Last news in Fakti

31 Август, 2011 14:25 1 831 0

Яне Янев праща депутати в отпуска за изборите

  • яне янев-
  • волен сидеров

Волен Сидеров ще възражда доброволните отряди

Яне Янев праща депутати в отпуска за изборите - 1
Снимки: БГНЕС

Парламентът да не работи през септември и октомври, а депутатите да излязат в неплатен отпуск. За това настоя лидерът на РЗС Яне Янев и допълни, че това ще спести 11 млн. лева: „Депутатите не са в състояние да си изпълняват служебните задължения. Огромна част от народните представители са в щабовете на съответните партии тук - на централно ниво, или в регионалните щабове на съответната политическа партия в страната".

Въпросът кога депутатите да не работят по време на изборите все още се обсъжда. Управляващите предлагат парламентът да не заседава две седмици преди изборите на 23 октомври, които да се отработят преди това.

Освен това Янев поиска председателят на парламента Цецка Цачева да издаде заповед народните представители, които са кандидати за кметове, да нямат право да ползват служебни автомобили. „В Изборния кодекс е казано, че всички кандидати се състезават при равни условия. Не може едни депутати да бъдат привилегировани да ползват служебни автомобили и всички други депутатски екстри, а другите кандидати да нямат тези привилегии", добави още лидерът на РЗС.

Яне Янев каза още, че разполага с информация, че депутати от ГЕРБ, които са председатели на местни структури - общински или областни, са започнали да получават преводи от централната сметка на ГЕРБ. Преводите били между 5000 и 50 000 лева на съответен народен представител. Янев добави, че иска да знае на какво основание са получили тези преводи.

„Атака” ще предложи законопроект за доброволни отряди в новата парламентарна сесия.

Това каза лидерът на партията Волен Сидеров в декларация от трибуната на Народното събрание за новия парламентарен сезон.

Август беше работен месец за партия „Атака”, не пропусна да се похвали Сидеров и посочи, че депутатите от партията са направили много срещи с хората в страната през този месец.

 „Атака” ще предлага законодателни инициативи в следващите месеци – чух изказвания на политици и нито една дума в защита на интересите на българския народ.

Ще предложим защита на дребните стопани, дребните стопани в България в момента са дискриминирани, за тях държавата не се грижи.

През тази сесия ще внесем законопроект, с който да обърнем внимание на хората, които произвеждат.

Не виждам президента на балкона в Народното събрание, можеше да се сбогува поне с парламента, това му е последна сесия, но вероятно е на лов – каза Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА