Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 13:35 12 967 30

Проговори Явор Златанов- липсващият глас от “Осемте джуджета” (ВИДЕО)

  • осемте джуджета-
  • явор златанов

Той разказва за бруталните си сблъсъци със специализираното правосъдие в условия на тежко заболяване, довело до сериозна инвалидност

Проговори Явор Златанов- липсващият глас от “Осемте джуджета” (ВИДЕО) - 1

Един от основните участници в историята, позната като “Осемте джуджета” – бизнесменът Явор Златанов, реши да застане пред камерата в интервю за Антикорупционния фонд (АКФ)

Липсващият глас от историята разказва за бруталните си сблъсъци със специализираното правосъдие в условия на тежко заболяване, довело до сериозна инвалидност. В интервюто от повече от час и половина той споделя в детайли за изнудването да прехвърли дяловете си в семейния бизнес на фирми на съпругата на бившия магистрат Петьо Петров, известен като „Петьо Еврото“, за цената, на която Специализираният съд “дарява” свободата от следствения арест и какво се е случило с неговите иззети лични активи (пари в брой и злато) за над 5 милиона лева.

Особено важен е разказът за това кой се разпорежда в Правителствена болница по време на извънредното положение през 2020 година (Явор Златанов е настанен в болница по спешност и там подписва документите за прехвърляне на дяловете си). Важно е и каква е ролята на адвокати, нотариуси и бившия главен прокурор Сотир Цацаров, които също се оказват намесени в цялата история.

През миналата година разследването на Антикорупционния фонд в четири части „Осемте джуджета“ (Първа част, Втора част, Трета част, Четвърта част; „Цялата история на „Осемте джуджета“ – всичко, което не можахме да разкажем във филмите“) разкри конкретни данни за това как в България се постига неправомерно влияние за уреждане на юридически конфликти и се правят опити за завземане на бизнес чрез участието на правоохранителните органи, както и как Специализираната прокуратура се разпорежда неправомерно с иззети ценности.

След публикуването на първа част през юли 2020 година Софийска градска прокуратура се самосезира и започна само предварителна проверка с цел събиране на достатъчно данни за образуване на същинско разследване, за което АКФ съдейства и предостави всички налични материали и документи. До момента няма никакви данни за приключване на проверката въпреки изтеклите срокове, а един от замесените прокурори – Димитър Франтишек Петров, беше повишен чрез командироване във Върховна касационна прокуратура през март 2021. Проверките на МВР досега не са установили и причините за постоянната охрана на ресторанта „Осемте джуджета“ на ул. „Шандор Петьофи“ (който сега е с друго име), където Петьо Петров „Еврото“ е провеждал срещите си, за поне две години преди затварянето му.

Историята на “Осемте джуджета” досега:

Групата дружества „Изамет“ – най-големият производител на асансьори в България със заводи в София и Дупница и годишен оборот от над 20 милиона лева, се ръководи съвместно от баща и син Златанови – Илия и Явор. След като между двамата възниква правен спор за активите на дружествата и управлението на бизнеса, Илия Златанов се обръща за съдействие за решаване на спора в своя полза към бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен като „Петьо Еврото“. Според твърденията на Златанов, на срещата в ресторант „Осемте джуджета“ адвокат Петров обещава да съдейства за бърза намеса на прокуратурата в негова полза. Скоро след това Явор Златанов е задържан по дело на Специализираната прокуратура като част от организирана престъпна група.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПГ-то

    124 6 Отговор
    Го е разсипало това момче! Гешев в симбиоза с Зацаров. Пепи Еврото и Д.П. Цяла Европа вижда тия какви зверове са, само в България седим и си траем!
  • 2 Следствието ГЕРБ

    22 26 Отговор
    Анастас - ОБЕДИНИТЕЛ !!!
  • 3 кой

    95 8 Отговор
    То вече това си е да се намеси армията. Мисля че там все още блещука пламъка на държавност, морал и законност. Радев трябва да разпали този пламък.
  • 4 ужасен

    108 5 Отговор
    Снощи го гледах директно ,и ако това е вярно Темида трябва да се взриви със вси4ките крадливи магистрати в нея !
  • 5 СИНА СКАЧА НА БАЩАТА ......

    19 45 Отговор
    ХИЕНИТЕ ГИ НАДУШВАТ И .....ЯВОРЧО ЛАКУМУТУ СИНЧЕ Е ВИНОВЕН ЗА СИИИИИИЧКИ.СЯ ДА НИ РЕВЕ А ДА СА ФЪРЛИ ПОД ВЛАКА...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХА ХА ХА

    21 35 Отговор
    ТОЯ ДА СИ ПОКАЖЕ ТРУДОВАТА КНИЖКА !! ПОСЛЕ ДА ДОКАЗВА КАК ГИ ИМА ТИЯ 5 МИЛИОНА !! И АКО ВСИЧКО Е ЗАКОННО , ДА СЪДИ ТИЯ КОИТО ИСКАТ ДА КРАДЪТ ОТ НЕГО !!!

    Коментиран от #18

  • 9 666

    46 2 Отговор
    Нищо няма да се случи ,хубаво е проговорил ама -ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ ! България е страната на неограничените възможности ...крадци и престъпници дерибействат ,народа заключен за железни врати и решетки -СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ ! Докато изпълняваме пошлите поговорки дет уж са ни съхранили като народ ще лапаме мухите а сетих се и още една гнусна поговорка -НАВЕДЕНА ГЛАВИЦА ,САБЯ НЕ Я СЕЧЕ .

    Коментиран от #13, #20

  • 10 И сега

    48 2 Отговор
    Гешев като се активизира, като изкара Сийка да ни обЯсни как вече разследвАли па нищо не отркили, или че в момента следствието още тече и неможе да говорят иле неква лакардия.
  • 11 Хи хи

    11 31 Отговор
    Колко душици е изгорил бандягата!!! А сега започна да реве ! Не го ли даваха как ходи на фитнес и тренира , а после куца и не може да върви товарят го в инвалидна количка ??????

    Коментиран от #24, #25

  • 12 стоян

    23 26 Отговор
    Вярвате ли на тоя тарикат дето съди баща си -аз не
  • 13 Шайба

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "666":

    Става въпрос за глава наведена пред Бога,а не пред дерибеите,който навежда глава пред разбойници накрая му пада главата разбира се,а който я навежда пред Бога с Неговата помощ никой не може да му се опре.
  • 14 шиши

    24 5 Отговор
    Говорете ми пак за Герб и около тях не мафия по долни са от тях ....но в нашата уж хубава но скапана държава нищо немя да се случи и никой няма да носи отговорност
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Благо Пинъса

    18 4 Отговор
    кyхариmе с "Мачкай Гешев" съвсем заглъхнаха :))))) истината е, че една голяма част от сънародниците ни са уникално неумни парчета, което и обяснява настоящата ситуация
  • 17 1-ви от Софето

    7 15 Отговор
    Кирчо и Кокорчо ще оправят нещата
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Калашник

    11 1 Отговор
    КАЛАШНИК
  • 20 ГруЮ

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "666":

    За теб може и да е гнусна поговорката, но за народа е била изстрадана. След като болярството и способните да се съпротивляват са били избити още в първите години на Турското робство, на народа не са му оставали много опции за оцеляване. Затова пък днес има кой да си спомни тази поговорка, при това на родният ни език! А нас все още ни има по тези земи.

    Коментиран от #29

  • 21 Съдията Дред

    30 4 Отговор
    Татко му "приватизира" асансьорните заводи, ама на Яворчо му се виждаха малко кинтите, дето ги вадеше от фирмата , та реши да посегне и на баща си. Баща му също заигра в стил "всичко или нищо", и съвсем резонно се оказаха изядени от вълците.
  • 22 ффф

    20 1 Отговор
    Прокуратура, адвокати, съдии всичко е една голяма мафия и машина за пари. Прикриват се дела срещу пари и се обвиняват невинни за часове. Само АК47 ще помогне.
  • 23 Абе

    12 3 Отговор
    Тия Златанови баща и син са толко алчни, прости и тъпи, че направо е грехота да не им земеш всичко. Между другото от къде са им парите и златото, платили ли са си данъците? Само питам.
  • 24 В грешка си

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хи хи":

    Объркал си го със сливенската мутра Йоско
  • 25 Как ги

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хи хи":

    е изгорил?
    Минирал им е асансьорите ли?
    Или ги е доставял с дефектни въжета ли?
  • 26 Защо

    10 1 Отговор
    не са сезирани европейски институции за правата на човека?! Как може някакъв обикновен крадец да съди страната за липса на кенеф в килията, а тук при такова ПОСЕГАТЕЛСТВО върху здравето, живота и собствеността на човек да не се обели и дума. Къде са ви адвокатите?! или не им стиска , и тях ли ги "заплашиха". Министерство на здравеопазването заедно с МВР да започне проверка на болниците в които е "лекуван", т.е убиван бавно този човек в името на далаверата. Подобни лекари нямат място в системата на здравеопазването, щом веднъж са се сдружили с дявола, ще го направят пак!!! Да им бъде отнето правото да упражняват лекарската професия. Това е като влак на ужасите. А мутрата адвокатка, да й се отнемат правата , като й се потърси съдебна отговорност за рекет и изнудване на човек в състояние, нуждаещ се от лекарска помощ, която препятства. СофияМед не за първи път става известна с порочните си практики. Мутрите вън от здравеопазването също. ПОТРЕС! ПОТРЕС! ПОТРЕС!!!
  • 27 Продай България

    8 0 Отговор
    Съдиите същите вчера пуснаха убиеца от Стара Загора ,едното момиче с отрязън крак а другото мъртво трето с наранявания.Лозан Панов, правосъдие за всеки все хубави хора
  • 28 5353

    4 0 Отговор
    Истината е, че структурите отнемат правото на адекватно лечение на хората. Действат чрез охранителните фирми, които уж пазят реда в лечебните заведения. Те определят кой да се лекува и на кого да се отказва лечение. И лекарите се подчиняват.
  • 29 Бедни ми, бедни нещастници,

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГруЮ":

    Защо ли въобще оцеляхте при кланетата?!? Най-страхливите и гнусните, кому ли сте нужни!
  • 30 Админ

    2 0 Отговор
    Малко му е на тоя явор, наглец, на хората дава по 1000 лв заплати а тоя трупа кг злато и хиляди евро, дано и гащите да ти вземат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове