли че се присламчи към протеста уж само за подкрепа,а сега драпа да е на депутатската копана.Боже,жив да не бях!!!Кой изобщо ги излъга че са почтени?
  • 16 цървулан

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кирил":

    Да бе,верно.Протеста си вървеше спокойно,докато не се появиха тия дебили и стана патакламата.Вместо тях да ги осъдят ,те изкараха другите виновни.Наглост безподобна!!!
  • 17 Ще ви изметем

    0 0 Отговор
    Ние "промяната" ви я изпитахме вече 6 месеца и искаме промяна на вашата промяна, т.е. отново ГЕРБ на власт. Поне с тях не потъваме в тресавището на вечни избори и некадърни правителства.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове