Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 21:14 1 976 31

Цонева: Установени са още 8 души, проявили полицейско насилие по време на протестите

  • полицейско насилие-
  • антоанета цонева

Цонева припомни, че в 46-я парламент е била конституирана комисия по закона „Магнитски“

Цонева: Установени са още 8 души, проявили полицейско насилие по време на протестите - 1
Снимка: БНТ

Както със закона „Магнитски“, така и с досиетата „Пандора“, виждаме, че нашите институции са неспособни да преследват такъв тип престъпление, особено когато става въпрос за господин Пеевски. Той излиза и в двата списъка на „Магнитски“ и на досиетата „Пандора“. Това каза Антоанета Цонева от "Демократична България" „Още от деня“ по БНТ.

„Трябва да си зададем много въпроси. Къде са КПКОНПИ? Къде е НАП? Някога разследвано ли е имущественото състояние на Пеевски, също и на адвоката му Александър Ангелов, който действа като негово консилиери. Отговорът на въпросите – не“, беше категорична тя.

Според Цонева, НАП трябва да започне данъчна проверка за укриване на данъци и имотното състояние на Пеевски и на адвоката му Александър Ангелов, за да може да бъде установено за какво става дума.

„Ако ние смятаме, че КПКОНПИ е завладяна институция, начело с господин Цацаров, би трябвало да считаме, че в този служебен кабинет НАП е „освободена“ институция. Не трябва да има пречки да започне разследване на неговото имуществено състояние“, допълни тя.

Цонева припомни, че в 46-я парламент е била конституирана комисия по закона „Магнитски“. Тя е оглавявана от председателя на „Демократична България“. В рамките на работата на тази комисия било установено, че от 14 проверки, които в годините са били предприемани спрямо Пеевски, всички са прекратени. Той никога не е бил разследван истински от българската прокуратура.

По въпроса за полицейското насилие по време на протестите, Цонева коментира: „Новата проверка, която беше разпоредена със своя нов обхват, е установила още 8 души, които неправномерно са използвали физическа сила и помощни средства. Много внимателно и отблизо следим как се развива това разследване. Защото е важно хората, които са участвали в това брутално полицейско насилие, да бъдат наистина наказани.“


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4234

    28 12 Отговор
    Taзи безродна пръчка на козяците кога ще бъде застреляна ! Банкет ще вдигна ,а ако пречукат Кунева ще има всенародни празненства !
  • 2 Душите са за всеки ЧовеК

    14 3 Отговор
    Има Черепи и Кости
  • 3 РъпОн

    21 8 Отговор
    Това нещо /кака цонка/ не е като онова нещо /истинската българска жена/. Дано дб изчезне завинаги от политическия небосвод на БГ и дано се появят истински хора, а не ментета.
  • 4 Румен

    18 6 Отговор
    Е затова тоя гламар от университета го карат да стане президент. Та кат полицията ги бие по нататък да несе оплакват.Нащо образование е кат това в Конго. Всичките преподаватели мислят само за пари. За нищо друго.

    Коментиран от #14

  • 5 ГЕРБ НА СЪД.Лъжат ви не вярвайте на Боко

    15 4 Отговор
    Вече не вярвам в здравия разум. Нали виждаме какво става в парламента и извън него. ББ се беще затаил за малко и сега пак надигна глас да говори глупости. Телевизиите му дават трибуна, той не само ще остане безнаказан, а може и да се върне. Тежко ни тогава!
  • 6 НИЯ

    15 2 Отговор
    КПКОНПИ ОТ КОЙ СЕ КОМАНДВА, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ПЕЕВСКИ.. ТОЙ Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА. ЧОВЕКА СИ ПЛАЩА И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 7 НИЯ

    8 3 Отговор
    КПКОНПИ ОТ КОЙ СЕ КОМАНДВА, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ПЕЕВСКИ.. ТОЙ Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА. ЧОВЕКА СИ ПЛАЩА И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 8 666

    12 1 Отговор
    Цонева ,в тая държава ако се почне чистка в държавния сектор няма да остане почти никой ,това мвр ,прокуратура ,данс на другаря серго дет направи ,куче влачи диря няма ...нещо страшно ,корупцията и неграмотниците на държавна хранилка са като бълхи нападнали куче ....държавата е заминала ,такава липсва отдавна ,всеки си прави кой каквото знае докато не се случи нещо и безучастно човек потърси помош от корумпираните държавничета неграмотни .

    Коментиран от #20

  • 9 НИЯ

    7 2 Отговор
    КПКОНПИ ОТ КОЙ СЕ КОМАНДВА, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ПЕЕВСКИ.. ТОЙ Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА. ЧОВЕКА СИ ПЛАЩА И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 10 Буци

    5 3 Отговор
    Дайте им по една пържола на кучетата!
  • 11 Jonansson

    6 7 Отговор
    Каква е тази миризлива лелка?
  • 12 Пепи

    8 1 Отговор
    Другари да взимаме тоягите, и кой кого докачи. Да изметем тая долна и КРАДЛИВА сган. Друг начин няма, разберете.

    Коментиран от #16

  • 13 Jonansson

    3 15 Отговор
    Бойко Борисов, личния ебaч на комунистите ще управлява пак за техен ужас!!! Само ГЕРБ и Бойко БОрисов!!!
  • 14 666

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    Прав си ,само гледай как ще обере калая другаря учен герджиков ,тоя или е наивник или лаком за власт ,тоест да си уреди животеца бързо и лесно .Тегло ще бере ,просто си няма и хал хабер за какво иде реч в политиката в какви фекалии ще нагази .
  • 15 Кики

    4 3 Отговор
    Яж му паламарката смрадлива на Бойко
  • 16 666

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пепи":

    След изборите ще стане и това ,народа изперква ,цените нагоре ,заплатите се стопяват на държавните чиновници в частния сектор също обаче там е друга хавата ,пари под масата та си траят ама няма да е задълго и частния сектор .
  • 17 СКОРО

    7 3 Отговор
    Ще има бой над герберуги
    НЯМА да има спасение за тях
    Каквото и да правят...
    Съдбата...си е съдба....
  • 18 БОГ ЗАБАВЯ но НЕ ЗАБРАВЯ !

    5 2 Отговор
    Това е за герберастите !!!
  • 19 За един бит, двама небити герберасти....

    5 1 Отговор
    НЯМА давност....
  • 20 Да питам.

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "666":

    А защо пък си мислите че в частния сектор само ангели хранители.Колко пъти почвам на една заплата после нямал пари пък си купува нова кола.Уж 8 часа работа а пък те 14.Осигуровките и там изненади. То и акъла не е много голям .Те затова повечето не искат да работят

    Коментиран от #25

  • 21 Времената са други !

    4 0 Отговор
    Нали?! Герберуги !
  • 22 Не всичко ще стане !...

    2 0 Отговор
    Както някой си мисли !...
    Има кой...и има начин !...
  • 23 гост

    3 5 Отговор
    Марш на Козяк марионетке
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чугуня

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да питам.":

    Ами нормално бе, приятелю. Частния сектор е пълно отражение на държавния. Двата са в симбиоза. То за това и толкова народ изчезна от територията. Остана само шкартът, дето и памперси не може да сменя. Нали им виждаш простотиите, които вършат. Намериха един лъжец, един крадец и един мошенгия( да, за шефа на НАП става дума), сглобиха един тандем от бели якички и сега са награбили вилиците и лъжиците, насядали около държавната софра, да оглозгат кокала, дето ни го хвърлиха от ЕС. Над 30млрд са това, ей...не е шега работа. Пък народа..да се спасява през Т2. За киакво мислиш го построиха
  • 26 КАЖИ ВСИЧКИ

    4 4 Отговор
    ЦОНКЕ МА АЗ РАЗБРАХ ЧЕ СА 888 ЩО ГИ КРИЕШ ДРУГИТЕ МА ИМА И 13 УБИТИ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ 43 ИЗНАСИЛЕНИ И ЕДИН Е,,АН

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 браво 👏

    4 1 Отговор
    Браво на Антоанета Цонева от "Демократична България", жена има по-голяма смелост да каже истината от мъжете!
  • 29 Оная русата

    3 1 Отговор
    милиционерка дето риташе момчето в топките, идентифицирахте ли я?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БРАВО ЗА РАЗКР

    1 1 Отговор
    А ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ УСТАНОВИЛИ И ПОДВЕЛИ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЕЛЕКО БОЖКОВ И ДРУГАРЧЕТО МУ ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ В МЕТРОТО.????????КОГАТО УМИШЛЕНО СПРЯХА ЗАХРАНВАНЕТО И ХИЛЯДИ ИЗПАДНАХА В СРЕС ...ЗАЩО ПОДМИНАВАТЕ ТОЗИ ТЕРОРИСТИЧЕ АКТ.?????.А ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИТЕ БИЯЧИТЕ ЗА ТОРМОЗА И ЗАКАНИТЕ С/У МАЙКАТА С ДЕЦА В КОЛАТА ПРЕД РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО,НА КОЯТО С ТОЯГИ Ѝ ПОТРОШИХА КОЛАТА???..ЗАЩО ПРИКРИВАТЕ ВАНДАЛИТЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ..ТОВА ЛИ Е ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА ????ТОВА Е РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА..ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ ,КЪДЕТО ЮМРУКА И ТОЯГАТА ВЪВЕЖДАТ РЕД,КЪДЕТО ЮМРУКА И ТОЯГАТА СА ЗАКОНА..ТОЧНО ДО ТАМ Я ДОКАРАХМЕ С ИЗБОРА НА ЕДИН НЕВМЕНЯЕМ РЕЗИДЕНТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове